nrk.no

Hjelp oss å redesigne forsiden til nrk.no!

Kategorier: Design, Diskusjon, Journalistikk, Media, NRK & Plattformer

Konseptskisser
Prosessen er i gang, men nå trenger vi deres hjelp!

NRK skal redesigne forsiden. Hvordan vil nrk.no’s førsteside fungere best for deg ­– på desktop og fremfor alt på mobil?

Vi har noen tanker og idéer om at NRK som allmenkringkaster bør skille seg mer ut fra andre. I dag består NRK sin forside av nyheter og aktuelle saker som livsstil, vitenskap og eventer, kombinert med masse godt innhold fra radio og tv, Yr og Ut. Vi skal beholde denne innholdsprofilen, men redesigne uttrykket. Vi må balansere det å gi raske og oppdaterte nyheter med å gi dybde og vinklinger på det som skjer i samfunnet rundt oss, kombinert med å vise fram alt innholdet vi har fra hele program- og tjenesteuniverset vårt. Men hvordan skal vi løse dette?

Vi spurte om det samme i 2008 i innlegget Hva SKAL vi med forsiden?. Da fikk vi inn en masse gode kommentarer som vi fulgte opp i vårt redesign i 2009. Det har imidlertid skjedd en del siden da…

Mobilen har gjort sitt raske inntog. Hvordan har mobilen endret vanene dine? Vil du se det samme på mobil som på desktop? Finnes det gode eksempler på hvordan andre løser sin forside på liten skjerm?

Hva synes du karakteriserer en god forside i 2014? Hva skal til for at du skal føle deg oppdatert og informert – og bruke nrk.no jevnlig? Er det noen typer innhold du vil se mer eller mindre av? Er det noen spesiell funksjonalitet du ønsker deg?

Begynn gjerne med å fullføre setningen:
Jeg vil gå til NRK.no fordi….

Målet er å få frem en god “NRK-følelse”, og samtidig gi publikum et enda bedre produkt.

Takk for at du hjelper oss med inspill!

103 kommentarer

  • Aksel Nordal (svar til Frank Tellefsen)

   ssl/tls-kryptering handler ikke bare om å skjule sine surfevaner eller hindre avlytting, men å kunne stole på at innholdet du mottar ikke er endret på veien.

  • John Lund (svar til Aksel Nordal)

   Surfet på nrk.no på en PC hos det norske universitetssenteret i St. Petersburg da krigen mellom Russland og Georgia brøt ut i 2008, og fikk en fin demonstrasjon av hvordan sensurapparatet fungerte.

   PCen gikk i svart, og da jeg fikk startet den igjen var alt som før på nrk.no, bortsett fra at alle artiklene om krigen var borte.

 1. Andreas H. Opsvik

  Kva med litt Reddit/Digg-tankegang om ei forside med innhald som er mogeleg å tilpasse den enkelte brukar?

  Om ikkje ei fullstendig «drag and drop»-interface for brukarar som vil ha alle samfunnsnyheiter i høgre kolonne, og alt om vafler i venstre kolonne, så kanskje i det minste mogelegheit for eit filter eller ei abonneringsmetode av eit slag hadde vore interessant.

  For å ta eit aktuelt eksempel: Det er mange no for tida som sikkert hadde vore glad for å sleppe fotball-VM tapetsert over alle forsider. Ikkje at NRK er den verste der, men kanskje ein tanke.

  (Dette vil jo sjølvsagt gjere det mogeleg å ta vekk nyheiter som folk flest kanskje BURDE få med seg, men i kombinasjon med ei fast nyheitskolonne?)

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (NRK) (svar til Andreas H. Opsvik)

   Takk for innspill! Virker som det er mange som er intressert i å fjerne ting, kanskje enda meir enn man vil fremheve ting, det har vi også sett i brukertester. Og sport er noe som folk nemner ofte…

  • Kjekke innspill, men samtidig er det viktig at NRK.no ikke legger opp til informasjonsbobler i en ny design. Facebook og andre sosiale medier utsetter brukerne for mer enn nok boble, da vil det være dumt om NRK skulle ende opp med å gi sine brukere enda en boble.

   Det sagt, det hadde vært veldig fint å kunne prioritere informasjon noe. Det er kanskje ikke veldig interessant for meg i Rogaland å lese om det mest lokale lokalstoffet fra Nordland (eller motsatt).

  • Andreas H. Opsvik (svar til Kristian)

   Nei, eg er einig. Bobleprinsippet gjelder jo på Reddit/Digg også, så det er noko ein må vere påpasseleg med. Det er difor eg meiner at det bør vere ei linje med nyheiter ein ikkje kan forandre i tillegg, eventuelt at det er umogeleg å «velgje vekk» ting frå enkelte redaksjonar.

   Men ei spesialtilpassa kolonne med nyheiter ein (stort sett) vil vere interessert i kan bli eit interessant fortrinn.

 2. Jeg vil gå til NRK.no fordi jeg vil finne godt, saklig nyhetsstoff. IKKE slik/derfor/denne/sjekk-journalistikk som dere kopierer fra VG og Dagbladet. Det har ikke noe med designet å gjøre, men det er derfor jeg går til NRK.no.

  Personlig merker jeg at jeg bruker vg.no for å se om det har skjedd hendelsesnyheter, mens jeg bruker bt.no, ap.no og nrk.no for å finne lengre saker med bakgrunn og dybde. Av de tre skuffer nrk.no mest, fordi det ofte er fjas eller presenteres som fjas. NRKs profil bør ikke være lettbeint fjas, men allmennkringkasteren og folkeopplyseren. Da bør forsiden i høyeste grad gjenspeiles i dette.

  Jeg vil gjerne ha færre lenker til TV-program på forsiden, flere ganger har jeg trodd det var en nyhetssak og irritert meg når jeg har blitt geleidet inn nett-tv. Hvis dere beholder mye tv-stoff på front bør dette grafisk merkes mye tydeligere enn i dag. VGs «VGTV+Tekst» eller kun «VGTV» som element på bildet er svært nyttig for meg.

  Men gi meg gjerne en kortliste på hvilke TV-program jeg må huske å se, basert ut fra mine preferanser og favoritter.

  Svar på denne kommentaren

  • navn (svar til Geir)

   NRK sliter med de samme klikk-hore-tendensene som alle andre i store trekk. De hallikene på desken jager klikk på forsiden så det står etter.

   Så å slutte med det, vil jo forsåvidt også gi noen design issues, men ikke av de store…

   Jeg ville kanskje trodd at det viktigste var å få orden på «hvordan finner jeg relevant informasjon jeg vil ha», herunder relevante søk.

   Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har vært innom for å forsøke finne ut mer om hva jeg har hørt på radio, sett på tv, eller finne tilbake til en interessant artikkel en gang.

   Som ett lite eksempel her kan jeg gi følgende: Gi meg radioprogrammet som hadde intervju med noen om noe (en utstilling?), hvor Greven, Varg Vikernes eller Burzum ble nevnt. Det var sånn cirka i forbindelse med «Blåfarveverket» el.

   Søk på google med: burzum blåfarveverket nrk (https://www.google.no/?gws_rd=ssl#q=burzum+bl%C3%A5farveverket+nrk)

   Går man videre med: burzum blaafarveverket nrk (https://www.google.no/?gws_rd=ssl#q=burzum+blaafarveverket+nrk) så får man noe hjelp fra google, men hvor er NRK sitt radioprogram (eller andre artikler som omhandlet dette)?

   Og ja: Det var Kittelsen-utstillingen jeg var på jakt etter, men radioprogrammet med samme?

   Man klarer å komme seg videre til http://www.nrk.no/buskerud/ny-utstilling-pa-blaafarvevaerket-1.11738276 via http://blaafarveverket.no/2014/05/fortjent-pressedekning-under-apning-av-theodor-kittelsen-utstillingen/.

   Men igjen, hvor faen er radio-innslaget?

   Så søk, og relevante saker i ALLE NRKs medier ville gitt ett enormt løft!

  • Frank Tellefsen (svar til navn)

   Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har vært innom for å forsøke finne ut mer om hva jeg har hørt på radio, sett på tv, eller finne tilbake til en interessant artikkel en gang.

   BBC sliter med dette også.

  • BBC sliter med dette også.

   Ja?

   Betyr det at det er ett uløselig problem?

   Betyr dette at statlige selskaper i forskjellige land ikke skal samarbeide om å løse dette?

   Akkurat i dette tilfelle jeg refererte til har man klart å lage en tekst-artikkel om det jeg var på jakt etter. Den har linket inn noe fra lokal-avd. Men radiodelen som var sendt på NRK er fraværende.

   Jeg forstår at dette har med mye annet å gjøre utover ren design, men å gjøre innholdet mer tilgjengelig er kanskje mer viktig enn å snuble opp i idiot-diskusjonene om hvilken knapper og glansbilder som skal stå hvor.

   Man klarer stort sett å trene trene de fleste dyr/insekter til å trykke riktig knapper bare de får det de vil ha liksom…

  • Klara Vatn (NRK) (svar til navn)

   Bra innspill om videre fordyping. Er det direkt etter du sett/hørt noe på TV/radio eller er det en stund etter når du kommer å tenke på det? Er det generellt sånn at du vil ha mer fordyping i ting på nett?

  • Er det direkt etter du sett/hørt noe på TV/radio

   Nei. Da vet jeg jo ihvertfall klokka og kanal sånn cirka. Hvis jeg ikke vet det så er løpet kjørt uansett trur jeg 😉

   eller er det en stund etter når du kommer å tenke på det?

   Som oftest etter en stund. Scenario er ofte følgende: I bil, en eller annen radio-kanal, vil ha mer eller vil fortelle om saken til andre og linke til relevant info.

   Er det generellt sånn at du vil ha mer fordyping i ting på nett?

   Ikke nødvendigvis, men selvfølgelig både ja og nei 😉

   Den casen jeg begynte å refere til er veldig typisk (for meg, og jeg innser at det er kanskje bare en av meg eller noe).

   I eksemplet mitt kommer denne saken selvfølgelig i mange former og i mange medier i NRK. Ikke helt uvanlig for veldig mye.

   Det som derimot er veldig gjennomgående rent generellt hos NRK er når de har slike «kampanjer» (mange forskjellige avdelinger etc som omtaler en eller annen sak), og relevansen er mildt sagt enorm og åpenbar, er det en total mangel på kobling av dette innholdet. Det er faktisk så godt som ikke-eksisterende.

   Hvor ofte begynner dere ikke gnålet på morgenen i nyhetssendingene, følger opp i kulturnytt, dunker igjennom i Ekko, og så sender full pakke på Brennpunkt, og kanskje tilogmed en ny runde i ett eller annet diskusjonsprogram på kvelden, og endatil kan dette vare over flere dager. Så at dere IKKE vet at en slik sak vil rulle dagen lang blir egentlig bare tull å prøve å påstå. At man har forberedt saken er jo også åpenbart!

   En annen åpenbar sak da er at de forskjellige tuer i NRK ynder å fore hverandre med slike saker (blir som å få en ferdig pressemelding bare enda bedre siden den per def er kvalitetssikret allerede), og man gjør sitt beste for å lage egne vrier fortløpende avhengig av hvilken tue man faktisk er: Lokalt er det jo en sak, en nyhet er det jo, man kan kanskje få noe kulturnytt av det, Brennpunkt-redaksjonen har full fest, og debattavdelingen slipper å lete etter temaer. Full pott i alle ledd!

   Unntatt hos webredaksjonen el. de får aldri være med på moro, og om de er heldig så har noen i lokalavdelingen skrevet en sak, og heve på den lokalt produserte radio/tv snutten, så det er liksom ikke helt dødt.

   Jeg kan selvfølgelig ta feil her, men det er noe med kulturen hos NRK som trenger ett helsikes hardt spark i ræva. En og annen gråtass som må bli forklart at «jeg driter faktisk i om du har en knallsak på nyhetene nå, du SKAL levere til web først, eller så kan du gå hjem!».

   Jeg tror desverre ikke at jeg tar feil.

   Og ja dette er langt unna en design-diskusjon 😉

   Gi meg ett eneste eksempel fra NRK sine sider hvor dere har gjort noe som kan minne om ett lite forsøk en gang for å akkumulere en slik sak med pekere til en «hel» sak fra forskjellige tuer og hauger (avd og medier)…

  • Kristin Breivik (NRK) (svar til navn)

   Fint å høre at du ønsker disse koblingene mellom relatert stoff, navn. Og du har nok rett – en stor organisasjon gjør at det tidvis er vanskelig å få alt til å se ut som ETT NRK!

   Vi jobber med å finne gode måter å samle alt stoff relatert til en sak ett sted. Emnene på nrk.no/nyheter er en sped start her (eksempelvis http://www.nrk.no/nyheter/ny-leder-i-arbeiderpartiet-1.11639415), men vi har absolutt en vei å gå for å få dette enda bedre til! Det er ønskelig å kunne fremme ulike innholdstyper og ulike innfallsvinkler til en sak, og la publikum oppdage andre deler av vårt programtilbud på den måten. Når vi gjør en jobb med slike emnesatsinger bør de nok synes på nrk.nos forside en stund. Men som du poengterer – scenarier der det tar litt tid før du ønsker gjenfinne innholdet finnes absolutt, så vi må også gjøre det enklere å finne det som har «falt ut» av forsiden.

   Takk for innspillene!

   Kristin (interaksjonsdesigner for nrk.no)

  • Godt du sier sped start. Den linken du viser til er så ille at du kunne spart deg. Beklager, men den mangler så sjukt mye av den bredden nrk faktisk har hatt i akkurat denne dekningen at jeg føler det mest som pinlig at du forsøker med denne linken.

   Jeg liker ikke å si det men den siden var mer som en noe autistisk ap tilhenger fikk frie tøyler på desken, og igjen var en høyrevridd ARK-motstanders verste mareritt.

   Men med mye godvilje tillagt forstår jeg hva du sier og skjønner at gnaginga mi er lite konstruktiv herifra…

  • navn (svar til Navn)

   bare en liten kommentar til fra meg selv til meg selv eller noe…

   det jeg mener i det ovenstående er at den linken det vises til er mer eller mindre fra en avdeling (nyhet) og nesten kun ett medium (tekst!).

   av alle ting er altså det dere fremhever det dere gjør minst av! hvor er resten? det er ingenting i denne verden som får meg til å tru at Magnus Takvam og og Lars Nehru Sand ikke har veltet seg i alle avdelinger og medier i NRK med ymse kommentarer og vinklinger om samme. Og at NRK IKKE har hatt andre kommentatorer ikke ansatt i NRK (hvor er sviska fra Arbeiderbladet, Kåre Willoch og de fem fra gata!) på denne saken er jo en ren vits!

   men jeg nevnte vel «ikke gnage mer»…

  • Frank Tellefsen (svar til navn)

   Ja?

   Betyr det at det er ett uløselig problem?

   Betyr dette at statlige selskaper i forskjellige land ikke skal samarbeide om å løse dette?

   Hva er det for noen spørsmål?

   Jeg ville anbefalt å kjøre alt på TV og radio gjennom et talegjenkjenningssystem som plukker opp de hyppigste nøkkelordene slik at innholdet kan bli søkbart.

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Frank Tellefsen)

   BBC sliter med dette også.

   Vil her nemna at BBC er éin av dei som faktisk har satsa ein del på å få eit godt søkesystem, og overvaker (eller iallfall gjorde det før) søk som vert gjorde, for å sjå korleis dei kan optimalisera søkeresultata. Sjå denne interessante artikkelen (frå 2003!) for informajon om korleis dei gjer/gjorde det.

  • Hanne- Sofie (svar til Geir)

   Hør, hør! Som om jeg skulle sagt det selv. Helt enig! En ting jeg savner veldig fra tidligere er kolonnen med distriktsnyheter etter eget valg på forsida. Vet at jeg med et klikk kommer til nordnyttsidene, men likevel.

   Syns også det er for mange kjempestore overskrifter og bilder på forsida, og det er veldig irriterende å bli sendt til nett-tv når man tror man skal lese en nyhetssak.

  • Skeletor (svar til Geir)

   Helt enig med dette, få gjerne ingressen med på forsida så man kan se med en gang om det er ordentlige nyheter eller bare fjas

 3. Jeg vil gå til NRK.no fordi fokuset er på nyhetene og ikke på de største overskriftene, eller de nyeste usynlige farene du må gå til legen med umiddelbart. Fordi NRK.no er tabloidenes rake motsetning, og fordi NRK.no har et funksjonalistisk design uten forstyrrende elementer.

  Svar på denne kommentaren

 4. Even Alander

  Jeg har begynt å bruke nrk.no/nyheter for å lese nyhetene, er ikke så glad i magasinformatet på nettsider. For mye konkurranse mellom saker da.

  Jeg har ofte gått direkte til nrk.no for å finne ut hva som går på TV. Ved å trykke TV blir man tatt til nett-tv, og bare veldig nylig så jeg tv guide knappen. Så det jeg kunne tenke meg var en rask oversikt over dette høyt på nrk.no, noe alla dette:

  NRK 1
  NÅ : Programmet som er på nå
  NESTE : Neste program på agendaen.

  NRK 2
  NÅ : Programmet som er på nå
  NESTE : Neste program på agendaen.

  NRK 3
  NÅ : Programmet som er på nå
  NESTE : Neste program på agendaen.

  se hele TV GUIDEN

  Og gjerne det samme for Radio.

  Hvis dere skal ha nyheter på forsiden vil jeg at det skal bruke nrk.no/nyheter på hoveddomenet. Men det er kanskje bare meg.

  Svar på denne kommentaren

 5. David Steinsland

  Det jeg har tenkt på en stund er at forsiden til NRK.no er stor. Se på NYTimes, Guardian og BBC: Nyhetene er delt veldig logisk opp, og gjerne kategorisert. Det er ingen artikler med «STOR OVERSKRIFT», svarte bakgrunner eller røde tekster … Jeg forstår at dette er for å fremheve «siste nytt» og slike ting, men det er irriterende. Det er også litt vanskelig å se hvilket bilde som hører til hvilken overskrift, fordi NRK.no ikke skiller artiklene godt nok. NRK bruker en blanding av èn til to nyheter per «rad», men noen ganger er det tre eller fire per rad.

  Høyresiden fungerer godt, men det burde være tydeligere skilt mellom TVprogrammer, radio-programmer, ytring-artikler, P3/Filmpolitiet osv.

  Hovedinnholdet burde brukes utelukkende til innen- og utenriks, sport og kultur.

  Hovedmenyen er jo grei, men jeg liker ikke det svada-innholdet som ligger i toppen.

  Bruk gjerne farger for å skille mellom nyhetstyper.

  Gjør gjerne forsiden responsiv, slik at dersom du sitter på en 27″ skjerm eller en mobiltelefon, så vil du få det beste ut av det.

  Svar på denne kommentaren

 6. Det bør være mulig å velge hvilke nyhetskategorier man vil se på forsiden. Eventuelt på en annen side, men slik at jeg ser alle de viktigste nyhetene jeg vil se på én og samme side.

  Minst 70% av nyhetene på forsiden er uinteressante og uønsket av meg. Jeg ønsker ikke å se nyheter om norsk herrefotball, drap, voldtekter og norske standardkjendiser daglig. Som NRKs forside er nå, får den terningkast 3 av meg. Hvis jeg kunne filtrere vekk nyhetskategorier jeg ikke vil se, ville jeg kjapt gi forsiden en femmer eller sekser.

  Svar på denne kommentaren

 7. Klara Vatn (NRK)

  Takk for veldig bra innspill så langt. Jeg har bland annet notert på listen min: ikke tabloide nyheter, korte tips om hva man bør få med seg på TV, løfte frem bakgrunn og dybde, tydeligere oppdeling av nyhetene, bedre søk, personalisering.

  Mye bra hittil, fortsett gjerne!

  Svar på denne kommentaren

  • Når jeg går til NRK.no er det først og fremst for å lese nyheter og finne interessante artikler. Jeg merker at jeg har problemer med å holde meg oppdatert i nyhetsstrømmen, fordi det er vanskelig å finne «begynnelsen». Jeg foretrekker derfor redigerte, fullstendige artikler.
   Likevel håper jeg dere kan tilpasse forsiden bedre til flere skjermstørrelser, rydde opp i designet og gi en tydeligere NRK-profil over det, og kanskje finne en bedre måte å flette sammen nyheter og annet innhold.

 8. Vil ellers si meg enig i mye av det Lars G og Geir sier

  «Jeg vil gå til NRK.no fordi fokuset er på nyhetene og ikke på de største overskriftene, eller de nyeste usynlige farene du må gå til legen med umiddelbart. Fordi NRK.no er tabloidenes rake motsetning, og fordi NRK.no har et funksjonalistisk design uten forstyrrende elementer.»

  «Jeg vil gå til NRK.no fordi jeg vil finne godt, saklig nyhetsstoff».

  Svar på denne kommentaren

 9. Det første som slår meg er at forsiden er rotete. Det er bilder hulter til bulter, skriftstørrelser i ulike størrelser (opprinnelig en skrivefeil men omtrent så ille), ulike bakgrunnsfarger i ulike bokser, og i det store og det hele føles det kaotisk og uten noen standard, eller særlig mål og mening videre fra «KLIKK HER fordi vi vet at i det kvarte sekundet du har til rådighet til å bli interessert i å LESE ARTIKKELEN VÅR vil du SE DISSE ORDENE OG KLIKKE». Det er rett og slett masete, for både øyne og hjerne. Selv Aftenposten sine sider er langt bedre.

  Tl;dr, hvis dere vil at vi som lesere skal ta NRK seriøst, må dere også ta oss seriøst nok til å ikke alltid være de mest tabloide, men stole på at vi ønsker intelligent innhold.

  Svar på denne kommentaren

 10. Lag et responsivt design som skalerer over forskjellige enheter som smarttelefoner, nettbrett og PC. Sørg for at plassen utnyttes godt – spesielt på nettbrett (Se http://imgur.com/EwnZzXU).
  Mye ligger i det andre nevner som forstyrrende elementer og såkallte «skrik»-artikler. Og for guds skyld, ha en sans-seriff font. Universiell utforming er også sentralt.
  Det Alex nevner om geolokasjon kan være spennende. Basere artikler og kanskje vær fra yr på brukerens lokasjon er praktiskt.

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (NRK) (svar til Martin)

   Et mer responsivt design av forsiden står øverst på listen når vi redesigner. Idag er forsiden ikke like godt tilpasset forskjellige skermstørrelser som resten av nrk.no er, f eks artikler. Designet skal skalere, men skal innholdet endres og? Ønsker man å se samme innhold på mobil som på desktop?

  • Frank Tellefsen (svar til Klara Vatn)

   Å måtte endre innholdet er dårlig praksis i de fleste kretser. Man skal kun behøve å endre CSS og JS.

  • Kenneth Dammyr (svar til Frank Tellefsen)

   Det er en god idé å korte ned på innholdet på mobil ettersom det er tungt å lese veldig store artikler på telefon. Jeg vil tro at hvis du er ute etter å virkelig fordype deg i en sak kan vil du ikke lese den på i farten på mobilen. Ved å f. eks sortere paragrafer etter viktighet kan man filtrere vekk noen på mobil for å kutte ned de lengste artiklene. Evt. med en «fortell meg mer»-knapp for å vise det resterende innholdet.

   Dette bør være helt uavhengig av teknisk tilnærming 😉

  • Frank Tellefsen (svar til Kenneth Dammyr)

   Det er det jeg mener, slik forkorting kan gjøres via CSS og JS uten at man behøver å forandre på selve innholdet.

 11. Hva med å fjerne alt som ikke har med nyheter og gjøre? Når jeg skal lese på NRK.no vil jeg ha nyhetsstoff av ekte kvalitet, ikke nyheter om kjendiser o.l. Det er sløsing av min og andres tid.

  Synes det begynner å bli en dårlig trend hos flere nettmagasin og nettsteder som påstår at dem leverer nyheter, men så i virkeligheten skriver dem bare om hva kjendiser gjør (verstingene må nok være TV2, VG og Dagbladet).

  Ihvertfall: fjern, eller filtrer bort kjendisstoff, eventuelt gjør det slik at vi selv kan fjerne hva vi ikke vil ha.

  Det skal sies at NRK er kvalitet av kvalitet, og jeg verdsetter virkelig hva dere gir ut på nettsidene deres. Spesielt med tanke på TV og nyhetsdelen av nettsiden.

  Lykke til med designvalget!

  (Dere bør for den saksskyld gi oss muligheten til å bruke Disqus her forresten.. Irriterende kommentar system skal en lete lenge etter.)

  Svar på denne kommentaren

 12. Mitt ønske er lett tilgang på programinformasjon uten at noen prøver å vise meg nettbasert video hele tiden slik tv.nrk.no gjør. Gi omtale av filmer, serier og andre program samt info over når de er sendt og når de eventuelt blir satt opp igjen i nærmeste fremtid. Gi informasjon der tv.nrk.no svikter.

  Svar på denne kommentaren

 13. Klara Vatn (NRK)

  Veldig bra att dere er interessert i kvalitet, det er vi her på NRK også! Vi må prøve å løfte frem det enda bedre. Også gode idéer om geolokasjon og personalisering. Og så er det alltid fint å bli påmint om universell utforming, noe man må tenke på hele tiden.

  Svar på denne kommentaren

  • Silo-shit, ekkokammer og SOME-drit kan dere bare glemme. Poenget med å gå til NRK er at det er bredde, saklig, og godt innhold!

   Glemmer dere dette så ber dere om å bli fjerna…

   Det sære, smale, overraskende, interessante men alikevel brede er jo mandatet deres.

   Uten dette mister dere retten til å leve, eller mer direkte: dere vil ikke finansieres som dere gjør om dere skal være en klone av en annet kommersiellt medium.

 14. Når jeg går til NRK.no er det først og fremst for å lese nyheter og finne interessante artikler. Jeg merker at jeg har problemer med å holde meg oppdatert i nyhetsstrømmen, fordi det er vanskelig å finne «begynnelsen». Jeg foretrekker derfor redigerte, fullstendige artikler.

  Jeg foretrekker NRK fremfor de andre sidene fordi forsiden er ryddigere, mer oversiktlig og viser tydelig hva som skjer. De andre synes jeg er mer rotete (som VG, full av linker og reklame og lite struktur).

  Likevel håper jeg dere kan tilpasse forsiden bedre til flere skjermstørrelser, rydde opp i designet og gi en tydeligere NRK-profil over det, og kanskje finne en bedre måte å flette sammen nyheter og annet innhold.

  Svar på denne kommentaren

 15. Joakim Farestveit

  Fjern så masse som mulig. Muligheten til å fjerne kategorier (som sport, kjendiser, osv). Her er ein kar som kom med gode forslag til design av nyhetssider: http://andyrutledge.com/news-redux.php

  reddit.com er et fint eksempel på minimalisme.

  Google News er ryddig og enkelt, overskrift, litt ekstra info, og så kan man klikke seg inn på hovedstoffet.

  Vær konsise. Er det tre bilder attmed kvarandre, la dei vere i lik størrelse, på samme linje. Skal de ha meir tekst sammen med eitt bilde, reduser størrelsen på bildet for å gje begge artiklene lik plass og oppmerksomhet.

  Rolige farger. Bruk sterke farger om det er noko som er viktig for allmennheten, for å trekke oppmerksomhet. Ikkje misbruk sterke farger for useriøse ting (kjendiser, sport, alternativt, osv).
  Vurder å bruke forskjellige farger for forskjellige kategorier, og gje bakgrunnen farger deretter.

  Siste meldinger tickeren kan utvides ein del, ei liste med korte og konsise tidbits med nyheter. Vurder ein liknande ticker for radio, tv og videoer (dei man ellers finn inni artikler).

  Infographics kan fint benyttes litt oftere for å vise et bilde over ein situasjon, som for eksempel krigen i Syria, osv.

  Når man skal laste inn ei side, la rammene (kor ting er plassert) bli lasta inn fyrst, så teksten, så bildene. Fins lite som er meir irriterende enn å oppleve at artikkelen man sitt og les på hopper rundtom pga bilderammene som plutselig har blitt lasta inn.

  Svar på denne kommentaren

 16. Leif André Brekke

  Jeg går først og fremst til NRK for å unngå sensasjonsnyhetene som man finner i andre nettaviser, samt at jeg liker å lese om TV og film (filmpolitiet på p3.no) og programmer som kommer på NRK.

  I tillegg liker jeg å lese om hvordan dere jobber for å utvikle tjenestene deres (dette står det mye av på nrkbeta.no), og noen flere av disse nyhetene kunne kanskje fått plass på hovedsiden?

  Noen enkle forbedringer som jeg tror vil gjøre forsiden av nrk.no bedre:

  – Mer luft mellom sakene; nå er siden tettpakket og virker overfylt.
  – Ta bort «Les saken» under hver sak. Dette er unødvendig.
  – Mer synlig plass til tekst i søkefeltet
  – Mer og bedre forslag til artikler man kan lese mens man skriver i søkefeltet (fungerer ikke så bra i dag)
  – En bedre og klarere toppmeny, «Sport» kan godt ha underpunkter (fotball, ishockey, ski osv; de største idrettene), kanskje et nytt punkt for «Kultur» (film, musikk, litteratur osv). Farge- og fontmessig trenger toppmenyen også et løft. Grå farge på svart bakgrunn er ikke særlig innbydende.
  – Litt usikker på denne, men hva med å gruppere samme typer innhold enda mer enn slik det er nå, sånn at nyheter har sin egen seksjon på forsiden, TV sin, sport sin osv? Dette kan muligens ha sine negative sider også, i og med at litt av kronologien forsvinner, men jeg tror gevinsten er større. Akkurat i dag ønsker jeg f.eks. å lese om fotball-VM, men må i så fall gå til sportssiden for å få en skikkelig oversikt da man på forsiden må scrolle opp og ned for å finne alle interessanne nyhetene.

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Tellefsen (svar til Klara Vatn)

   God typografi er typografi man ikke legger merke til.

   Jeg syntes NRK sitt nye design bør være så minimalt og nøytralt at folk ikke legger merke til det, slik at de heller kan fokusere på innholdet.

  • Frank Tellefsen (svar til Klara Vatn)

   Får også inntrykket av at de forskjellige undersidene i NRK er laget av forskjellige designere. Hadde vært fint om alle kunne kjørt samme stil.

  • Kanskje kan man trekke inn noen elementer fra designet på NRK på TV, eller på et vis samkjøre nett- og tv-utseendet litt tydeligere? Kanskje særlig i fargebruken? Oransje forbinder jeg med debatt/ytring, blå er nyheter, rosa er kultur, osv…

 17. Én kolonne, i hvert fall på mobilen – i dag er det opptil tre kolonner, og det fungerer dårlig. Ingress på hovedsakene. Fast stil og størrelse på overskriftene. Og siden dere først spør, så kunne jeg godt tenke meg en switch øverst på siden med «Smart» og «Dumt». Ikke det at jeg alltid ville havnet på den smarte siden, men det hadde vært fint å filtrere bort vaset når man bare skal sjekke nyhetsbildet. Tror egentlig ikke dere ville tapt så mange klikk på det heller.

  Svar på denne kommentaren

 18. Roy Halvor Frimanslund

  Jeg vil gå til nrk.no fordi det er en velbalansert nyhetsformidler med nokså blandet materiell fra Norge og utland.

  Vel som blir nevnt av andre i kommentarene er det muligheten til å fjerne ting som er viktigst for meg. Vekk med visse typer sport som det blir litt mye av, vekk med «seoghør» saker. Og enda viktigere tydelig skille mellom underholdning og nyheter, siden det er nyheter jeg går til nrk for å lese så er det alltid kjipt å klikke på en overskrift som i teorien kunne være en nyhet og så bli sendt til en dokumentar i nett-tv som jeg likevel ikke kan se fordi jeg er i utlandet eller som egentlig ikke er en nyhet.

  Løsningen jeg har brukt nå er faktisk AdBlocker som jeg stiller inn til å fjerne innhold som bruker IDer eller Klasser som jeg kan knytte til et fast tema (som fotball VM eller teite humor serier om en gate som blander seg i nyhetene), har fungert ganske greit, men rart å bruke AdBlock på nrk.no.

  Så kan jeg stille inn forsiden til kun å vise nyheter (ihvertfall i hovedkolonnen) og utvalgte sportsgrener ville det være kjempebra, samt at lenker som fører til innhold låst fra utland ikke ble vist i det heletatt så lenge jeg er i utlandet.

  Overskrifter har jeg merket blir mer og mer som VG og DB sine, noe som er trist, er alltid kjipt å klikke på en overskrift fordi en forventer noe utifra en sensasjonsoverskrift og så bli skuffet når hele overskriften var bare «lokkemat» med minimal relevans.

  Hadde også vært greit med en enda mer «sosial» tilnærming hvor en kan stille spørsmål til journalister om det er noe som er uklart i en sak som ikke henger på greip eller ikke reflekterer publikum, men kanskje er fremstilt slik.

  Ellers liker jeg godt utseende nå, selv om det ikke utnytter bredden veldig bra i nettleseren.

  Svar på denne kommentaren

  • Roy Halvor Frimanslund (svar til Roy Halvor Frimanslund)

   Bare for å vise det jeg mente med AdBlocker, under fotball VM kan jeg nå bruke dette filteret: ##DIV[class=»df-container-skin-fotball-vm»] i tilpasset filter, det gjorde nå at 3 store bolker på siden med fotball stoff forsvant og banet vei for mer tilgjengelige nyheter 🙂

   Responsivitet er noe jeg ville likt godt, spesielt kollonnebasert hvor det legges til nye kollonner (og litt bredere) på bredere skjermer, men at siden fremdeles leses som vanlig.

 19. Jeg ønsker meg en lenke nederst på siden merket «korrektur» der jeg kan gjøre redaksjonen oppmerksom på feil i teksten. Sånn det nå er får jeg bare gjort oppmerksom på feil i artikler signert med e-postadresse, (og jeg har alltid fått positiv respons fra journalisten) men ikke i overskrifter og usignert stoff.

  Svar på denne kommentaren

 20. Eg vil gå til NRK fordi det har ein god andel nasjonale nyhets saker og også breid utenriksdekning. Tidligere var det også plass til ein frodig debatt, for alskens meininger å ytringer på nyhetssaker. Under mastesaken i hardanger fjorden vart dette innskrenket husker eg, og NRK gjorde nyhets-forumet betraktelig fattigere og vart ikkje erstattet med Ytring-plattformen eller ka du skal kalle den. Viss NRK vil være eit populært sted og forsette å vokse så kan det jo åpne opp for det spekteret av meiningsytring det hadde rom for før denne litt kneblings aktige manøveren. Skal NRK være eit statsbærende forum, eller skal det være eit nyhets-byrå. Det første er iallfall langt mindre interressant enn det andre. Når det gjelder sjølve interfacen på NRK sine hjemmesider har eg sjelden opplevd at det har knelt, så…. DON`T FIX IT IF IT AIN`T BROKE. I den grad det skal redesignes så bør det bli enda meir old School og konservativt/nøkternt, all mulig fixhet og interaksjon bør legges litt utenfor allfarvei.

  Svar på denne kommentaren

 21. Viktor Stenhjem

  Kjære kjære NRK! Kan dere slutte å bruke fire forskjellige fontstørrelser i hver bidige overskrift slik at den virker mer dramatisk. Den eneste reaksjonen dere fremkaller i meg, er at saken er utrolig useriøs. De fleste andre nettsteder klarer formidle et budskap UTEN å gjøre NOEN TING veldig store… 🙂

  Svar på denne kommentaren

 22. Jeg savner også mer dybde fra hva som skal være nasjonens flaggskip innen journalistikk. Hvorfor utspiller riks- og verdenshendelsene seg som de gjør? Ren objektiv beskrivelse av en begivenhet får man selv fra den kulørte presse.
  Videre ønskes en forenkling og mer oversiktelig layout, og gjerne nyheter fra der man er i verden på det gitte tidspunkt. Jeg mistet nesten flyet mitt i Frankrike her forleden, da jeg ikke var klar over den pågående taxistreiken i landet.

  Svar på denne kommentaren

 23. eirik opedal

  Slik det er i dag bærer det preg av hvordan en avis skal selge nyheter på sin side, men føler nrk er så mye mer enn «VG». Dere kan derfor tillate dere mye mer i designet mener jeg og ta bort endel av sensasjonspreget i form at skriftstørrelser, og prøve å gjøre det mere «clean».

  Syns dere kan hente endel inspirasjon fra hvordan tv/radio appen deres er bygget opp (selv om den har sine mangler) med stort fokus på sorteringsmuligheter på hva du vil ha mer om. Tenker en mix av hvordan Netflix/Nrk presenterer innhold kombinert selvsagt med muligheter for å trekke frem enkelte saker/innhold tydeligere enn andre.

  Slik det er i dag blir det så vannvittig mye scrolling, bilder og tekststørrelser hulter til bulter. Vil tippe at de fleste er mest opptatt av å finne innholdet de vil trykke på av det de finner på forsiden og mindre bruk av den store menyen deres. Jeg er storforbruker av nrk.no og min erfaring er at jeg aldri bruker menyen men finner en sak jeg vil lese mer om, og vil jeg lese noe annet trykker jeg som regeler på saker som kommer som relatert stoff.

  Savner også tydeligere datoer på når noe er publisert, gjerne med en gang. Ofte ser jeg noe jeg vil lese mer om men finner ut at saken er for gammel til at det er relevant lenger.

  Svar på denne kommentaren

 24. George Gooding

  Hva med å ferdigstille API-ene dere skulle lage for noen år siden?

  La utviklere få tilgang til alle dataene til NRKs innhold, så kan hvem som helst lage sine egne prosjekter og nettsider basert på det.

  I og med at NRK er offentlig, bør folket kunne få alt innholdet og gjøre det de vil med det. Det er tross alt vi som har finansiert det.

  Svar på denne kommentaren

 25. Jeg skulle ønske jeg kunne gi et godt svar, men siste gang dere endret siden ble det bare veldig vanskelig å finne stoff av relevanse, ofte umulig. Nå er det bare å håpe at dette ikke skjer igjen.

  Hva jeg kan ønske er en side som ikke kun er skreddersydd for tablets, da dette gjør det veldig tungvint for vanlige pc brukere.
  Alt skal være så forbaska stort. På et helt skjerm-område kan jeg per i dag ende opp med å kun se én eneste lenke i form av et stort bilde og med skrift som selv bestemor ville tatt flere steg fra skjermen for å finne komfortabelt.

  Det andre jeg skulle ønske var lettere er en bedre oversikt over tidligere stoff. Slik det er nå så må du ty til søk for å finne ting som forsvinner fra forsiden.
  La oss si at noe skjedde den 3. mars. Hvis jeg den 6. mars ønsket å finne ut hva som var hovedsakene den 3. så er jeg ‘shit out of luck’. Et søk vil ofte kunne gi meg stoff som er irrelevant, og kanskje flere år gammelt.

  Før siste endring av siden var det mulig å f.eks. gå på nrksport.no, og så klikke videre til én bestemt idrett, eller utelukke noen idretter.
  Jeg ønsker å se noe slikt igjen.
  Hvis jeg ville se om det var noen nyheter fra noe som skjedde i ATP dagen før så kan jeg umulig gjøre det nå, fordi jeg blir nedlasset av 20 fotball-artikkler, og så er forsiden over og igjen er jeg ‘shit out of luck’…

  Hvis mulig, minimer bruken av JS.
  Ingenting er mer irriterende enn en side som er så avhengig av JS og Flash at den er helt umulig å benytte uten.

  Svar på denne kommentaren

 26. Det er flere ting som jeg har tenkt er feil med måten NRK bruker forsiden på NRK.no på. NRK er lisensbasert, så å drive å konkurrere på samme måte som Dagbladet, VG osv. blir feil utgangspunkt.

  NRK.no trenger ikke ha som mål å være først ute med en sak, men heller være sikre på at det ER en sak før det publiseres. Dette er jo spesielt viktig i krisesituasjoner…

  Bruk krigsoverskrifter når det ER en krigsoverskrift.

  Nyheter bør tones ned på forsiden. NRK er en hel verden med annet innhold. Få det frem. Lag heller nrk.no/nyheter hvor det kan være kun fokus på nyheter.

  NRK.no bør heller ikke måles etter antall klikk, men heller spørre seg om det som publiseres er nyttig for lisensbetalerene.

  Svar på denne kommentaren

 27. Det viktigste er å gjøre nettsiden mer interaktiv og en større integrering med nyhetsvarslene. Gjerne gjør at nettsiden lett kan integreres med spesialer og livesentre. Det tror jeg kan gjøre NRK på nett kan bli mer attraktivt når det gjelder live sport på nett. Hvis vi ser på NRKs dekning av cupen så blir det veldig halveis og det burde vært mye bedre av NRK som en allmennkringkaster.

  Svar på denne kommentaren

 28. For ein eller to månadar sidan begynte eg å bli sendt til m.nrk på nettbrett. Til tross for at nrk.no i evigher har vore fint tilpassa nettbrett, og er mykje betre enn m.nrk utgåva. No må eg velge ‘request desktop version’ kvar gang (som er mange for dagen), og det er jo greit fungerande, når ein ikkje eingång skjønar kvifor dette blei endra i et heile tatt.

  Svar på denne kommentaren

 29. Jørn Holm Aske

  Et konsept jeg har tenkt på ved flere anledninger (ved lesing av saker i andre nettaviser hvor skrivefeil er pinlig normalt) er å gi leserne korrekturtilgang til artikler slik at små skrivefeil kan rettes opp av en leser og sendes til godkjenning av opprinnelig forfatter eller redaktør/moderator/korrekturavdeling. Tenk Wiki.

  Ved at endringer må godkjennes unngår man trolling, og hvis endringsforslag sendes tilbake til opprinnelig artikkelforfatter vil det kanskje føles mer direkte plagsomt å publisere artikler med mye feil, slik at neste artikkel fra vedkommende blir lest nøyere gjennom før publisering.

  Her kan det kanskje også åpnes for at leserne kan komme med utfyllende informasjon (eksempelvis folk som bor i området artikkelen omtaler, eller som har tatt relevante bilder, etc).

  Stikkord som kan være relevante i denne sammenheng er Git (branch, merge) og diff.

  Svar på denne kommentaren

 30. Karl Ove Hufthammer

  Eg les ein del vitskaplege artiklar, og har i samband med dette fått veldig sansen for PubReader-layoutformatet, som er svært godt eigna for lengre tekstmengder. Kort oppsummert: fleire kolonnar (kor mange varierer dynamisk med vindaugsstorleiken/skriftstørrelsen), blaing med piltastar, «Page Up»/«Page Down», mushjul eller klikking. Sjå eit eksempel på ein artikkel som brukar dette. For meir detaljar, sjå funksjonsinfo og bakgrunnsinfo.

  Synest noko à la dette kunne eigna seg veldig godt til sjølve artikkelvisingane. Mislikar veldig at artiklane på nrk.no no er smale striper med tekst og bilde midt på skjermen (for oss som har litt breie skjermar). Fyll opp! 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Karl Ove Hufthammer)

   For ordens skyld: Eksempelartikkelen eg lenkja til er ikkje eit eksempel på ein god artikkel frå eit vitskapleg tidsskrift. Han berre dukka tilfeldig opp då eg skulle finna eit eksempel på noko som brukte PubReader-formatet …

 31. Karl Ove Hufthammer

  Vil nemna at eg synest det er greitt at det no finst ei alternativ og nokolunde oversiktleg framstilling av nyheiter på nrk.no/nyheter. Det må jo ikkje finnast ei forside som passar for alle. Enkelte vil kanskje ha mest mogleg artiklar på éin gong, à la newsmap.jp (prøv å trykka på kategoriane nede til høgre, eller på landa opp). Men for andre er ei forside med mange og store bilde meir tiltalande. Eg hadde likt ei forside med berre bilde og ingen tekst. 🙂

  Er for øvrig einig med vedkommande som nemnte at fargekodar er ein god idé. Gjennomført bruk av fargekodar på artiklar (og fjernsynsprogram?) hadde vore kjekt. Treng ikkje vera så fancy. Kan for eksempel ha ein fargestrek ved sidan av artiklar.

  Svar på denne kommentaren

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Karl Ove Hufthammer)

   Eg likte idéen med ei fullstendig visuell forside (som eit alternativ). Her er slik forsida slik ho ser ut no ville sett ut som ei visuell forside (ser best ut i fullskjermsvising i høg oppløysing).

   Kunne for eksempel vist tittel (og eventuelt også ingress (og eventuelt også heile artikkelen, som ei smal spalte?)) som «verktøytips» når ein heldt peikaren over eit bilde?

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Karl Ove Hufthammer)

   Viss det er andre som likte idéen med ei visuell framstilling av nyheitene på NRK.no, kan eg tipsa om at eg har laga eit (veldig «kjapt og gæli») R-skript for dette. Det lagar rett og slett ei alternativ framstilling av nyheitene på NRK.no, med klikkbare artikkelbilde og overskrifter som dukkar opp når ein held peikaren over bilda.

   Litt apropos dette, er eg veldig einig med George Gooding i at eit offentleg API hadde vore kjempebra. Då kunne mange laga sine eigne «versjonar»/framstillingar av innhaldet på NRK.no. Med andre ord, la NRK stå for innhaldet, men ha fri konkurranse på korleis det kan presenterast. Då kunne det dukka opp mange interessante løysingar. Og det er ikkje klart at det ville vore éin «vinnar»; folk har ulike behov og preferansar.

  • Hei Karl Ove! Så gøy at du «leker» med innholdet vårt! Vi har også sett på mer visuelle varianter med slik «mosaik» av bilder. Noen som gir brukeren begge muligheter er http://www.latimes.com Om du klikker i øvre venstre hjørne får man alle nyheter litt slik du har gjort det. Jeg syns det er bra att tittelen er med på bildet, det gjør det lettere å scanne siden og velge hvilket innhold man er intressert i. Jeg tror at denne type visningen passer ekstre godt på iPad, i alle fall med horisontal navigering som det er på Los Angeles Times versjon.

 32. Takk for veldig mange bra kommentarer! Jeg har nå lagt til på listen: korrekturmulighet, roligare og ryddigere design, kanskje nyheter på egen side (noen liker ryddigheten på nrk.no/nyheter), leserne kan komme med mer informasjon, integrere nyhetsvarsel med øvrig innhold, mulighet for å få oversikt over tidligere nyheter/innhold og hente designmessig inspirasjon fra nett-TV.

  Alle innspillen deres tar vi med oss inn i designarbeidet!

  Svar på denne kommentaren

 33. En nyhetskilde som jeg syns har en fin design er npr.org. De har en ren og enkel nettside inndelt i seksjoner som man kan klikke seg gjennom. Av andre nyhetskilder jeg syns fungerer godt er faktisk Facebook Paper appen. Her kan du velge ut hvilke seksjoner du vil lese og man kan lett bla seg gjennom sakene. Det jeg liker aller best med denne appen er seksjonen «Ideas» hvor det presenteres en ny idé hver dag og man kan lese seg gjennom flere saker som omhandler dagens tema. Noe liknende hadde vært fint på nrk.no hvor dere kan kople sammen innhold fra nett, ytring og nyhetsinnslag eller dokumentarer fra radio og TV og lage en pakke for dagens/ukens tema som vi kan fordype oss i.

  Endringer jeg gjerne vil se på NRK.no:
  – Mindre tabloide overskrifter
  – Mer utenriksstoff
  – Mindre sensasjonsnyheter og mer dyptgående nyheter og reportasjer om hvordan smafunnet, Norge og verden går fremover.
  – Større skille mellom eget innhold (TV-serier) og nyheter (ingen egenreklame på forsiden)

  Svar på denne kommentaren

 34. Er enig med alt som skrives om at det tabloide må bort og dybden må frem.
  Men noe jeg faktisk kunne tenke meg er en seksjon som kan introdusere en leser til en situasjon. La oss si det er konflikt i et land og det er en hel masse saker om dette (eller at en politiker har vært korrupt og det er masse skriving rundt dette), da ønsker jeg å kunne gå inn et sted som er en oppsummering av saken med lenker til artikler som gir dybden om de ulike oppdateringene.

  En annen liten ting som jeg lurer på om dere kan fikse nå er å legge til en piltast for frem og tilbake på forsiden til tv.nrk.no . Så jeg slipper å trykke på alle de ulike små sirklene for å se de anbefalte seriene i karusellene. Jeg vil bla gjennom alle fort ved å trykke ett sted.

  Kunne også tenke meg mer vitenskap og litt mer fokus på det å lære noe. Kanskje det å promotere programmer som Ekko, Språkteigen og Verdibørsen på forsiden ville hjulpet til! Før jeg tok meg en tur til podkast.nrk.no for å finne ut hva dere egentlig tilbyr har jeg levd i uvitenhet om alle disse fantastiske programmene som nå er blant mine favoritter. Få frem bredden deres!

  Svar på denne kommentaren

 35. Jeg vil gå til nrk.no fordi den presenterer sakene på en nøktern måte gjennom valg av overskrifter og billedbruk.

  Jeg vil gå til nrk.no fordi jeg slipper tabloide vinklinger og tabloid stoff som i sær preger løssalgssalgsavisene, og som etter min mening er i ferd med å prege nrk.no stadig mer. Er det en del av allmenkringkasteroppdraget, og hvordan vil det påvirke legitimiteten til nrk på sikt?

  Jeg vil gå til nrk.no fordi de har blitt vesentlig bedre til å utnytte og presentere stoff fra distriktskontorene.

  Jeg vil gå til nrk.no når de har organisert rullegardinen «nyheter» på en langt bedre måte, og ikke minst begynner å bruke den aktivt slik at det blir mulig å hente frem eldre artikler på denne måten.

  Jeg vil gå til eldre artikler på ytring når siden har fått et arkivsystem organisert etter dato, forfatter og tema.

  Svar på denne kommentaren

 36. Dette er til tv.nrk.no – hvis dere kunne få til en søkefunksjon på programmer som IKKE ligger i nettleseren, hadde det vært glimrende. Jeg prøver å finne ut når neste episode av Nurse Jackie går på TV, dere har ikke rettigheter til å vise den på nett-tv, og det er klin umulig via tv-guiden på tv.nrk.no

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Håkonsson (svar til Janne)

   Hei Janne!

   Når du søker på Nurse Jackie kan du velge å filtrere resultatet på «På nett» eller «Alle». Velger du «Alle» vil du finne denne lenka: http://tv.nrk.no/serie/nurse-jackie

   Hvis du ser under «Sist vist på TV» eller «Sesong 3» ser du at det står «Vises på NRK3 torsdag kl 22:45» på det øverste programmet.

   Ida
   Designer, nrk.no

 37. Ser mange har skrevet om å gjøre siden mindre tabloid. Det støtter jeg!

  Kan dere si noe om hva salgs tall dere bruker som målsetning for nrk.no (klikk, unike brukere, lesetid osv)?

  Jeg håper for eksempel at nrk.no har som mål at artiklene har lang besøkstid, noe som kan tyde på at folk liker saken og bruker tid på å lese den.
  Hos en tabloid avis antar jeg at antall klikk, altså annonsevisninger, betyr mer.

  Svar på denne kommentaren

  • Klara Vatn (svar til Kjetil)

   Intressant at du spør om dette, fordi det har ju veldig mye å si hva man måler etter hva det er man vil ha ut av siden. Vi har satt tre hovedmål: Øke trafikk, øke lojalitet og styrke merkevaren NRK.

   For trafikk så måler vi snitt-tid på nrk.no/forsiden, klikkratio (hvor mange som er inne på forsiden klikker på noe) og antal unike brukere.

   For lojalitet måler vi antal ganger en unik bruker er inn per uke og for merkevare måler vi delinger på Storyboard, Kjennskap på Interbus og egne nettanalyser. Vi ønsker også å måle snittalder på brukene.

  • Vi har satt tre hovedmål: Øke trafikk, øke lojalitet og styrke merkevaren NRK.

   Har det ikke slått dere at den første er en en funksjon av de to siste? Altså at når man øker lojaliteten og styrker merkevaren (og litt sånn malapropos, se mine andre innlegg om at NRK egentlig ikke driver med tekst!), så vil man få økt trafikk…

   Ergo er ikke «økt trafikk» ett mål, men ett resultat av de andre målene.

   Det er litt urovekkende at man ikke ser en greiere sammenheng. Eller var dette fra en powerpoint skreddersydd til blårussen?

 38. Hva med å dele inn forsiden i seksjoner?
  Øverst: 10-20 siste nytt-saker. Innhold fra alle de andre seksjonene, i tillegg til de små meldingene som i dag ligger øverst i høyre kolonne
  Så kultur, sport, utenriks, meninger og så videre…
  Hvis jeg vil sjekke en snartur innom for å se hva som skjer, så kan jeg det, men hvis jeg vil fordype meg mer i sport, så er det enten å scrolle ned litt, eller velge sport fra en meny.

  Svar på denne kommentaren

 39. Synes alle «nyhetssaker» på forsiden som bare linker til en video er ganske irriterende. Disse bør merkes bedre som videoer, hvis det er både artikkel og video så kan dette godt merkes med at det er begge deler. Artikler fra distriktskontorene kan gjerne få en mindre plass, hvis de ikke har nasjonal interesse.

  Svar på denne kommentaren

 40. Roy Halvor Frimanslund

  En ting jeg gjerne tar med som tips til NRK —siden det er noen som nevner de gjerne vil se artikler med innføring og mer dybde rundt enkelthendelser og saker— er at NRK kan gjerne bruke eksterne kilder til å lage godt og informativt innhold i spesielle saker. I eksempelet mitt er det (gratis og åpen-kilde) plattformen Ushahidi og den frivillige organisasjonen Standby Volunteer Task Force (SBTF) som er brukt, normalt vil SBTF kun aktivere sine funksjoner for spesielle krisesituasjoner og i begrenset tid, men de gjør unntak i spesielle situasjoner der kanskje ikke alle kriteriene er der for aktivering. Eksempelvis er dette gjort flere ganger etter forespørsel av Al Jazeera, blant annet for å lage live-kart under en krise i Tyrkia og i forbindelse med en snøstorm på Balkan.

  Det med korrekturrapportering fra lesere og også det å kunne gi ekstra informasjon/spørsmål/korrigering på en sak direkte er også eksempler på crowdsourcing, Crowdsourcing for å forbedre innholdet.

  Dere kan lese mer om Ushahidi og SBTF i Meier, P 2011 ‘New information technologies and their impact on…’ og Meier, P 2012 ‘Crisis mapping in action…’ (kanskje gratis tilgjengelig, prøv Google Scholar)

  Svar på denne kommentaren

  • Takk for veldig bra tips! Vi har faktiskt hatt Per Aarvik (høgskolelektor ved fagfordypningen visuell kommunikasjon ved Kunst- og Designhøgskolen i Bergen ) her på NRK som holdt foredrag om temaet. Digitale samarbeidsformer er et sentralt tema i hans interessefelt for både undervisning og egenutvikling. Han deltar i flere digitale, frivillige nettverk, blant andre Standby Task Force (SBTF) som du nevner.

   Les mer om hans arbeid her http://www.ba.no/nyheter/article6978772.ece Veldig intressant, jeg hoper vi her på NRK kan finne en måte å få ut denne type innhold, både nasjonalt og globalt.

 41. Eg vil gjerne at de legg ein nyheitsfeed på framsida. Det er eit stort sakn for meg, eg likar godt den feeden som ligg på nrk.no/nyheiter. Inndelinga av sida kunne likne litt meir på BBC di inndeling, der ein har ulike emneoverskrifter og under der er det aktuelle saker innan emnet.

  Svar på denne kommentaren

 42. Alt for mange nyhetssider på nett har en «viktig akkurat nå» greie, hvor det alltid er siste nytt som står øverst. Jeg savner litt større grad av det papiravisene har, med nyheter som skiller seg ut fra det siste døgnet. Spesielt nå når dere har fått nyheter med siste nytt i egen strøm, kunne det være interessant å spille på de to sidene med siste nytt og redaksjonell vurdering nyheter som har betydning siste 24 timer.

  Også ville det vært positivt tror jeg med et hint om hvor lange tekstene er. Nrkbeta har selv skrevet om dette

  Svar på denne kommentaren

 43. Vegard Langås

  Hva med å gi nrk.no skikkelige RSS feeds som kan brukes i RSS lesere? Dette er virkelig noe som mangler i det norske nyhetsmarkedet. For å passe inn i formen deres:

  Jeg leser nyheter fra NRK.no for en bedre leseropplevelse.
  Jeg vil gå til NRK.no fordi de tilbyr nyheter på mine vilkår.
  Jeg vil gå til NRK.no fordi de har Norske nyheter.
  Jeg vil gå til NRK.no fordi de tilbyr komplette RSS feeds.

  Svar på denne kommentaren

 44. Takk for alle kommentarer! Jeg har samlet alle og kategorisert på tema, slik blev listen: (med antal som omtaler det)

  22 Mindre tabloid
  13 Mer bakgrund/dybde
  12 Ryddigere design
  6 Samle/flette innhold på Tema
  6 Fjerne innhold
  6 Designmessig merke innhold/inline avspilling
  6 Korrektur/spørsmål/samhandling
  5 Korte tips om dagens TV/radio
  5 Responsiv design
  5 Ikke lenker til TV-program (som nyhetssak)
  5 Oppdelt i kategorier
  4 Personalisering
  4 Tydeligere oppdeling av nyhetene
  4 Bedre søk
  4 Liker nrk.no/nyheter
  4 Tekniske innspill
  3 Geolokasjon
  3 Gjenfinne «gamle» ting
  3 Distriktsnyheter
  3 Nyheter bakåt i tid
  2 Toppmenyen er for intetsiende
  2 Mer debatt/ytringer
  2 Finne ting du ikke visste fanntes
  1 Universell utforming
  1 Infographics
  1 Ingress på forsiden
  1 Måling
  1 Inspirasjon til oss som redesigner

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.