nrk.no

Trollene vant – foreløpig slutt for Google Map Maker

Kategori: Nettjenester

Android-logoen pisser på Apple-logoen - Kanskje den mest kjente hackingen med Google Map Maker. Foto: Google Maps Skjermdump
Android-logoen pisser på Apple-logoen – Kanskje den mest kjente hackingen med Google Map Maker. Foto: Google Maps Skjermdump

Google annonserte tidligere i dag at de midlertidig stenger sin Google Map Maker, verktøyet som gav vanlige folk muligheten til å editere, utbedre og endre Google Maps.

Grunnen er en serie «hacks» eller ondsinnende endringer utført av brukerne av verktøyet, som nådde sitt høydepunkt med et bilde av Android-logoen som pisser på Apple-logoen på et kartutsnitt i Pakistan tidligere i år.

Screenshot 2015-05-12 13.33.06

Pavithra Kanakarajan, produktsjef for tjenesten hos Google, begrunner at tjenesten er satt på vent med at det ble umulig å fortsette med automatisk godkjenning av endringene som ble gjort, og at manuel godkjenning rett og slett ikke var volum-messig mulig:

We have hence decided to temporarily disable editing across all countries starting Tuesday, May 12, 2015, till we have our moderation system back in action. This will be a temporary situation and one that we hope to come out of as soon as possible.

Google Map Maker. Foto: Skjermdump Google Map Maker
Google Map Maker. Foto: Skjermdump Google Map Maker

Google har altså ikke gitt opp tjenesten, men tar sikte på å komme tilbake med en forbedret automatisk godkjenning av bidragene fra brukerne.

4 kommentarer

 1. Jarl Arntzen

  OSM er helt klart vinneren for meg. GM fungerer helt fint i større byer men i mindre byer, tettsteder eller rett og slett i løypa i skauen er det OSM som har flest stier….eller stier i det hele tatt.

  I tillegg er OSM fundamentet i den viktige innsatsen med å kartlegge verdens avsidesliggende områder under større katastrofer: Jordskjelvet på Haiti, Ebola i Vest-Afrika, Jordskjelvene i Nepal.
  Se tasks.hotosm.org for info om hvordan du også kan hjelpe til 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Olav Fjeld Kraugerud (svar til Jarl Arntzen)

   Hei Jarl Arntzen! Jeg ser denne tråden er (god og) gammel, men håper likevel på svar. Jeg har et spm. jeg håper du kan svare på, da det virker som du kan litt om dette: Jeg har «alltid» benytet GM og først deres Mapmaker, og deretter den enkle versjonen av redigerign de nå har tilgjengelig. Men jeg ser at GM blir mer og mer kommerst, synes jeg. Jeg ønsker meg et godt kart. Og joda, butikker og nøringsliv er viktig, men jeg synes GM nå dytter det litt mye på oss redigerere. Er OSM et bedre alternativ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.