nrk.no

Derfor er Apple App Store plutselig rød

Kategorier: Forbruker,Netthandel & Nettkultur


Som mange sikkert har lagt merke til har flere av app’ene i Apples App Store de siste dagene blitt farget rød. Flere av appene på telefonen din kan også ha fått røde ikoner etter automatisk oppdatering. Forklaringen er at Apple har inngått et samarbeid med organistasjonen Product Red om å mellom 24. november og 7. desember samle inn penger i kampen mot AIDS. Apple skriver følgende om prosjektet på sine sider:

Through December 7, every time you purchase a (PRODUCT)RED participating app or In-App Purchase item, 100% of the proceeds go to the Global Fund to fight AIDS. So create a song. Try out a new recipe. Get to the next level. You’ll be doing your part to support (RED)

En rekke apper er med på samarbeidet, som Angry Birds, Clash of Clans, Cut the Rope 2, The Sims og Monument Valley. Alle inntekter de ulike selskapene får fra sine respektive RED-påfunn, går ifølge Apple uavkortet til kampen mot AIDS.

For syv kroner kan du for eksempel tilbringe mer tid med Monument Valleys egen Ida. Vi er solgt. Foto: Screenshot App Store.
For syv kroner kan du for eksempel tilbringe mer tid med Monument Valleys egen Ida. Vi er solgt. Foto: Screenshot App Store.

Veldedighetskampanjer hvor kommersielle aktører samarbeider med veldedige organisasjoner, er på ingen måte et nytt fenomen, men Apples løsning med å bruke det enorme apparatet bak App Store er en ny vri vi ikke har sett før. Det vekket også både vår nysgjerrighet og oppmerksomhet at flere av appene vi hadde på telefonene våre plutselig var blitt røde.

Så hva synes dere? Er Apple og app-produsentene inne på noe med denne måten å drive veldedighet på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.