nrk.no

Ta deg en kaffe-lur

Kategori: Tips & Tricks

The-longest-five-minutes-av-DanielJames-på-Flickr-CC-BY-NC-SA

Hva gjør du når du ikke har tid til å være trett?

NRKbeta-leser Håkon deler dette tipset med oss:

Skjermskudd fra Facebook

If you’re feeling sleepy and want to wake yourself up — and have 20 minutes or so to spare before you need to be fully alert — there’s something you should try. It’s more effective than drinking a cup of coffee or taking a quick nap.

VOX: Scientists agree: Coffee naps are better than coffee or naps alone

Les saken og bli flinkere til å brenne lyset ditt i begge ender: Scientists agree: Coffee naps are better than coffee or naps alone

Oversikt over koffeininnholdet i ulike drikker

For de dagene man ikke har tid til å være trøtt 😉 som Håkon skriver.

I tillegg til at vi synes artikkelen er informativ, skikkelig og velskrevet (som mye annet fra Vox), er det absolutt en life hack som kan være grei å ha med seg i slutten av en lang uke… Takk, Håkon!

3 kommentarer

  1. Men er det ikke litt rart å sammenligne det med enten kaffe eller en lur? Jeg er interessert i hvordan det sammenligner med å først ta en 20 min lur og så en kopp kaffe. Kanskje man da, etter at kaffen har fått kicket inn, fungerer enda bedre. Eller kanskje man fungerer bra lengre (f.eks fordi man får sove mer effektivt i de 20 minuttene).

    Svar på denne kommentaren

    • Definisjonen på sådan søvn har spriket stort. Minnes en artikkel hvor en gjennomgang av gamle dagbøker avslørte at mange var oppe en time eller to midt på natten, og gjerne var da dem var mest mentalt produktive. Men etter den industrielle revolusjonen så forsvant dette ganske raskt samtidig som regulære arbeidsdager ble innført.

      Tror industrialisering og lønnsarbeid har endret flere ting i samfunnet enn vi er klar over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.