nrk.no

Seks aktører som leverer nyheter med en vri

Kategorier: Internett & Journalistikk

Foto: Reading the news av PoL Úbeda Hervàs på flickr CC BY-NC-SA

Har du litt for lite tid til å lese nyheter, litt for mange nyhetskanaler å velge mellom, men likevel lyst til å være oppdatert på det som skjer til enhver tid?

several seconds_by_gripping news
Noen ganger kan nyhetstilbudet nesten virke overstrømmende. Foto: Several seconds av Gripping News på flickr CC BY-NC-SA

Vi har merket oss at noen nyhetsformidlere er gode på å presentere mye godt stoff på kort tid, og tipser om noen av dem her:

Yahoo News Digest Appen

newsdesk_ny

Yahoo News Digest er gratis og enkel å bruke. Appen presenterer åtte algoritmegenererte nyheter fra Yahoos nettverk, to ganger daglig. Norske nyheter er sjelden å finne på denne appen, men man får en god oppdatering på internasjonale nyheter.

Yahoo news digest har tidligere blitt omtalt som; «one of the best-looking, and most quietly provocative, newsreading apps we have seen in some time».

Vice News på Youtube

Vice News finner man masse spennende og fascinerende features om kontroversielle temaer få andre nyhetshus dekker. Eksempler er  Can You Simulate Love With Drugs, Albino Activism in Tanzania og Inside Miracle Village, Florida’s Isolated Community of Sex Offenders.

Vice deler også nyheter på sin egen Youtube-kanal, både i form av nyhetsoppsummeringer:

… og 30-minutters dokumentarer om et enkelt tema:

P3nyheter på Snapchat

Her er et eksempel på hvordan P3 deler nyheter på Snapchat.
Her er et eksempel på hvordan P3 deler nyheter på Snapchat.

P3nyheter bruker Snapchat som kanal for å dele nyhetsoppdateringer. Hver dag legges nyhetsvarsler ut, både i form av bilder og video, på mystory. En enkelt snap-nyhet kan har en visningstid på maksimum ti sekunder, hvilket betyr at kan man få med seg hele 6 nyheter eller mer per minutt.

… og Snapchat Discover

Mange store medieorganisasjoner er med i SnapChats Discover satsning.
Mange store medieorganisasjoner er med i SnapChats Discover satsning.

Tidligere har vi skrevet om at Snapchat Discover kan bli vår nye nyhetsleverandør. Gjennom Dicover kan man utforske nyheter og underholdning fra tolv ulike leverandører, som daglig legger ut 5 saker hver.

Alt innhold som legges ut på Snapchat Discover har mye lenger levetid enn vanlige snaps: Tekst, bilder og video kan ses så mange ganger man vil. Noe av formen har Snapchat holdt på i den nye tjenesten, for alt innhold blir introdusert med korte video-snaps.

Alt innhold som legges ut er tilgjengelig i 24 timer.

Nyhetsbrevet til Quartz

Utdrag fra Quartz' nyhetsbrev. Foto: Skjermdump
Utdrag fra Quartz’ nyhetsbrev. Foto: Skjermdump

Hver morgen sender Quartz ut nyhetsbrev hvor dagens (eller for nordboeres del: nattens) viktigste nyhetssaker presenteres. I tillegg til nyheter, deles morsomme fakta og småsaker om alt fra teknologi til vitenskap og kultur.

Hver sak presenteres med et par velskrevne setninger, slik at man får med seg essensen av nyheten uten å klikke på linken og lese hele saken.

Bullet news

Appen Bullet News har som mål å formidle nyheter raskt og effektivt, og det gjør den ved å presentere nyhetssaker med 3 kulepunkt-tegn.

bullet_ny

Appen reklamerer med at du kan få med deg hele 6 nyheter på ett minutt. Genialt!

Newsdesk

newsdesk_ny

Denne appen samler overskrifter og ingresser fra toppsakene i hele verden (også Norge, om du vil). Appen gir oppdateringer i kategoriene innenriks, utenriks, underholdning og teknologi.

Nyhetssamler

pocket_ny
Med appen Pocket kan du lagre alle nyhetsartiklene du finner gjennom dagen på samme sted.

Om du er av typen som konstant har nyheter oppe i et titalls faner på nettleseren, men ikke tid til å lese dem, bør du sjekke ut appen Pocket.

Med Pocket kan du enkelt lagre artikler direkte fra nettleseren. Artiklene blir lastet ned i appen på mobilen, og ligger der helt til du fjerner dem.

7 kommentarer

 1. Likte bedre når dere la ut nyheter med snaproll. Så litt mer profft ut.
  Dere burde også oppdatere NRK nyheter og NRK P3 nyheter litt oftere både på facebook og twitter. Dere ligger som regel flere timer bak når dere deler nye nyheter på sosiale nyheter. Sikkert derfor de andre har flere likere/følgere.

  Bra at dere er komplett reklamefri. Ellers bruker jeg Adblock 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Ingvild Sættem Beltesbrekke (svar til Rasmus)

   Vi i P3nyheter prøver å være så kjapt mulig ute med de store hendelsene på Twitter (når det skjer mellom 06.00 og 17.00 mens vi er på jobb), men legger ut mindre på Facebook nå fordi vi vil bruke tida på å utvikle nyhetsformidlinga vår på Instagram og Snapchat . Vi kan dessverre ikke bruke Snaproll eller andre sånne apper nå fordi reglene til Snapchat er endra (snapchat.com/terms), så derfor ser det mer «hjemmelaga» ut. Tar gjerne imot tips som kan gjøre oppdateringene bedre!

 2. Tobias Laundal

  Jeg syntes nyhetsappen Circa er verdt å nevne i denne sammenhengen. Den fungerer ganske likt som Yahoo News Digest virker det som, men alle artiklene er skrevet spesielt for publisering i appen.

  Circa fungerer bra både for å få en oversikt over de siste nyhetene, men også for å få litt mer dybde. Hovedproblemet for oss nordmenn er at appen tydelig vender seg mot et amerikansk publikum.

  Svar på denne kommentaren

 3. Det er selvfølgelig mulig å definere ‘nyheter’ som ‘alt som har skjedd nylig’.
  Da er det jo fint å ha en app om at naboens katt har klatra opp i et tre.
  Eller om dop som kan simulere kjærlighet(sic!)
  Eller hvor fælt det er å være moderator på facebook
  Eller at en diktator snubla i trappa
  osv.
  Men trenger vi virkelig mer tyggegummi for hjernen?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.