nrk.no

Julekalender – Luke 12

Kategori: Julekalender


I dag har vi også funnet frem en tjeneste som kan hjelpe deg med å lage din egen, personlige gave.

NRKbeta er glad i 3D-printing, og prøver titt og stadig å printe nye ting:

Vi har laget både en sort og en hvit Darth Vader, mye for å teste printeren og skru den slik at den faktisk printer sånn nogenlunde ok.
Vi har tidligere vist frem den hvite og sorte Darth Vader.

Nå har vi også fått et rosa tilskudd til Darth Vader-familien:

rosa_darthvader
Søt?

3D-printeren har (ennå) ikke tatt over for vanlige printere i de norske hjem, men det betyr ikke at man ikke kan skaffe seg 3D-printede objekter.

3D-printerbutikken leverer produkter på bestilling fra privatpersoner. Det eneste man trenger å gjøre er å sende inn en STL-fil av det man ønsker å få printet. NRKbeta har tidligere hentet inspirasjon og modeller fra denne siden.

Morten Sørensen, som var med på å starte 3D-printebutikken, sier det som regel tar 5 timer å printe ut en modell. Frakten, derimot, tar lang tid nå like før jul, så man bør raske på om man vil gi bort en 3D-printet gjenstand.

Sørensen selv har allerede printet julegaver.

– Jeg har faktisk laget en 3D-modell av meg selv som jeg skal gi i gave til en kompis. Håper han setter den på nattbordet!, sier han.

Tenkte du på at han kanskje ville hatt en 3D-print av seg selv også?

– Haha ja, men vi har en greie gående. I fjor ga han meg noe, jeg kan ikke gå inn på hva det var, så han får dette i retur fra meg i år.

Hva ville du 3D-printet i gave?

2 kommentarer

 1. Ønsker meg faktisk en 3d-printer selv, men blir litt lei av at ingen av 3d-printer-nettstedene i Norge har noen av de billige modellene, bare de dyre (heldigvis er det ikke så dyrt å importere fra utlandet).

  Ellers ville jeg ha 3d-printet noe folk liker, hvis jeg skulle gitt en 3d-printet gave 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Smart tips til julegaver, NRKbeta!

  Det med personlige 3D printede gaver hadde jeg ikke tenkt på, selv om jeg har hatt god erfaring med 3D-printerbutikken.no i forbindelse med prototyping av et off-shore-produkt på jobben.

  Interessant hvor detaljert de kan printe. Anbefales.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.