nrk.no

Ny TV-app på iPad

Kategorier: Apps,Nett-tv & Nettbrett

Forsiden av NRK TV for iPad
Forsiden av NRK TV for iPad

En av de viktigste og mest brukte appene våre har gjennomgått et større hamskifte. I to år har TV-appen vært tilnærmet uendret, men denne oppgraderes nå for å gi dere en ny TV-hverdag. Vi har mange fine nyheter å vise fram.

Fram til nå har NRK TV-appen gjort lite annet enn å pakke inn nettsiden tv.nrk.no inn i et app-skall. Fordelen med en slik app er at den er rask å lage, trenger lite vedlikehold og gir et helhetlig inntrykk på tvers av enheter og plattformer.

Ulempen er at brukere gjerne ønsker noe mer ut av en app enn en nettside, og at det er mange tekniske begrensinger som gjør det vanskelig å utvide funksjonaliteten i appen. I tillegg føles ofte slike apper mindre responsive enn rene nativeapper. Derfor har vi det laget en helt ny app, designet fra bunnen av, slik at du skal få mange fine TV-opplevelser.

Forsiden av NRK TV for Android
Forsiden av NRK TV for Android

Den nye appen har et ganske annet design enn det du er vant til fra tv.nrk.no. Det er mange flere bilder og programmer på første side, og vi tester ut andre måter å navigere på enn du kanskje er vant til. Vi blir veldig glade for tilbakemeldinger om hvordan «overflodsprinsippet» funker!

Siden for programinformasjon for "The Newsroom"
Informasjonssiden for et program. Her kan man også finne andre episoder i samme serie eller legge til serien til favoritter.

Personalisering

For to uker siden skrev vi artikkelen Et personlig NRK på nett der vi har fått masse gode råd og innspill om hvordan vi bør innføre personalisering på nrk.no, tv.nrk.no og i appene våre.

Vi skal innrømme at vi har juksa litt (takk til Trond Kirkvaags parodi på Ingrid Espelid Hovig for akkurat dét begrepet!), for store deler av tingene dere ba om i denne artikkelen kommer nå i denne appen. Noe av funksjonaliteten hadde vi tenkt på selv, men vi fikk også inn helt nye idéer i kommentarene og i undersøkelsen. Tusen takk for hjelpen!

Mitt innhold-siden for Android med seksjonene Påbegynt og Favoritter
På siden for Mitt innhold får du oversikt over favorittprogrammer og -serier samt nylige programmer du har begynt å se men ikke blitt ferdig med.

Dette kan du gjøre i den nye appen:

  • Du kan favorittmerke programmer eller serier. Hold fingeren lenge på et bilde for å favorittmerke, eller bruk Favoritt-knappen inne på hver enkelt programside.
  • Du får varsel når det kommer nye episoder i dine favorittserier, eller når gamle går ut. Husk å si OK til at vi kan sende deg Push-varsel. Dersom du ikke lenger ønsker å motta disse varslene kan man når som helst skru dem av under Innstillinger.
  • Appen husker hva du har sett, og samler «halvsette» program slik at de er lette å finne igjen.

Alle programmer fra tv.nrk.no er selvfølgelig tilgjengelige i appen.

OBS! Vi har én liten bøgg: Programmer som er mer enn to timer lange blir delt i to deler, og det er foreløpig bare første del som er tilgjengelig. Vi har sendt inn en bøggfiks, og håper at Apple ruller den ut kjapt!

Tapnhold i NRK TV for iPad
Ved å trykke og holde inne på programmer vil man på iOS få opp en meny med flere valg.

Hvorfor ikke Android enda?

Vi hadde egentlig tenkt å lansere Android-versjonen først, men så kom Google med en oppdatering av operativsystemet for to uker siden…

Denne oppdateringen gjorde at en rekke videotjenester i hele verden sluttet å virke (BBC har f.eks. hatt store problemer med sin videoapp for Android). Vår avspiller sluttet også å fungere.

Vi har funnet en måte å omgå problemet på, men denne løsningen er dessverre ikke helt ferdig enda. Vi planlegger å lansere denne appen som en lukket beta i Google Play med en gang vi har klart å jobbe oss rundt problemet. Vi publiserer en ny sak her på NRKbeta så snart vi har gledelige nyheter å komme med.

Søk i NRK TV for Android med autocomplete
Søkefunksjonen tar deg rett til ønsket program dersom du vet hva du ønsker å se.

Spørsmål og svar

    • Når kommer telefonappene? NRK TV er mye mer brukt på brett enn mobil, og vi har derfor laget brettappene først. Mobilversjonen kommer en gang etter sommeren, for både iPhone og Android.
    • Hvorfor lager dere ikke app for Windows Phone eller andre operativsystem? Windows Phone står for mellom 0,2 % og 0,6 % av brukermassen på norske nettsteder; operativsystemet er rett og slett for lite til at vi lager dedikerte tjenester for det. Vi kommer til å lage egne apper for Windows Phone dersom flere nordmenn bruker disse telefonene.
    • Når kommer Android-versjonen? Så snart vi har fått rettet opp i avspillerproblemene som oppstod etter den forrige Android-oppdateringen.
    • Når kommer Chromecast-støtte i appen? Etter ferien.
    • Appen har sluttet å fungere, og jeg må se NÅ! Bruk spilleren på nett: http://tv.nrk.no.
    • Hvor finner jeg appen? Trykk her eller søk opp NRK TV i AppStore.

 

Direktesiden i NRK TV for iPad
Direktesiden gir deg rask tilgang til alle direktekanalene med mulighet for å spole tre timer bakover i tid.

 

Hjelp oss å bli bedre!

Vi setter veldig stor pris på innspill! Bruk kommentarfeltet nedenfor.

  • Hva funker bra i appen? Hvilke funksjoner liker du best? Hva bør vi ta med videre til tv.nrk.no?
  • Hva funker mindre bra? Er det noe vi kan forbedre?
  • Finner du noen bøgger?

283 kommentarer

  1. Erik-André

    Har dere tenkte på muligheten for å integrere mot tredjepartstjenester som feks trakt.tv? Da kan man benytte denne til å se en bedre oversikt over hva som er sett og ikke.

    Har dere forresten et API til nett-tv?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erik-André)

      Personalisering er litt i startgropen for hele NRK, så vi kommer nok til å jobbe for å synkronisere data på tvers av bl.a. nett og app før vi ser på integrasjoner mot tredjepart.

      APIene våre er dessverre ikke åpne for publikum.

    • Morten Åsnes (svar til Ola Nordbryhn)

      Er det politikk hos NRK at API ikke skal være åpne for publikum, eller er det bare at det ikke legges ressurser i å gjøre dem tilgjengelig?

    • Erik Bolstad (NRK) (svar til Morten Åsnes)

      Hei!

      Nei, det er ikkje politikk at vi ikkje skal ha opne API! Vi driv f.eks. eit av Noregs største api, på Yr: om.yr.no/verdata/

      Det er mange grunnar til at vi ikkje har opna tv- og radio-API-a. Den kanskje viktigaste grunnen er opphavsrettar. Ein ting er at vi ikkje kan dele ut sjølve videofilene (nokre få unntak, og der har vi stort sett lagt ut alt som torrents); men tekstane og bileta som høyrer til programma er heller ikkje ukomplisert. Ofte har tekst/bilete uklårt opphav òg.

      Men: Vi har ikkje gjeve opp å få offentleggjort API-a. Vi trur at det vil ha stor verdi både for oss og for andre utviklarar og publikum. Eg kan ikkje gje deg eit tidspunkt (det har vi gjort før, utan å kunne halde løftet), men kan love at vi stadig gjer forsøk på både å kome oss rundt ressursspørsmåla og juridiske nøtter.

      Takk for at du spør – då veit vi at det framleis er stor interesse!

    • Erling Brandvik (svar til Erik Bolstad)

      Det er absolutt interesse for API der ute 🙂 Hadde blitt mye lettere å gjøre NRK tilgjengelig på PLEX, XBMC m.m

    • Det er ett litt tullete svar, som er fullstendig irrelevant det du kommer med.

      I praksis er det ALL informasjon man ønsker tilgjengelig via ett API ikke belagt med noe som helst rettigheter noe sted. Det er først i de tilfeller man ber om å få en «kopi» eller linker til dette stoffet man trenger rettighetene.

      Tenk på APIet mer som ett «hva har NRK?» enn «her har du innholdet vårt», så ser du hvor dumt svaret ditt var.

      Jeg tror ikke det er slik at rettighetshaverne har satt krav om at dere IKKE kan fortelle hva dere har av innhold.

    • Stryken (svar til Erik-André)

      Kan jeg laste ned denn appen på Samsung
      -TV. Ønsker å se nrk.no på annet en brett, og blir nett-tv nå endelig tekstet på brett?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Stryken)

      Som det står i artikkelen er apper for smart-TVer på vei. Undertekster vil støttes i den nye Android-appen når den kommer.

  2. Kjetil Andersland

    Flott dette. Men ser at ikke alt er helt likt som på screenshotsene. F.eks. Knotete at man må ut på hovedmenyen for å søke, og kategorifunksjonen er temmelig ulekker. Får heller ikke opp alternativer under søk som illustrert over.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kjetil Andersland)

      Skjermbildet fra søk er fra Android-versjonen, det samme gjelder ett av forsidebildene og bildet fra Mitt innhold. Du får autocomplete også på iPad-versjonen, hvis dette ikke virker for deg er jeg interessert i hva du prøver å søke på.

    • Kjetil Andersland (svar til Ola Nordbryhn)

      Ok, den ser rett og slett litt lekrere ut. Ser ut som at søkefunksjonen er integrert i hovedskjermbildet, hadde gjort seg. Autocomplete funker, men ikke som en integrert del med programoppslag på begge sider slik det er illusrert i saken.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kjetil Andersland)

      Det å kunne søke direkte i topplinjen er et mer etablert konsept i Android-verdenen og er en del av deres design guidelines. For iOS finnes det mange varianter, men vi har valgt å legge den i menyen. Vi har iterert gjennom design der søkefeltet lå i topplinjen, men på grunn av at dette medførte andre problemer har vi gått bort fra det i denne utgaven.

  3. Werner Klausen

    Is there an app for that?

    Den dagen jeg trykka på ‘play’ i nettleseren på mobilen min, og den sa «du må installere appen vår for å se dette!» var den siste dagen jeg så programmer fra NRK på nettbrett og mobil.

    Hvis jeg skal ha en app, så må den tilby noe fundamentalt annet enn det nettsiden kan tilby. Jeg bruker f.eks. aldri en app for å se på YouTube. Jeg må bruke en app for å se på Netflix pga Silverlight.

    Det er greit at dere vil lage en app (uten at jeg aner grunnen), men hvorfor fjerner dere avspilling i nettleseren? Hvorfor må jeg utgi meg for å komme fra deskotop for at dere skal godta at jeg får spilt av i nettleseren?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Werner Klausen)

      Jeg regner med at du bruker Android eller Windows Phone. Videoavspilling på disse enhetene er dessverre vanskelig, spesielt da vi ønsker å tilby direkte TV med tre timers live buffer. Derfor må vi bruke en app for å spille av video på disse plattformene.

      Vi mener at brukeropplevelsen er en viktig del av pakken når man vil slappe av og se på TV, og vi mener også at vi kan tilby en bedre brukeropplevelse med en app enn på nettsidene. Når det er sagt er det ikke noe problem å fortsette å bruke nettsidene dersom du liker disse bedre enn appen.

    • Martin Isaksen (svar til Ola Nordbryhn)

      Litt lite relatert til artikkelen, men jeg har et spørsmål angående app og Android som kanskje passer best her.

      Jeg kjører CynanogenMod på min HTC, uten google-tjenester. Ganske enkelt fordi det både gir bedre sikkerhet, og bedret brukeropplevelse. Mobilen min sluker ikke i nærheten så mye batteri som den gjorde før.

      Men så fikk jeg lyst til å installere NRK sine TV og radio apper, for å sjekke hvordan de virker. Problemet er at jeg ikke finner installasjonsfila noe sted.

      Ligger ikke apk-filene ute på NRK’s nettsider? Går det ikke an å få tak i de uten å knytte seg til en propritær kommersiell aktør som Google eller Apple? Eller er jeg bare alt for dårlig til å lete?

      Syns i så fall at det er dårlig av en lisensfinansiert statskanal at den tvinger brukerne sine over på amerikanske kommersielle løsninger for å motta sendingene.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Martin Isaksen)

      Ettersom vi allerede leverer apper til de offisielle utsalgsstedene for alle de store aktørene vil jeg ikke si at vi tvinger en spesiell løsning på noen. Det at du velger å legge inn en mod på telefonen din er ditt eget valg, som jeg regner med at du har gjort vel vitende om konsekvensene.

      Når det er sagt forstår jeg godt valget ditt. Jeg bruker selv en Nexus 5 for å slippe bloat fra andre produsenter. Et lite triks jeg har hørt om er å bruke Evozi APK downloader, som henter ut APK-er fra Google Play. Her (apps.evozi.com/apk-downloader/?id=no.nrk.mobil.radio) kan du for eksempel laste ned nyeste versjon av radioappen. Legg imidlertid merke til at vi ikke kan ta ansvar for ting du laster ned utenfor Google Play, og at du selv må ta ansvar for å oppdatere appen.

    • Martin Isaksen (svar til Ola Nordbryhn)

      Det er jo ingen tvil om at brukerne tvinges til å melde seg inn i klubben til google for at man skal kunne dra en sikker nytte av apk-programmene. (Dette gjelder jo også de med en ikke moddet telefon, som ikke melder seg inn i google.) Så jeg er sterkt uenig i utsagnet der. APK-ene tar jo ikke akkurat stor plass, så det burde ha vært lett for NRK å enten hoste de på egen server, eller legge de tilgjengelig som torrent, i tillegg til å bruke Google Play. (Eller har GP restriksjoner mot dette?) Dersom argumentet er at få bruker CM, så burde jo ikke belastningen på serverne være noe stort problem.

      Men jeg takker veldig for linken til evozi. Den siden har ikke jeg vært borti før, og den ser kjekk ut. Eneste er at løsningen ikke føles like trygg som om jeg skulle ha brukt NRK som kilde.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Martin Isaksen)

      Det er flere grunner til at vi ikke hoster APK-ene selv. For det første satser vi i utgangspunktet kun på de største plattformene og deres primære distribusjonsmåter. For det andre er det å laste inn en APK manuelt som oftest en uting og en sikkerhetsrisiko som den jevne bruker ikke burde gjøre uten god innsikt i hvem som er avsender og hvorfor man ikke bruker Google Play. Til sist vil potensielt øke kompleksiteten for utvikling dersom vi skal støtte flere permutasjoner av plattformene enn det vi gjør i dag. Vi har store nok problemer med å få lyd og bilde til å spille av med alle de ulike kombinasjonene av hardware, firmware og software som finnes der ute. Ved å hoste våre egne APKer sier vi implisitt at vi skal støtte alle custom ROMs som finnes der ute.

      Kan ikke gå 100% god for Evozi, men finner ikke umiddelbart noen på nettet som klager på dem. Har sjekket MD5 og SHA1-hash på appene jeg har lastet ned fra dem mot originalen som jeg lastet opp til Google Play og de stemmer, så det skal ikke være noen problemer med dem.

  4. Erlend Mørch

    Er det en norsk fyr som sitter og lar NRK sine apps og nettsider?

    For NRK har det overlegent beste app- og nettsidetilbudet for noe mediehus i hele verden. Jeg har alltid lurt på hvem som utvikler for NRK.

    Hvem bruker dere til å designe og kode appene deres?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erlend Mørch)

      Takk for fine ord. I avdelingen, Nye medier, har vi både fast ansatte og konsulenter som jobber med å utvikle tilbudet vårt på nett og mobil. Vi har en miks også i appteamet, men vi ønsker å lage så mye som mulig av appene våre selv.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til SES)

      XBMC har vi, såvidt jeg vet, ingen planer for akkurat nå. Det må nok bli en mer utbredt plattform før vi satser på den.

    • John Korsnes (svar til SES)

      Selvom vi i NRK ikke har satset på XBMC er det noen frivillige utenfor NRK som har jobbet med en XBMC-plugin over lengre tid, og det finnes et forum for det der du kan undersøke litt mer.

      forum.xbmc.org/showthread.php?tid=52824&page=last

      Merk, dette er ikke et NRK initiativ, så fint om du tar alle spørsmål om denne til de som har utviklet den.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kjell Førde)

      Kan ikke love noe angående spillelister, men det er noe jeg personlig også har på min ønskeliste. Vi får se hva vi får tid til.

      Offline-avspilling er dessverre et vanskelig tema. Dette er mer begrenset av juridiske ting enn hva vi teknisk sett får til.

    • Erlend Vold Enget (svar til Ola Nordbryhn)

      Offline avspilling er også noko eg peikte på i undersøkelsen i juni, og definitivt på ønskjelista mi og!

      Eg har alt abonnert på nokre favorittseriar frå ipaden (og kunne tenkt meg å fått alt dette synkronisert mot macen), og kunne tenkt meg å sjå på ting på feks reise eller hytta. Når eg får melding om at nye episodar er tilgjengelege, kunne det vore mogleg, innan det juridiske rammeverket, å «sjå på» (eigentleg ta opp) episodane medan eg er pålogga eit trådlaust nettverk, og spille av i offline modus?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erlend Vold Enget)

      Offline avspilling er noe vi nok ikke mulig sånn som ting ser ut i dag. Til og med på det vi produserer selv er det et minefelt av musikk, rettighetshavere, innslag fra andre steder med mer, så vi kommer nok ikke til å ha mulighet til å tilby dette. Selv om det i praksis ikke skiller seg så langt fra det å bruke en PVR hjemme er det nok ikke noe vi kan tilby for TV.

      For øyeblikket jobbes det med å finne ut hvordan rettigheter skal gjøres på radio, om dette blir avklart kan det hende vi på et tidspunkt i det minste kan tilby radio offline.

    • BBC iPlayer har jo et program/app man kan laste ned, for så å laste ned ønskede filmer/programmer. Disse kan man da se på ved en senere anledning uten å være koblet til internett, og det man har lastet ned ligger der i 30 dager eller så lenge det er tilgjengelig på BBC iPlayers nettside. Dette er riktig nok bare mulig dersom man befinner seg i England, men hvorfor kan ikke NRK få til noe lignende?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Vilde)

      Teknisk sett hadde ikke dette vært noe problem. Hverken nedlasting eller geoblokking av nedlasting og avspilling hadde vært spesielt vanskelig.

      Grunnen til at vi ikke kan gjøre dette er at vi ikke har rettigheter til det. Rettighetene som forhandles frem har historisk sett kun vært for TV, nå vinkles mer og mer mot at vi også skal ha mulighet til at det skal ligge lenge tilgjengelig på nett. Rettigheter for å laste ned er, såvidt meg bekjent, ikke noe som er aktuelt.

    • Juridisk må det vel være mulig å løse hvis man knytter en brukerkonto til kringkastingslisensen?

      Idag er det jo ikke noe krav om å ha betalt lisens for å få tilgang til mer eller mindre ‘alt’ NRK har å by på, så det må etterhvert bli noen ekstra fordeler for oss som faktisk betaler 😉

  5. Kan dere si noe mer om problemene som oppstod etter android-oppdateringen (hvilken oppdatering?).
    Eller eventuell noen linker til sider der problematikken er omtalt?

    Husk at NRKbeta har over gjennomsnittet teknologikåte lesere :o)

    /Snaik

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Snaik)

      Problemene kom etter oppdateringen til 4.4.3. Det ble ikke rettet i 4.4.4 og heller ikke i Android L Developer Preview. Du kan finne mer bl.a. på gottabemobile.com/2014/06/10/android-4-4-3-kitkat-problems/ eller andre kilder hvis du søker.

      Skal se om vi klarer å få skrevet en liten artikkel om videoavspilling på Android og alle morsomhetene det innebærer i løpet av sommeren.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Mathias Waagnes)

      Som beskrevet i appen er brukermassen på Windows Phone for liten til at vi akkurat nå har prioritert å lage appen til denne plattformen. Dersom salget tar seg opp skal vi selvfølgelig vurdere dette på nytt.

    • Erik Einum (svar til Ola Nordbryhn)

      Mathias spurte etter Windows 8, ikke Windows PHONE 8.

      Microsoft har vel nå gjort det sånn at det er svært få endringer som skal til for at en app vil fungere både på Windows Phone 8, Windows RT (tablet) og Windows 8 (PC i Modern UI-modus, tidligere kjent som Metro). Og vips så er brukerandelen MYE større enn den 0,X% dere hevder!

      OK, PC- og muligens tablet-/RT-brukere kan bruke nettleseren, men som dere selv skriver som argument FOR ny iOS-app, så er det for å tilby noe mer eller annerledes enn nettsidene. Dette kan brukes som argument for å lage en app til Windows-plattformene også.

      Sånn, sett i gang og kod! 😉

    • Jens Koller (svar til Ola Nordbryhn)

      Men han mente Windows-8 app, for nettbrett og pc, ikke Windows phone.

      Bruker win8 som os for htpc selv og flisene fungerer veldig bra på stor skjerm i denne sammenhengen. Savner imidlertid en nrk-app (hbo også forresten) slik at jeg slipper å pinne nettsidene som fliser.

      Netflix f.eks har fått det til og TV2 sumo. Kanskje noe med at win8 er et større os enn Apples osx?

      Med unify i Windows phone 8.1 skal det forresten også bli lettere å lage apper samtidig på telefon, brett og pc.

    • Erik Bolstad (NRK) (svar til Jens Koller)

      Hei!

      Vi har ikkje konkrete planar for Windows 8, men det er blant plattformane vi vurderer.
      Det er av og til ei vanskeleg vurdering: Når vi spreier oss for mykje utover ulike plattformar gjer det at alle endringar tek uendeleg mykje lengre tid; samtidig kan vi lage betre tenester dersom vi spesialsyr løysingar for enkelte operativsystem.

      Android og iOS er så enormt mykje større enn dei andre plattformane (også mykje, mykje større enn Win8 i praktisk bruk), så dei peikar seg veldig ut. Det betyr ikkje at vi ikkje skal lage spesialløysingar for andre plattformar, men at vi tek dei viktigaste fyrst 🙂

    • At de største operativsystemene prioriteres først har jeg forståelse for.

      Om Win8 virkelig er så lite som du hevder finner jeg litt pussig, det selges jo tross alt ganske mange PCer hver eneste dag, og det store flertallet av vanlige PC-kjøpere/nettbrukere har ikke kunnskaper til å legge inn Win7 selv. Nye PCer med Win7 er nesten ikke å oppdrive lenger, så lenge man velger ferdiginstallert som jo er typen det går mest av.

      Ang. Windows Phone, så hevdes det i en WP-gruppe på Facebook, hvor jeg fant link til denne artikkelen, at en WP-enhet ikke blir registrert på servere som WP dersom man benytter standardinnstillingene i nettleseren! Man må på Innstillinger (i IE) -> Avanserte innstillinger – og så dekativere «Send Ikke spor-forespørsel til nettsteder du besøker».
      Hvis denne påstanden stemmer, så er det jo ikke rart om OSet fremstår som marginalt hos de/dere som leser statistikk over surfing…!

    • Erik Bolstad (NRK) (svar til Erik)

      Det eg forsøkte å seie var: Når Gallup spør folk om dei brukar Windows 8-appar o.l. funksjonar så seier folk relativt unisont nei.

      Tala frå desse spørjegranskingane stemmer veldig godt med det vi ser i loggane våre. Det er mange som har W8, men det ser ut til at nesten alle brukar den «gamaldagse» klassiskmodusen.

      Vi plar vente litt før vi lagar eigne appar for nye plattformar (med Chrome som eit unntak, fordi vi var relativt sikre på at det kom til å bli stort fort). Vi vil gjerne sjå kor mykje ein plattform blir brukt, og ikkje minst korleis ein plattform blir brukt før vi lagar noko.

      Om vi hadde gjort det motsette hadde vi brukt all tida vår på å vedlikehalde ein haug appar for plattformar med få brukarar. Og då hadde vi ikkje fått brukt tida på å lage nye ting!

      Det er ikkje meininga å vere avvisande og sur, og det kan hende at vi kjem til å lage W8-appar på sikt. Men akkurat no ser plattformen for liten ut.

      God sumar!

    • For all del, jeg synes ikke dere er avvisende og sure, bare så det er sagt!

      Win8 fikk en litt dårlig start, MS veltet om på FOR mye på en gang, og fortsatt har det ikke kommet nok oppdateringer (f.eks. Start-meny) til at alle føler seg komfortabel/hjemme i det OSet. Og majoriteten av PC-brukere «tweaker» ikke OSet med tredjepartsprogrammer! Det er enn så lenge usikkert om Start-menyen kommer i Win8-oppdatering i løpet av sommeren/høsten, eller om de venter til Win9.

      At dere prioriterer de mest brukte OSene er selvsagt forståelig, av flere grunner, det har jeg ingen problemer med. Men problematikken er litt som «høna eller egget» – utviklere lager ikke apper fordi det er få brukere, og folk kjøper ikke telefonene (bl.a.) fordi ikke alle apper finnes…

      Sistnevnte blir bare bedre og bedre, MYE bedre enn det var med WP7.5 (første Nokia Lumia-modellene) og i starten av WP8, men det er fortsatt noen få essensielle som mangler. Da sikter jeg til apper, ikke spill, der mangler ennå mer, men titallsvis Flappy Bird-kloner, det finner man!

      En annen årsak til at få kjøper er at både WP og Nokia (desidert størst på Windows Phone!) kom sent på banen med smarttelefon, og at langt de fleste selgere i butikker knapt nevner WP som et alternativ til kunder – de kjenner knapt nok til plattformen slik den fremstår i dag… 🙁 Spørsmålet er i praksis om kundene skal ha iPhone eller annet merke. Skal de ha iPhone så er jo saken grei, eller så må de finne en passende telefon med Android.

      De to forrige avsnittene har selvsagt ikke dere i NRK noe med, bare ventilerer litt frustrasjon, og årsak til at det i Norge er såpass lite WP-marked, mens man i de store europeiske markedene som f.eks. Spania og Tyskland er nærmere 10% av salg nå!

    • Joda, men en skulle tro andelen var stigende med utbredelsen av touch skjerm på bærbare. Når de nå går mot «universal» apps for alle plattformer fremover er vel dette en plass nrk bør være. Mangelen på gode apps i w8 er i dag påfallende etter så lang tid, og det blir jo ikke noe bedre av at dere også sitter på gjerdet. Nesten rart ms ikke har mast og viftet med penger for å få nrk inn på plattformen, men man kan jo lure litt på hvor mye de egentlig tror på dette selv lenger. Selv bruker jeg både tv2, netflix og plex daglig, men savner nrk dypt på w8.

    • Thomas T Rosenlund (svar til Erik Bolstad)

      Det som er litt spesielt med Windows 8 er at det er en stor plattform som er mye brukt av svært mange Nordmenn, og NRK velger likevel å ikke støtte plattformen spesielt godt. Kun gjennom webgrensesnittet.

      Har erfaring med XBMC plugin’en (3-parts) og hadde den hatt støtte for 3t historikken hadde det vært ett klart førstevalg for NRK-netttv her i huset. En native app, hadde vært enda mye bedre!

    • Morten N. (svar til Erik Bolstad)

      Men det stemmer at «Do not track»/»Ikke spor» er aktivert som standard i Internet Explorer på både Windows 8 og Windows Phone 8. Det innebærer at nettstedene ikke vil kunne registrere besøk av denne utgaven av IE. De færreste brukere vil gå inn i innstillingene for å deaktivere dette. At NRK har registrert at så liten som 0,2-0,6 % av besøkene fra mobiltelefoner er fra Windows Phone høres lavt ut, med tanke på at markedsandelen ligger på ca. 3 %. Det er ikke mye, men den stiger, og det utgjør ca. 120.000 brukere. Også disse er lisensbetalere som fortjener gode tjenester fra NRK.

    • Mortenik (svar til Erik Bolstad)

      Men det stemmer at «Do not track»/»Ikke spor» er aktivert som standard i Internet Explorer på både Windows 8 og Windows Phone 8. Det innebærer at nettstedene ikke vil kunne registrere besøk av denne utgaven av IE. De færreste brukere vil gå inn i innstillingene for å deaktivere dette. At NRK har registrert at så liten som 0,2-0,6 % av besøkene fra mobiltelefoner er fra Windows Phone høres lavt ut, med tanke på at markedsandelen ligger på ca. 3 %. Det er ikke mye, men den stiger, og det utgjør ca. 120.000 brukere. Også disse er lisensbetalere som fortjener gode tjenester fra NRK.

    • «Vi ser sikre på ChromOS vil bli stort»

      Det er mye sikrere å anta at universial apper til Win8/win10/XBOX One/Windows Phone kommer til å bli stort, enn at dere har gjettet at ChromeOS vil bli stort. ChromeBooks selger 4-5 mill globalt i løpet av dette året, og måler 0.1% på nettmålinger for Norge i oktober. Det vil si at det måler det samme som Win RT = «Surface 2».

      Hadde satt pris at man utviklet en app for det nest største desktop OS i Norge som er på hver fjerde PC ( incl OSX). Slik at det er enklere å bruke som mediasenter. Eller finnes det andre enklere løsning for å få NRK nett tv på en Win 8.1 media server? Nettleser funger jo helt fint, men er litt keitete å bruke fra sofaen.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Charlie)

      Chromecast, ikke ChromeOS. Burde kanskje vært presisert enda tydeligere. NRK har ingen satsing på ChromeOS, men begynte veldig tidlig utviklingen for Chromecast. I ettertid ser vi også at den både har solgt veldig bra og at vi har mange som bruker tilbudet vårt via den.

    • Jan Erik Johansen (svar til Erik Bolstad)

      Windows 8 app er spes ønsket og Windows 8 har en stor brukerbase og vil vokse for hver eneste PC som selges. Med det nye universal appen kan man også lage app til Xbox One som kommer til september. Det hadde blitt en must have app på konsollen. og Windows phone

    • Du er ikke spesielt betryggende i dine kommentarer. Det kjenner jeg at jeg rett og slett finner litt ubehagelig. Det er mulig det bare er meg men la gå.

      Ang. dette å utvikle noe:

      Det er nå faktisk slik at om man har virkelig lyst til å lage en app, så gjør man ikke det tre ganger! Man lager den en gang. Ok, muligens 1.5-2 ganger. Man benytter verktøy som gjør at man kan replikere mer eller mindre alt man har gjort på de fleste store plattformer.

      Det finnes verktøy som gjør at man kan skrive samme kode en gang, og deploy til IOS, Android og Win8 (PC, nettbrett og telefoner).

      Ja det krever litt forsiktighet, og i enkelte tilfeller spesialtilpassinger mot de forskjellige plattformer, men det er jo ikke her den store jobben faktisk ligger. Grensesnittene er i store trekk definert, og er uavhengig av hvor man skal bruke dette (altså mot telefon, nettbrett eller pc), Grensesnitt er ikke avhengig av IOS, Android eller Win8*.

      Resten av koden kan skrives rent, slik at den gjør det samme på alle plattformer.

      Så om dere IKKE benytter slike verktøy den dag i dag, og dere insisterer på å gjøre dette internt, så gi Apple-fan hipsterne ett knallhardt spark i ræva og forklar de at det holder ikke å kunne sitte på Grunërløkka i hipster-uniformen sin med Apple-shait og skryte av hva de driver med for å høste anerkjennelse fra de andre hipsterne. De må faktisk lære noe nytt og gjøre dette en gang for alle plattformer.

      Løp og iverksett!

    • Thomas Pettersen (svar til navn)

      Hei!

      Ved utviklingen av en såpass bilde-tung og videosentrisk applikasjon, går man langt utover enkle implementasjoner av komponenter på de ulike mobile plattformene. Vi ønsker også å ivareta navigasjon og brukeropplevelse i henhold til gjeldende bestepraksiser for hver plattform. Her må det skreddersøm til, og man må kunne dypdykke i kode for å bygge opp våre egne komponenter og implementasjoner for å oppnå en best mulig opplevelse.

      Det som tar tid og som er vanskelig er nettopp å lage disse spesialtilpasningene. For video sin del er dette noe som må lages i native kode, da spesielt for Android, og vil være tilnærmet umulig å få 100% riktig i et crossplatform-rammeverk. Det beror på videoteknologi, versjonsforskjeller og tredjeparts implementasjoner av ulike verktøy vi er avhengige av.

      Vi har vurdert flere crossplatform-rammeverk for bruk i applikasjonutviklingen, blant annet Xamarin, Calatrava, Codename One og PhoneGap, men ingen av disse har mulighet til å dekke alt det vi prøver å få til i appen. Vi må gjøre native spesialtilpasninger og benytte tredjepartsverktøy for hver plattform, noe som utelukker rammeverk som skrives i et felles språk og kompileres til eksekverbar native kode. Vi ønsker også en optimal plattformspesifikk brukeropplevelse, noe som utelukker rammeverk som bruker web-teknologi som oversettes runtime. Til neste prosjekt vil man selvsagt vurdere hvilken teknologi som egner seg best for det gitte caset. Da kommer nok crossplatform-diskusjonen frem igjen.

      Men jeg er enig i tankesettet ditt om å gjenbruke kode der man kan. Man ønsker å få til en app som når ut til så mange som mulig, og man ønsker å gjøre det så billig og kjapt som mulig uten å la det gå utover kvaliteten. Jeg gleder meg til den dagen man får til gjenbruk for alt på tvers og alle store operativsystemer samarbeider helt sømløst, om det noen gang skjer…

      Disclaimer: Jeg er en av utviklerne i mobilteamet til NRK 🙂

    • Jeg tror ikke helt på det du skriver her. Det jeg leser er følgende «har ikke funnet ut hvordan disse verktøyene fungerer med native stuff som vi må skrive» og «vi har bundet oss for tett til leverandører av enkelte deler av plattformen»…

      Men jeg tror fort at jeg er litt uvitende om de finere detaljene her, så jeg tar gjerne enda mer detaljert info om hvorfor/hvordan dette ikke vil fungere på tvers av plattformene. Om dere kan selvfølgelig. Så slipper jeg å gå på en blemme ved å insistere på at dette vil fungere 😉

    • Thomas Pettersen (svar til navn)

      Nå antar jeg at vi er på et annet nivå enn «man kan gjøre dette gjennom websider og PhoneGap», men heller tenker på native rammeverk som Xamarin. Vi kan ta f.eks videoimplementasjonen, hvor vi benytter HLS for videostrømmene våre.

      Google fant ut at man skulle scrappe den gjeldende HLS-implementasjonen i mediaplayeren sin, og heller velge en annen tilnærming for hvordan man skulle spille av video. Dette gjør at deres egen video-spiller og de aller fleste tredjeparts-avspillere som benytter denne ikke klarer å håndtere HLS på en ordentlig måte. De kom ikke med noen fiks i 4.4.4 og ei heller i Android L som ble lansert på Google IO. Det er også store forskjeller mellom HLS-støtten og stabilitet fra alle versjoner siden 4.0 og oppover.

      Det som skjer er at lyd og bilde begynner å hakke noe alvorlig, sånn type 1fps-opplevelse, og man kan umulig se videre. Man kan også få tilfeller der videoen plutselig spilles av dobbelt så fort Det kan skje etter noen sekunder eller etter en time. Det virker også å være litt device-avhengig, der deres egne nexus-devicer er spesielt utsatte. BBC sin iPlayer og HBO Go er videospillere som har fått kjenne på dette problemet Netflix har sin egen videoimplementasjon tror jeg, så de slipper unna.

      Vi prøver å bøte på problemet med å ha hele 3 ulike videoimplementasjoner i appen, 2 tredjeparts og en native, hvor vi bruker den videoavspilleren som gir best resultat for hver versjon. Dette hadde vi ikke kunne gjort noe med om vi hadde vært i en Xamarin-verden f.eks. Da ville vi vært avhengige av at Xamarin-teamet fikset det for oss, eller samarbeidet med vår videoleverandør for å benytte noe annet enn HLS.

      Vi låser oss ikke til en spesifikk leverandør, men er prisgitt de forutsetninger plattformene gir oss.

    • Og hls? Hele argumentet ditt er basert på hls.

      Som igjen er en leverandørspesifik detalj, fra selveste hipsternes onanistverktøy-leverandør numero uno: Apple.

      Jeg er fortsatt ikke overbevist om at hls ikke er støttet godt nok på kryssplattformverktøy. Noe linker som støtter oppunder analysen kanskje?

    • Thomas Pettersen (svar til Navn)

      Som jeg skrev så tok jeg video som et eksempel. Det er en videosentrisk app, og således er det å anse som noe viktig å få video til å fungere optimalt. Andre eksempler er ting som optimalisert bildelasting og minnehåndtering.

      HLS er blitt en bransjestandard for adaptive bitstreaming, og støttes nå av alle de store plattformene. At det opprinnelig er Apple som har utviklet standarden har ikke noe med vår løsning å gjøre, og er på ingen måte en leverandørspesifikk detalj. Det er den best egnede adaptive videostrømmen blant de store (HLS, HSS, HDS og MPEG-DASH). Ved å velge HLS åpner vi opp for et størst mulig segment, og sikrer fremtidighet i løsningen. Det er ikke dermed sagt at HLS er eneste alternativ. Vi vurderer også HSS kun for Android nå som Youtube-spilleren har blitt opensourcet.

      Native crossplattform-verktøy benytter den underliggende implementasjonen av de ulike OSene sine videospillere. Det er nettopp disse underliggende implementasjonene som ikke fungerer og som vi er nødt å spesialtilpasse natively og lappe med tredjepartsrammeverk. Det er uavhengig om man kjører native-utvikling eller crossplattform.

      Skulle du ha en crossplattform videoimplementasjon som fungerer med HLS på alle devicer, da spesielt Android 4.0 og oppover, vil jeg oppfordre deg til å opensource den så fort som mulig slik at vi kan ta den i bruk i dette og fremtidige prosjekter. Vi har ikke funnet noen indikasjoner på at dette går an med dagens løsninger.

      Som jeg har sagt tidligere, så støtter jeg helt klart bruken av crossplatform-rammeverk. Men det gjør jeg kun på prosjekter med lav kompleksitet. Jobber en med spesialtilpasninger og skreddersøm vil det være noe uansvarlig å hoppe inn i et rammeverk som later til å løse alt på tvers uten at man har full dekning for at alt kommer til å fungere. Inntil videre kan jeg anbefale det etterhvert så famøse paperet No Silver Bullet

    • Jeg var mest interessert i informasjon fra andre om HLS og manglende/ødelagt funksjonalitet på Android. Spesielt vs. bruk i krossplattform-verktøy og deres bruk av underliggende native players/libs, samt manglende mulighet til å linke inn native tredjepartsløsninger for akkurat HLS (spesielt på Android). Hvis det ikke er en slik manglende linke-mulighet, og det faktisk finnes gode native libs for Android, så er det jo rett og slett ikke ett teknisk problem engang.

      Jeg nekter å tro at dette er ett så sært problem at ingen har beskrevet problemer og mulige løsninger som er mer enn velfungerende, også i krossplattform verktøy.

      Og igjen: Det finnes faktisk standarder som er mye bedre støtta på Android, som ikke er «bransjestandarder» og også er støtta av CDNs…

    • «Android og iOS er så enormt mykje større enn dei andre plattformane (også mykje, mykje større enn Win8 i praktisk bruk)» Sett bort fra eventuell «praktisk bruk» så er en statistikk:

      Desktop + Tablet
      iOS – 11.34%
      Win8.1 – 9.43% + Win8 – 7.19% = 16.62%

      Desktop + Tablet + Mobile
      Android – 8.19%
      iOS – 17.07%
      Windows 8(.1) – 14.25%

      StatCounter for Norge
      gs.statcounter.com/#desktop+mobile+tablet-os-NO-monthly-201306-201406

      Så lenge man tar med vanlig Windows 8 og 8.1 så er ikke iOS og Android enormt mye større enn alle andre, Windows 8(.1) henger godt med i forhold til iOS og Android.

      Men statistikk kan man gjøre så mye med. SkyDrive gikk fra 25GB til 7GB gratis en gang, før de hadde et program for å synkronisere filer mellom PC og SkyDrive, de kom frem til at kun 1% brukte mer enn 7GB på SkyDrive, ville det si at 99% ikke trengte mer enn 7GB eller at det var for vanskelig å bruke mer. Personlig må jeg si at før de gjorde det enkelt å synkronisere så brukte jeg 4GB av 25GB, nå bruker jeg 21GB.

      Det samme kan sies om NRK, er det så få som bruker NRK på Windows Phone fordi det er få eller fordi det er for dårlig? Kanskje det er at dere teller WP som W8.

      Personlig skulle jeg ønsket dere laget en universell app for Windows 8.1 og Windows Phone (senere skal universelle apper også komme til Xbox One).

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Lars fyrileiv)

      Vi håper å kunne tilby en bedre opplevelse med Chromecast før høsten er over oss, dette inkluderer også støtte i iOS-appen. Undertekster står på to-do-listen. Kan ikke love noe mer konkret enn at vi kjenner til ønsket og kommer til å jobbe med det.

    • Magnus Cederholm (svar til Anders)

      Nett-TV-teamet skal jobbe med Chromecast i sommer, og dette er prioriteringene vi jobber etter:

      • Chromecast DevOps
      • API mot Receiver (sender/receiver)
      • Teksting (receiver)
      • Feilmeldinger (receiver/sender)
      • Fjern Flash Buffring (spillern)
      • Play and Cast (sender/receiver)
      • Statistikk (receiver)
      • Persistent controls (sender)
      • Burn in (receiver)
      • Navigere med Indekspunkter (sender)

      Dette vil trolig først bli tilgjengelig på tv.nrk.no før det kan implementeres i native-appene.

    • Paul Helgesen (svar til Lars fyrileiv)

      Alle nettsider lar seg chromecaste og på den måten kan også spille av med undertekster. På android nettbrett / mobiler fungerer undertekster ikke. Uten fungerende undertekst oppleves tjenesten uferdig

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Paul Helgesen)

      Vi vet at tjenesten føles uferdig, dette er grunnen til at vi ikke har åpnet for Chromecast i iPad-appen. Som du kan lese lenger oppe i tråden jobbes det med å lage en bedre brukeropplevelse, og blandt annet støtte undertekster. Mer nyheter om dette kommer over sommeren.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Jarle Hersvik)

      Som sagt er det en del juridiske begrensninger for offline video. Vi har på grunn av dette valgt å ikke lage noen muligheter for å laste ned noe innhold.

      Ingen vet imidlertid hva fremtiden vil bringe, dersom vi får lov er det absolutt noe jeg også kunne hatt lyst på i appen. Kan forhøre meg litt hva som skal til for at vi ihvertfall kan dele vårt eget innhold, som du foreslår.

  6. Liker appen og designen veldig godt! Nytt, friskt og spennende. Elsker iOS 7-stilen! Når man åpner menyen og får den blå bakgrunnen får jeg også en tydelig følelse av «NRK», og venter nesten bare på at hallo-dame Silje Skjemstad ( gfx.dagbladet.no/labrador/173/173938/17393813/jpg/active/978x.jpg ) skal komme frem! Det er bra!

    Det at mange programmer er tilgjengelige på «forsiden» for utforksning liker jeg veldig godt! En fin måte å finne noe å se på, når man ikke vet hva man konkret leter etter.

    Jeg ser imidlertid at det er noen programmer på forsiden som er av typen «går nå på NRK 2» (f.eks. Derrick i skrivende stund). Men når jeg klikker på disse, får jeg beskjed om at rettighetene er utløpt eller at programmet ikke er tilgjengelig på nett. Hvorfor blir jeg da ikke sendt til direktesiden i stedet? Send meg heller til det tidspunktet der programmet startet.

    På direktesiden vil jeg gjerne bli sendt til starten av programmet som går «nå» når jeg trykker på programtittelen i listen under spilleren. F.eks. hvis jeg klikker på det som går direkte i skrivende stund, «Brasils ville natur», blir jeg sendt til direktevisningen. Send meg heller til programmets start. Jeg klikker heller på kanal-logoen om jeg vil til direktevisningen.

    TV-guiden liker jeg veldig godt. De små rundingene som viser programmene som går nå og hvor stor del av programmene som er sendt er veldig fine! De tar seg veldig bra ut! Fargebruken er herlig!

    Kategori-siden er jeg derimot ikke helt fornøyd med.
    Bakgrunnen i kategorilista er litt for gjennomsiktig, slik at det er vanskelig å lese. Kanskje trenger man ikke gjennomsiktighet i det hele tatt?
    Når jeg vil bytte kategori er det mer naturlig å klikke på der det står «Barn», «Alle programmer» osv. øverst på kategorisiden jeg nå er inne på (rett under iOS-klokka) i stedet for å klikke på de fire firkantene øverst til høyre. La altså kategoritittelen (med en liten nedover-pil bak) åpne kategorilista i stedet for en egen knapp.
    På kategori-siden bør det også være et alternativ for «alle seriene i denne kategorien», ikke bare aktuelt og populært (altså ikke liste opp alle episoder, men alle serier). Denne kunne kanskje vært i samme stil som forsiden, med mulighet for å utforske? Evt. en ryddig alfabetisk liste.

    Dette gjelder kanksje mer redaksjonelt enn appen, men jeg håper også på flere kategorier etter hvert. Særlig en som heter «krim». 😉

    De nye funksjonene for en personlig opplevelse, og dessuten fine innsillinger ønsker jeg hjertelig velkommen!

    Tusen takk for tidenes app-oppdatering!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sigurd)

      Takk for tilbakemeldinger og fine ord. Vi kommer til å ta med oss alle slike tilbakemeldinger når vi gjør designiterasjoner framover.

      Som du sier så skulle du blitt sendt til direktesiden dersom du går inn på et program som vi ikke har on demand-rettigheter til. Du skal også kunne hoppe direkte til programmer som ligger i livebufferet fra direktesiden ved å klikke på dem i programguiden nederst. Fungerer ikke dette for deg?

      Kategorisiden er en av de tingene vi enda ikke helt fornøyd med, men vi tenkte at det var så mye annet som var så bra nå at det var bedre å få den ut og rette opp ting etterhvert enn å la brukerene vente enda lenger.

    • Jeg går inn i menyen til Direkte TV . Å hoppe til begynnelsen av et program fungerer for alle tidligere (avsluttede) programmer, men ikke det som går akkurat nå. Så om jeg klikker på «Dagsrevyen» kl 19:23 (som dermed er 23 min ut i sendingen og er merket med nå-symbolet), blir jeg ikke sendt til kl 19:00, men til Direkte, altså kl 19:23.
      Klikker jeg på Distriktsnyheter derimot, programmet som er avsluttet, da kommer jeg til kl 18:45 og starten av programmet.

      Er veldig fornøyd med appen. Så kategori er jo bare pirk i den store sammenhengen. 😉 Veldig glad for at den ble lansert! 😀

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sigurd)

      Vi tok en avgjørelse om at du blir tatt til slutten av strømmen dersom du trykket på det nåværende programmet. Dette fordi vi trodde at brukere oftere ønsket å se akkurat nå enn starten av programmet, men vi er åpne for å revurdere dersom mange brukere er uenige i våre antakelser.

      Uansett kan du bare dra slideren til den nærmeste svarte prikken på tidslinjen for å komme til starten av programmet.

    • Anders M. Hunstad (svar til Ola Nordbryhn)

      Å navigere på tidslinja er en ganske unøyaktig nå man har et tre timer langt buffer. Bredden på markøren er vel cirka 6 min. Det er i dag ingen enkel metode for gå til starten av det programmet som går nå, men det er en direkte knapp som nå har samme funksjon som å trykke på programnavnet.

    • Matias Rake (svar til Ola Nordbryhn)

      Enig i at det er litt irriterende å ikke blir navigert direkte til programstart, men ser jo at jeg tidvis vil se direkte, f.eks. hvis sport. Hva med å starte fra begynnelsen om en klikker seg inn via tv-guide, men direkte i Direkte-TV? Hvis ikke, kan det være slik at dersom en navigerer i nærheten av programstart, så kommer en fra starten av programmet?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sigurd)

      Forøvrig, for å spille av et direkteprogram, trykk på playknappen på forsiden istedenfor å gå inn på programinformasjonen. Da blir du tatt rett til direktesiden.

  7. Ja, det var mye bra her. Veldig mye. Jeg liker særlig godt hvordan indeksering (kapitler) blir behandlet. Kapitler er noe av det mest verdifulle ved NettTV kontra vanlig TV. En får bare håpe at flere programmer blir indeksert og at det gjøres konsekvent og ikke på måfå.

    Men jeg har ett problem. Det gjelder direkte TV fra utlandet. Ja, jeg vet det er meningen man ikke skal ha tilgang men man får ingen melding om det – det blir bare venting og venting. Og med den gamle appen har jeg lenge klart å komme meg forbi den sperringen med SmartDNS og det funker ikke med den nye appen. Men det funker fortsatt fint via tv.nrk.no i nettleseren. Sperrer dere nå bevisst på en annen måte? Hva er URL til serveren dere henter direkte sendingene fra? 😉

    På siden for direkte sendinger vises de aktive programmene med en liten Nå ikon med rød eller blå sirkel (i henhold til hvor mye av programmet som er gått). Veldig hendig! Men sirklene burde kanskje flyttes til venstre for programmet og ikke til høyre. Virker forvirrende.

    Dere gjør veldig mye bra. Som andre her har sagt, det er neppe TV mediehus i andre land som gjør NettTV bedre enn dere! Og det setter vi stor pris på!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Takk for tilbakemeldingen, alltid hyggelig å høre at dere liker det vi har laget.

      Vi bruker samme oppslag for å sjekke om IP-adressene er i utlandet som nettsiden gjør, og vi bruker de samme videostrømmene, så det er rart at du får ulik oppførsel. Dette bør vi nok se litt nærmere på.

      Når det gjelder de sirklene har vi prøvd oss fram med flere løsninger. Vi endte vel opp som vi er i dag fordi det er hendig å vite når programmet som spiller nå startet. Men vi tar med oss tilbakemeldingene 🙂

    • Ja bevares, det er svært så nyttig å vite når programmet har startet. Jeg liker det veldig godt. Det er bare selve plasseringen av de sirklene jeg stusset ved. De ligger så langt til høyre at det virker som om de gjelder kanalen til høyre.

      Jeg håper inderlig dere kan se på sperringen slik at det funker på samme måte spm den gamle appen. Enkelte ganger er det veldig fint å få med seg direkte sendingene og jeg skulle gjerne kunnet benytte appen isf nettleseren.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Hm, du har rett i det. Antar at vi bare har sett oss blinde på vårt eget design. Får se hva vi får gjort med dette.

  8. Kommer dere med en ny Radio App også? Jeg har en Blackberry Z30, en lekkerbisken av en smartmobil som jeg riktignok ikke kan vente at dere støtter i en app. Men mange Android apper funker på den dog hverken NRKs radio app eller (gamle) TV app. Men TV går fint i nettleseren med det gjør ikke radioen. Det har visst noe med Flash å gjøre. Men om dere anvender en annen spiller er det kanskje håp? Har dere noe på gang der?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Jeg vet ikke hvilke prosjekter vi skal ta tak i når vi begynner å bli helt ferdige med TV-appen, men en skikkelig fjong app for radio ønsker jeg meg selv og.

      Vi kommer nok, som du sier, ikke til å satse knallhardt på Blackberry framover, og avspillerene vi bruker på mobil vil nok i første omgang bruke HLS-strømmer på både radio og TV. Den radioappen vi har i dag på Android bruker allerede disse strømmene, det vil TV-appen gjøre også.

      Dersom du har en avspiller på devicen din som kan spille av HLS-strømmer kan du prøve å gå til tv.nrk.no/innstillinger og velge Link til avspilling med HLS. Da får du en lenke du kan åpne i en avspiller du velger selv når du går inn på programmene.

    • Hmmm. Hva med strømmene på dagens radio.nrk.no (dvs i nettleseren) kontra tv.nrk.no, er de det samme? For TV funker i Blackberry nettleseren men ikke radio.

      Jeg skal ta en titt på dette med HLS strømmer og se om jeg kan finne en BB/Android spiller som kan ta seg av det. Takker!

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Vi bruker HLS på begge to ja, men avhengig av hva slags device du har besøkt sidene med kan det hende du tidligere har mottatt HDS (altså Adobe Flash)-strøm.

    • Har nå prøvd tv.nrk.no/innstillinger som du nevnte og ved å velge HLS isf HDS funka det gitt! Nå kan jeg spille av både radio og TV i nettleseren på min Blackberry Z30! Helt strålende kvalitet både med direkte (radio) og opptak (begge).

      Takk så mye for det tipset!

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Thomas)

      Det skal da fungere? Har gjort det mange ganger selv. Du har lagt iPaden i landskapsmodus, ikke sant?

    • Nope

      Nrksuper-appen fungerer fortsatt.

      Mens deres vanlige nå ser ut til å være nedgradert til tv2 sumo-standard. Altså at video vises på både ipad og tv, noe som medfører at bildet på tven kommer i en liten firkant midt på skjermen.

    • Stein Erik (svar til Ola Nordbryhn)

      Fullskjermsknappen har dere rett og slett glemt. Kan ikke engang utvide med fingertuppene som er standard på alle tilsvarende apper. Nå tar tvguiden under halve skjermen itillegg til svarte kanter utenpå

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Stein Erik)

      Et enkelt tapp på videovinduet viser og skjuler kontrollene og tv-guiden, akkurat som de fleste andre videoapper.

      Når det gjelder fullskjerm over HDMI har vi funnet et problem med vår implementasjon. De gode nyhetene er at feilrettingen er på vei.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Ronny Andresen)

      Det stemmer, det er bare én av mange ting vi ikke viser. Vi har antatt at dette ikke er av umiddelbar interesse for de store brukermassene, og at dersom noen faktisk er interessert i å vite dette er det fortsatt tilgjengelig på nettsiden.

      Dersom det er mange som synes dette er interessante tall, er det fint å få tilbakemelding på det. I så fall kan vi se på om vi finner plass til det et sted.

  9. Erik Lundhaug

    Dette så veldig fint ut!
    Flyter lett, og grafikken er ryddig.

    Dere kommer til å få klage fra svaksynte, det er mye liten skrift, og gjennomsiktig tekst. Men jeg liker det.
    Skriften kunne jo for eksempel vært regulerbar via iOS-funksjonen Dynamisk skrift.

    Men, hvor finner jeg alle serier og filmer? Finner bare «aktuelt – populært – nytt» som valg.
    Må jeg huske alt dere har sendt, for å søke manuelt? Eller er det noe jeg ikke ser?

    Så er det arkivet, for eksempel filmer. Noen legges ut med «Film:» først i navnet, noen med «Filmsommer:» og noen bare med navnet. Her må kategorien Film på plass, og så må alle filmer kun lagres med det korrekte navnet. Ellers blir det veldig uoversiktlig.
    Det er jo veldig rart at 1814-jubileet har fått en hovedkategori, når resten er så ullent.

    Det hadde også vært fint å kunne ha en tidslinjefunksjon, særlig når arkivmaterialet legges ut sammen med de nye programmene.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erik Lundhaug)

      Takk for tilbakemelding. Vi har jobbet for å oppfylle WCAG 2.0 med tanke på tekststørrelser og kontrast, og appen skal støtte skjermlesere for de som bruker det.

      Full oversikt over alt fra en kategori har vi ikke laget enda, først og fremst fordi det blir utrolig mye data, men også fordi det er vanskelig for brukeren å holde oversikt. Listene håper vi derfor vil inntil videre fungere for å finne noe å se på.

    • Erik Lundhaug (svar til Ola Nordbryhn)

      Da synes jeg rett og slett at poenget med en tv-app er borte, når NRK jobber så mye med å offentliggjøre arkivene, og de ikke blir tilgjengelige for folk.
      Jeg vil velge selv, ikke se det dere velger for meg!
      En god gammeldags liste, A-Å og gjennomtenkte kategorier er jo mye mer viktig enn fin grafikk. Er ikke oppgaven å gjøre nett-innholdet tilgjengelig via denne appen?

      Virker veldig rart å investere masse tid og penger på å gjøre ting utilgjengelig.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erik Lundhaug)

      Vi prøver jo ikke å skjule noe innhold eller ikke gjøre det tilgjengelig, dersom du vet hva du vil se kan du enkelt finne det ved å søke. Vi kommer nok til å lage A-Å-lister etterhvert, men har valgt å ikke fokusere på det til første utgivelse fordi undersøkelser viser at den jevne bruker oftere finner noe de ønsker å se ved å bla i kurerte lister eller ved søk enn ved å scrolle i endeløse lister i håp om å finne noe.

      Dersom du ønsker A-Å-lister i dag kan du finne de på nettsidene: tv.nrk.no/programmer/a.

      Endrede kategorier har vi notert oss at mange ønsker seg.

    • Erik Lundhaug (svar til Ola Nordbryhn)

      Ok.
      Helt uforståelig prioritering for meg, og appen ble med ett ganske uaktuell å bruke.
      Hvordan følger man for eksempel med på hva NRK legger ut fra arkivene nå?

      Dere burde starte med det viktigste, innholdet. Og så lage en app som fokuserer på å gjøre det tilgjengelig. Men der regner jeg med at jeg nok bare må innse at jeg er i mindretall!

      Ser fram til neste versjon, håper det blir med ting jeg har lyst å se!

    • Erik (svar til Sigurd)

      Absolutt, det finnes masse nettsider for alle slags ting!

      Men bare en NRK TV-app, og det burde holde 🙂

    • John Korsnes (svar til Erik Lundhaug)

      Hei Eirik!

      Du er ikke alene om å ønske en måte å navigere i arkiv-materialet som legges ut, og det er med i planene utover høsten. Det vi tenker oss fremover er ikke bare å utbedre kategori-sidene, men også et godt fasettert søk slik at brukeren selv kan grave i innholdet, f.eks. basert på tidsintervall og kategorier. Den siste tiden har vi gjort en del grunnarbeid med å gå over på en ny søkemotor som gir oss nye muligheter til å komme akkurat dit.

      /Utvikler tv.nrk.no

  10. Erik Lundhaug

    Jeg bruker iPad og AppleTV.

    Når jeg spiller av og går tilbake og browser i de tilgjengelige programmene mens jeg ser det som spilles, hvordan kommer jeg tilbake til det som spilles av?
    Det må være en knapp eller noe jeg ikke ser?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erik Lundhaug)

      Altså det som spilles over AirPlay? Du kan prøve å bruke play/pauseknappene som ligger i control center, men vi ser at dette er en funksjon som har flere problemer enn vi trodde. Vi kommer antakelig vis til å disable dette i en periode mens vi lager en teknisk bedre løsning som gjør det enklere styre videostrømmen samtidig som man blar i innhold. Vi kommer tilbake når vi har mer nyheter om dette.

    • Erik Lundhaug (svar til Ola Nordbryhn)

      I og med at det nå lagres posisjon i tidligere sette program, er det ikke noe fare om funksjonen fjernes, så avspillingsvinduet må være framme så lenge noe spilles via AirPlay.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Jan Andreas Knudsen)

      Vi jobber med en feilfiks på dette. Oppstod problemet mens videovinduet var oppe i appen, eller hadde du gått ut av avspillersiden?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Jan Andreas Knudsen)

      Du har ikke oppe noe annet program oppe som ødelegger for control center da? Eller en tab i Safari? Dersom problemet gjelder for flere apper er det nærliggende å tenke at feilen ikke ligger hos oss.

  11. Testet denne i dag på min iPad Air. Opplevde live-streamingen som litt treigere til å starte, og jeg savnet en visuell indikator som «viser at noe skjer» når man trykker på en av live-kanalene.

    Slik som det er nå, så stopper klokken å telle – ellers så står den og henger noen sekunder før noe skjer. En visuell indikator (selv om den ikke er reell) gir en følelse av at noe skjer.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til nle)

      Dette var en oppførsel jeg ikke har hørt om før. Når du starter en livekanal skal du få opp en spinner på midten av skjermen som vil holde på til vi har bufret opp nok til å begynne å spille. Hva slags nettverk sitter du på?

    • Litt sent svar, men fulgte ikke helt med her. 🙂

      Nettet bør ikke være noe issue. 100/10 fra Canal Digital, Asus RT-N16 med Tomato Firmware. Får 7-8 Megabyte/s.

      Jeg testet igjen nå, og nå oppførte den seg normalt og ga meg en «spinner». Dette er andre gangen jeg launcher programmet. Så mulig det var en bug ved aller første gangen – da stoppet iallefall klokka opp, også gikk det noen sekunder før bildet dukka opp.

      iPad Air med iOS 7.1.2 (med jailbreak)

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Thor Hammer)

      Forstår ønsket ditt. Dessverre har vi ikke metadata om tekstingen eller språket for et gitt program, så da ble det vanskelig å gjøre dette. Skal høre med de ansvarlige om dette er noe vi kan få til etterhvert, for det hadde jo vært fint å slippe tekstingen på språk man kan.

  12. Martin Smedsvik

    Hei!
    Savner mulighet for «spill alle», dvs å spille alle episoder av en tv serie fortløpende.

    Dette er noe jeg savner på daglig basis, er det noe dere kunne fått til?

    Mvh

    Martin Smedsvik

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Martin Smedsvik)

      Vi har snakket om en slik «binge mode», på samme måte som bl.a. Netflix gjør det. De starter automatisk neste episode om den er tilgjengelig. Selv setter jeg stor pris på denne funksjonen, men vi har ikke prioritert å få på plass dette i første utgave av appen. Vi noterer ønsket og ser hva vi kan få gjort med det.

  13. En liten sak… I seksjonen TV-Guide vises den aktuelle dagen øverst på midten og langt til høyre har man en kalender ikon hvor man kan velge en annen dato. Det hadde vært veldig fint om man i tillegg hadde en pil eller liknende til høyre og venstre fra «I dag» slik at man kunne raskt gå fram og tilbake til de nærmeste dagene. Å måtte gå via kalenderen for alt er litt tungvint.

    Det var noe sånt i den gamle spilleren. Der hadde man en hele uke helt øverst i tillegg til en Velg Dato. Det hadde også vært veldig bra!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Godt forslag. Vi tar det til etterretning.

      Vi har også lekt med tanken om å kunne swipe til venstre og høyre for forrige og neste dag, men har ikke implementert noe på dette enda.

  14. Andreas Hvid

    Veldig fin app! Jeg merket meg dog med en gang at jeg tenkte «det vil jeg se» og «den har jeg lyst å se» men når jeg satt og skulle på jobb, så hadde jeg ikke tid. Jeg begynte så å bruke favoritt-funksjonen for å markere ting jeg skal sjekke ut senere.

    Med andre ord: en listefunksjon hvor jeg kan markere ting jeg ønsker å se en annen gang, som netflix har gjort veldig bra, var et umiddelbart savn.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Andreas Hvid)

      Vi hadde, inntil ganske nylig, separate lister for favoritter og programmer man ville se senere. Imidlertid viste brukertestene våre at mange brukere ikke forstod forskjellen mellom dem, slik at vi fjernet den ene muligheten.

      Dersom du ønsker å se et program senere bør du derfor bruke favoritt-funksjonen. Under panseret har vi fortsatt to ulike lister, men for brukervennlighet viser vi dem som én liste.

  15. Så bra ut, har en ting jeg la merke til fort.
    Programmet, både live og på programsiden, etter midnatt fikk jeg neste dag og det startet 06.30 eller noe slik. Dette selvom programmet for forrige dag varte til nesten 4.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Andreas)

      Hm, dette er kanskje noe vi må se mer på. Vi tester mest midt på dagen, naturlig nok, så det som skjer mellom midnatt og 06.30 er kanskje ikke helt gjennomarbeidet. Flott at vi har sånne som deg som kan rapportere om ting som vi ikke har fått testet helt.

  16. Jeg må først og fremst gratulere med en vellykket lansering. Denne appen var både godt designet og enkel i bruk så denne tror jeg mange kommer til å bruke 🙂
    Men det er noen småting jeg syns dere burde se litt nermere på. Når jeg går på kategorier burde dere vise en stor «flis» for hver kategori, slik det indikeres på ikonet til kategorier i hovedmenyen. Det ser bedre ut, og er enklere for brukere som har litt lett for å trykke feil.
    En annen ting jeg la merke til er beskrivelsen på et tv-program i TV-guiden. Jeg kan se for meg at brukere har lyst til å lese mer om programmet, og beskrivelsen blir litt «amputert» når den blir bare på en linje.
    Ellers er det en bra app og jeg liker hvordan dere har lagt opp hovedmenyen med hovedfunksjonene til appen der hver funksjon er entydig og har en klar betydning.
    Bra jobba!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Martin)

      Takk for tilbakemeldinger, vi skal ta med oss den konstruktive kritikken i det videre arbeidet med appen.

  17. Tim Ole Hallingstad

    Hei!
    Jeg får ikke full skjermvisning på den nye appen. Et eksempel: ser man på Fleksnes og «beklager,teknisk feil» som er i 4:3 format blir bilde veldig lite. Men om man går inn via nrk.no og tv får jeg muligheten til fullt bilde på ipad’n. Er det noe jeg gjør feil.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Tim Ole Hallingstad)

      Videostrømmen vi bruker er i 16:9 uansett hvilket kildemateriale som brukes, men i Apples default-avspiller har man muligheten til å zoome inn på midten av skjermen, noe som gir en tilnærmet fullskjermopplevelse på arkivmateriale som er i 4:3. Dette er en funksjon jeg ærlig talt må si at vi ikke har tenkt på, men som vi definitivt burde ha oppe til vurdering.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Ole jakob)

      Jepp, kategorier er det mange, også her på bruket, som ikke er fornøyd med. Imidlertid er det en liten vei å gå for å endre kategoriene, da det er mange systemer som bruker og er avhengige av dem.

    • Magnus Cederholm (svar til Ole jakob)

      Vi jobber for tiden med et nytt søk som baserer seg på Elastic search istedenfor google sin søkeboks. Første versjon av dette arbeidet kan sees i form av en autocomplete på tv.nrk.no og i den nye iPad-appen.
      At vi går over til Elastic search gjør at vi får mye større frihet til å lage søket og navigasjonen tilhørende dette akkurat slik vi måtte ønske. Vi kan f.eks. lage et søk som minner om finn.no, hvor du kan sortere på kategorier, underkategorier, når et program ble sendt første gang osv. Da vil du få muligheten til å kunne velge kategoren «Barn» og «1980-1990» og få frem alt som ble sendt på barne-tv da, eller hva med «Kultur og Underholdning» og «Humor» og «1970-1990».

      Magnus – Designer NRK TV

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Jan Andreas Knudsen)

      Søk i titler på en del typer metadata som for eksempel tittel på kapitler blir jobbet med. Kommer antakelig rett over sommeren.

  18. Jeg er ikke kravstor. Alt jeg ønsker er å spille av Nrk på android, uten hakk og stopp. Annen funksjonalitet er underordnet.

    På min Nexus 7, 1. gen, (og diverse android-telefoner) har Nrk aldri fungert skikkelig. Appen gir dårlig bildekvalitet, hakker og stopper. Og tv.nrk.no henviser kun til appen; i starten kunne man velge å bruke intern videospiller og det fungerte mye bedre (ikke mulig mer?).

    Jeg har full forståelse for at android er vanskelig. Men det ironiske er at den brukerskrevne appen, Nrk cast, ikke bare klarer å caste, men også levere bedre bildekvalitet og stabilitet når jeg bruker den appen uten å caste. Ansett utvikleren! 😉

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Androidar)

      Vi håper som sagt å kunne glede også dere Android-brukere ganske snart.

      Når det gjelder gjelder NRK cast-appen er vi veldig fornøyd med det arbeidet som er gjort, men appen har også sin begrensning i at den bruker den innebygde spilleren for video. Denne fungerer litt av og på på Android-versjoner før 4.2, og gir ikke mulighet til å spole i livestrømmen.

      Du kan fortsatt velge hvilken avspiller du vil bruke ved å gå inn på tv.nrk.no/innstillinger og velge Link til HLS-avspiller. Både native, VLC og MXPlayer kan spille av videoene, men jeg får ikke til å spole i direktesendingene på noen av dem.

  19. Carsten Pihl

    Flott app, og lett å finne frem. Virker raskere også.
    Et ønske: Lydkontroll! Det hadde vært fint med lydkontroll på skjermen – f-eks ved play/pause. Både opp/ned og mute.
    Ja – det finnes hardwareknapper på paden, men de er noen ganger tungvinte å komme til. Da er touch-kontroller mye bedre.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Carsten Pihl)

      Vi valgte bort volumknapper på skjermen fordi de tar opp en del plass og kunne gjøre dette med god samvittighet da mange andre aktører, for eksempel YouTube lenge har hatt en app der de kun bruker hardwareknappene for lyd. Om du ønsker deg å styre volum på skjermen kan du finne dette i Control center som du trekker opp fra bunnen av skjermen.

  20. Takker for fin app og flott oppgradering.

    Forsøkte å se en av filmene med Charlie chaplin som ligger ute. Denne er i 4:3 format og kommer opp i den nye appen med sort ramme. Filmen bruker ikke hele skjermen. Forsøkte å dobbelklikke på skjermen for å forstørre, men ingenting skjedde.

    Åpnet den gamle appen NRK.no og der kan jeg dobbelklikke og få filmen på hele skjermen.

    Vil dette bli forbedret?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sem)

      Som svart til Tim Ole lenger oppe er dette en ting vi ikke har tenkt på. Metadata om aspektratioen finnes i en database et sted, men det er ikke gjort tilgjengelig for oss via noen APIer. Inntil videre må du derfor åpne videoen via tv.nrk.no dersom du ønsker å få fullskjerm på en 4:3-skjerm.

      Men fint at dere melder inn akkurat sånne ting. Da kan vi kartlegge hvilke behov som finnes og finne ut hva vi skal prioritere framover.

  21. Som WP 8-bruker gir jeg egentlig blaffen i om det komme en ny app så lenge den vi har i dag fortsetter å funger. Når det gjelder Windows 8 og windows generelt, savner jeg ingen app siden flash-spilleren fungerer utmerket. Det eneste jeg håper på er at nettsindene til nett-TV ikke blir liggende bak appene. Jeg mener det er veldig feil av en allmenkringkaster å prioritere lukkete app-plattformer fremfor den åpne plattformet som nettsider er. Ellers håper jeg at det snart kommer apper for både xbox og playstation. Personlig synes jeg at natt-TV og Netflix er best på en TV-skjerm, spesielt hvis man slipper å måte fikle med en mobil eller brett for å kunne gjøre det.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Per)

      App til Playstation er under utvikling, og nettsidene kommer selfølgelig til å bli vedlikeholdt og videreutviklet.

    • Hva med Xbox? Synes det er ganske tåpelig å kun utvikle til en konsoll, men dette det hører vel sammen med at dere konsekvent nedprioriterer plattformer fra Microsoft. Synes det i hvertfall er merkelig at dere kun ønsker å støtte en konsil, mens dere skal støtte div. Smart-TVer hvor appen i mange tilfeller må tilpasses hver enkelt årsmodell.

    • Erik Bolstad (NRK) (svar til per)

      Det er veldig sjeldan eg høyrer at folk kallar oss for «anti-Microsoft» 🙂
      NRK er stappfullt av Microsoft-teknologi.

      Vi gjer vurderingane om lag slik:

      For at vi skal lage ei spesialsydd teneste for ei plattform har vi nokre grunnkrav:

      1. Minimum 100 000 nordmenn må bruke tenesta, eller det må vere svært sannsynleg at meir enn 100 000 kjem til å bruke tenesta i løpet av kort tid.
      2. Det må vere sannsynleg at teneste vil halde fram med å vere populær i framtida òg (ikkje berre eit kort blaff).
      3. Det må vere sannsynleg at eit høgt tal brukarar vil bruke NRKs innhald på denne tenesta.
      4. Vi må kunne gje ei vesentleg betre teneste gjennom å lage ei spesialsydd løysing enn gjennom opne løysingar (dei responsive nettsidene).

      Det er sjølvsagt ikkje så strengt og skjematisk som det kan sjå ut som her, men dette er momenta som vi tek med i vurderinga. Av og til gjer vi unntak, men det er sjeldan.

      Det aller beste hadde vore om vi kunne brukt berre opne standardar over alt. Vi arbeider difor m.a. med HBB-løysingar for TV, slik at vi skal sleppe å lage spesialløysingar for kvar einaste Smart-TV på lang sikt.

      Når det gjeld Xbox, Windows Phone, Windows 8 o.s.v. har vi ikkje prioritert dei p.g.a. kriteria over. Xbox og Windows 8 har relativt høg penetrasjon, men vi er svært usikre på kor mange som vil bruke NRK-innhald på dei. Windows Phone har for få brukarar akkurat no.

      Vi vurderer sjølvsagt dette heile tida, men det er (som eg har sagt i andre kommentarar) viktig for oss å halde talet på plattformar på eit leveleg nivå. Det er viktigare å lage nye funksjonar til nettsidene (som alle kan bruke, nesten uavhengig av plattform) enn å vedlikehalde 50-60 spesialsydde løysingar for plattformar der innhaldet vårt knapt blir brukt.

    • Skulle virkelig ønske at dere ville utvikle en metro app til Windows 8 og synes det er rart at dere mener playstation og smart-tv er større en win 8. Ser at dere poengterer at mange bruker klassisk grensesnitt. Men det er det mulig å pinne appen til oppgavelinjen slik at også disse brukerne ville ha nytte av en slik app hvis den fantes.

      Dessuten er det mange kommersielle aktører som synes det er bryet verdt å utvikle metro app til Windows 8, for eksempel Netflix, Viaplay, SF anytime, VG-tv, osv. Er det slik at de komersielle aktørene utvikler på smale platformer der det er lite penger å tjene?

      Ikke meningen å være grinete her, men hadde bare satt så stor pris på en NRK app til stue-pcen!

    • Hadde forstått argumentasjonen hvis det kun var snakk om å lage apper for Android og Ios, men når det tidligere har vært snakket om apper for både smart-TVer og Playstation, synes jeg det er svært rart at både Windows 8 og Xbox ikke har blitt funnet verdige en egen app. Det burde i hvertfall bli gitt en god grunn for hvorfor PS blir støttet, men ikke xbox, i følge teknofil.no/artikler/nrk-tar-opp-kampen-med-netflix/157659. men det kan jo selvfølgelig skyldes at journalisten har misforstått noe. Det er også verdt å tenke på at xbox-brukere bruker mer tid på media enn på spill. latimesblogs.latimes.com/entertainmentnewsbuzz/2012/03/xbox-more-entertainment-gaming-hbo-go-comcast…

      Til slutt: For står veldig godt at det ikke lages en egent app for WP8, så lenge nettsiden med avspiller fungerer så godt som det gjør per i dag.

    • Morten N. (svar til Erik Bolstad)

      For meg blir argumentasjonen fra NRK helt merkelig. Få som bruker Windows 8 og Xbox One? Det kan overhodet ikke stemme. Få som bruker Windows Phone 8? Kanskje sammenliknet med Android og iOS, men det er fortsatt snakk om 120.000 brukere. Hvis det er få som bruker tjenestene fra Windows-plattformene, må jo den eneste logiske slutningen være at det er på grunn av at NRK har så dårlig støtte til dem. NRK er en allemmkringkaster, og folk har ikke noe valg om de betaler lisens eller ei. Då må NRK sørge for å være tilgjengelig for flest mulig. Kom igjen!

    • Hvis det er slik at det er usikkert på hvor mange som kommer til å bruke nrk innhold på xbox, hva er argumentasjon for at det vil være mange playstation brukere som vil se nrk innhold? Xbox er mer tilrettelagt for å kunne brukes som en mediekonsoll enn det playstation er. Jeg kunne i alle fall tenkt meg å sett nrk-innholdet på xboxen, med samme funksjonalitet som netflix appen (flere brukere, kontinuerlig avspilling av episoder, vite hvor jeg er i serier, forslag basert på tidligere sette programmer osv). Og med en xbox app så har man plutselig en app for windows maskiner uten for mye arbeid.

      Klart jeg bare kan koble datamaskinen min til tv med hdmi kabel, men det kan da også playstation og smart-tv brukere.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Rikard)

      Som Erik sier i saken om Smart-TV-apper:
      «Vi vurderer Xbox fortløpande. Det kan hende at det kjem gode nyheiter i løpet av året.

      Playstation «fylgde med» då vi laga TV-appane. Xbox har eit veldig ulikt grensesnitt, så vi vil gjerne sjå korleis bruken av Playstation er før vi rullar ut til fleire spelkonsoll.»

      Innlegget står her: nrkbeta.no/2014/09/05/nrk-tv-pa-smart-tv/#comment-221353

    • Erik Bolstad (NRK) (svar til Per)

      NRK har designa appane og laga datagrunnlaget for dei. Firmaet Accedo AB i Stockholm har gjort den tekniske utviklinga av grensesnittet.

      Accedo brukar for tida PS4 som referanseapp; det vil si den fyrste appen dei lagar, og som dei andre appane så blir versjonert ut i frå. PS4 er etter det eg har forstått eit slags minste felles multiplum: Det meste som funkar på PS4 funkar på ulike Smart-TV-ar.

    • Ja, det forklarer playstation appen ganske greit da. Likevel tror jeg ikke nødvendigvis at bruken av playstation appen er en veldig god referanse for å vurdere xbox one utvikling. Xbox har kjørt hardt på at maskinen er en mediemaskin som også kan brukes til spill, mens playstation har frontet at det er en maskin for gamerne.

      Hjemme i stua mi er tv’en koblet gjennom xboxen (venter utålmodig på oppdatering fra microsoft norge for å kunne skifte kanaler fra norske tv leverandører), så er det ikke noe spennende der kan jeg enkelt gå til f.eks. netflix (ved enkel talekommando). Derfor ville en nrk app vært en kjærkommen nyhet hvor jeg kunne sett mine favorittprogrammer veldig enkelt.

      Nå tror jeg (håper i alle fall) at dere faktisk starter utviklingen av en xbox app ganske snart, og jeg kan gjerne være en beta-tester (kjenner dog ikke til hvordan beta testing fungerer på xbox).

  22. Hvorfor fungerer ikke AirPlay streaming fra appen til AppleTV, verken for live TV eller program i opptak? Den gamle appen hadde samme problem, mens for eksempel TV2 Sumo appen fungerer helt uten probemer.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til M)

      AirPlay skal fungere utmerket på iPad. Vi har registrert en bug på iPhone som vi skal rette så fort som mulig, men det skal uansett være mulig å spille over AirPlay. Dette var også mulig i den gamle appen.

      Tre ting i sammenhengen jeg lurer på:
      1) fungerer AirPlay fra tv.nrk.no?
      2) sitter du på norsk nett?
      3) hvilke programmer prøver du å se?

    • 1) Nei, samme problem
      2) Jeg er i utlandet og bruker VPN tunnel til Norge («oppskriften» for dette fant jeg på NRK Beta)
      3) Prøvde Dagsrevyen live på NRK1 i går kveld. Det er ikke noen problemer med å se innhold med appen på iPad, men AirPlay på Apple TV fungerer ikke.

      Som sagt, TV2 Sumo fungerer veldig bra med samme fremgangsmåte, også med AirPlay på Apple TV.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til M)

      Når du setter igang en AirPlay-sesjon vil Apple TV-boksen ta over strømmen. Dersom denne har en utenlandsk IP vil strømmen bli blokkert.

      Det du dermed sier er at geoblokkingen vår fungerer som den skal. Norske IP-adresser får tilgang til alt innhold, utenlandske IP-er får kun tilgang til det som ikke er geoblokket. De fleste Dagsrevyen-sendingene skal ikke være blokkert, så du kan se dem i opptak.

      Hvilke internasjonale rettigheter TV2 har på sitt innhold vet jeg ikke.

  23. Tom Normann Trender

    Det kan godt hende at dette er et steg i riktig retning totalt sett, men foreløpig mangler appen en av de viktigste funksjonene fra den gamle appen. For hvor har det blitt av den alfabetiske oversikten; der hvor man kunne søke på programmer fra A til Å? Dette var jo stedet man kunne lete etter bestemte programmer eller bare gå på oppdagelsesferd.

    Når man går inn på «alle programmer» under «kategorier» kommer bare et fåtall programmer opp. Jeg finner det svært merkelig at dere lanserer en ny app uten å ha så selvfølgelige ting som dette på plass.

    Dere skryter i artikkelen av at alle programmer er tilgjengelige i appen. Bare så synd at de er umulige å finne…

    Videre søkte jeg på et glimrende program i søkefeltet, nemlig «Der ingen skulle tru…». Jeg fikk da opp ett program i denne serien, og klarte ikke å finne noen flere. Dette til tross for at det egentlig ligger tallrike sesonger ute.

    Nei, her har dere en jobb å gjøre.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Tom Normann Trender)

      Under utviklingen hadde vi en lang liste med funksjoner vi hadde lyst til å ha med, A til Å er én av dem. Grunnen til at dette ikke er med i den versjonen du sitter med nå er at vi prioriterte andre funksjoner høyere, da vi antok at de ville gi flere brukere høyere verdi.

      Det står på todo-listen vår, men du må nok smøre deg med tolmodighet.

      Dersom du har søkt opp et program og vil ha andre episoder i samme serie har du en knapp der det står «Alle episoder», eventuelt kan du trekke ut sidemenyen til høyre og bla til fanen for epsioder. Der finner ihvertfall jeg sesongene tilbake til 2002.

    • Tom Normann Trender (svar til Ola Nordbryhn)

      Hei

      Når det gjelder å få opp flere episoder, fungerte dette som du beskriver da jeg forsøkte igjen senere på kvelden. Mulig at det bare «hang» første gang jeg trykket på «alle episoder»-knappen.

      Når det gjelder manglende A-Å-liste, synes jeg dette er et stort tap for brukervennligheten. Nå blir det som med Netflix: man må trykke seg rundt nærmest på lykke og fromme uten noen mulighet til å få oversikt over hva som faktisk finnes i appen.

      Det er ikke alltid man er ute etter et konkret program. Det kan hende man bare vil gå på «oppdagelsesferd» i arkivet, akkurat som man gjør når man går rundt i et bibliotek og ser på hva som finnes av bøker. Andre ganger husker man ikke nøyaktig hva et program het. Da kommer man ingen vei uten en alfabetisk oversikt hvor man kan lete.

      Jeg vet for eksempel at det ligger masse spennende dokumenterer i arkivet deres. Men når jeg går inn på denne kategorien kommer bare et fåtall opp. Hvem går rundt og husker hva en dokumentar het? Det blir håpløst når man ikke kan få opp en alfabetisk liste over alle dokumenterer som ligger ute.

      Inntil dette er på plass kommer jeg til å bruke den andre NRK-appen, der denne egentlig helt selvfølgelige funksjonen heldigvis fortsatt finnes. Kommer til å anbefale andre å ikke oppdatere iPad-appen.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Tom Normann Trender)

      Analysene våre av brukerenes mønster og hva de ser på viser at programmene i arkivet blir sett aller mest rett etter at de har blitt sendt på TV, og raskt avtakende mot null i dagene og ukene etter dette. Derfor mener vi at det er viktigst å vise i appen det som nettopp har blitt sendt på TV, eller trekke fram andre ting dersom de plutselig får økt aktualitet. Tanken er at man skal kunne gå på oppdagelsesferd på forsiden, og at det her skal finnes noe for de fleste.

      Dagens tips forresten: Når du søker trenger du ikke nødvendig vis søke på tittel. Søk etter «Dokumentar» eller «Verdenskrig», så får du treff for disse temaene.

    • Tom Normann Trender (svar til Ola Nordbryhn)

      Jeg registrerer at mitt bruksmønster ikke er representativt, og forstår at dere prioriterer de manges behov fremfor de fås behov.

      Likevel synes jeg det er rart at det ene utelukker det andre. Man skulle tro at en alfabetisk liste var rimelig grei å implementere. I den andre appen finnes jo denne funksjonen allerede, ved siden av «nytt» «aktuelt» og «populært». Det fungerer flott.

      Det blir litt som om en bilprodusent skulle uttale at de i den nye modellen har fjernet ABS-bremsesystemet, fordi undersøkelser viser at de fleste brukerne er mer opptatt av klimaanlegg.

      Skal sjekke ut tipset ditt.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Tom Normann Trender)

      Vi er ikke ferdige med utviklingen av appen, langt derifra. Dette er første utgave i nytt design, det at alle tenkelige funksjoner ikke er implementert er helt naturlig.

      I moderne softwareutvikling er det vanlig at man under utviklingen prioriterer oppgaver etter hva som gir brukeren mest verdi, og starter utviklingen på toppen av en slik liste. Når man føler at man har dekket et minimum av behovene for å kunne være av faktisk verdi for noen brukere, kan man gi ut produktet. Dermed får man tidlig tilbakemelding fra brukere på hva som fungerer, hva som er de mest akutte manglene og ofte hva som er overflødig. Med denne informasjonen kan man omprioritere, slik at man kan være sikre på at det neste man utvikler igjen er det som gir mest verdi for brukeren. Slik itererer man rundt og rundt inntil det ikke er flere krav, eller at det besluttes at man kan skape mer verdi ved å legge innsatsen på et annet prosjekt.

      I dette perspektivet blir sammenlikningen din gal. Når man kjøper en bil får du et fysisk, ferdig produkt som ikke vil endres over tid. Når du kjøper software får du et produkt som lever og kan endres over tid. Det finnes utallige eksempler på en større oppdatering av software som fjerner enkelte funksjoner. I de fleste tilfellene kommer funksjonene tilbake dersom det faktisk er et behov for dem.

      Når vi nå har gitt ut en app som mangler enkelte funksjoner (A-Å, hjelpesider, antall ganger vist, visning av all tekst for et program et cetera) som finnes på nettsiden er det fordi vi mener at summen av det appen tilbyr av nye funksjoner og brukeropplevelse for de fleste brukerene vil være et løft og gi økt verdi. Når nettsidene fortsatt vil eksistere som et alternativ for de som ikke liker det nye, har vi god ryggdekning for avgjørelsen å utgi en app som ikke 100% dekkker alle funksjonene som har eksistert.

    • Tom Normann Trender (svar til Ola Nordbryhn)

      Jeg er klar over at bileksempelet ikke er direkte sammenlignbart. Jeg ville bare illustrere det poeng at det ikke bør være nødvendig å kutte ut mindre etterspurte funksjoner fordi det finnes mer etterspurte funksjoner. De mindre etterspurte funksjonene kan også være et klart pluss for tjenesten/varen.

      Selv om det er snakk om software bør ikke et produkt lanseres med et så sterkt betapreg at det er dårligere enn forutgående produkt (vet dog at den vurderingen er subjektiv).

      A-Å-innholdsliste er tross alt ikke noe sært som kun jeg har nytte av, i motsetning til antall visninger som jeg vil påstå at det er et langt mindre behov for. A-Å-innholdsliste er tvert imot den _eneste_ måten å få oversikt over innholdet på. Når dere kutter det ut viser det at dere ikke synes det er viktig å gi brukeren muligheten til å få oversikt. Dette finner jeg svært merkelig, selv om det kanskje ikke er den mest etterspurte funksjonen.

      Jeg vet at mange synes det er uheldig at man må famle rundt «i blinde» på Netflix. Dere innfører det samme konseptet. Det er et tilbakesteg.

      Jeg vet ikke hvor komplisert eller ressurskrevende det er å implementere slik funksjonalitet, men jeg kan ikke forstå at det kan være så vanskelig. En alfabetisk liste er neppe rocket science, og dere har det som kjent allerede i den andre appen. Hvorfor ikke bare videreføre den biten på samme måte som tidligere?

      Jeg tviler på at det hadde trengt å gå på bekostning av noe annet, og som sagt er jeg neppe alene om å se nytten av en slik oversikt. Det er en grunn til at alfabetiske oversikter er en ekstremt utbredt måte å systematisere innhold på her i verden, og har vært det i hundrevis av år…

      Å forsvare degradert funksjonalitet på en plattform med at man har tatt vare på den sammen funksjonaliteten på en annen plattform, virker også en smule defensivt for noen som driver med innovasjonsvirksomhet. Hvis det var så lettvint kunne dere jo bare droppet iPad-appen og henvist alle til PC.

      Dere kunne i det minste ha opplyst om at viktig funksjonalitet var fjernet i den nye appen, slik at vi brukere kunne latt være å oppdatere den. Nå er det for sent.

    • Magnus Cederholm (svar til Tom Normann Trender)

      I følge statistikken vår så er A-Å listene omlag like mye brukt som den mest populære kategorien Filmer og serier, så jeg skal argumentere så godt jeg kan for at dette skal prioriteres høyt i utviklingsløpet.

      Nå som programrettighetene i NRK TV blir bedre og bedre – og mye arkivinnhold blir tilgjengelig – så vil NRK TV på de forskjellige plattformene kunne/måtte levere på mer enn kun «catch-up».

      Husk at du fortsatt kan bruke tv.nrk.no på både tablet, mobil og desktop.

      Magnus
      Designer NRK TV

    • Tom Normann Trender (svar til Magnus Cederholm)

      Det høres bra ut, Magnus.

      Da viste det seg at funksjonaliteten jeg etterlyser faktisk er mye brukt. Dette i motsetning til hva som ble hevdet tidligere. Supert om dette blir prioritert. Da får jeg tilbake troen på appen.

  24. Tom Normann Trender

    Da jeg skulle streame Dagsnytt 18 fra iPhone til Apple TV nettopp, stanset streamingen når jeg trykket på hjemknappen på telefonen. Når det er slik kan ikke telefonen brukes til noe annet mens streamingen pågår.

    Hva kan dette komme av? Det har fungert før.

    Svar på denne kommentaren

  25. Supert med skikkeleg app med nydeleg og moderne design! Enig i at den blå bakgrunnen får fram NRK-kjensla, og t.d. sirkelanimasjonen som viser kor mykje ein har sett er veldig flott. Men eg vil gjerne pirke på noko som kan gjerast betre 🙂

    – Bug: Ha appen i landskapsmodus, søk på noko, trykk på eit av forslaga som kjem opp, og informasjonsfana til høgre virkar ikkje før ein snur til portrettmodus og så tilbake. Episodar-knappen fungerer heller ikkje då. (Brukar tredje generasjon iPad)

    – Bug: Appen krasja 18 minutt uti eit program eg såg. Programmet la seg ikkje i «fortsett å se», men under episode-oversikta viste sirkelen på rett program sjølv om ikkje posisjonen var heilt rett.

    – App-ikonet har små prikkar langs kantane. Sjå bilete

    – Unødvendig mykje svart under videoen i portrettmodus. Bør sentrerast. Men Direkte-tv treng ikkje det så lenge sendeskjemaet held seg på same stad som før ein trykker. (Kanskje ein bør behalde den blå bakgrunnen òg?) Sjå bilete 1 og 2

    – Føler det er naturleg at informasjonsfana også er tilgjengeleg mens filmen vert spelt av, til høgre. Kanskje informasjonssida kan bli tont ned til svart før filmen, eventuelt at teksten flyg ut til høgre for at ein skal skjøne kvar ein finn infoen når videoen spelar. I tillegg bør det vere ein knapp oppe til høgre på avspelingssida til infofana. Tilbakeknappen bør då kanskje gå lenger tilbake enn informasjonssida, eller så kan knip for å kome tilbake vere noko å vurdere.

    – Når ein trykkar og held for å slette frå «Fortsett å se» bør ikonet vere ei søppelbøtte eller eit kryss. Det same med ikonet i hjørna.

    – Hold lenge-funksjonen bør kanskje ha skildringa rett over eller på sida av knappen. Bilete

    – På «Mitt innhold» står det «For å legge til innhold her kan du trykke på ‘Legg til i favoriter'» med éin t.

    Vart litt mykje pirk, men håpar det går fint 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Vebjørn)

      Dette var mange gode tilbakemeldinger. Kan svare fort på en del av punktene:

      – Ser at det er noen problemer med programsiden på iPad 3. Skal se hva vi får gjort med det, inntil videre må du nok dessverre rotere to ganger for å få siden til å fungere. Oppbygningen av den siden alene er forøvrig verd en hel liten artikkel.

      – Har rettet en del bugs som kunne kræsje appen, venter nå på at Apple skal godkjenne dette og sende ut en oppdatering.

      – Hvordan har vi ikke sett at ikonet har svarte prikker? Hvor kommer de fra? Godt observert, dette skal fikses!

      – Portrettvisningen på direktesiden har vi ikke viet så mye oppmerksomhet. Får se om vi gjør noen endringer i designet etterhvert, men jeg tviler på om vi skal ha det blå i bakgrunnen mens vi spiller video. Ellers noterer vi oss meningene dine angående småpirket på designet.

      – Det heter selvfølgelig «Favoritter».

  26. Are Gulbrandsen

    Det lille jeg har testet foreløpig ser bra ut, men jeg savner to ting:

    Knapp som hopper 30s tilbake. (Var ikke denne med i fullskjermmodus i den gamle versjonen, eller blander jeg sammen med andre apper, f.eks. TV2 sumo?) Bruker dette ganske ofte, enten det er fotballkamper eller en film der jeg gikk glipp av noe.

    Huskeliste/spilleliste. Favoritt kan kanskje fungere, men det er ofte jeg ser et program jeg skal huske til senere uten at det er en favoritt, og per i dag skriver jeg ned tittel og URL som en notat i en huskeliste.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Are Gulbrandsen)

      Skal notere ønsket om knapp som spoler 30 sekunder bakover. Vi har antatt at behovet er større i for eksempel podcaster enn for TV-programmer.

      Favorittlisten er ment til å kunne brukes også som en huskeliste. Som nevnt over her hadde vi en periode i utviklingsløpet separate lister for «Favoritter» og «Se senere», men brukertestene våre viste at mange brukere ikke forstod forskjellen eller hvordan man kunne bruke dem ulikt.

  27. Anders M. Hunstad

    Jeg liker den nye appen veldig godt. Den ser veldig lekker ut, og jeg opplever det som enkelt å navigere rundt.

    Her er noen observasjoner jeg har gjort.

    Hvis man lukker appen helt (dobbelt trykk på hjem og sveip oppover) for så å åpne appen igjen kommer man til forsiden med menyen til venstre åpen.

    Etter midnatt bytter Direkte-TV til neste dags program, slik at NRK3 blir erstatte av NRK Super, det er da ikke mulig å se på NRK3 programmene.

    Selv om en serie ikke kan sees på nett (f.eks. Bates Motel) vises fremtidige episoder med teksten «Kommer på nett snart»

    For serier i Favoritter telles framtidige episoder med når der skal vises hvor mange som er tilgjengelig. Slik at for «Den Mistenkte» vises det 4 episoder tilgjengelig, men hvis man ser på detaljene for denne er det tre av episodene som er merket med «Kommer på nett snart».
    Og når er snart. Om 3 uker er ikke snart. Her bør det stå dato.

    Jeg la inn «Top Gear» som favoritt og da viste appen at 89 episoder var tilgjengelig, selv om det bare var 8 som kunne spilles av. En halv time viser Favoritter at rettighetene er utløpt, selv om det fortsatt er 7 episoder tilgjengelig.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Anders M. Hunstad)

      Angående navigering i tidslinje: for presis navigering kan du følge med på tidspunktet som står til venstre. Ellers er det rett som du påpeker at man kommer til direkte både ved å trykke på «Direkte» og på programmet.

      Beslutningen om å starte med menyen åpen er for å hjelpe brukeren til å se at det faktisk finnes en meny i appen. Det var en bekymring for at man ikke fant den første gang man åpnet appen. I senere versjoner er det tenkt at menyen ikke skal starte åpen.

      Som nevnt over har vi testet lite hva som skjer over midnatt. Dette skal vi se nærmere på. Vi skal også se på buggene og problemene du rapporterer inn på serievisningen.

    • Tom Normann Trender (svar til Ola Nordbryhn)

      Angående navigering i tidslinje:

      Det er selvsagt riktig at det går an å beregne hvor langt man må trekke tidslinjen tilbake for å komme til begynnelsen på et program, men det er likevel en unødvendig knotete metode.

      Jeg kan ta ett konkret eksempel. Jeg ser ofte på Dagsnytt 18 på NRK2, et program som begynner klokken 18. Ofte går jeg inn i appen i 19-tiden for å streame til Apple TV. Jeg må da gå inn i direktesendingen og dra tidslinjen tilbake. Hvis jeg logger meg inn klokken 1850 må jeg dra tidslinjen 50 minutter tilbake osv..

      Men, som en annen også påpekte, tidslinjen er relativt liten (enda mer aktuelt for iPhone) og unøyaktig. En liten bevegelse med fingeren kan fort gi et hopp på 3-5 minutter. Det blir en del knoting frem og tilbake for å finne riktig tidspunkt. Dette fører neppe til at jorden går under, men det er et irritasjonsmoment.

      Den beste løsningen hadde selvsagt vært at alle programmene som hadde begynt innenfor 3-timersperioden var listet opp, slik at man bare kunne trykket på tittelen for å komme til begynnelsen på programmet.

    • Støtter Toms innspill. Tidslinjen har blitt mindre enn forrige app, dvs vanskeligere å navigere. Bra at hvert program er delt inn på tidslinjen, men savner egne knapper for å hoppe et og et program frem og tilbake. Vil dette komme? Nå er det egentlig lettere å se på klokkeslettet til venstre for tidslinjen enn å se på strekene på tidslinjen.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Øystein)

      For å hoppe mellom programmer kan du velge ønsket program fra den lille tv-guiden under videoen. Vi skal vurdere om man hopper til starten av nåværende program ved å trykke på dette også, har selv opplevd at det kan være frustrerende å finne starten på et program som begynte for ti minutter siden.

  28. synnøve holen

    ville ikke hatt en nrk app om de så betalte meg for den den mafia lisensen regjeringen har stelt i stand er jo så syk den henger jo ikke på grep skulle jo tro vi var på 70 tallet og ikke i 2014 nå må noen av de som har tv begynne å protestere på lisensen nrk skulle vært en kanal som folk selv velger om de vil ha ikke atte alle med dvd spiller og tv skulle betale for alle reprisene og seriene fra gamle dager i england. ikke tvinge ca 5 milioner mennesker til å betale på noe mange tusen seere ikke vil ha de driver jo dette som en mafia gjør eneste forskjellen er jo atte mafiaen brekker ben og nrk knekker økonomien tenk å tvinge ungdommer som bor hjemme som kjøper tv så vil de ha to lisenser fra samme hus. og de som har en dvd spiller uten tv skal betale lisens. nrk er en kanal for pensjonister og små som ser på barne tv. går sikkert ikke ann å streame engang uten å betale den lisensen. er så glad jeg ikke har tv så jeg slipper å se på det nrk tullet,

    Svar på denne kommentaren

    • Morten Otterstad (svar til synnøve holen)

      Synnøve. Ærlig talt. Ønsker du at folk faktisk skal lese det du skriver å ta det til følge, vil jeg gi deg følgende tips: Skriv innleggene på et skikkelig språk, men stor bokstav etter punktum «.» og gjerne et og annet komma «,».
      Jeg ser du misliker NRK lisensen, men sjelden har jeg sett ett kritisk innlegg angående lisensen med mindre tyngde enn ditt. Beklager, men der latterliggjorde du deg selv i større grad enn du klarte å formidle din kritikk.

      Tror vi sier som på NRK: «Da setter vi over til store studio» 😉

  29. Et par irritasjonsmomenter jeg har opplevd under litt tv-titting:

    Det ser ut til at tidslinja nederst på videoen ikke er helt pålitelig. Ofte blir den stående ved start uten å flytte seg. Har opplevd det flere ganger. Har ikke helt sett noen sammenheng om når dette oppstår. Muligens når jeg har startet videoen fra favoritterlista?

    Savner også muligheten for nøyaktig navigering, som i standardspilleren i iOS.

    Enkelte ganger opplever jeg at favoritt-lista er tom, selv om jeg har favorittprogrammer, og jeg må gå ut og inn før noe vises.

    Når en episode er sett ferdig bør man kunne få opp en «gå til neste»-knapp eller liknende. Når det er mange episoder, blir det tungvint å bla seg langt nedover for å finne neste episode.

    Når man går ut og inn av appen, mens man har pauset et program, krasjer ofte appen og man blir sendt tilbake til menyen og forsiden.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sigurd)

      Vi slipper straks en feilfiks som forhåpentlig vis vil rette de fleste kræsjene. Ellers, om du ikke ser noen programmer på Mitt innhold kan det hende du bare må vente litt. Kanskje vi bør legge inn en spinner for å indikere at vi laster inn data. Gå til neste-knapp eller binge-mode har vi snakket om, og jeg håper vi kan få laget noe sånt ganske snart. Har sett at dagens løsning ikke er helt optimal.

      Hvordan tenker du at standardspilleren i iOS gir mer nøyaktig navigering enn scrubberen i spilleren vår?

    • I standardspilleren kan jeg (i fullskjermsmodus) holde på prikken, dra litt nedover og endre bevegelighesthastigheten, til 1/2, 1/4 og Nøyaktig. Da kan jeg lett flytte få sekunder av gangen. Det er særlig et pluss hvis videoene er forholdsvis lange. Da kan en liten forflytning i «vanlig flytting» gi hopp på flere minutter. 🙂

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sigurd)

      Jøss, det visste jeg ikke. Er tydelig vis ikke utlært på den plattformen heller. Får se hva vi får tid til.

  30. Andreas Hesselberg

    Hvis Android 4.4.4 har medført at dere må gjøre endringer, så medfører ihvertfall Android L (5) endringer når den kommer til høsten, pga ny Java-motor. Regner med at dere allerede har fått tak i en Android L developer edition for testing.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Andreas Hesselberg)

      Testet en del i dag med den nye runtimen, ART, den fungerte like bra på Nexus 5 som Dalvik gjorde. De fleste tilpasningene som måtte gjøres for ART må også gjøres for 4.4.3 og 4.4.4 om jeg har forstått Android-gutta korrekt.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Erik Falster)

      Ikke såvidt meg bekjent. Det er dessverre ikke bare å lage en app til AppleTV, man må få spesialtillatelser og blir underlagt NDA-er, så selv om vi hadde hatt planer hadde vi antakelig ikke fått lov til å snakke om det 😉

  31. Hvor har det blitt av innholdet? Finner ikke programmer lenger. Hva gjør jeg feil?
    Vil tro det har blitt så enkelt at jeg overser noe!
    Det kommer jo bare noen få programmer opp?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Jonas)

      Har du fortsatt dette problemet? Hvilken side står du på? Har ikke selv observert eller fått melding om at det har vært noen problemer nylig. Hvis problemet fortsetter kan du forsøke å gå inn på innstillinger og velge «Fjern midlertidige filer».

  32. Matias Rake

    Hei,
    jeg skulle se Dagsrevyen direkte i går, kom inn 5 min for sent i sendingen, og trykket da på «Dagsrevyen» på sendeskjema. Programmet startet da ikke fra starten, men der i Dagsrevysendingen livesendingen hadde kommet til. Trykket jeg på programmet før, og det startet fra begynnelsen, men muligens et problem å se et pågåene program direkte fra starten, helst uten å måtte dra markøren til en finner starten.
    Er dette en bøgg dere har hørt andre har slitt med?

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Matias Rake)

      Ikke en bug, gjort sånn med viten og vilje. Du er imidlertid ikke den første som rapporterer inn dette, vi får se om vi velger å gjøre om på avgjørelsene våre.

    • Jeg savner også at et program jeg trykker på vil starte fra begynnelsen av. Hvis jeg vil se TV live/direkte, kan jeg jo enten trykke på logoen for hvilken kanal jeg vil se på eller trykke på direkte-knappen til høyre for tidslinjen. Synes at det blir litt mye knoting frem og tilbake for å få markøren på starten av et program uten å måtte se noen minutter ekstra i forkant, eller gå glipp av starten på et program. Men generelt veldig fornøyd med NRKs nettilbud 🙂

  33. Hvor i alle dager har dere gjort av oversikten over alle programmene A-Å i den nye appen – den må på plass så det blir mulig å finne raskt fram til et program man er ute etter! Det er ille nok at dere allerede har gjemt A-Å under kategorier på den vanlige nettsiden i tillegg til der lagt bokstavene nedover i stedet for bortover. Lær av SVT, TV2 (og dere selv tidligere); A-Å kan med fordel være lett tilgjengelig med ett trykk før alle bokstavene kommer til syne uten å måtte skrolle nedover. Lykke til videre med utviklingsarbeidet, men kast ikke ut flere barn (les: gode funksjoner) med badevannet. Jeg savner stadig spolemuligheten fra «gamle» dager, men akkurat den er vel tapt, men la oss slippe å miste den mer nødvendige A-Å-funksjonen som rett og slett er uvurderlig enkel og grei!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til M)

      Hvis du er ute etter et program som ikke ligger i noen av listene er det bare å søke det opp. A-Å er diskutert lenger oppe i tråden. Er det den presise spolingen fra den innebygde spilleren du savner?

      Takk for videre oppmuntring, vi skal gjøre vårt beste for å oppfylle dine og andres ønsker framover.

    • Nå har jeg fått brukt appen mer, og savner stadig fullskjermvisning og A-Å, som jeg ut fra ovenstående forstår blir prioritert etter hvert. Ønsker også å kunne hoppe halvt minutt både forover og bakover, og spoling (i hvert fall dobbel hastighet) med bilde, ja. Lykke til med å få på plass flere praktiske funksjoner i den nye elegante appen!

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til M)

      Fullskjermvisning har blitt fikset, oppdateringen rullet ut på fredag. Ellers jobber vi med å lage grensesnittet også til iPhone, dette kommer i en oppdatering når den er ferdig. Hvilke andre funksjoner som kommer til å følge med denne kan jeg dessverre ikke love.

    • På selve iPaden (2) får jeg stadig vekk ikke noe fullskjerm i appen. På nrk.no via nettleseren er det derimot mulig å utvide til fullskjerm ved å trykke på de to pilene mot hverandre oppe i høyre hjørne. Jeg har oppdatert appen, men det var kanskje bare fullskjerm ved overføring til HDMI som ble rettet, eller er det nå også mulig å få fullskjerm for oss som ser direkte på iPad – hvordan gjør jeg det i så fall helt konkret?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til M)

      Ja, det stemmer at det er fullskjerm over HDMI vi har fikset. Når det gjelder skalering/cropping av bildet vet jeg hva vi kommer til å gjøre. Dersom vi får eksponert noe metadata slik at vi vet om originalmaterialet er i 4:3 eller 16:9 kan vi se på muligheter for å automatisk skalere videovinduet for å passe best til innholdet. Kan ikke love noe som helst på tid for dette. Dersom du vil se 4:3-materiale i fullskjerm på iPad må du derfor fortsatt bruke nettsidene.

  34. Hei,
    Har fått testet den nye app’n, og den så veldig bra ut. Kudos for godt arbeid!

    Det jeg savner er muligheten til å rapportere feil i app’n, kanskje helst direkte under hvert program. Oppdaget f.eks. at tekstingen for en dokumenter kom 3-4 sekunder for tidlig, og da hadde vært fint å bare kunne trykke på pause og sende inn feilmelding(som blir automatisk «linket» til det man ser på). Evt kunne man ha lagt inn muligheten under «Innstillinger».

    Svar på denne kommentaren

  35. Kommentator

    Jeg synes dere har gjort et godt arbeid med appen, og som andre har sagt så klarer dere å skape en «NRK» følelse med den, i større grad enn tidligere! Jeg er en motstander av apper som bare er «liksom», ved at en blir sendt til en nettside eller web-grensesnitt. Dere viser at mange muligheter og funksjoner kan bli lagt til og forbedret ved å gjøre ting mer «komplisert»!

    Likevel er det en del ting dere bør se nærmere på. Henger meg på de andre med at det kanskje hadde vært lurt med mer kategorisering og a-å-modus, og kanskje en «arkiv»-kategori der nye ting fra arkivet blir lagt ut! Det som er et problem for meg med iPad Air er at appen krasjer nokså ofte ved rask navigering mellom skjermbilder og menyer, har lest at de første bugfiksene er på vei, så håper dette snart blir løst. Vet at det tidligere har vært problemer med Air ved at apper har krasjet plutselig, men tror dette skulle bli fullstendig løst med de nyere ios-oppdateringene. (Er forresten nå på 7.1.2 som kom i går)

    Ellers så har jeg ett spørsmål: Vil det komme en tv-app/løsning i forhold til Canal Digitals ADB-dekodere (T-We)? Har nemlig lest at de ønsker å få på plass en avtale med dere, i allefall i forhold til ukesarkiv (bla tilbake en uke og se noen/alle programmer som har gått). Men det har gått lenge siden jeg har hørt noe om dette nå, er dette kommt lenger?

    Svar på denne kommentaren

    • Kommentator (svar til Kommentator)

      Forresten en ting til: Spoling er problematisk på programmer som varer lengre enn en time. Det er vanskelig å treffe «riktig tid». Når det er kapitler/inndelinger hjelper dette, men ett bedre spolesystem hadde vært bra! Har også oppdaget at det er litt unøyaktigheter når man trykker programmer i direktevisningen (Ser ut som spilleren av og til hopper noen minutter skeivt i forhold til programmet). Litt vanskelig å forklare, men: Om man trykker på et program som nettopp har gått direkte fra guiden på direktesiden, så kan man risikere å få opp programmet som har gått før. Mulig at dette har med at guiden ikke blir fulgt helt, og at dere liggerpå forskudd/etterskudd i skjemaet. Er likevel litt usikker på dette.. Om man velger ett program som skal gå foreks 10:30 kan spilleren hoppe til 10:23.. En feil?

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kommentator)

      Vi er fullt klar over at spolingen ikke er 100% presis, dette er av design. Vi har laget den slik at den treffer +-10 sekunder framfor å være helt presis, da dette gjør at spolingen går betydelig raskere. I tillegg er spoling i direktesendingen et eget lite kapittel i seg selv.

      Det første usikkerhetsmomentet er tiden på enheten, men denne kan vi som regel anta som ganske korrekt. Livestrømmen, som på papiret skal være 10800 sekunder lang er i praksis ikke alltid dette, den er som oftest nærmere 10750, men dette varierer og er vanskelig å beregne nøyaktig. I tillegg er ikke alltid metadataen om når programmer begynner alltid helt presis. Men selv om man legger sammen alle disse usikkerhetsmomentene skal det ikke være sju minutter feil. Jeg ser sjelden feil på mer enn et minutt, så den feilmarginen du har sett er betydelig større enn det som skal være. Jeg kan ikke gjøre annet enn å beklage, men mistenker at feilen ligger i metadataene.

    • Kommentator2 (svar til Kommentator)

      Forresten en ting til: Spoling er problematisk på programmer som varer lengre enn en time. Det er vanskelig å treffe «riktig tid». Når det er kapitler/inndelinger hjelper dette, men ett bedre spolesystem hadde vært bra! Har også oppdaget at det er litt unøyaktigheter når man trykker programmer i direktevisningen (Ser ut som spilleren av og til hopper noen minutter skeivt i forhold til programmet). Litt vanskelig å forklare, men: Om man trykker på et program som nettopp har gått direkte fra guiden på direktesiden, så kan man risikere å få opp programmet som har gått før. Mulig at dette har med at guiden ikke blir fulgt helt, og at dere liggerpå forskudd/etterskudd i skjemaet. Er likevel litt usikker på dette.. Om man velger ett program som skal gå foreks 10:30 kan spilleren hoppe til 10:23.. En feil?

    • Støtter ønsket om T-We-integrering i Canal Digital. Når dere allerede legger ut dette i nett-tv, bør det ikke være noe problem å legge det ut i Ukesarkiv og aktivere Start forfra! Alternativt at Nett-TV kan spilles av rett fra fjernkontrollen til dekoderen 😉

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kommentator)

      Vi har notert oss at mange ønsker A-Å og arkiv. Når Apple får godkjent bugfixen vi har sendt inn vil du forhåpentlig vis få en mer stabil app. Skal prøve å få noen som har peiling til å svare på spørsmålet om T-We.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kommentatortor)

      I disse fellesferietider finner jeg få svar, men finner mange tomme pulter og får out-of-office-svar fra de jeg trodde visste noe om dette.

  36. Hei. På android nrk app spilleren på mobil er det mange problemer med. Noen ganger stopper den helt opp, andre ganger er det bare lyd mens skjermen er svart.
    Det er noen ganger det ikke går an å trykke pæ skjermen for å få opp pauseknappen og jeg ville gjerne hatt en knapø som setter på teksting.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Rasmus)

      Som det står i artikkelen har vi ikke sluppet Android-appen enda. Vi vet at det er en del problemer med den som er ute, derfor jobbes det ekstra mye med å gjøre den nye appen så bra og stabil som mulig.

  37. Kristian Løwe

    Teksting følger ikke lenger med når man sender bildet til Apple-TV via AirPlay. Dette var også tideligere ett problem på den gamle appen, som dere klarte å fikse. Bør prioriteres!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Kristian Løwe)

      Teksting over AirPlay har alltid vært støttet. Du må bare slå den på først for å vise den.

      For å slå på undertekster på AppleTV holder du inne midtknappen i et par sekunder. Da får du mulighet til å sette undertekster til Av, Automatisk eller På. Velg På.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til johannes)

      Nyheter om Android-appen kommer snart. Jeg kan imidlertid avsløre at den nye Android-appen støtter undertekster.

  38. ipad framfor html? 🙁

    tv.nrk.no kunne vel også gjerne hugsa kor langt eg hadde komme i det eg sist såg på (med localstorage). I tillegg kunne urlen fått tidspunktet inn i seg for kvart sekund som går sånn at når eg deler lenka så deler eg til rett plass (eventuelt burde det vært eit klipp-og-lim-delefelt a la youtube i staden for berre twitter/facebook-knappar, korleis deler eg over epost eller lagrar som bokmerke?)

    localstorage kunne også hatt favorittar sånn at ein fekk varsel når ein gjekk inn på tv.nrk.no: developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Notification/Using_Web_Notifications og alxgbsn.co.uk/2013/02/20/notify-js-a-handy-wrapper-for-the-web-notifications-api/

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Lauk)

      Nettsidene kommer fortsatt til å bli vedlikeholdt og videreutviklet. Det er et prosjekt gående for å utrede hva og hvordan disse sidene skal personaliseres, og når dette skjer vil vi jobbe for å synkronisere data mellom appen og sidene.

      Når det gjelder deling kan man dele over epost i appen. Om du vil ha tidskoden på nettsiden, står denne når du åpner boksen for å dele på Twitter på gjeldende tidspunkt, eller du kan lage den selv ved å legge på parametret #t=[antall timer]t[antall minutter]m[antall sekunder]s etter URLen.

      For å lagre bokmerke i browseren trykker du Ctrl / Command-D.

  39. Fredrik Magnussen

    Hei NRK sin redaksjon, fint å se at dere tar turen til nåtid. Men jeg undrer virkelig på når det skal komme noen API’s for radio og tv, etter mye koding og fram og tilbake må jeg si at NRK sine strømmer er de mest kludrete å arbeide med. I dagens form er det fortsatt mulig å hente ut samme som en får fra en robust API, men nå må en lage ett stygt lite frankensteinmonster som en håper lever lenge nok til at en får noe glede ut av den.

    NB: NRK.no er fortsatt favorittnyhetskilden min 😉

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Anonym)

      Du kan ikke se NRK3 på sidene Mitt innhold, Kategorier og Innstillinger, for å svare bokstavelig på spørsmålet ditt.

      Mer seriøst, NRK3 skal ligge på direktesiden når de sender. Ettersom de deler kanal med NRKSuper vil sistnevnte vises i perioden 06.30-19.30. I programguiden må du scrolle ned til 19.30 før NRK3 vises i kolonnen lengst til høyre.

  40. Andre Droid

    Hvorfor har vi en skattebetalt organisasjon som kun støtter en leverandør (Apple). NRK har hatt årevis på seg til å lage app’er som funker under android – og aldri greid det. Men andre greier det jo…

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Andre Droid)

      Som beskrevet i artikkelen jobber vi med saken, og det store hinderet er endringen i videoavspillingen som kom i 4.4.3. Det samme problemet plager også andre store aktører, som for eksempel BBC. Grunnen til at for eksempel Netflix ikke blir berørt er at de har mye mer ressurser tilgjengelig og dermed kan lage sin egen videoavspiller. Men gledelige nyheter for Android-brukere er på vei.

  41. Hei
    ser masse tekniske kommentarer her. kom fra utenlandsferie og ser på Nyheter på terassen med iPad og knotete at man ikke får fullskjerm og at man ikke kan regulere lyd direkte på skjermen.

    Svar på denne kommentaren

  42. Sturle Helland

    Jeg er forsåvidt meget fornøyd med både den gamle og den nye appen fra NRK, men i begge har jeg ikke vært helt fornøyd med menyvalgene, det er jo sikkert personlig og flinke IA folk har nok fundert lang og lenge på noe som er godt nok generelt.
    Hva med å tilgjengeliggjøre søket fra forsiden og ikke menyen? Det vil ihvertfall spare meg for ekstra klikk..
    Det å lage et mer selvstendig produkt er bra, men som bruker er jeg litt bekymret for hvor mye brukerdata lagres lokalt på dingsene min og hvor langt tilbake går historikken? Informasjonen tar plass, den vil jeg gjerne styre selv fremfor at diskplass spises opp av applikajonene..

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sturle Helland)

      Glad for at du spør om disse tingene, da får jeg mulighet til å utdype aspekter både ved design og implementasjon.

      Det er to hovedgrunner til at vi ikke har lagt søket i hovedmenyen. Det ene er fordi vi da hadde måttet flytte de elementene som nå ligger i hovedmenyen til andre steder, dette ville i en del tilfeller medført at vi hadde måttet lage en ny menylinje øverst eller nederst, noe som igjen ville stjålet plass fra innholdet. Det andre er kontekst. Dersom man har et søkefelt på en side vil en del brukere forstå det som at søket kun gjelder innholdet på den siden, ikke at det er globalt. Vi har gått noen runder på dette, og beslutningen har blitt at vi legger søket i menyen på iOS, mens Android-appen har lagt det i hovedmenyen på toppen. Grunnen til at det gjøres ulikt mellom de to er at søkefelt i menylinjen er et sterkt anbefalt pattern fra Googles design guidelines.

      Hvor mye brukerdata som lagres, kan du sjekke i Innstillinger-appen på brettet ditt. Den aller, aller største andelen av det som ligger lagret er bilder (tror vi tillater 50 MB før det renskes opp), resten er metadata og brukerdata. For å manuelt fjerne mellomlagret data kan du gjøre dette fra Innstillinger-siden. Velg «Fjern midlertidige filer». Dette sletter bilder og metadata som mellomlagres, eller caches om du vil, for å øke ytelsen i appen og redusere antall elementer som må lastes.

      For å slette all personlig data velger du det nederste alternativet, «Fjern alt personlig innhold». Dette valget sletter all data som er lagret i appen, alle oppsett du har gjort, alle programmer du har sett, alle favoritter og i tillegg all mellomlagret data. Dette vil i praksis resette appen tilbake til ny.

      Det vi lagrer lokalt av brukerdata er primært hvilke programmer du har sett ferdig, samt hvor langt du har sett på de du ikke er ferdig med i tillegg til det som ligger i favoritter. Den totale plassen som all den personlige dataen bruker vil antakelig ikke bli mer enn ett enkelt bilde tatt med kameraet på enheten.

  43. Lars Christian Nygård

    Kommer teksting til å fungere for Android nå? Utrolig irriterende å ikke ha tekst. Spesielt når det intervjues på spansk, portugisisk, italiensk, japansk osv. Også kjedelig hvis jeg har besøk som har dårlig hørsel og trenger tekst.

    Og til slutt, hvordan får jeg tilgang til den lukkede beta versjonen? Nrk TV fungere ikke på Samsung s3 mini med cm11. Mulig det er en manglende codec. H.264? Hadde vært interessant å se om den nye shooten fungerer. På Asus tf300t med cm11 fungerer den gamle appen helt fint.

    Svar på denne kommentaren

  44. Christoffer

    Hvordan blir det med teksting over AirPlay?

    Og, har dere undersøkt mulighetene for native app på AppleTV? men regner med dette er urealistisk siden Norge er en mygg i den store kommersielle sammenhengen 😉

    C

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Christoffer)

      Begge spørsmålene dine er besvart lenger oppe i tråden. Hvis du søker, finner du der jeg svarer om hvordan man skrur på undertekster på AppleTV, og hva jeg (ikke) vet om planer for app til AppleTV.

  45. Anonym Anonymous

    Hvorfor i h….. lager dere ikke app til Windows Phone! Det som er feil med dere er at dere ser på hvor mange som bruker operativsystemet. Kyss mæ langt oppi….. ! Tar helt for j…. my betalt med lisensen så gidder dere ikke en gang å lag en liten og forbedret app! Typisk norsker sier jeg bare selv om jeg er en nordmann selv……. NRK på sitt beste! Dere må ikke se på populæriteten av ting ( som mang nordmenn gjør når de kjøper iphone), dere må heller gjøre kunder fornøyde og når dere koser dere foran dataskjermen med facebook og kaffekoppen så har dere mer enn nok energi til å lage en BITTELITEN (forbedret) APP! Dette er meningen min og unskyld for språkbruket mitt, men folk som ikke gjør kunder fornøyde og i tillegg tar GODT BETALT for det så er lunta mi litt kort!
    Takk for meg! En fornøyd Lumia 920 eier!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Anonym Anonymous)

      Utvikling av apper av den størrelsen som den vi nå har laget koster en del i form av tid og ressurser. Hele mobilteamet har jobbet knallhard siden oktober-november for å komme i mål med dette, og fortsatt har vi mange ting som gjenstår å gjøre før vi kan kalle oss ferdige. Det finnes mange apper som er større og mer komplekse, men TV-appen som den står i dag er lang fra en bitteliten app som du hevder.

      Vi er enige, prinsipielt sett, om at det viktigste vi gjør er å gjøre kunder fornøyde, de samme kundene som antakelig vis betaler lisens. Måten vi gjør dette er å tilby et så godt tilbud som vi kan til så mange som mulig. Ettersom vi ikke har ubegrenset med ressurser, vil dette medføre at ikke alle brukerene får alle ønskene sine oppfylt.

      Fram til vi slapp denne appen har iOS, Android og Windows Phone alle hatt mer eller mindre identiske apper for nrk.no, TV, radio, NRKSuper og YR. Ettersom grunnbehovene var dekket på alle plattformene kunne vi fokusere på å lage en forbedret brukeropplevelse på de to plattformene som den store, store majoriteten brukte. Vi har ikke utelukket å lage en WP-app, men per i dag ligger prioriteringen på å gjøre flertallet av brukere mer fornøyde.

    • Blir også provosert av at dere nedprioriterer windows plattformene. Touch grensesnittet til windows er lekkert, superrask og smidig – både på nettbrett og telefon. Synd wp ikke har tatt av her til lands, men det er mye pga ett arrogant utviklermiljø betatt av apple og google. Det mest innovative selskapet er microsoft. Digger windows 8. På en touchskjerm er det uslåelig. Raskere, flottere og mer effektivt. Det vil flere og flere se når de bytter sin bærbare.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Øystein)

      Gitt tre jevnstore plattformer hadde du hatt et poeng. Realiteten derimot er at Microsofts plattform er størrelsesordner mindre enn de to andre, og det er ikke NRKs rolle å lage apper for å promotere en spesifikk plattform. Vi må heller prøve å være der publikum er.

      Dersom WP8 eller en annen plattform tar av i Norge og iOS eller Android dør, må vi endre kursen for å reflektere dette.

    • Merkelig svar…. si meg… hva kom først? Høna eller egget?

      Flere som har lyst til å kjøpe WP-produkter i dag sitter på gjerdet og venter fordi det finnes for lite apper…. og de som utvikler apper vil ikke utvikle fordi det selges for lite produkter med Windows….

      Dere som utvikler apper har derfor et ansvar for å tilby apper…. på samme måte som det en gang i tiden ble gjort for iOS.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til A Z)

      Vi har tilbudt i snart to år, og tilbyr fortsatt en app for å se TV på Windows Phone, så argumentet ditt om at vi ikke bidrar med apper er ikke gyldig. Når vi, til tross for tre likeverdige løsninger, over tid ser at to av dem bidrar med over 95% av bruken, og vi ikke har ressurser til alle plattformene samtidig, må vi selvfølgelig prioritere bort den som bidrar minst.

      Når det gjelder ansvar for å tilby apper vil jeg gjerne at du understøtter dette med noen kilder. Såvidt jeg vet ligger det ikke i NRKs ansvar å tilby produkter for å gjøre tekniske plattformer til å blir mer attraktive på det kommersielle markedet. Det nærmeste jeg kommer er fra Stortingsmelding nr. 6 2007-2008, bedre kjent som NRK-plakaten. Punkt 2d slår fast at NRK «skal være til stede på, og utvikle nye tjenester på alle viktige medieplattformer for å nå bredest mulig ut med sitt samlede programtilbud». Vi er til stede på Windows Phone med bredden av programtilbudet, og tilbyr nå et nytt grensesnitt til de to for øyeblikket soleklart viktigste mobile plattformene.

      Nei, jeg tror heller at grunnen til at det ikke er flere Windows Phone-enheter på markedet er folks vaner og vendor lock-in. Det tar tid å få folk til å venne seg til et nytt mobil-OS, og når man kommer sent inn i spillet med noen glipptak ut fra start får man ikke folk til å gå mann av huse for å sikre seg det nyeste når de er fornøyd med det de har. Disruptive teknologier kan komme fra hvor som helst, om et år eller to kan mye ha forandret seg, men vi må levere produkter til den virkeligheten som eksisterer i dag.

    • Herû Ewasham (svar til Anonym Anonymous)

      Når NRK skriver at de vil forholde seg til få operativsystemer pga. oppdateringer, så er det nettopp brukere man må se på. Det er så få som bruker Windows phone, og av dem vil kanskje 5-20 bruke appen, mens resten fordeler seg på ios og asndroid.

      Det koster dem å lage og oppdatere apper i andre programmeringsspråk. Så hvis flere bruker Windows phone, går det nok. Jeg anbefaler deg derfor å lage en kampanje for å bytte ut ios og asndroid-operativsystemene med windows.

      Selvfølgelig, det fins tjenester som phonegap (http://phonegap.com), som lar programmerere programmere for flere operativsystemer samtidig, men selv om tjenestene har mange native-tjenester tilgjengelig, så har de ikke alle tjenester på alle plattformer, og da må NRK lage linker mellom native-tjenestene og programmeringsspråket man bruker for alle operativsystemer, og man er dermed like langt å lage native apps (om ikke lenger tilbake siden slike tjenester ikke klarer å lage 100% native-apps selv om det ser slik ut).

  46. Vil du betateste Android-appen for NRK TV?

    […] en knapp uke siden lanserte vi en ny iPad-app for NRK TV. I saken om iPad-appen nevnte vi at det jobbes hardt med en app til Android, som nå er klar til […]

    Svar på denne kommentaren

  47. Kunne det også vært mulig, i en eventuell framtidig versjon, å kunne velge alternativt språk på videoer der dette finnes (f.eks. Originalspråket på dubbede serier?). Og også kunne velge teksting på originalspråket? Det hadde vært finfint for å lære språk 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sigurd)

      Man skal aldri si aldri, men jeg kan ikke se at dette kommer til å skje i den nærmeste fremtiden. Såvidt jeg vet kjøpes det ikke inn flere lydspor eller tekstinger, og de tekniske løsningene våre, selv om de i teorien støtter både flere lyd- og tekstspor, er ikke rigget for dette akkurat nå.

  48. Lars Ivarsson Elverum

    Jeg er i all hovedsak fornøyd med den nye appen, men det er ikke mulig og overføre bilde fra min Ipad2 til TV. Lyden overføres men altså ikke bilde.

    Jeg bruker Apple Composite AV-kabel og har (selvsagt) sjekket at alle kabler er koblet til skikkelig.

    Svar på denne kommentaren

  49. Morten Nikolaisen

    Må bare si at jeg synes det er for dårlig at dere ikke fikser en app til Windows/Windows Phone også. I Norge er det f.eks. anslagsvis 120.000 Windows Phone-brukere, og NRK – som rikskringkaster – må gjøre ha et godt tilbud til disse også. Microsoft gjør det nå enkelt å utvikle apper på tvers: Windows – Windows Phone – Xbox, noe som gjør det mindre arbeidskrevende å lage apper. Jeg betaler lisensen min med glede, men er også en fornøyd Windowd-bruker.

    Svar på denne kommentaren

  50. Etter å ha brukt denne fine appen en stund har jeg noen flere kommentarer:
    – Det er stadig litt rot med Mitt Innhold. f.eks. blir ikke nye episoder alltid lagt inn selv om de eksisterer. Og noen ganger vises en episode som ny (grønn stjerne) selv om den er sett, og derfor kan den ikke slettes.
    – Kapittelbåndet, som jeg liker svært godt, er uhyre følsom, noe som gjør at videoen ofte starter der jeg ikke ønsker det. Det kreves vel mye forsiktighet.
    – Under avspilling savner jeg fælt den 30sek tilbakespolingsknappen som fullskjermsutgaven av spilleren i nettleseren har. Ja, man kan skyve knappen tilbake men det er vanskelig å bedømme tiden. Den lille 30sek knappen er svært hendig.
    – Det er litt rot med datoen under TV Guide og i kalenderen, i hvert fall for en som ikke har norsk lokaltid. Min lokaltid er 6t etter Norge slik at når klokken er 20:00 her er det ikke klart hva I Dag betyr – i Norge eller i Canada. Jeg tror det er norsk tid men går man inn på kalenderen viser den lokal dato. Det hadde vært fint om disse 2 viste konsekvent enten norsk tid eller lokaltid, og om man isf I Dag viste 3 dager med dato, med en liten ramme rundt den aktuelle datoen. Da vil man vite sikkert hvilken dag som er den aktuelle og man ville kunne lett velge dagen før eller etter uten å måtte gå inn i kalenderen.

    Ellers er jeg svært godt fornøyd så langt!

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Hm, kanskje det ikke er helt intuitivt hvordan favoritter fungerer? På siden for mitt innhold skal den vise den siste episoden du ikke har sett, ikke nødvendig vis den siste episoden. Det blir av og til litt krøll med serier som Top Gear der episoder fra forskjellige sesonger blir tilgjengelig, ikke nødvendig vis i kronologisk rekkefølge. Grønn stjerne betyr ikke usett, det betyr kun at det er et program som er en del av en favorittserie.

      30-sekundersknapp ser vi mange ønsker seg på begge plattformene. Får ta med dette tilbake til teamet og finne ut om vi klarer å finne plass til den, er helt enig i at det er en hendig knapp.

      Kan forstå at det kan være forvirrende å se på EPG-en fra en annen tidssone enn Marienlyst mean time. Vi har ikke lagt stor vekt på dette i implementasjonen, men dersom det viser seg at det blir et større behov for dette får vi ta noen grep for vise informasjon som i det minste er konsistent.

      Takk for tilbakemeldingene, vi setter alltid pris på å høre fra brukere hvordan vi kan gjøre appen bedre.

    • Hvis det er slik favoritter skal fungere da er jeg enda mer forvirret! Slik det funker for meg får jeg ikke siste tilgjengelig episode (f.eks Dagsrevyen) men forrige episode, dvs dagen før og ikke dagens. Og den angis med grønn stjerne så lenge jeg ikke har sett på den og den blir borte etter jeg har sett noe av episoden. Jeg får valget om å fjerne episoden bare så framt jeg har sett på noe av den.

      Det gjør at Favoritter er mindre nyttig for meg men appen ellers er jo suveren. Men la oss få den 30-sekundersknappen!

  51. Som iPadbruker er denne app`en ubrukelig for meg så lenge det ikke finnes mulighet for fullskjerm (som man kunne jukse seg til på den gamle ved å dobbeltklikke, dog mot å miste litt av bildet på sidene).
    Å sitte og se på det lille bildet som kun dekker ca halve skjermen (på alle opptak jeg har sett hittil) er uaktuelt, da bruker jeg heller nettsiden.
    Håper dere fikser dette!

    Svar på denne kommentaren

    • Du sier du mister «litt» av bildet på sidene med den form for fullskjerm du kunne få til tidligere. Det er faktisk i mange tilfeller ganske mye du går glipp av med slik fullskjerm. Det er i hvert fall ikke noe jeg ville sette som prioritet. Jeg ser mye filmer og annet video materialet på min iPad og TV og lever godt med svarte bånd øverst og nederst for dermed kunne se hele det originale bildet.

      Du ønsker kanskje at kinosalene gjør det samme, at de viser et 4×3 klipp av et 16×9 bilde?

    • Egil Sture (svar til Brovig)

      Brovig, det var vel litt flåsete?
      Slik app`en er satt opp nå, får jeg (på alle program i «opptak» jeg har sett hittil, har ikke sett direkte) sorte felter både på sidene og over/under.
      Gjetter på at jeg sitter igjen med bilde på halve skjermen.
      Ser ikke helt poenget med å overføre problemstillingen til kino, det blir jo bare hypotetisk og ergo meningsløst..
      Selvfølgelig er det en nødløsning, men for meg og sikkert noen andre var det en reell valgmulighet som noen ganger ga en bedre opplevelse -selv om det åpenbart ikke gjorde det for deg..
      Håper selvfølgelig på at nrk kan løse det litt mer elegant.
      I mellomtiden holder jeg meg til nettsidene!

  52. Jeg har opplevet et nytt fenomen de siste dagene på iPaden. Hvis jeg trykker mer enn én gang på spillknappen for et program (fordi jeg tilsynelatende ikke får respons første gang), ender jeg opp med 2 x avspilling av lydsporet. Lydsporene er hakket forskjellig slik at man får en ekko effekt. Dette har jeg aldri oppleved i den gamle appen eller på nettsiden.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Brovig)

      Prøver å reprodusere, men får det ikke til. Jobber med en større teknisk ombygging av avspillermekanismen nå som forhåpentlig vis kan bøte på dette problemet også.

  53. Ola Nordbryhn (NRK)

    De svarte feltene fyller tilsammen 25% av bildeflaten på en iPad. All produksjon fra NRK de siste årene har gått i 16:9, og du må et stykke bakover i arkivene for å finne 4:3-materiale, derfor har vi ikke prioritert å tilpasse visningen for dette. Dersom vi får eksponert metadata om aspektratio på arkivmateriale kan det godt hende vi automatisk skalerer bildet, men jeg kan ikke love noen ting.

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til CFM)

      Bruker du HDMI-kablel, eller har du noe annet eksotisk oppsett eller overganger?

  54. Stort sett strålende app – veldig godt fornøyd. Mulig dette er pekt på før, men orker ikke å lese gjennom hele kommentarfeltet. Ta til dere det som er aktuelt 🙂

    Noen innvendinger:
    – Programmer markert som favoritter, men der rettighetene er utløpt, blir liggende i hovedmenyen, noe som er ganske unødvendig.
    – På mitt innhold-siden hadde det vært fint om utløpte programmer lå for seg, slik det er skilt mellom «Fortsett å se» og «Favoritter».
    – En form for delete-knapp for programmer i hovedmenyen hadde gjort seg, slik at man kunne krysset bort programmer man ikke har lyst til å se, og dermed få mer relevante tips.

    Svar på denne kommentaren

  55. Gratulerer NRK. Dere har klart å lage en dårligere app enn dere hadde tidligere til iPad!

    Joda, dere har introdusert nye funksjoner, men dere har fjernet en god funksjon. Nemlig å spole tilbake 30 sekunder bare ved å trykke på en knapp nede på linjen. Den funksjonen bør komme tilbake!

    At dere i tillegg ikke engang tenker på å lage til Windows Phone 8 sier mer om dere enn den såkalte brukermassen dere henviser til. Dere vet inderlig godt at Windows Phone nettleseren IE11 ikke sender info om hvilken nettleser den er som default, og dere får dermed lavere brukertall enn det reelle… det er dessverre det store problemet at ingen av de store nettstedene tror at Windows Phone er i bruk, nettopp pga dette. En dum avgjørelse av Microsoft, som vi brukere av WP dessverre får svi for, og som blant annet dere i NRK sørger for å bruke som en begrunnelse for å la være å lage en app!
    Det fantes en fantastisk bra app til Windows Phone, nemlig ENRKÅ, men den sørget dere for å stoppe! En latterlig avgjørelse av NRK, som heller burde satt inn ressurser på å knytte denne utvikleren til seg med tanke på å lage en offisiell NRK-app!

    Shame on you NRK!

    Svar på denne kommentaren

    • Håvard Pedersen (svar til Antistatic)

      For det første ble IE11 sluppet for _5_ dager siden, så jeg tror kanskje ikke det påvirket NRK sin avgjørelse på noen måte. For det andre skjønner jeg ikke hvordan du kan si at følgende user agent string betyr at «IE11 ikke sender info om hvilken nettleser den er»:

      Mozilla/5.0 (Mobile; Windows Phone 8.1; Android 4.0; ARM; Trident/7.0; Touch; rv:11.0; IEMobile/11.0; NOKIA; Lumia 1320) like iPhone OS 7_0_3 Mac OS X AppleWebKit/537 (KHTML, like Gecko) Mobile Safari/537

      Dette er med default innstillinger.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Antistatic)

      Vi har en offisiell NRK TV-app til WP8: windowsphone.com/en-us/store/app/nrk-tv/34821542-3d56-42b9-bf66-7fea477ef474 . Denne har eksistert en god stund, og vi har tall på nedlasting og bruk av denne. Mesteparten av tiden den har eksistert har den vært identisk med sine søsken på iOS og Android.

      Når det gjelder 30 sekunder tilbake-knappen har vi registrert at mange etterspør denne. Appen er på ingen måte ferdig utviklet, det er et levende produkt som vi kommer til å raffinere, utvide, forbedre og endre. Jeg vil ikke se helt bort fra at den knappen kommer tilbake på et tidspunkt.

    • Siden jeg la inn WP 8.1 update1, har telefonen blitt identifisert som en Android-telefon på nrk.no. Bla blir jeg i nett-tv tilbudt Android-appen i stedet for WP 8-appen. Opplever også å bli servert en hvit side når jeg åpner nrkbeta.no når jeg sender «WP 8.1u1-useragenten». Når jeg velger at useragenten til vanlig IE11 skal sendes, får jeg den vanlige mobilsiden til nrkbeta.no. Har testet litt på PCen og hver gang jeg sender «WP 8.1u1-useragenten» til nrkbeta.no ser dette. Dette er helt uavhengig av hvilken nettleser jeg gjør dette i.

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Per)

      Vi har tidligere sett at problemer som har oppstått i developer preview-versjoner av WP løser seg «av seg selv» når den endelige versjonen kommer ut. Når jeg i tillegg leser saker som at WP 8.1u1 forfalsker UA-strengen sin for å ligne på Android (microsoftproductreviews.com/windows-phone/microsoft-fakes-user-agent-ie11-wp8-1-gdr1-improve-mobile-…) tenker jeg at feilen bør rettes på andre steder enn i våre systemer.

      Det er selvfølgelig ikke optimalt at de som har denne OS-oppdateringen må fikle litt for å få sidene til å fungere korrekt, men det er også noe av risikoen man aksepterer når man bruker et operativsystem i beta-utgave.

    • Her var det mye rart
      #1: Developer Preview for Windows Phone er ikke det samme som en beta for f.eks. Ios eller Android. Det er RTM-versjonen av neste versjon som har blitt gitt til OEMer. Den eneste forskjellen mellom Developer Preview og såkalt «offisiell» utgave fra OEMer er at den offiselle utgaven også inneholder firmware- og driveroppdateringer.

      #2: Det at WP8.1u1 utgir seg for å være Android er en sannhet med modifikasjoner. Det at en user-agent inneholder henvisninger til andre produkter er ikke akkurat noe nytt. Dette er noe både Safari og Chrome allerede gjøre. Eks.: desktop:
      *Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/37.0.2049.0 Safari/537.36
      *Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_6_8) AppleWebKit/537.13+ (KHTML, like Gecko) Version/5.1.7 Safari/534.57.2

      Mobil:
      *Mozilla/5.0 (iPad; CPU OS 6_0 like Mac OS X) AppleWebKit/536.26 (KHTML, like Gecko) Version/6.0 Mobile/10A5355d Safari/8536.25
      *Mozilla/5.0 (Linux; U; Android-4.0.3; en-us; Galaxy Nexus Build/IML74K) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) CrMo/16.0.912.75 Mobile Safari/535.7

      WP8.1u1:
      Mozilla/5.0 (Mobile; Windows Phone 8.1; Android 4.0; ARM; Trident/7.0; Touch; rv:11.0; IEMobile/11.0; NOKIA; Lumia 930) like iPhone OS 7_0_3 Mac OS X AppleWebKit/537 (KHTML, like Gecko) Mobile Safari/537

      jeg kan ikke se at det er noen prinsipiell forskjell på det Apple og Google gjør i forhold til Microsoft. Det er heller ikke en feil som kommer til å bli rettet. Det er et bevist valg fordi mange utviklere kun tar hensyn til webkit eller bruker webkit-spesifikke funksjoner sår de utvikler nettsider. NRK får enten velge å forbedre identifiseringen av mobile nettlesere, eler si at di ikke ønsker å støtte Windows Phone Slaget om at user-agenten skal være helt nøyaktig var allerede tapt da Microsoft med flere valgte å identifisere sin nettleser som «Mozilla».

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til per)

      #1: Dette visste jeg ikke. Er ikke så godt kjent med MS’ merking av utviklerversjoner.
      #2: Det ER en prinispiell forskjell på å antyde egenskapene til browseren ved å sammenligne seg med andre kjente rendermotorer eller å benevne seg med med navnet på en kjent motor man har bygget sin egen oppå, og å liste opp en alle større OS’er og rendermotorer. Safari og Chrome deler tross alt en del mer arv og egenskaper i WebKit, enn det IE deler med Android, iOS og WebKit.

      Når det er sagt er det ikke bra at alle browere sier at de er versjoner av Mozilla / Gecko, ei heller at WebKit utvides utenfor standardene, ei heller at de nyeste versjonene av IE blir servet sider som hører hjemme i 2006.

      De fleste sidene våre henter ut egenskapene for en device ved hjelp av en tredjeparts database som heter WURFL. Så snart denne blir oppdatert bør sidene for TV og radio fungere som de skal.

  56. På nrk’s tidligere nettside (som fremdeles er tilgjengelig) har man innenfor ‘kategorier’ muligheten til å søke i alfabetiske lister. Dette er en veldig nyttig applikasjon fordi man selvfølgelig ikke kan huske titlene på alle gamle programmer men likevel kan oppdage dem på nytt via en slik liste. På den nye appen for ipad finner jeg ikke denne muligheten.
    Man kan nå f. eks. legge inn 1972 i søkerfeltet og få opp det som er tilgjenglig fra det året. Men man kan ikke lenger gjøre enkle søk eller få opp hva som er tilgjengelig innenfor kategorier.
    Dermed blir den nye appen dårligere enn den gamle løsningen.

    MEN DETTE KAN MAN VEL LETT GJØRE NOE MED (håper jeg).

    Svar på denne kommentaren

  57. Ny NRK TV-app, nå også på iPhone

    […] alle kan laste ned og bruke den nye Android-appen. På iOS har vi fram til nå bare hatt det nye designet på iPad, mens iPhone-brukerene enn så lenge har blitt servert den gamle […]

    Svar på denne kommentaren

  58. Hei!
    Har iPad 2, iOS 8.1 og nrk tv app’n version 4.1.1.
    Er veldig fornøyd med å kunne bruke denne app’n. Men jeg har begynt å oppleve mange små feil ved app’n i det siste.
    Teksting kommer flere ekstra tegn for æ,ø og å. Man kan heller ikke velge «anbefalt» slik man kan på nettsiden, og det finnes programmer som har teksting på nettsiden som man ikke får via app’n. Hadde også vært fint om man kunne fått valget om teksting på engelsk der det er mulig.
    Når jeg trykker på kategorier så hender det innimellom at det kun er mulig å velge «Alle programmer» og jeg får ikke sett eller valgt en annen kategori. Det hender også at app’n kræsjer innimellom.

    Håper dere får ordnet dette 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Sam)

      Det har dukket opp noen feil på tegn etter oppdatering til iOS 8. Vi vet ikke om feilen er på vår eller Apples side, da de fleste programmer fungerer fint og det tilsynelatende ikke er noen forskjeller på hvordan tekstingen er enkodet. Er det noen spesiellle programmer du har problemer med?

      Forsiden er satt sammen med innhold fra både anbefalt, populært, ditt innhold, direkte og det aller nyeste innholdet. Anbefalt innhold får som oftest et stort bilde i denne strømmen. I en nært forestående oppdatering skal du lett kunne veksle mellom aktuelt, populært og nytt i tillegg til denne miksen.

      Engelsk teksting har vi ikke tilgjengelig. Vi har sett at folk også har etterspurt teksting på samisk, men dessverre strekker ikke ressursene seg så langt at vi kan tilby teksting på mer enn ett språk.

      Dersom du har hatt problemer med kategorier i det siste er ikke det så rart – det har vi også hatt. Feilen stammer fra problemer med Microsofts skyløsning Azure, der appen henter data fra. Når denne plutselig forteller appen at det ikke finnes en eneste kategori tilgjengelig blir det nødvendig vis litt krøll. Problemene skal ha blitt rettet for litt over en uke siden, så nå bør appen fungere som den skal.

  59. Tom Normann Trender

    Hei
    Glimrende at dere fikk på plass alfabetisk oversikt.

    Et annet spørsmål: planlegges Chromecast-støtte for Super-appen? Barna er vant til å bruke denne barnevennlige appen. Dumt å måtte lære dem å finne frem i NRK-appen bare fordi de må inn dit for å caste til TV-en. AirPlay og Super-appen fungerer knall, så hvorfor ikke også Chromecast?

    Svar på denne kommentaren

  60. Jeg plages av av ikonet alltid viser et ett tall selv om jeg ikke har noen programme lagret på Mitt innhold. Jeg har slettet det jeg kan slette og jeg har også slettet appen og lastet den ned igjen, men det ett tallet er der fremdeles. Hvordan fjerner jeg det?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.