nrk.no

Snap penger til en venn med Snapcash (snart)

Kategorier: Apps, Det sosiale nettet, Internett & Netthandel

Snapcash ill NRKbeta CC 2014

Snapchat lanserte igår en ny funksjon i USA: Snapcash. Den lar brukeren koble kortet sitt til mobilen, slik at man kan snappe penger til venner.

Eller som det introduseres i reklamefilmformat:

https://www.youtube.com/watch?v=kBwjxBmMszQ

 

Det er Square (som vi vel nevnte i forbifarten for noen år siden) som står bak betalingsordningen og sikkerheten – med litt flaks er den høyere enn for bildene. Det kan kanskje hende at siste ukes nyhet om at Snapchat blir tryggere å bruke er en timet del av denne lanseringen ;).

US 18+

Vi i Norge er ikke en del av dealen enn så lenge, så foreløpig slipper vi å bekymre oss for om dette er trygt eller ikke. Tjenesten er bare tilgjengelig for USAnere over 18 år pr. nå. Men om det blir en pengemaskin, så får vi sikkert smake etterhvert.

Uansett: Det er tre ting vi synes er litt spennende med dette om vi tar et skritt tilbake og ser på det som skjer:

Differensiering

Det ene er at Snapchat nå er en godt etablert tjeneste, og når tjenester blir store, pleier de å bygges ut i enellerannen retning. Og når det først skal bli feature creep, er det spennende at den nye muligheten som legges til ikke er den samme som alle andre har lagt til, men noe som gjør Snapchat annerledes.

Step 3. 2. PROFIT

Det andre er at det som legges til er så fundamentalt koblet til penger. En vanlig greie med ting som kommer fra Silicon Valley og området rundt, er at man finner opp etellerannet attraktivt uten å ha en klar plan for hvordan man skal bli rik av det. Det å koble Snapchat sammen med flytting av penger er en smart måte å legge tilrette for monetisering uten å måtte ha annonser.

Første skritt i en revolusjon?

Som NRKbeta skrev i artikkelserien Søkkrik i en fei for etpar år siden: Det er fortsatt rom for å revolusjonere betalingen på nett og mobil.

Dersom dette representerer noe som etterhvert kan bli stort nok til å kunne kjøre forbi kortselskapene på innsiden, kan dette bli ordentlig spennende. For som kollega Marius sier når jeg sitter og skriver dette:
det er viktig å få med enkeltheten rundt det å betale småbeløp til venner og kjente. Det er jo som kjent et helvete / dyrt (paypal) i dag.
– hvis Square, Snapchat (og kortselskapet) shaver av mindre av kaken underveis enn f.eks. PayPal gjør, kan dette bli riktig fint.

I mellomtiden sitter vi i NRKbeta-kroken vår og lar amerikanske over-18-åringer være prøvekaniner til dette virker 🙂

Edit:

Christian kommer med en interessant tilleggsbetraktning i vårt kommentarfelt på Facebook. 

Screenshot 2014-11-18 11.59.40

12 kommentarer

 1. For eksempel DnB har allerede en enkel tjeneste som de kaller under500 der du sender en melding med «betal (mottakers kontonummer) (beløp)» Så enkelt er det, og det er gratis. Du kan dessuten lagre personer på valgt navn, slik at du bare kan skrive «betal mor 250». Kommer definitivt ikke til å sende penger via snapchat, det høres jo ut som tidenes minst trygge løsning.

  Svar på denne kommentaren

  • Tor Ø. Fjeldstad (svar til Anne)

   Ikke gratis for mange. Fra DNB sine sider: 0,- per overføring for Intro og Student, 1,- per overføring for Leve og Saga
   3,- per overføring for øvrige kunder.

 2. Erlend Vold Enget

  Teknologien er uten tvil spennande, og moglegheitene til profitt er åpenbart til stades, utan, som de og peiker på, å flå både betalar og mottakar, a la PayPal! Sjølvsagt må sikkerheita tas vare på, og det er dyrt.

  Reint personleg skulle eg gjerne hatt eit sugerøyr ned i denne honningkrukka, men eg er meir spent på kor tid ApplePay kjem over blåmyra. Det er visst godt tatt i mot i USA, og vil truleg bli vel så godt møtt her i Europa!

  Med den rivande teknologiske utviklinga innan det monetære, får eg tru både bank og finans kjenner si besøkelsestid, og der på banen når, og om, dette og andre tilbod tek av! Utfordringa er nok vel så store for Skatteetaten og Kripos!

  Svar på denne kommentaren

 3. I danmark har dette eksistert i lengre tid med en app som heter Mobilepay og har revolusjonert vennebetaling og loppemarkeder.. Tjenesten er levert av en større bank, men kobles opp til et bankkort fra hvilken som helst bank. Tjenesten koster ikke noe å bruke, men det kan være at det er rentegivende forsinkelse i overføringen.

  Svar på denne kommentaren

 4. Roy Sigurd Karlsbakk

  Hva er grunnen til at epostvarsel fra nrkbeta først kommer halvannet døgn etter at saken er publisert? Ser at det dukker opp på facebook lenge før. Litt lite vits i å få epostvarsel da, da…

  Svar på denne kommentaren

 5. Snapchat må være den siste tjenesten jeg ville ha brukt for å overføre penger. The Fappening blir ingen ting i forhold til når noen i fremtiden lekker betalingsinformasjonen til en haug med brukere.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.