nrk.no

Morgenbladet lanserer portal for samfunnsdebatt

Kategorier: Media & Video

Skjermbilde fra Morgenbladets videoportal

Morgenbladet vil frigjøre samfunnsdebatten fra tid og rom. Med nettsiden «Portalen» gir Morgenbladet norsk samfunnsdebatt et hjem på nettet.

Morgenbladet ønsker å skape en møteplass for norsk idedebatt og lanserer i dag nettstedet «Portalen«.

– Vi opplever at Morgenbladet er den kanskje største aktøren innenfor en veldig stor deloffentlighet med mange mindre aktører som driver med eksempelvis intelektuell debatt og forskningsdebatt, sier samfunnsredaktør i Morgenbladet, Lena Lindgren til NRKbeta.

– Ved å lansere Portalen ønsker vi å knytte oss sterkere til forskningsinstitusjoner, tidsskrifter, tankesmier og litteraturhus, og være en paraply for mye av aktiviteten rund disse, sier Lindgren.

Lena Lindgren, samfunnsredaktør i Morgenbladet. Foto: Ellen Lande Gossner
Lena Lindgren, samfunnsredaktør i Morgenbladet. Foto: Ellen Lande Gossner
Lindgren kjenner ikke til noen tilsvarende portaler verken i Norge eller internasjonalt, og håper at dette kan være en game changer.

Siden består av tre deler:

 • Tidsskrift samler de beste og viktigste artiklene fra over 25 norske tidsskrift.
 • Strømming av video fra debatter og foredrag fra hele landet, live og i opptak.
 • Kalenderen gir en oversikt over hva som skjer i foredrags- og debattlivet.
Skjermbilde fra Morgenbladets strømmeside
Skjermbilde fra Morgenbladets strømmeside
I videoportalen kan du raskt finne fram til debatter og forelesninger du ikke kunne delta på – eller kanskje ikke visste at eksisterte.

Her kan du se Fafo presenterer sin forskning på flyktningstrømmene i Midtøsten, Steven Pinker forklare hvorfor det blir stadig mindre vold i verden eller høre Karl Ove Knausgård diskutere Hamsun og USA – for å nevne noen.

– Ingenting kan erstatte følelsen av å sitte i et støvete lokale, høre på en engasjert og kunnskapsrik foreleser og delta i debatten etterpå, sier samfunnsredaktør i Morgenbladet, Lena Lindgren.

– Men når du tenker på de gangene man ikke kunne være tilstede, er dette et langt bedre alternativ til ingenting, sier Lindgren.

Morgenbladets kalender på Portalen
Morgenbladets kalender på Portalen
Hva synes du om tilbudet?

5 kommentarer

 1. Harald Korneliussen

  «Ved å lansere Portalen ønsker vi å knytte oss sterkere til forskningsinstitusjoner, tidsskrifter, tankesmier og litteraturhus»

  Trenger nå tankesmier, tidsskrifter og litteraturhus mer promotering? Er de ikke allerede ekstremt priviligerte når det gjelder å sette agendaen og styre samfunnsdebatten?

  Men at Morgenbladet ikke ser på det som et problem, det overraskes ikke. De er av samme ulla selv.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.