nrk.no

NRK utvider sin satsing på digital historiefortelling

Kategorier: Design,Journalistikk,NRK & Webutvikling

Infografikk
Foto: Tom Johansen

NRK leter i disse dager etter de mest fremoverlente hodene i markedet når det gjelder digital historiefortelling og søker digitale historiefortellere innenfor de tre fagområdene grensesnittutviklingdesign og illustrasjon, og interaksjonsdesign og konseptutvikling.

For å få et moderne, informasjonsmettet publikum til å fatte interesse for dyptpløyende og gjerne komplekse nyhetssaker eller dokumentarer, berike teksttunge artikler, eller illustrere talltunge sammenhenger på mer iøynefallende måter, så har mediehusene i inn- og utland de siste årene utviklet stadig flere og bedre måter å fortelle historier på digitalt. NRK er intet unntak.

NRK er godt fornøyd med det vi har fått til innenfor digital historiefortelling til nå, men vi ser at det er et mye større potensiale å hente ut når det gjelder å gjøre innholdet vårt bedre og mer attraktivt, enten det dreier seg om merverdi i form av informative ett-blikks illustrasjoner på den ene enden av skalaen, til komplekse interaktive modeller på den andre enden.

Vi skal derfor forsterke bemanningen vår på digital historiefortelling og søker digitale historiefortellere innenfor de tre fagområdene grensesnittutvikling, design/illustrasjon og interaksjonsdesign/konseptutvikling.

Felles for alle stillingene er at vi søker flinke fagfolk som brenner for å utvikle innovative digitale historier sammen med dyktige kollegaer i tverrfaglige team. Du bør ha sans for store datamengder og se potensialet i hvordan det kan presenteres på nye og informative måter. Og ikke minst leter vi etter deg som er lidenskapelig opptatt av å skape magiske brukeropplevelser på nett, nettbrett og mobil, og som evner å gjøre NRKs nyhetstilbud enda bedre.

Fysisk vil du arbeide i en eller flere redaksjon og delta i de daglige operasjonene der. Samtidig vil du være ansatt i og ha en faglig tilhørighet til NRKs avdeling for medieutvikling, som er den avdelingen som forvalter NRKs portfølje av nett- og mobilsatsinger mm. Du vil jobbe i små og store prosjekter med andre interaksjonsdesignere, designere, journalister og redaksjonelle utviklere.

Stillingsutlysningene

Stillingsutlysningene ligger også ute på nrk.no/stilling.

Noen eksempler på det vi har laget i NRK

Psykiatridrap
Foto: Tom Johansen

 

Noen eksempler fra utlandet

Graphics Collection viser noen eksempler på hva The New York Times og Guardian har laget, og gir en pekepinn på hva vi strekker oss etter.

Vet du om flinke og velegnede folk til disse stillingene, eller er selv en slik kapasitet, så nøl ikke med å ta kontakt direkte med undertegnede eller søk på stillingene som ligger ute på nrk.no/stilling.

3 kommentarer

  1. Flott at NRK tar skrittet ut og satser den type journalistikk som bare er mulig på nett, i stedet for bare å benytte nettet til en raskere utgave av tradisjonell journalistikk!

    Et lite spørsmål om navngivingen av denne typen journalistikk: De fleste av de åtte NRK-eksemplene og de internasjonale eksemplene er neppe «digital historiefortelling» men først og fremst informasjonsvisualiseringer eller saker basert på datastøttet journalistikk. Mange av sakene er en tradisjonell journalistisk artikkel men med en informasjonsvisualisering som en slags illustrasjon, eller en artikkel basert på analyse av en database eller kartkilde (GIS). Av sakene presentert er det vel bussdrapssaken som mest minner om «digital historiefortelling».

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.