nrk.no

Julekalender – Luke 7

Kategori: Julekalender


Med dagens strømforbruk på mobiltelefonene, er et ekstra batteri nesten som et must å regne.

I dag har vi funnet frem en gave som passer godt til den som aldri har batteri, eller den som stadig er på lange fly- eller togreiser uten tilgang til strømuttak.

What's in my bag Feb 2011_by_Joi_Ito
En batteribank er en nyttig gave til venner eller familie som skal på backpacker-tur. Foto: What’s in my bag Feb 2011 av Joi Ito på flickr CC BY-NC-SA

Det finnes mange utgaver av batteribanker på markedet. Denne kan skilte med 20 000 mAh, noe som selvsagt er ljug. Med en prislapp på 90 kroner er det likevel et godt kjøp; batteribanken kan lade telefonen din 2-3 ganger.

Skulle du ha behov for en større, mindre, lettere eller bare anerledes, flommer det over med «Battery banks» fra Kina.

4 kommentarer

 1. «Denne kan skilte med 20 000 mAh, noe som selvsagt er ljug.»

  Selvsagt er ljug? Kanskje bedre å si at den er 20k nominell som betyr at en kan forvente 15-18k i praksis (som oppgitt i spesifikasjonene på siden)?

  Kan man regne med at varer fra dx når fram til jul? Mener å huske at det vanligvis tar litt tid (men er lenge siden jeg bestilte derifra nå)..

  Svar på denne kommentaren

 2. IKKE kjøp batteripakker fra Kina/Hongkong, disse er stort sett restavfall fra batteriindustrien som burde vært destruert. Jeg har selv den dere linker til og min utgave har en kapasitet på ca 1800 mAh ved 5V, noe som er latterlig for en batteripakke med seks celler. Andre har fått pakker med to celler der resten av volumet er fylt med sand for å øke vekten.

  I tillegg til lav kapasitet er det ingen garanti for at ikke disse skal begynne å brenne under lading eller bruk, kjøp heller en pakke fra en seriøs leverandør og få nesten samme forhold mellom pris og kapasitet, uten å være redd for at huset ditt brenner ned.

  Eventuelt kan man sette seg inn i gjenbruk av laptopbatterier, selv om dette krever litt mer arbeid.

  Svar på denne kommentaren

 3. Erling Ballestad

  Jeg blir litt irritert når seriøse nettsteder foreslår å kjøpe søppel fra steder som dx.com.

  Har kjøpt noen ting derfra selv, og med unntak av et par original-ting har alt vært søppel.
  Deler av produktet kan være flott, men når det er en ledning som ryker etter et par dagers bruk, kontakter som knekker eller at det rett og slett ikke virker når får det i hånda, så er det tydelig at dette er laget for å gå istykker.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.