nrk.no

Vi pusser opp nyhetene

Kategorier: Journalistikk,Media & NRK

NRK Nyheter på mobil
NRK Nyheter på mobil

Bruker du NRK Nyheter BETA for nyheter på mobil? I dag slipper vi noen justeringer, samtidig som vi fjerner «BETA»-merket som har stått der siden vi introduserte tilbudet 30. april 2013.

Her er noen av endringene:

 • vi ønsker å vise deg hvilke historier som har høyt tempo (rød farge)
 • vi ønsker å vise deg hvilke journalister som til enhver sitter bak spakene (bylines)
 • vi ønsker å fremheve viktigheten av tid i den kronologiske strømmen (tidslinje på mobil, klokke på desktop)
 • vi rydder plass for viktige direktesendinger (autoplay u/lyd på desktop)
 • vi har plassert NRKs siste nyhetssendinger på TV & radio på fast plass (nederst på mobil, høyre på desktop)
 • … samt mange grafiske designjusteringer

Hvordan synes dere det funker?

31 kommentarer

 1. Jeg synes dere skulle laget en egen knapp nederst for NRK nyheter, så man kan gå rett dit hvis man vet det er der man skal. Kanskje kan den erstatte fanen som huser OL2012 (!) i dag? Folk har kanskje hatt god nok tid til å «se de spektakulære bildene fra Paralympics» nå.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Guro)

   Hei Guro!

   Når du skriver «egen knapp nederst» – hva sikter du til da?
   Og hvor ser du fanen som peker mot Paralympics 2012? Det høres uansett riktig ut å droppe evt. pekere til OL-bilder, samme hvor spektaktulære de måtte være 🙂

   -Vegard

  • Hei, jeg siktet til NRK-appen. Er så vant med å bruke appen at det ikke gikk opp for meg at folk leser nrk-nyheter på mobil via nettleser! Godt å lese at app-oppussing også er på gang.

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til guro)

   Nå lurer jeg litt, bruker du iOS, Android eller Windows Phone? Det er ganske lenge siden fanen med OL 2012 skal ha blitt fjernet. Har du oppdatert appen i det siste? Hvis du har det kan du forsøke å slette den og legge den inn igjen.

 2. Per Schwensen

  For min egen del er jeg mest opptatt av lydstyrken til intro-musikken til Dagsrevyen. Du legger mest merke til det hvis du hører Dagsrevyen på radio. Lyden er altfor høy og det er helt unødvendig.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Per Schwensen)

   Hei Per!

   Som Ida skriver lengre opp; det vil også komme profilendringer senere på TV, så det er ikke utenkelig at dine bønner blir hørt, uten at jeg kjenner ytterligere detaljer.

   -Vegard

 3. Johan Høgåsen-Hallesby

  Dette begynner å bli bra!

  Liker at dere eksperimenterer med dette produktet og jeg setter særlig pris på sakskomplekssidene(?). De gir en utrolig fin oversikt og kronologi i saksutviklingen.

  Har primært brukt tjenesten på mobil, men når jeg sjekker desktop-versjonen ser jeg at den sitter litt bedre. Det er i hovedsak fordi den har fått litt mer luft å puste i. For det er mange virkemidler i spill her. Bakgrunner (50 shades of grey + farger), fade, tekstfarger, tekststørrelser, linjer og bokser, piler og knapper, kulepunktvarianter og understrekinger. Når alle elementene også får bli med ned i liten størrelse blir det i overkant mye støy. Særlig når den vertikale hair-linen, sak-borderen og ‘les saken’-knappen faller tett på hverandre blir det mye 1px-linjer som skal inn på liten plass. Hadde vært interessant å se om man kunne kaste noen av disse krykkene og klare seg på mer ren typo + grid (skru det gjerne et knepp mer i retning av Medium her). Men en strammere style-guide er kanskje på trappene når produktet nå jazzer ut av beta-støvlene?

  5 andre småting

  – ‘Oppsummert’ kunne med fordel fått et tydeligere format. Mer i retning av en faktaboks, perhaps. Gjerne med tydelig presenterte nøkkeltall / datoer. At Oppsummert er kollapset virker unødvendig i alle tilfellene jeg har kommet over – la den være ekspandert.

  – Breddeformatet på bildet er fint på web og nettbrett. På mobil hadde jeg ønsket meg litt mer i høyden. Flere bilder kunne gjerne også vært utfallende (som f.eks. artikkel-blurben)

  – Det tok litt tid før jeg skjønte at de blå kulepunktene er markører for ulest. På mobil blir de grå med såpass forsinkelse at det var vanskelig å plukke opp.

  – Gitt timeline-formatet hadde forventet at innhold fulgte en åpne/lukke-modell.

  – Rød virker som det betyr ulike ting ulike steder («live» i toppen på front vs. nederste bullet i Bjørkelangensaken som er viktig?)

  Svar på denne kommentaren

 4. Vegard Storstad (NRK)

  Hepp Johan,

  Holder meg i bakgrunnen på de mest savvy designkommentarene på typo og style-guide fordi jeg tror Ida & Co. bedre kan møte deg der.

  Men har da noe:
  – Oppsummert er «enkelt», men likevel tricky innholdsmessig. Spennet i historiene er stort; de er korte, lange, nærsynte, langsynte, har lokalt eller internasjonalt perspektiv, , osv. Noterer ønsket om ekspandert (scrolling er billig om da’n) likevel.

  – Vi er spesielt gode på bilder i 16:9, hilsen Norsk Rikskringkasting. Men jeg tar poenget ditt, altså. Det forutsetter bare at vi håndterer f.eks. dårlige bilder fra TV smartere (hvordan?)

  – I forrige versjon vridde klokkeikonet seg, nå fader kula. Inntil vi har noe mer tydelig å hooke animasjonen opp til har vi ikke villet bruke mer plass/fokus på å fortelle leseren hva hen har lest eller ikke.

  – Du ville åpnet/lukket meldingene?

  – Rød vertikal strek betyr enten:
  — hastmelding (rød) i historien siste time ELLER
  — 3 meldinger i samme historie siste time ELLER
  — direktesending i historien

  Svar på denne kommentaren

  • Johan Høgåsen-Hallesby (svar til Vegard Storstad)

   Gotcha!

   – Oppsummert: Ser den. Men kanskje man kunne sett spesifikt på presentasjon av nøkkeltall, det er vel ofte en gjenganger i historiene.

   – Bilder: I know. Måtte bare pirke i det.

   – Lest-markør: Det er ikke til hinder for bruk, så no worries.

   – Når jeg scroller i et timeline-basert grensesnitt som dette virker ‘naviger til ny side for så å trykke tilbake’ som litt tungvint og fremmed. Hadde forventet enten ekspansjon in-place eller at noe la seg over. Dette har nok med tilvent adferd fra sosiale/timeline-baserte apper som legger lenker over timeline. Ikke sikkert at det er riktig her, bare melder inn forventning i bruk.

   – Rød: Men på rød bakgrunn fra forrige fredag (ref. eksempel i Bjørkelangen) At det var direktesendt da? Det virker irrelevant.

  • Vegard Storstad (svar til Thomas Wirum Larsen)

   Hei Thomas,

   Du skyter litt upresist til at jeg har noe godt svar, utover at jeg kjenner meg trygg på journalistkollegers faglighet.

   Kan du utdype hva du ønsker deg av NRKs journalister, som vi i dag ikke gir deg i tjenesten?

 5. Kjetil Grude Flekkøy

  Dere kan kanskje påvirke utviklingen av Nrk.no-appen også:
  I hvert fall når man er utenlands, vil lese seg opp på dramatikk i hjemmedistriktet (Oslo/Akershus for min del), blir det mye Østfold. Er man inne på en artikkel og klikker «tilbake», havner man i Østfold. Uansett. Fint med Østfold, men ikke hele tiden, kanskje.
  I en nettleser oppfører alt seg bra.
  Lykke til med Utviklingen!

  Svar på denne kommentaren

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kjetil Grude Flekkøy)

   Har du skrudd av automatisk valg av distrikt? Velg Mer -> Velg lokale nyheter og skru den av. Da kan du velge ditt distrikt, og forhåpentlig vis ikke havne i Østfold hver gang.

 6. OK design – men jeg skulle ønske
  1at bildene hadde lik størrelse til alle innlegg
  2) du kunne designe bestemme din personlig nyhetsside med å velge /fravelge:
  3)sport
  forhåndsreklame-omtale for programmer :
  4)satiriks

  kort sagt kun nyheter uten POP så siden ikke er til å skille fra VG/dagbladet

  Svar på denne kommentaren

 7. Det hadde heller vært noe om den nye NRK TV-appen hadde blitt fikset på. Jeg aner ikke hvordan den fungerer på windows-telefoner eller iPhone, men på android låser den seg hele tiden, bildet fryser mens lyden fortsetter, det er vanskelig å finne frem og direkte-tv fungerer ikke som det skal. NRK3 er ikke å finne på direkte-TV, bare NRK Super.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Tommy)

   Hei Tommy,

   Det skal vi forsøke å få til på en Androidapp nær deg innen kort tid 🙂

   -Vegard

 8. Hei

  Bruker NRK.no/nyheter hyppig, og har den pinned to start på WP’n. Skulle ønske at dere hatt støtte for livetile, slik som noen andre nettsteder har begynt å opere med, Jeg kan ikke nok om det tekniske bak det, men innebærer at jeg kan se de siste nyhetene på startsiden min. Regner med at det ville fungert på samme måte på W8, og det er det kanskje større marked for.

  mvh
  Mats

  Svar på denne kommentaren

 9. Hva om nyhetene på tv ble levert uten bakgrunn fra et blått eller grønt studio, så kan brukeren selv velge bakgrunn i avspiller applikasjonen.

  NRK vil kunne levere noen 1 eller flere alternativer, men også da åpne for helt egendefinerete utseende på nyhetstudioet.

  Bare en tanke.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.