nrk.no

#illridewithyou – Australia reagerer på Twitter

Kategori: Det sosiale nettet

#illridewithyou
#illridewithyou

Gisseldramaet som utspiller seg direkte fra Lindt-cafe i Sydney dominerer i skrivende stund mediabildet både i Norge og resten av verden.

Hendelsene i Sydney har også slått ut i anti-muslimske reaksjoner i byen, og nå slår australierne ring om muslimene i landet.

Sydneys Twitter-befolkning har reagert med en egen kampanje på det sosiale nettstedet. Her tilbyr man seg å reise sammen med muslimer som føler seg utrygge og frykter represalier på grunn av hudfarge eller religion.

Twitter-hashtaggen #illridewithyou kom på banen etter at Michael James twittret om en hendelse tidligere i dag:

Deretter tilbydde @sirtessa seg å reise sammen med mennesker som følte seg truet på T-banen.

Og etablerte hashtaggen #illridewithyou

Deretter spredde hashtaggen seg som ild i tørt gress…


… og hadde på tre timer nådd 65 000 tweets.

Også mennesker som ikke bruker T-bane som transportmiddel tilbyr sin støtte og hjelp:

I havet av dårlige nyheter fra Sydney ser #illridewithyou ut til å være et lite lyspunkt og et eksempel på hvordan folk ønsker å hjelpe til og uttrykke sin støtte i sosiale medier.

9 kommentarer

  • Jonathan Løvehjerte (svar til Peter Bering)

   Islam er langt ifra et problemt. Islamsk ekstremisme, på lik linje med all annen ekstremisme, selv kristen, er det som er roten til dette, og lignende problemer.

   Holdninger som din egen derimot kaster bare ved på ilden, og gjør ting verre.

  • Gjerne en #jeghateralleinvandrere tag for deg til daglig bruk. I motsettning til dem som du anklager for terror mener du trolig at din holdning er det beste eksempelet på vennlighet og toleranse.

 1. Thomas Christensen

  Dette får meg til å tenke hvor utrolig naive og dumsnille vi i vesten er. Skulle gjerne sett tilsvarende twitterkampanjer i områder hvor kristne blir forfulgt av muslimer, Egypt, Syria, Nigeria bare for å nevne noen få steder

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.