nrk.no

Håndfast bevis: jeg hørte låta først

Kategorier: Nettjenester & Webfunn

Spotifys tjeneste «Found them first»

Spotify viser hvilke artister du hørte på, før de fikk gjennombrudd.

Vi har vel alle stått foran vennetribunalet, og forsøkt å overbevise gjengen om at vi faktisk hadde hørt den låten før. Attpåtil mye tidligere enn den gikk i rotasjon på radio, kanskje til og med da den bare var tilgjengelig på Soundcloud.

Nå hjelper Spotify deg nemlig med å scanne ditt bibliotek, og gir deg håndfaste bevis. Du får vite hvilke artister du var først ute med, og om du var blant de første prosentene som lyttet på artisten. Du får også generert en spilleliste basert på artistene den finner.

Fant Matoma først
Fant Matoma først

Tjenesten tar kun innover seg artister du har lyttet på i Spotify, og har ikke historikk fra før de oppstod i 2008. Jeg mener eksempelvis at Mark Ronson var en etablert artist lenge før Spotify kom på banen. Det var derimot ikke Matoma, som også var med på min liste.

Prøv «Found them first» her!

Hvor mange artister har du oppdaget tidlig?

5 kommentarer

  1. Fekk berre to, og datoen for den eine var misvisande, med mindre eg var tidleg ute den dagen i 2013 Ghost la til «B.C.» i bandnamnet.

    «Store» betyr da internasjonalt populære, sjølsagt. Ikkje noko om koss ein har lytta til Spotify med norske band og fulgt dei frå Urørt og låvespelling til Spellemann og storscena på Øya (hei @bendikmusikk), for det blir nok altfor smått lell.

    Svar på denne kommentaren

  2. Virker nå veldig pussig, da. Ser for meg ganske mange flere. Og jeg skulle liksom ha oppdaget både Ghost, Run The Jewels og Chvrches før «alle» andre? Da er det andre som hadde hørtes mer riktig ut. Men hvis de skal ha blitt hørt 5 mill ganger for å kunne kalles populære, da forstår jeg.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.