nrk.no

Vil du betateste ny NRK TV?

Kategorier: Mobil,Nettbrett,NRKTV & TV


Vi er i ferd med å lansere frivillig innlogging på flere plattformer for NRK TV. Vil du være med på å teste den nye tjenesten?

Antallet nettbrett og smarttelefoner man kan se tv-innhold på øker stadig, og de fleste husstander har nå minst to plattformer i hjemmet. Oppunder 40% har tre. Vi ser videoinnhold flere steder enn før, og vi bytter plattformer oftere enn før. Da bør innholdet være synkronisert mellom de ulike plattformene.

Om noen uker lanserer vi innlogging på tv.nrk.no og i mobilappene våre.
Nå trenger vi hjelp til å teste den nye løsningen! 

Funksjonaliteten vi nå innfører vil være kjent for dem som har brukt mobilappene våre; eller strømmetjenester som Netflix og Spotify:

Du kan favorittmerke innhold, vi holder styr på hvilke episoder du har sett og varsler deg om nye episoder eller når gamle går ut. Innholdet og programmene du ikke fikk sett ferdig blir synkronisert mellom nettversjonen og appene.

Den personaliserte tjenesten vil med tiden bli lansert på de andre plattformene NRK TV er på, som Smart-TV og Apple TV. Du vil selvsagt kunne fortsette å bruke NRK TV uten å logge inn, uten at opplevelsen blir en annen enn du er vant til i dag.

Hjelp!

Vil du være med og teste den nye innloggingsløsningen?

Vi trenger hjelp til å avdekke feil og mangler i den nye løsningen, slik at alt er i tipp-topp-stand før vi åpner for at alle kan ta den i bruk.

Meld din interesse her så hører du fra oss når det er en ledig plass!

Vær obs på at ikke alle kan være med på betatesten. I første omgang har vi plass til 500 iOS-brukere og 500 Android-brukere, og vi slipper inn 100 av gangen. Du får e-post når det er din tur til å teste  🙂

82 kommentarer

 1. Er positiv til en funksjon hvor man kan holde styr på hva man har sett og ikke, men ettersom jeg ikke ser alt på nett-TV, hadde det vært kjekt med (valgfri) synkronisering mot tredjepartstjeneste slik som trakt.tv

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Erik-André)

   Vi har ingen planar om å opne dei personaliserte API-a for tredjepartsplattformar enno, men det kan godt hende at vi ombestemmer oss 🙂

 2. Erik Bolstad (NRK)

  Hei alle! Som Magnus forstod over:

  Dersom du vil betateste må du registrere deg. Det er ikkje nok å melde interesse her i kommentarfeltet!.

  Vi slepp inn folk litt etter kvart. Du får e-post når det blir din tur (vi har allereie fylt opp kvota for i dag, så det kan ta litt tid før du får e-post frå oss).

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Marius)

   Dette har vi snakka om før 🙂

   Det er framleis så få Windows-telefonar at vi ikkje kan forsvare å utvikle dedikerte appar for dei. Det er for dyrt og arbeidskrevjande. Nettversjonen fungerer flott på Windows Phone.

   Dersom fleire nordmenn får seg ein Windows Phone kjem vi sjølvsagt til å utvikle eigne appar for dei.

  • Jan O. Mjelde (svar til Erik Bolstad)

   Dette blir en runddans. Ingen lager apper fordi det er for liten interesse og mange vil ikke ha Windows Phone pga manglende apper. Skjerp dere.

  • Fredrik Graver (svar til Erik Bolstad)

   ? Blir litt forvirret av det du skriver her. Det finnes da en NRK TV app til Windows Phone? Sjekket nettopp telefonen for å være sikker, og jepp, der ligger den. Spiller både livestrøm og fra biblioteket… (Nokia Lumia 1020 med WP 8.1). Appene for NRK Radio og Yr fungerer også bra.

   De fleste ligger her: windowsphone.com/nb-NO/store/publishers?publisherId=NORSK%2BRIKSKRINGKASTING%2BAS&appId=3482154… – selv om det er en stund siden de ble oppdatert…

   Uansett blir argumentet om antall bruker litt søkt i NRK-sammenheng. NRKs samfunnsansvar må stå sterker en kommersielle argument, og dere bør dermed levere oppdaterte apper til IOS, Andoid, WP, Symbian, osv. Dere kan godt sette en «sperregrense» for markedsandel før man utvikler en dedikert app, men den bør være rimelig lav.

   (edit: radioappen på WP er ikke bra, men det tror jeg dere vet fra før)

  • Bjørn Are Andreassen (svar til Erik Bolstad)

   «Om noen uker lanserer vi innlogging på tv.nrk.no og i mobilappene våre.»

   Ikke en gang på tv.nrk.no får Microsoft-brukere være med!

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Bjørn Are Andreassen)

   Hei!

   Det er heilt feil at «Ikke en gang på tv.nrk.no får Microsoft-brukere være med!».

   Vi lagar ikkje eigne appar for Windows Phone, men tv.nrk.no funkar veldig bra på alle Microsoft-plattformar. Størsteparten av brukarane våre er på ein Microsoft-plattform, og Microsoft-brukarane er like viktige for oss som brukarar av andre operativsystem.

   Når vi ser på bruken av tv.nrk.no frå brett og mobil bruker ca 60 prosent nettlesarversjonen tv.nrk.no. 40 prosent bruker appane for iOS og Android. D.v.s. at fleirtalet av brukarane på plattformar der vi har eigne appar føretrekk å bruke nettlesarversjonen.

   Windows Phone står for under 1 prosent av bruken på alle NRK-nettstadene. Andre store norske nettstader som Finn og Aftenposten har liknande tal. Det kan godt hende at Windows Phone kjem til å vokse og bli større, og då kjem vi sjølvsagt med eigne tenester for dei.

   Denne artikkelen handlar om innlogging, så eg prøver å runde av Windows Phone-diskusjonen for denne gongen 🙂

  • Eivind Gussiås Løkseth (svar til Erik Bolstad)

   Er det noen grunn til å utvikle apper til iOS og Android, hvis det ikke trengs til Windows? Med universal apps for Windows 10 i høst, kommer det snart til å bli flere brukere på Windows enn iOS, siden samme app vil fungere på PC, nettbrett, mobil og Xbox.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Eivind Gussiås Løkseth)

   iOS og Android er veldig store i faktisk bruk. Appar for Windows er førebels _svært_ lite brukt; men vi kan håpe at W10 vil føre til endringar 🙂

   Vi har kommentert Universal apps nokre gongar før, så eg står over det no.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til morten)

   Det var gode nyheiter frå Microsoft! Eg er spent på om det blir like lett som dei hevdar (både Microsoft og kanskje spesielt Apple har ein tendens til å hevde at ting krev mykje mindre utvikling enn det som faktisk må til). Vi har lasta ned dei fyrste versjonane av porteringsrammeverket og kjem til å teste litt i sumar tenkjer eg.

 3. Børge / forteller

  Det eneste jeg ønsker meg fra NRK nett-tv er:

  1. Dropp Flash og begynn å bruke HTML5 (med åpne/frie filformater). Begynner ikke dette å bli på tide?

  2. La meg få lov til å se på tv (og radio) på nettsidene deres når jeg er på mobilen. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor dere hindrer folk fra å gjøre en så logisk ting som det. Responsiv design er jo det nye, hippe som alle de kule kidsa driver med for tida. Jeg vet at det finnes en app, men jeg kom hit for å se denne videoen, la meg se den.

  3. Alle pengene dere bruker på å utvikle apper kommer fra det norske folk, så gi dem tilbake: Gjør dem til Fri programvare. Og la meg laste ned apk-ene selv om jeg ikke vil bruke Play Store* og la meg bruke dem selv om jeg ikke har installert Play Services*

  * Les: knytte dingsen som vet alt om meg, hvor jeg er og hvem jeg har kontakt med til Google.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Børge / forteller)

   1. Ja! Det vil vi! Vi skal over på Dash og HTML5, men Akamai (CDN-leverandøren vår) støttar ikkje Dash enno. Dei er i gang med betatesting, så eg håpar at det ikkje blir så mange månadene før vi kjem med ny avspelar.

   2. Videoane våre funkar på så og seie alle vanlege telefonar. Har du ein veldig spesiell modell?

   3. Vi vi gjerne dele kjeldekode, men mykje av det vi lagar har komponentar som ikkje er frie. Vi er i ferd med å gå gjennom all programvare vi har laga sjølv for å sjå kva vi har lov til å dele og ikkje.

   3. Vi har ingen planar om å leggje ut apk-a utanfor Play Store, men du kan sleppe å bruke Play Store dersom du brukar tv.nrk.no i Chrome på telefonen din framfor å laste ned appen.

  • Børge / forteller (svar til Erik Bolstad)

   Takk for svar!

   1. Godt å høre!

   2. Ikke noen spesiell modell, men når jeg går inn for å se på noe får jeg bare beskjed om at jeg må laste ned appen. Det finnes ingen mulighet for å omgå dette for å se videoen/høre radio-lyden i nettleseren. Jeg har hørt dette fra venner også. Jeg bruker Firefox. Jeg vil ikke bruke Chrome.

   3, Kildekode: Godt å høre at dere allerede jobber med dette. Kan vi forvente en NRK GitHub e.l. i nær framtid? Hvilke lisenser vurderer dere?

   3, APK: Hvorfor vil dere ikke la oss laste den ned utenfor Google-imperiets kontroll? Det kan da nesten ikke kreve én ressurs av dere å gjøre.

  • Det har nok mest med lovligheten å gjøre når det gjelder APK deling. Om du har lyst å kutte tråden mellom deg og Google kan du godt bruke en APK Downloader, og laste ned APK’er

   Bruker selv apps.evozi.com/apk-downloader/ men hva du bruker er opp til deg 🙂 Har brukt den uten problem sålangt, men om du ikkje stoler på den er det sikkert alternativer der ute 🙂

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Henrik)

   Jeg kan ikke garantere at Evozi eller lignende tjenester ikke vil tukle med APKen, men da jeg testet Evozi for noen måneder siden, hadde APKene jeg lastet ned derfra nøyaktig samme filstørrelse og MD5- og SHA1-hash som originalfilene jeg hadde lastet opp til Google Play. Så ihvertfall da var jeg ganske sikker på at filen ikke hadde blitt tuklet med.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Børge / forteller)

   2. Det ligg eit bittelite banner i toppen med «reklame» for appen, men nettsidene skal vere fullt moglege å bruke likevel.

   3. Slike ting kan ta tid å finne ut av, men no er det to stk her som er i ferd med å grave seg ned i spørsmåla. Eg kan ikkje seie noko om verken lisens eller tidspunkt no.

  • NRK er på GitHub, men mesteparten er lukket kildekode i vår egen private GitHub organization. Vi har noe utestående arbeid angående hva vi ønsker å dele, hvordan, lisenser og mer med, men så fort vi har noe vi ønsker (og får lov til) å dele fritt vil nok NRKBeta være promoteringskanalen.

   Foreløpig er det bare litt skrot fra en hackday, og en bitteliten node.js app som er public på vår felles konto, mens YR-teamet har vært litt flinkere.

   Felles organization: github.com/nrkno/
   Yr-teamet: github.com/yr/

  • Bendik Skilbrei (svar til Jonas Laberg)

   En kommentar som kan oversettes til: «Slutt å mase! Vi er ikke til for dere.»
   Allmennkringkaster kalles de visst. Hvis NRK virkelig ville gjøre seg den beskrivelsen verdig, sluttet de å tenke app-/OS- spesifikt, og begynte å lage tjenester som rett og slett bare fungerte for alle platformer (les Børges utmerkede ønske over her).

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Bendik Skilbrei)

   Tenestene våre funkar på alle vanlege plattformar: Vi har lagt ned enormt mykje energi i å få tv.nrk.no til å funke på så og seie alle forskjellege duppedingsar. tv.nrk.no er hovudtenesta vår; primærtilbodet som er til for alle. For enkelte andre veldig store plattformar lagar vi dedikerte tenester i tillegg.

 4. Erik Bolstad (NRK)

  Akkurat no er det 1100 som har meldt seg som betatestarar.

  Dei fyrste 100 har fått e-post frå oss med lenker til registrering.

  Vi kjem til å sleppe inn fleire kvar dag, men det kan altså bli nokre dagar å vente før du slepp inn. Vi sjekkar kontinuerleg at alle systema funkar og at alt er i orden, difor slepp vi berre inn nokre hundre av gangen.

  Tusen takk for at de vil hjelpe oss med testing! Det set vi stor pris på!

  Svar på denne kommentaren

 5. Johan Høgåsen-Hallesby

  To kjappe spørsmål:

  1. Er den samme innloggingen tenkt videreført til andre NRK-tjenester på sikt? (Radio-spilleren m.m)

  2. Hvordan har dere resonnert rundt enkeltperson vs familie/husstand?

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Johan Høgåsen-Hallesby)

   Bra spørsmål!

   1. Det kjem innlogging på radio etter kvart (behovet er litt mindre på radio, dei fleste brukar éin dings for å høyre på radio, medan mange flyttar mellom ulike tv-plattformar).

   2. Vi har tenkt masse, men førebels ikkje gjort noko konkret. Kom veldig gjerne med innspel!
   Sjølv blir eg ganske irritert når Netflix spør meg og sambuaren om kven som ser på og det er umogleg å seie «begge». Eg skulle gjerne òg sett at vi kunne kopla saman profilar som sa noko om relasjonen (slik at foreldre kan kontrollere innstillingane til barna, men ikkje omvendt).
   Har du gode eksempel vi kunne blitt inspirert av? Eller lyst til å seie korleis det kunne blitt perfekt for deg?

  • Johan Høgåsen-Hallesby (svar til Erik Bolstad)

   1. Verdien av å ha én felles NRK-profil (og funksjonalitet som bygger på dette) er lett å se for seg tvers gjennom hele tjenestetilbudet. Ikke bare radio, men YR, UT, Sport, Nyheter (+lokalnyheter). Altså brukeropplevelsesmessig. Dog finnes nok leire, både politisk og personvernmessig, som ikke ville heiet frem en slik modell. (Personlig hadde jeg gjerne hatt NRK.no som en samling av NRKs tjenester bygget rundt meg og min profil fremfor å være nettavis).

   2. Uansett gjør dere nok veldig smart i å ikke være for spesifikk i løsningen nå, hvordan folk bruker innlogging og tjenesten innlogget de neste 6mnd vil gi langt bedre svar enn hva vi i kommentarfeltet synser om. Hadde også vært interessant å sett data for forskjell på individuell vs felles bruk på enhetsnivå også. Er f.eks. ‘Mitt Innhold’ spot on på mobil, mens ‘Vårt Innhold’ ofte er mer betegnende på smart-tv’er, AppleTV o.l., mens web favner hele skalaen?

   Magefølelsen min tilsier at NRKs primærmodell bør fungere mer på husstandnivå, fremfor enkeltindivid. Det er lettere å gi støtte for individ innenfor hustand enn motsatt. Husstand lar seg jo også lettere oversette til eldresenter, skole og andre arenaer NRK vil bli brukt. En ting som kan være verdt å diskutere er hvorvidt man i grensesnittet skal snakke om funksjonaliteten fremfor relasjonen til tjenesten. I dag kaller dere det ‘Mitt innhold’. Et alternativ er å bruke begreper som Favoritter/Lagrede/Påbegynte/etc. direkte og skippe hele ‘min/mitt’-narrativet.

   Men dette er komplekst – selv Apple er f.eks. ikke i nærheten av å få til husstandsproblematikken og er i ferd med å gå seg bort i for spesifikke løsninger.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Johan Høgåsen-Hallesby)

   Tusen takk for imponerande gode refleksjonar!

   Dette tek vi med oss vidare, og vi skal nok be om meir hjelp her på Beta før vi set i gang med å arbeide med familietilpassing.

 6. Christian Løverås

  Bra, dette gleder jeg meg til! Jeg har savnet både favoritter og synkronisering (spesielt mellom telefon og tv), og varsler blir også bra.

  Det hadde vært veldig fint å kunne ta med innhold til utlandet og steder med dårlig dekning, som BBCs iPlayer, der man kan laste ned innenfor UK og beholde det i inntil 30 dager. Er det noe nytt angående rettigheter siden dette ble diskutert på nrkbeta.no/2014/07/01/ny-tv-app-pa-ipad/#comment-173321 i fjor sommer, nå som dere «vet» hvem brukerne er?

  Svar på denne kommentaren

  • Johan Høgåsen-Hallesby (svar til Erik Bolstad)

   Hvordan stiller dette seg med NRKs eget innhold? (Selv om jeg forstår behovet for å kjøre alt innhold over samme modell)

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Johan Høgåsen-Hallesby)

   Alt som er eigenprodusert (utanom der vi har kjøpt eit format) er tilgjengeleg utan geoblokkering. D.v.s. at alle kan sjå det over alt i heile verda.

   I volum produserer vi mykje sjølv og med eigne format, men ikkje nok til at det kan forsvare å utvikle offline-funksjonalitet (per no i alle fall).

 7. Hei, lurer på om dere har app til Google Nexus Player under utvikling? Denne er jo nå lansert i Norge og sammen med en del TVer som også benytter Android TV som er på / nærmer seg markedet. Bør ikke være så store jobben å tilpasse dagens android app til støtte med fjernkontroll. Google Cast fungerer ikke med NRK på NP da denne har litt annen versjon (28389) enn Chromecast (27946)

  NRK TV logo kommer opp på skjermen men på enheten man prøver caste fra får man feilmeldingen Error Domain=com.google.GCKErrorCode=2 …..

  Fungerte tidligere og fungerer smertefritt på Chromecast.

  Svar på denne kommentaren

  • Jonas Laberg (svar til Kai Roger)

   Hei Kai Roger, det kan jeg bekrefte at vi har. Som du sier er det en relativt liten jobb å konvertere Android-appene vi har til telefon og nettbrett, og vi forventer å komme ut med denne i løpet av kort tid.

   Når det gjelder feilmeldingene dine tar jeg med de videre til teamet. Takk for påpekelsen!

  • Kjempemessig. Jeg har akkurat bestile Nexus Player, og ser frem til å kunne bruke denne til å se NRK nett-TV. Har dere noen ide om når dette er klart for testing?

  • Ståle Strømme (svar til Kai Roger)

   Jeg fikk meg en Nexus Player i går. Først fikk jeg ikke noe casting til å fungere, uansett app. Men etter en software oppdatering og en restart av Nexus Playeren, fungerte casting av alt jeg prøvde. (NRK TV, Viaplay, HBO, YouTube).

 8. Erik Bolstad (NRK)

  Vi har fått et spørsmål på e-post som jeg tror mange andre kan ha nytte av å se svaret på, så jeg publiserer både spørsmål og svar her i kommentarfeltet:

  Lest om prøving av innlogging på nrk-tv på mobil,nettbrett og nett. Dette er helt utenfor mitt kompetanseområde, bortsett fra den vanlige tv.nrk.no. Jeg har vanlig bærbar pc (1 år gammel) med windows 8.1 system. Etter det jeg leser kan jeg bruke nett-tv som vanlig, men jeg blir litt usikker.

  Andre spørsmål er: Kan jeg logge inn på det nye systemet med min pc? Hvordan logger jeg inn? Må jeg logge inn for å få tilgang til nett-tv? Jeg er så glad i nett-tv og bruker det veldig mye. Jeg er så fornøyd med det. Jeg er av den trege sorten. Jeg har ikke nettbrett, ikke iphone og har aldri prøvd noen av delene. Jeg har en 10 år gammel mobiltelefon med kontantkort som en bare kan ringe og sende sms på. Jeg har ingen planer om å skaffe meg nettbrett eller iphone. Håper dere svarer meg på spørsmålene mine.

  Tusen takk for bra spørsmål! Det er mange andre som lurer på det samme.

  Det vil være helt frivillig om du vil registrere deg eller ikke. Dersom du registrerer deg får du noen fordeler: Du kan favorittmerke programmer (en slags huskeliste over hva du liker). I tillegg får du varsel når det kommer nye episoder i de seriene du liker, og vi sier fra før et program du ikke har fått sett går ut.

  Ja, du kan logge inn med PC-en din. Innlogging vil fungere dersom du har en helt vanlig nettleser, uansett hva slags datamaskin du har.

  Dersom du ikke registrerer deg kan du fortsette å bruke NRK TV akkurat som før. Du vil ikke merke noen forskjeller!

  Svar på denne kommentaren

  • Lydia Thomas (svar til Erik Bolstad)

   JAAA!! Da er jeg registrert betaversjon-søker. Jeg har heller ingen planer om å bruke annet enn PC, og ble, utifra det som står i artikkelen, usikker på om det ble mulig å logge seg inn fra Firefox etc.

   Som jeg forstår det nå, arbeides det med at vi skal kunne LOGGE OSS INN!

   Å fryd!!

   Kanskje uttrykke det klarere i hovedteksten, så man ikke må lese seg gjennom 49 kommentarer først?

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Lydia Thomas)

   He he. Eg er tydelegvis ikkje flink nok til å skrive 🙂

   Vi håpar å kunne opne for at alle skal kunne registrere seg om ein månad eller to, då skal vi vere endå tydelegare i kommunikasjonen! Akkurat no er vi mest på jakt etter folk som har lyst til å hjelpe til med å finne feil.

 9. Gisle Enåsen

  Tilbakemeldings-funksjonen dere har lagt til fungerer IKKE så jeg får ta det her.

  Når jeg surfer betatv.nrk.no/ så ønsker jeg gjerne alternativet til å kunne sende dette over til min chromecast, kan hende jeg surfer på ting og tang og finner ut av at innholdet var av interesse på latop men ønsker da gjerne å se det i «ordentlig» format.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Gisle Enåsen)

   Funkar ikkje? Snakkebobla eller prøvde du å gå til tvtest.nrk.no/ ?

   Dersom du ikkje får Chromecast til å funke via avspelaren vår (han er litt bøggy, vi har ein ny versjon på veg om nokre veker) kan du caste heile fana. Chromecast funkar fint her no, men eg veit at det har vore litt ustabilt for nokre brukarar. Vi er i ferd med å få hjelp frå Google til å få alt på plass; det blir bra! 🙂

 10. Har en Minix Neo x8-h plus som mange flere som vil ha en dedikert media box på android. Nå fungerer nrk appen svært dårlig visstnok på grunn av hvordan avspillingen gjøres, men ellers fungerer denne boxen som en hvilken som helst android nett brett. kan dere si noe om kompatibiliteten på nrk tv appen mot hardwaren på minix neo og hva skjer med nrk tv og android tv?

  Svar på denne kommentaren

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Kenneth)

   Kompatibiliteten på NRK TV-appen mot hardwaren på minix neo vet jeg lite om, men vi jobber med å få ut en app på Android TV og Nexus.

  • Adrian (svar til Kenneth)

   Hva er det som ikke fungerer tilfredstillende på MiniX x8-H Plus?
   Bruker NRK sine apper på den hver eneste dag.
   Fungerer greit her i alle fall.
   Har du siste firmware?
   Det kom ny firmware 6.7.15

  • Petter Hansen (svar til Adrian)

   Samme erfaring som Adrian. Om du ikke får det til å virke, snakk med gutta på http://www.samok.no
   De er flinke og svært hjelpsomme. Du har hjulpet meg hver eneste gang jeg har hatt problemer eller spørsmål med min Minix X8-H Plus.

 11. Tine Jacobsen

  I ferd med å registrere meg, men er allerede nysgjerrig på en ting.
  Hvordan velges det hva sm ligger under anbefalt. anbefalt av hvem? er det en person eller en algoritme.

  Ser dere har noe dere kaller «tema» som noe eget. Er svært positiv til det- en fin måte å synligjgøre arkiv og aktualiteter på. Hadde vist det frem mye tydeligere på siden utvidet det masse med flere nyere programmer og flere typer temaer.

  Synes forresten det er er en bedring i å bruke ordene mest sett og siste sendt enn sånn det var før 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Tine Jacobsen)

   Gode spørsmål!

   Anbefalt blir laga av ein redaksjon i NRK. Vi kjem nok til å få inn algoritmar tilpassa deg etter kvart, men i kombinasjon med eit redaksjonelt utval. Det er viktig for oss å ha eit redigert redaksjonelt tilbod – framsida i NRK TV er litt tilsvarande det vi sender i primetime på «fjernsyns-TV»: Det er innhald som vi meiner at mange bør vere interesserte i!

   Tema-sidene er under utvikling, og kjem til å bli meir synlege etter kvart. Akkurat no ligg alle aktuelle temapakker samla, til hausten kjem vi nok til heve ein del av dei høgare opp på framsida.

   Vi endra Populært > Mest sett, og Nytt > Sist sendt for å gjere det tydelegare. Særleg Nytt var eit litt for forlokkande ord 🙂

  • Tine Jacobsen (svar til Erik Bolstad)

   Høres bra ut. Og mitt råd er å aldri gå helt bort fra redaksjonelle utvalg. Trenger ikke å være ansatte i NRK som gjør det – kan være brukerne selv.

   Mange skritt i ritkig retning dette.
   NÅ skal jeg registrere meg 🙂

 12. JC Frugård

  Hei jeg har fått en testflight-link tilsendt for å teste ny NRK app på Iphone og Ipad. Jeg har lastet ned testflight og jeg bruker IoS 8.3, når jeg trykker på ”open in testflight” linken i mailen dere sendte kommer jeg kun til appstore-siden, selv om jeg allerede har lastet ned testflight. What to do? Jeg trykker på email linken via mobil/ipad.

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til JC Frugård)

   Hei. Det var rart. Hvilken app bruker du til å åpne linken? Er det den vanlige appen for e-post eller er det gmail-appen? Hvis det er sistnevnte, kan du prøve å åpne linken fra gmail i Safari? Eller muligens installere Testflight på nytt? Send oss en e-post på mobil at nrk.no så vil vi hjelpe deg videre hvis ikke noe av dette hjelper.

 13. Erik Bolstad (NRK)

  Alle som har meldt seg som betatestarar er no lagt inn 🙂

  D.v.s. at om det er fleire som har lyst til å teste den nye innloggingsløysinga vår, er det berre å melde seg!

  Svar på denne kommentaren

 14. Even Kallevik

  Hei!

  Har registrert meg som betatester og fått lagd bruker til nettversjon av NRK TV, men har fremdeles ikke fått mail med instruksjoner for app-nedlasting for Android. Har sjekket spamfilter og det ligger ingenting der. Er det mulig å få ordnet dette?

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Even Kallevik)

   Hei Even. Invitasjon til alfagruppe på Android er på vei! Google tillater oss bare å sende ut 100 invitasjoner per dag, noe som betyr at det tar litt ekstra tid for enkelte brukere. Du skal få en invitasjon i løpet av dagen.

 15. Anders Birkenes

  Jeg har installert appen på iPhone nå, men jeg sliter med å legge til favoritter.
  Jeg får ikke opp det jeg har lagt i favoritter på nett, og når jeg legger til noe på mobilen og prøver å se hva jeg har lagt til er jeg utlogget og må logge inn på nytt.

  Svar på denne kommentaren

  • Jonas Laberg (Interaksjonsdesigner i tv.nrk.no) (svar til Anders Birkenes)

   Hei Anders,
   beklager at det ikke virker for deg. Betatesten har kjørt i noen måneder nå, vi har lært mye av den, og har penset fokus over på å ferdigstille løsningen slik at vi kan slippe den ut i verden. Jeg må derfor bare si at funker det så funker det, gjør det ikke det så må du vente noen uker til du kan legge til favoritter og så videre. Håper du har tålmodighet til det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.