nrk.no

Vice satser tungt på utenriksjournalistikk

Kategorier: Journalistikk & Media

Vice News Italia

Denne uken åpnet Vice News sitt kontor i Italia. Før nyttår er de også på plass i Nederland og Tyskland.

Vice startet sin satsning på nyheter under navnet «Vice News» rundt årsskiftet 2013/2014. De setter søkelys på hendelser som ikke dekkes av andre medier, og presenterer dem for et ungt publikum blant annet på sin populære Youtube-kanal. De har hovedkontor i New York, men har nå kontorer en rekke andre steder i verden.

Vice er allerede tilstede i Storbritannia, Frankrike og Spania. Med åpningen av de nye kontorene øker de fotfestet i Europa, skriver Poynter.

«Dette er et steg mot å bli den globale nyhetsorganisasjonen vi alltid har ønsket å være, sier sjefredaktør i VICE News, Jason Mojica til Poynter.

Vice News har nylig gjort en rekke høyprofilerte ansettelser. Latin Amerika-sjef Jo Tuckman kom nettopp fra Guardian og redaktør for USA-kontoret kom fra International Business Times.

Lær mer om Vice News

NRKbeta var innom NRK P2s Kulturhuset og snakket om lanseringen av VICE News i fjor. Her oppsummerer vi og Bård Torgersen hva VICE er og hva de vil med sin nyhetsdekning

Les også saken Viralt og smalt om alt – om BuzzFeed, Vice og en ny medieframtid

2 kommentarer

  1. Vice spådde blodbad i mediebransjen innen et år. Nå sparker de 20.

    […] I oktober i fjor omtalte vi den voldsomme ekspanderingen til Vice news, hvor de blant annet åpnet kontorer i Italia, Nederland og Tyskland. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.