nrk.no

Hvordan ser et godt pushvarsel ut?

Kategorier: Apps,Mobil & NRK


Vi vil ha innspill til hvordan vi skal sende ut varsler fra nrk.no-appen.

Med en mobil og etter hvert klokke som alltid er på nett, gir det oss mange muligheter til å følge med på det vi er interessert i. Spesielt nyhetsorganisasjoner benytter pushvarsler for å gi beskjed om viktige nyheter.

Vi vil gjerne forbedre vårt nyhetsvarsel-tilbud, og vil gjerne høre fra dere hvordan vi kan tilby de beste pushvarslene fra NRK.no-appen.

Mange muligheter

Mulighetene er mange, men det er også fallgruvene. Vi har sett på hva ulike nyhetsleverandører gjør, og mange har kommet ganske langt i hvordan man best løser dette.

NiemanLab har i en artikkelserie tatt et dypdykk i hvordan mediehus tilnærmer seg pushvarsler. Der forteller for eksempel New York Times at de ser på slike varsler som en kraftfull mulighet til å prikke deg på skulderen med viktig informasjon.

Andre aktører som BuzzFeed bruker flittig emojis i sine varsler, og tilbyr også en «stillemodus» hvor man kan velge en tid på døgnet man ikke ønsker å motta varsler. De gir også mulighet til å få varsler innen bestemte kategorier og saker.

Instillinger for pushvarsler fra Detroit Free Press, Omni og BuzzFeed News
Instillinger for pushvarsler, hvor du kan velge varsler fra «breaking», kategorier og ulike saker. Fra hhv. Detroit Free Press, Omni og BuzzFeed News.

Dette vil vi

Vi vil splitte opp push-varslene. Slik kan du få viktige hendelser, overordnede kategorier som sport/kultur og mer spesifikke emner som Volkswagen-saken.

Hvor mye kontekst en oppdatering skal ha, er også noe vi må finne ut. Et pushvarsel kan se veldig forskjellig ut. Jo mer informasjon og kontekst man inkluderer, jo mer komplisert blir det å lese. Dette gjelder spesielt på en smartklokke. Her er et eksempel fra Norge, hvor tre medier presenterer samme nyhet på forskjellig måte:

Et eksempel på pushvarsel om samme nyhetssak, fra hhv. VG, TV2 og Aftenposten
Et eksempel på pushvarsel om samme nyhetssak, fra hhv. VG, TV2 og Aftenposten

Vi vil ha din hjelp

I dag sender vi i hovedtrekk ut varsler på de viktigste nyhetssakene, men vi lurer på:

Hvordan og om hva ønsker du å få varsel fra oss i NRK?

91 kommentarer

 1. Tor Ivan Boine

  vel, lokale hendelser er vel alltid en sikker vinner? tenker da på litt mere kritiske nyheter. f.eks steinras, stengt hovedvei og slikt.

  Og for å ikke glemme varsel om at favorittmerket tv-program begynner/er tilgjengelig.
  Virker som at dere har kontroll på sakene her egentlig.

  angående varsler, så er det jo kjekt om man kan «slumre» nyhetene til senere. På android kan man ihvertfall ha flere handlingsknapper på notifikasjonsmeldingene, hvor slumre-knappen passer inn.

  Svar på denne kommentaren

  • Vi ser på å geo-lokalisere varslene våre, der ligger nok veldig mye verdi fordi relevansen for den enkelte bruker øker veldig. Takk for gode innspill!

  • For meg så ville jeg nok benyttet dette hvis relevante saker som på noen måte jeg uforventet kan komme over i mitt nærmiljø hadde kommet opp dagen før, like før, eller om morgenen.

   F.eks.
   Oi, det er et helikopter som sirkler over sentrum, jeg lurer på hvorfor. (Ingenting på nettavisa, finner ut dagen etter at det var toppidrettsveka som var på besøk.)
   Åhhh helvete! Jagerfly og C130 flyr over hodet…. (Finner ut mange timer senere på adressa at det var veterantreff i Trondheim.)
   Høylytt musikk høres, viste seg å være UKA som hadde noe (aner ikke hva) i dødens dal.
   Fyrverkeri !!! (dette skjer ganske ofte), finner aldri ut hvorfor.
   Hææ, kasseklatring, og fult av unger med ansiktsmaling (senere på kvelden så skriver adressa om adressa dagen) studentene hadde også badekarspadling, men INGEN nevnte dette.
   PIIIP PIIIP PIIIP PIIIP, flyalarm!? Russland som kommer, eller kanskje USA ? (finner ut litt senere på nrk.no at de har den årlige testen av alarmsystemet.)
   Fult av padlere nær sluppen bro, det er NM i elveslalom (denne ble faktisk nevnt dagen før, noe ingenting av de over ble!)

   Jeg skulle virkelig ønske at alt jeg har nevnt ovenfor hadde blitt fortalt om i forveien, i likhet med lokale veistegninger.
   Hvis pushvarsel blir så bra at det kan dekke alt jeg har nevnt ovenfor, så benytter jeg det gledelig!

  • Vil helst at en smilende person ringer på døra, sier at fremmedhat tilhører historien, gir meg en klem og takker for at jeg aldri mista trua.

 2. Ha informasjon i pushvarslet. For å ta eksemplet i saken. Pushvarsler ala det TV2 har er bare irriterende. Vil ikke bli forstyrret med reklame. (Har skrudd av TV2 sine pushvarsler ene og alene pga det). Både Aftenposten og VG sitt pushvarsel i saken er interesante.

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til Vebjørn)

   Vi er helt enige, du må få all informasjon i meldingen. Så får den gjerne være kort, men problemet da er å sikre seg at alle har konteksten. Det er en fin balansegang.

 3. Fokuser på ting som har direkte påvirkning. For eksempel, hvorfor skal jeg få push-varsel om Volkswagen-saken? Med mindre jeg eier akjser i Volkswagen er det ikke noe jeg må vite umiddelbart. Hvis det derimot er brann i sentrum der jeg bor, eller en ulykke i nærheten, så kan det være relevant.

  Jeg er også enig med Vebjørn om informasjon. Click-bait i en push notification er en fin måte å få meg til å slette appen på. Jeg gidder ikke en gang å se etter push-innstillinger hvis noen misbruker oppmerksomheten min på den måten.

  Svar på denne kommentaren

  • Øystein S (svar til Klara Vatn)

   Som en fortsettelse til avgrensningene som foreslås over, kunne man kanskje valgt en tilnærming som baserer seg på en matrise mellom kategori og relevans, hvor bruker selv angir f.eks. viktighetsgraden en nyhet må ha, før den blir relevant iforhold til kategorien, lokasjon el., den er i. Her kan man f.eks. også samtidig ha forskjellige innstillinger for dag/natt, om stille-profil er aktivert osv.
   På den måten kan brukeren selv påvirke i stor grad hvaslags varsler man får og når man får dem.
   La meg forsøke å illustrere:
   Jeg er interessert i bil, aksjer og miljø.
   Det er ikke viktig for meg å få aksje oppdateringer på natten, ikke bil og miljø heller, MEN siden jeg både har bil og aksjer som kategori og leser mye om Tesla, kan det hende det ville interessere meg med aksjeoppdateringer om tesla frem til børsen i usa stenger.
   I tillegg skulle det skje en viktig miljø hendelse midt på natten, som kan påvirke meg som bil-eier av vw eller aksje-eier i tesla, kan man jo anta at fra mine kategorier vil VW hendelsen være av kritisk relevans for meg selv på natten, basert på sammenhengen mellom kategoriene jeg har valgt. 🙂

   Ø.

  • Torbjørn (svar til Klara Vatn)

   Først er det kanskje på sin plass å vurdere betydningen av begrepet ‘allmennkringkasting’? Hvis all formidling av informasjon skal være personalisert, sitter vi igjen med 70 år gamle sirener på taket som eneste kanal for de aller viktigste push-varslene. Dere ønsker vel ikke å gjøre dere irrelevante når det virkelig gjelder? Også aspektet med NRK som samlende kulturinstitusjon i folks hverdag bør kanskje tas med i vurderingen?

  • Øystein S. (svar til Torbjørn)

   Det er et viktig poeng du har med allmennkringkasting her, men i kontekst av push varsling er vel alternativene relevant eller skrudd av.
   Begynner push varslene å likne Norge rundt, tror jeg man fort har en brukerskare lik null.

   Ø.

  • Det Thomas sier her om direkte påvikning er utrolig viktig.

   Jeg, og mange andre forsøker å distansere oss fra «nyhetssuget», men vil gjerne være oppdatert på hendelser av personlig, lokal eller nasjonal interesse. Her er push-varsel redningen – gjort riktig.

   Vurder også muligheten for å pushe info om ekstraordinære nyhetssendinger på radio/TV.

 4. Tarjei Eide Hodneland

  Likte VG sin push-varsel best. Kort og konkret. TV2 sin er 100% clickbait og Aftenposten sin er for lang.

  I mine øyne er det om å få mest mulig informasjon med så lite tekst som mulig.

  Svar på denne kommentaren

 5. Click-bait er genialt, slumre supert. Enig med Vebjørn i at det med Volkswagen i-og for seg er uinteressant for folk flest ved mindre man enten eier en slik bil selv eller har aksjer. Push-varslene bør være både lokale og av allmenn interesse.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg bruker lite pushvarsel siden jeg ofte synes de blir for masete og irrelevante, så et klart og tydelig ja til mulighet for en avgrensing på emne og gjerne ned på saksnivå, gjerne med mulighet for å følge enkelte små emner, eventuelt også saker som holder på å utfolde seg.

  I likhet med Tor Ivan synes jeg lokale varsel kan være en ide, men da må de være ganske begrenset, for meg er det nyttig å vite at Fløyfjellstunnelen er stengt, men jeg kunne ikke brydd mindre om hva som skjer i Folgefonntunnelen, selv om den er i samme fylke.

  Personlig er jeg av nettet på telefonen om natten, så for meg hadde en sånn morning briefing vært en fin ting. Så lenge den er det – kort – og ikke bare spammer meg med alle de eventuelle varslene som har gått ut i løpet av natten.

  Innholdmessig: Kort, jeg synes VG sine er ok. Språklig synes jeg en setning burde holde, to kan lett bli litt knotete. Og for guds skyld ligg unna click-bait a la TV2.

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til Klara)

   Ja, lokale varsel er vanskelige. I hvor stor omkrets er varslet intressant? Og er alle temaer intressant? Vanskelig å ikke irritere noen…

   Du kan sette på morgenvarsel i vår app i dag. Da får du en kort oppsummering av nyhetene under natten, ikke en oppsamling av eventuelle nattlige varsel.

  • Kunne tenkt meg push varsel fra feks Nordland fylke. Og eventuelt riks nyheter. Kanskje det kunne vært mulig å få lokale varsel basert på GPS

 7. Kortfattet, og ikke minst lettlest!

  Brukeren må kunne oppfatte hva varselet handler om, forstå sammenhengen,
  og kunne ta en avgjørelse på sparket om hvorvidt varselet skal tas til følge umiddelbart, ved en senere anledning, eller aldri, alt i løpet av de få sekundene etter at hun eller han har lest varselet.

  Si mest mulig med få ord, men husk at ordleggingen er langt viktigere enn lengden på teksten, særlig i begynnelsen av teksten.

  Med Apple Watch kan man rulle i teksten med den digitale kronen, men på en iPhones låseskjerm er det (som illustrasjonsfotografiet øverst i artikkelen faktisk viser) en begrensning på hvor lang en push-melding kan være.

  Svar på denne kommentaren

 8. Hva gjelder pushverdige nyheter vil jeg si store (inter)nasjoanle hendelser absolutt er verdt en pushvarsling. Samtidig som det gjelder å begrense seg. Bare i går fikk jeg feks intet mindre enn 14 pushvarslinger fra Aftenposten, det er i overkant. Ikke alle som var like pushverdige heller, feks to meldinger om fotball (Ole Gunnar Solskjær blir Moldetrener igjen og Brann rykket opp) kunne ikke brydd meg mindre om de sakene. Samtidig som jeg ikke har fått pushvarsling fra NRK om skoleangrepet i Sverige i dag, noe som jeg gjerne ville hatt en varsling om.

  Vanskelig balansegang dette.

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Vebjørn)

   Hei Vedbjørn,

   Vi har sendt ut varsling om skoleangrepet i Sverige i dag. Sjekk at du har den nyeste versjonen av nrk.no-appen installert og gå til «Mer» –> «Få nyhetsvarsel». Hvis «Motta nyhetsvarsel om de viktigste nyhetene» allerede er aktivert så kan det hjelpe å slå den av og på igjen.

 9. Karl Martin Lund

  Det eneste jeg kan se for meg som nyttig å få varsler om er trafikkforhold i regionen der jeg er. Ikke bare vei, men kanskje også buss/tog/fly dersom det er generelle problemer med trafikkavviklingen.

  Hadde forresten en app som gav meg trafikkvarsler, men tror den sluttet å virke.

  Angående trafikkmeldinger kan jo appen i teorien gjøres temmelig intelligent. Dersom det skjer en ulykke på E6 30 km sør for Trondheim, kan jeg få varsel om dette dersom jeg er ute og kjører i den retningen, men dersom jeg ikke er i bil, eller på vei i en annen retning, trenger jeg ikke å få varselet. Holder om dette kommer i versjon 2. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 10. Torstein Norum Bugge

  Jeg liker godt pushvarsler, så lenge jeg har en viss mulighet til å velge hva slags nyheter som skal pushes. Sportsnyheter oppleves for eksempel helt unyttig for min del, mens politikk, kultur og internasjonale nyheter derimot vekker min interesse.

  Mitt hovedproblem med NRK-pushvarsler som de er nå, er at de av en eller annen grunn ikke sender meg videre til den aktuelle artikkelen hvis du trykker på dem. Istedenfor popper bare forsiden opp, og du er like langt. Jeg tror dette bare gjelder Android-versjonen, men jeg har hatt 3 slike de siste årene, så jeg tror det er en gjennomgående feil.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Torstein Norum Bugge)

   Hei Torstein!

   Vi la for kort tid siden opp til at redaksjonen selv skal kunne angi en fritt valgt URL i meldinga.

   Det betyr at et pushvarsel fra NRK f.eks. kan gå til en artikkel, en samleside, forsiden eller ikke ha en lenke i det hele tatt.

   Valget ønsker vi skal være tuftet på det som gir best publikumsopplevelse.

  • Sigurd (svar til Erlend)

   Jeg tror også appen med fordel kunne blitt omdøpt til NRK Nyheter eller bare NRK… Jeg mener det er et skille mellom en nettside og en app, selv om appen bare viser nettsiden.

 11. Jeg er en som i utgangspunktet misliker pushvarsler og notifikasjoner. Det skal veldig mye til for at jeg ønsker å motta det. SMS/telefon er det eneste som alltid varsler meg, for å si det sånn. Alt annet (FB, Hangouts, til og med e-post) skal ha en veldig god grunn for å få lov til å forstyrre meg. Jeg oppsøker nyheter når jeg selv vil. Så, med det i bakhodet:

  Kategoriene må være snevre:
  Eksempel: Teknologi må være delt opp i idretter, og de (f.eks. fotball) kanskje igjen deles opp i ligaer. Eventuelt også bruke emneknagger. Sånn at jeg kan følge «alt om sjakk» + LaLiga + Tottenham.

  Det bør være en form for kritikalitet:
  Dette er kanskje vanskelig, og veldig subjektivt. Alt på CNN ser ut til å være en «breaking news!» nå for tiden. Men et forsøk på å i alle fall skjønne at noen ting innenfor et kategori er viktigere enn andre. Og kritikaliteten må være definert per kategori. At Bieber kommer til Norge er kanskje en 10-er innenfor underholdningsverdenen, men en 2-er i den store sammenhengen.

  Lokasjon:
  Dette kan kanskje sees sammen med kritikalitet. Jo nærmere en ting er der jeg er, jo mer interesse kan den ha.

  Hyppighet:
  Store utenrikssaker: Underholdning . Se på hvordan en kan tilpasse strømmen på Google plus for dette.

  Læring:
  Kanskje et steg for langt, men om jeg kan si «mer som dette» eller i alle fall direkte fra pushvarslet legge til en ny emneknagg i mine innstillinger.

  Kort, konsist og informativt:
  Ser jeg en clickbait så forsvinner du.

  Svar på denne kommentaren

  • Elisabeth (svar til Klara Vatn)

   Læring og frekvens er alfa og omega. Jeg misliker push fordi de så ofte bommer på hva jeg er interessert i, og fordi de kommer for ofte. Hvis jeg kan bestemme frekvens, eller max antall meldinger per tidsenhet (dag, døgn, uke osv) er jeg med. Og så må jeg kunne si Mer av dette/ Mindre av dette, og dermed ikke nødvendigvis slå helt av en kategori.

 12. Jeg mener pushvarsler ofte brukes for mye. Som hovedregel mener jeg det kun bør brukes ved større hendelser og når mediene har store, oppsiktsvekkende egensaker som setter dagsorden.

  Til nå har for eksempel VG sendt ut fire pushvarsler om skoleangrepet i Sverige, og det er alt for mye. Man trenger ikke å oppdateres på hver minste lille utvikling. Jeg mener det hadde holdt med ett varsel umiddelbart, og så ett noen timer senere når situasjonen har blitt mer oversiktlig.

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til Anders)

   Ja, det høres ut som en god regel! Om man vil følge saken nøye kan man i dagens nrk.no-app velge «Følg saken» og da vår man alle meldinger som varsel. Da har man ju valgt det selv.

  • Vegard Storstad (svar til Anders)

   Hei Anders,

   Gitt en annen nyhetssak som du ville fulgt ekstra tett; har du testet å følge enkeltsaker i NRK.no-appen?

   Akkurat denne hendelsen pushet vi løpende til alle som via appen valgte å abonnere, men featuren er generisk.

  • Hei Vegard!

   Nei, det har jeg ikke testet, men jeg tror uansett ikke at jeg ville gjort det. På dagtid sitter jeg stort sett foran pc-en hele tiden med de største norske nettavisene oppe. På ettermiddag og kveld er jeg innom nettavisene omtrent annenhver time. Når det skjer store ting er jeg innom oftere. Dermed føler jeg at jeg holder meg godt nok oppdatert igjennom dagen, og trenger ikke flere pushvarsler enn det jeg har nå.

 13. Mine største utfordringer med pushvarslene til f.eks. Aftenposten er at jeg ikke kan velge hvilke kategorier jeg kan få varsel fra, og at det ofte er litt click-bait bakt inn. Eksempel fra Aftenposten er: «Om noen timer stenger…» som lenket til en sak om at valglokalene stengte i kommunevalget. Da ble den appen slettet.

  Jeg kan gjerne tenke meg en del informasjon i varselet, i alle fall nok til at jeg skjønner hovedpoenget, og kan lese saken litt senere hvis det passer bedre.

  Det viktigste tror jeg er at man får mulighet til å gjøre valg som justerer hva man får varsler om, og hvor mye.

  Svar på denne kommentaren

 14. Mulighet til å velge kategorierer viktig.
  VG «spammer» med fotball, noe som ikke interesserer meg og ikke burde gå under nyhetsvarsler. Noe som gjør at jeg er veldig nært ved å fjerne appen.

  TV2 sin er, som de andre sier, bare irriterende.

  Geo-lokasjon er en veldig god ide ja 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til Eivind)

   Om du har den nyeste versjonen av nrk.no-appen så finnes det en knapp i bunn av slike saker som heter «Følg saken». Da får du alle nye meldinger i den saken som push-varsel. Om du vil stenge av det, går du bare inn i samme sak og trykker på samme knapp.

 15. Hva med en mulighet for å «like» eller «dislike» en sak, enten som jeg har fått pushadvarsel om eller generelt når jeg leser i appen, og at appen da registrerer hvilke emneknagger den saken har og således ‘lærer seg’ hvilke saker jeg liker og ikke liker.

  Svar på denne kommentaren

 16. Tore Kjellevold

  Jeg ønsker meg mulighet for å velge blant flere kategorier som sport, trafikk, utenriks osv.
  Én av dem bør ha veldig høy terskel på viktige saker som kan være TIDS-kritiske.
  Med tids-kritiske meldinger mener jeg det som er viktig å få varsel om tidlig. F eks atomulykker i naboland eller «skyting pågår» og annet som man ikke bør være uvitende om. 22. juli / Utøya var jeg ikke klar over før sent på kvelden, var opptatt med mitt hele dagen og sjekket ikke nyheter før sent. Kanskje varsel av denne typen bør sende til alle, uansett hvilke setting man har valgt?

  Svar på denne kommentaren

 17. Godt tiltak. Jeg bruker NRKs varsel, og setter pris på det.
  Selv om jeg noen ganger er kritisk til hva som anses som viktig. F.eks. at Norwegian presenterte resultatet sitt i dag tidlig, kan jeg ikke forstå er av push-viktighet. Derimot satte jeg veldig stor pris på alle oppdateringene fra Sverige i dag. At man kan få de «viktige sakene», som dramaet i dag, og samtidig velge emner/områder frivillig, som Norwegian på børs, gir jeg tommel opp for! Med de korte meldingene i nyhetssenteret deres har dere et fantastisk utganspunkt til å få på plass en god nyhetsvarsel-tjeneste! 😀

  Jeg irriterer meg ofte over at push-varslene til NRK er for lange i forhold til det som kan vises på iPhonen. Når jeg går inn på saken, er det ofte formulert annerledes, slik at jeg ikke får se hele setningen. Sørg for at meldingene blir korte nok til at alt vises på låst-skjermen. Så kan jeg få med meg hele oppdateringen, uten å måtte gå inn hvis jeg ikke har behov for mer info akkurat nå.
  Å fjerne «NRK Nyheter» på første linje, som nevnt, vil selvsagt være til hjelp.

  App-logoen kunne forresten også trengt en overhalling. Den lilla fargen representerer NRK dårlig og «drukner»/stikker seg ikke frem på låst-skjermen/varslingssenteret. Velg heller det blå bildet som kommer når jeg åpner appen, eller NRKs nye Nyhets-kule. 😉

  Svar på denne kommentaren

 18. Jeg har alltid savnet muligheten å velge hvilke kategorier av varsler jeg får. For en som er uinteressert i hvordan Brann gjør det om dagen er det ekstremt lite givende å få varsler om det.

  Og samtidig er jeg enig i en av de andre i kommentarfeltet her – varslet må inneholde informasjon om saken, ville uniddelbart skrudd av pushvarsler hvis de bare teaset sakene for flere klikk.

  Svar på denne kommentaren

 19. Dagfinn Bjerkestrand

  Jeg synes push-varsler og notifikasjoner og e-postvarsler og hva det nå heter er i utgangspunktet irriterende og jeg prøver å slå av slike funksjoner så mye jeg rekker over. Selv om jeg er en svært aktiv nettbruker ønsker jeg kontroll over eget liv og ikke at en eller annen skal «prikke meg på skulderen» bare for å fortelle meg ting som ikke er livsviktig akkurat nå.

  Svar på denne kommentaren

 20. > … misliker pushvarsler og notifikasjoner.
  (I flere varianter)

  Hør hør.

  Og med det samme jeg er i gang. Hvorfor bruke så mye krefter på apper I det hele tatt. Mine lisenspenger kan dere godt dedikere til å lage kjernestoff (og det inkluderer ikke sommercruise for NRK ansatte 🙂 ). Altså, teknisk sett er det ikke nødvendig med en app for å vise innhold på noen plattform. Jeg liker mye NRK lager. Men ender ofte opp med nyheter fra en annen kringkaster fordi jeg ikke orker å forholde meg til proprietære apper. Hvorfor skulle jeg? Bruker mange kringkastere, norske og utenlandske og orker ikke ha en app for hver. ok

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til OKH)

   Noen foretrekker app og noen foretrekker web. Vi ser at det er veldig forskjellige bruksmønster og ser at det er bra at vi kan presentere kjerneinneholdet vårt på forskjellige måter.

  • Jo,men det er hele poenget. Ikke alle vil ha app. Klikker jeg på kongens tale får jeg:

   Last ned vår NRK TV-app
   Vi har laget en NRK TV-app for Android. Du må laste ned appen fra Google Play før du kan se video hos oss.

   Min konge. Mine lisenspenger. Vil ikke måtte gå via Google play for å høre kongen!

 21. Liker ideen om å kunne sette maks antall varsel i døgnet og begrense tidsrommet. Jeg vil ha 4, hvis de er viktige, mellom kl 16 og 22.
  Jeg bruker ikke lokasjonstjenester på mobilen. Vil gjerne kunne velge et fylke og et par kommuner å få transportnyheter fra.

  Svar på denne kommentaren

 22. Gregard Pallotta

  Selv ønsker jeg kun push varsel dersom det er noe kritisk. Altså en melding som «må ut til folket». Som f.eks: «Terroraksjon i Oslo sentrum», «Orkan kommer til Østlandet» eller «Stortinget i brann». Alt annet vil jeg helst finne selv de 30-40 gangene i døgnet jeg er innom nettavisene likevel. Keep up the great work!

  Svar på denne kommentaren

  • Morten Sickel (svar til Gregard Pallotta)

   Skulle til å si det samme. skal nyhetene mase på meg skal det være viktig – noe jeg har en stor nytte av å vite NÅ – altså varsler som kan påvirke min adferd umiddelbart. Et pushvarsel om fotball og jeg hadde slått det av for aldri mer å skru det på igjen.

  • Gregard Pallotta (svar til Morten Sickel)

   «altså varsler som kan påvirke min adferd umiddelbart» er en flott definisjon på hva som kvalifiserer som en kritisk push melding!

 23. Og konklusjonen etter å ha tenkt litt til blir vel for min del at for at pushvarsel skal være interessant og ikke bare enda en form for spam, må systemet bak vite for mye om meg. Skal jeg kjøre bil fra jobben er det greit å vite at mosseveien er stengt, mem det er helt likegyldig hva som er status på e6 nordover – er jeg hjemme er veimeldinger helt likegyldig – tror keg holder meg til old school pushvarsling – også kjent som radio

  Svar på denne kommentaren

 24. Vil gjerne ha muligheten til å velge flere fylker, og ikke bare ett som det er under «Velg lokale nyheter» i appen.
  Eksempel, jeg bor nært en fylkesgrense og vil gjerne få varsel om nyheter fra begge fylkene.
  Eller at jeg bor i et fylke men har tidligere bodd i et annet å ønsker å holde meg oppdatert på hva som skjer der.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Jørn Erlend)

   Morn Jørn Erlend!

   Bare for forstå dine geopreferanser; har du et bevisst forhold til fylker? Eller mener du «i nærheten» av meg (X kilometer radius) – eller det som skjer der jeg bor, jobber eller kommer fra?

  • Jørn Erlend (svar til Vegard Storstad)

   Hei, nei det trenger ikke være fylker. Gjerne et geografisk område med en viss radie rundt meg.
   Grunnen til at jeg nevnte fylker var at nedtrekkskardinen i dagens app sorterer på fylker, og jeg regnet med det ville være enkelt å ordne sånn at man kan velge flere enn ett.

 25. Kansje litt off-topic. Hadde app av alle nyhetene før men slettet, da jeg bruker å åpne nyhetene i ny fane i bakgrunnen i safari. Det kan jeg ikke gjøre i app. Liker å gå gjennom første siden hva som int meg før jeg leser selve nyheten. Lei av å bla frem og tilbake opp og ned. Breaking news er genialt ( ikke av justin bieber ankommer norge eller mdg kjørte taxi hjem
  )

  Svar på denne kommentaren

  • Erling (svar til Finn)

   Veldig enig med deg. Den nyhetsappen som tillater «faner» eller lignende, vil sannsynligvis bli min go-to nyhetsapp 🙂

 26. Bjørn Tore Hagen

  Mulighet for å kunne begrense hva man vil ha pushvarsler om i forhold til tema eller geografi er fine features. Liker også den «Følg denne saken» godt.

  Jeg har ved flere anledninger fått pushvarsel der jeg fra telefonen ikke klarer å få leste hele teksten (mulig det er telefonens implementasjon av push-visning som er problemet der, Sony Z3C). Når jeg så trykker på den så kommer jeg til «oversikts»-visningen over siste artikler, og saken som jeg fikk notification på er ikke å se. I dag fikk jeg en push på noe med Funcom, ble interressert, spesielt siden jeg ikke fikk leste hele push-teksten, men klarte ikke å finne den saken igjen med mobilappen.

  Svar på denne kommentaren

 27. Viktige meldinger, lokale saker, Stengte veier/overganger når det er høytid. (når alle skal reise) og viktige verdens nyheter.

  Og ikke begynn med NRK nyheter:***** og som TV2 gjør, TV2:****** Vi skjønner at det er deres nyheter når det står i overskriften og vi ser logoen om hvilken app som varsler.

  Svar på denne kommentaren

 28. Jeg skrudde av varsler fordi jeg ikke fant igjen artiklene når jeg åpnet appen.

  Når jeg får et push-varsel vil jeg gjerne tas rett inn i artikkelen når jeg klikker på den, ikke bare inn i appen og så måtte vurdere hvilken overskrift denne kan ha handlet om. Innen jeg fikk lest den var den omskrevet eller langt nede, eller bare borte og så hadde jeg kastet bort tid på ingenting.

  Svar på denne kommentaren

 29. Mulighet for å kunne få varsler kun om store og viktige nyheter; liker ikke mas og leser nyheter så jevnlig at det meste kan vente til neste gang jeg tar meg tid til en kikk, men vil gjerne få beskjed om store hendelser.

  Appen/settingen som gir meg en eller to nøye utvalgte nyhetsvarsler i en vanlig uke hadde blitt mitt valg.

  Svar på denne kommentaren

 30. Push varsler er stort sett bare til irritasjon, og jeg slår konsekvent av funksjonen. Varslene handler i 99% av tilfellene ikke om saker jeg må ha informasjon om akkurat nå. Eksemplene nevnt i teksten er slike ting som er unødvendige å få oppdatering om som push. Selv lokale nyheter er det svært sjeldent behov for å få umiddelbart.
  Jeg bruker NRK appen og avisapp og sjekker nyhetene mange ganger om dagen. I tillegg dukker viktige nyheter raskt opp i strømmen på Twitter, alltid noen som har sett/hørt/lest nyheter nylig.
  .

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til Hege)

   Jeg har veldig mange push på mobilen min, fordi jeg tester ut mange apper. Jegmerker at mitt bruksmønster har blitt endret fra å aktivt sjekke nyheter til at jeg får mye av det jeg trenger kun via pushen. Men jeg skjønner ju at jeg ikke er en «normal» bruker ettersom jeg jobber med dette…

 31. Erlend Birkeland

  Korte pushvarsler tror jeg er viktigst. Poenget med pushvarslene er at de skal kunne leses i løpet av få sekunder og samtidig gi essensen av saken til leseren. VG-eksemplet over er best, for det er kort og spisset ned til å bare gi infoen. TV2 sin er forstyrrende med starten «TV2:…» og virker ellers bare som irriterende reklame, og Aftenposten sin ville jeg ikke orket å starte på fordi mengden gjør det tungvindt innimellom alt annet. Skal jeg ha varsler kommende på klokka mi må det være for å kunne se dem raskt når jeg betaler maten i kantina, er på vei inn i bussen, sitter i kø, sykler, løper mellom skoletimer etc. Da er ikke jeg interessert i å lese i mer enn i tre sekunder, tenker jeg, og TV2 sin blir totalt verdiløs; jeg lærer ikke noe nytt, bare får reklamen deres trøkket lengre inn i livet.
  Ja, og så må en kunne velge hvilke nyhetssjangere jeg vil ha varsler om. Er jeg ikke interessert i fotball vil jeg ikke ha varsler om fotballkamper tikkende inn hver dag 🙂

  Svar på denne kommentaren

 32. Så bra at dere søker ideer og forbedringer hos deres lesere!
  Jeg vet at jeg har irritert meg over å ha fått varsler om saker som omhandler sport opp gjennom tiden.
  Det er garantert foreslått her- men det burde gå an å huke av på ting man ikke ønsker å få varsel om og/ eller spesielt ønsker mer varsler om. Det kan være et spesielt tema eller nyhetsfelt, eller kanskje spesielle områder eller land man ønsker å følge ekstra godt med på.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (svar til Nanna)

   Hei Nanna,

   Vi har allerede detaljert push for det vi følger tettest i nyhetsbildet, men vi skal se på om vi greier å tilby mer kategoriserte varsel.

 33. Det viktigste for meg er hva slags nyheter det pushes om, så det kan være lurt å gi folk et valg inne på appen. OG superviktig at pushvarslet leder et sted (f.eks. inn på nrk nyhetstrømmen) – CNN sine leder ofte bare inn på CNN-forsiden, hvor det ikke er noen informasjon om nyheten fordi den er for fersk til at det finnes artikler om den – det er veldig lite tilfredsstillende. Pushvarsel bør lede inn på nyhet som oppdateres videre ettersom mer info kommer inn.

  Svar på denne kommentaren

 34. Knytt all bruk av NRK opp mot en betalt lisensavgift. NRK er Norges beste mediakanal. Dere gjør en fantastisk jobb selv om dere til tider er vel langt ute på venstresiden politisk. Men jeg er lei av å høre og lese om alle som lyver om at de aldri bruker NRK sine tilbud, og derfor nekter å betale den usle årsavgiften. Som er langt lavere enn et årsabonnement på den tynne lokalavisen i de fleste kommuner. Verdien av uavhengige nyheter uten reklame kan ikke overvurderes, og forbedret pushvarsel styrker deres posisjon og verdi som allmennkringkaster ytterligere.

  Svar på denne kommentaren

 35. Thomas Thorning Grundt

  Mange spennende tanker her, og jeg gleder meg til det kommer en app som virker på Windows Phone. Med lanseringen av Windows 10 kommer MS med utviklerverktøy som vil forenkle apputviklingen til denne platformen.

  Svar på denne kommentaren

 36. En ting jeg irriterer meg over, er at mange varsler plinger inn samtidig når jeg har vært uten nett i en periode. Hadde det vært mulig å gjøre sånn at ikke alle varslene ble hentet ned når jeg kobler meg på nett igjen?

  Svar på denne kommentaren

 37. Ha gjerne geo-lokasjon i appen, men i personvernets navn bør geo-filteret da ligge i appen og ikke på NRK-serveren. Ser med gru på at staten (NRK) skal kunne vite hvor alle er.

  Ser problemet med større forbruk av mobildata her, men det er vel neppe snakk om store datamengder sålenge meldingene er korte, komprimerte og sjeldne. En mulig mellomløsning er filter i begge ender og at NRK-serveren kun har gps-koordinater som med vilje er gjort unøyaktige. F.eks. posisjonering med usikkerhet på opptil 200km.

  Svar på denne kommentaren

 38. Likte eksempelet til VG best, kort og konkret og ikke «reklame»aktig. Liker veldig godt at man kan følge en sak, og i stor grad velge hvilke temaer/kategorier jeg ønsker å få meldinger innen. Dette kan nesten ikke bli spesifikt nok for meg 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.