nrk.no

Flytt deg Snapchat, her kommer Slingshot!

Kategori: Apps

Facebooks Slingshot app har egen knapp som heter Selfie. Skuffende at det eneste den gjør er å bytte mellom telefonens to kamera.
Facebooks Slingshot app har egen knapp som heter Selfie. Skuffende at det eneste den gjør er å bytte mellom telefonens to kamera.

Snapchat er et av de mest populære sosiale nettverkene om dagen. I november 2013 forsøkte Facebook å kjøpe Snapchat for 13 milliarder dollar, noe de ikke fikk til. Facebook ser likevel ikke ut til å ha gitt opp kampen om å ta en bit av kaka, og har nå laget sin egen versjon av Snapchat.

Slingshot heter Facebooks app som skal sørge for å ta denne biten, og i dag ble den tilgjengelig for nedlasting i hele verden.

En uendelig loop av meldinger

Slingshot ligner da også veldig på Snapchat. Du kan ta et bilde eller en video, som du kan sende til en eller flere venner.

Den du har sendt meldingen til vil så få beskjed om at bildet har kommet fra deg. MEN. Og her kommer altså det store MEN’et, eller det er genialt eller bare veldig irriterende med Slingshot. Her er vi litt delt i NRKbeta-redaksjonen.

For å få sett bildet eller videoen du har mottatt må du nemlig «slinge» noe tilbake. Bildet du har mottatt forblir «locked» helt til du har svart vedkommende som sendte det.

Trykker du på et bilde du har mottatt, kan du også sende en «reaksjons» som da blir et slags svar på dette bildet. Litt kaotisk, lite intuitivt og rart synes vi.

Man har bare mulighet til å se bildet eller videoen én gang før det «forsvinner» fra telefonen, noe som vel også minner relativt mye om Snapchat.

Slitsom gimick

Det at man faktisk tvinger brukeren til å sende en melding for å se en melding, virker på oss mere som en gimmick og en i lengden svært slitsom funksjon.

Så det å si at vi står på hendene i redaksjonen og bejubler Facebooks forsøk på å «ta» Snapchat, vil vel være en overdrivelse.

Men test for all del folkens. Last ned Slingshot, ramle inn i en uendelig loop av bilder du må «svare på» for å få se, og fortell oss hva dere synes i kommentarfeltet.

9 kommentarer

  • Rasmus (svar til Joakimo)

   Det er ikke rart det blir et dårlig skrivespråk etter å ha testet ut denne kjedelige og tungvinde appen.

  • Marius Arnesen (NRK) (svar til anon)

   Ja… pokker. Der tok dere meg skikkelig.

   Enig i at det er slett språk.

   Har nå rettet opp blunderen fra «en bilde og video», til mer korrekte «…et bilde og en video…».

   Lover at dette aldri skal skje igjen.

   Takk for innspill.

 1. Ståle Lindblad

  Etter å ha testet Slingshot noen timer, så er min mening at det er en logisk brist i konseptet. Det er helt umulig å ha en dialog når du må svare før du ser meldingen du får. Da står vi igjen med innholdsløse tull og fjas-meldinger. Det kan være mye moro i det, men det blir ikke volum ut av det uten mulighet for dialog.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.