nrk.no

Gaza-journalistene på Twitter

Kategori: Journalistikk


I den pågående krigen i Gaza overstrømmes vi av informasjon om situasjonen fra de stridende partene. Det kan være svært vanskelig å vite både hva som er propaganda, og hvor man faktisk finner førstehåndsinformasjon fra uavhengige kilder på bakken.

Twitter brukes mer og mer av journalister som befinner seg i konfliktområder for å rapporterer direkte om hendelser. Så også med krigen i Gaza.

Twitterbrukeren Dalia Ezzat, som på twitter beskriver seg selv som «Middle East observer» og student ved Department of Media & Communications hos London School of Economics, har satt sammen en liste med journalister som befinner seg i Gaza/Israel/Palestina og som oppdaterer Twitter jevnlig med rapporter om hva de observerer.

Også Mohamed Nanabhay, tidligere «Head of Online, Al Jazeera English, har satt sammen en tilsvarende liste over journalister og fotografer som dekker krigen.

Norske Medier

Selv om de aller fleste norske medier nå har trukket sine team ut av Gaza, er det flere av utenrikskorrespondentene hos norske mediehus som i løpet av konflikten har vært inne og rapportert. Noen er også i skrivende stund fortsatt inne i Gaza.

Vi har forsøkt å samle noen av dem her:

Harald Henden, VG. I skrivende stund inne i Gaza.
Jørgen Lohne, Aftenposten. I skrivende stund inne i Gaza.
Sidsel Wold, NRK.
Fredrik Græsvig, TV2.
Kristin Solberg, Aftenposten.
Rune Thomas Ege, VG.
Jan Espen Kruse, NRK.

I disse listene har vi konsentrert oss om de reporterne/fotografene som har vært i regionene og rapportert fra den pågående krigen, eller som fortsatt er på bakken i området.

Savner du noen som burde vært på listene?

Hvem er din beste Twitter-kilde fra konflikten, uavhengig av om personen rapporterer fra Gaza/Israel/Palestina eller ikke, og hvorfor følger du denne personen??

1 kommentar

 1. Stina Aasen Lødemel

  Takk for listene! Her er nokre fleire kjelder frå Gaza på Twitter:
  @DrBasselAbuward – palestinsk lege i Gaza.
  @Mogaza – journalist i Gaza
  @Belalmd12 – palestinsk lege i Gaza
  @palinoia – palestinsk bloggar i Gaza
  Alle twitrar mykje om det som skjer og er absolutt verdt å følge for å få informasjon om situasjonen og hendingar i Gaza.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.