nrk.no

Overslag på Netflix-bruk i USA: 103 minutter daglig

Kategorier: Forskning & Streaming

Netflix TV by NRKbeta based on Grandpa by Jorge Humberto R on Flickr CC-BY-NC

Det finnes ikke offisielle tall for Netflix-bruk som kan sammenliknes med TV-tall. Men ved hjelp av litt kreative metoder lager en amerikansk analyseblogg overslag. For første kvartal 2014 er anslaget på 103 minutter daglig pr. husstand med Netflixabonnement. De sier at tidsbruken i USA har steget med 18% siden ifjor, og at Netflix på et vis kan kalles den 5. største kringkasteren i USA.

Kreative metoder

Den amerikanske analysebloggen BTIGresearch har tatt for seg tallene for Netflix-bruk og gjort litt kreativ matematikk. Resultatet de regner seg frem til, er at amerikanske Netflix-abonnenter ser 103 minutter daglig pr husstand, altså 1 time og 43 minutter.

Metoden ser slik ut:

There were an average of 34.55 mm domestic streaming subscribers in Q1 2014. This equates to ~75% of average total streaming subscribers (25% international). We believe that domestic subscribers continue to stream far more content per day than International subscribers and assume 82% of usage was domestic (we used 88% a year-ago for the domestic streaming mix). That yields 5.33 bn hours streamed domestically in the quarter. Dividing that by average subs of 34.55 mm and 90 days in the quarter gets us to about 103 mins/sub/day.

BTIGresearch: Netflix Domestic Subscribers Now Stream Over 100 Minutes Every Day

BTIG gjør oppmerksom på at grunnlagsdataen stammer fra Netflix selv, ettersom det ikke finnes uavhengige tredjepartsmålinger av tallene slik det gjør for TV-seing.

Saken forteller også at Netflix nå står for 31% av båndbreddekonsumet i USA (kilde: Sandvine.com); nær tre ganger så mye som andremann på listen YouTube.

Netflix er blitt en av de store på amerikanske skjermer

Med utgangspunkt i denne estimerte seertiden plasserer BTIG Netflix-tidsbruken inn i TV-statistikken: Foran alle de amerikanske kabel-nettverkene. Og på en tenkt 5. plass blant de amerikanske kringkastings-nettverkene – ingen dårlig plassering å ha tilkjempet seg på noen år.

Holder beregningen vann?

NRKbeta har ikke kontrollregnet eller gjort noen grundig metodesjekk, og vi er ikke helt sikre på antagelsene som er gjort. Men uansett er det en slags grovtaksering av Netflix-konsumet. Ettersom Netflix selv har ganske selektiv åpenhet og vi har få kilder til kunnskap om hvordan det faktisk går med denne utfordreren på TV-skjermen velger vi å viderebringe dette litt usikre tallet.

Om man skal ta med seg tallet til Norge, må man ha i bakhodet at folk er gladere i TV’n i USA enn i Norge. Der ser de i gjennomsnitt 5 timer daglig, mens nordmenn i 2013 så 167 minutter daglig (litt under 3 timer) i 2013, ifølge det norske TV-meterpanelet.

Rapporten (krever registrering og innlogging) finner du her: BTIG Research – Netflix Domestic Subscribers Now Stream Over 100 Minutes Every Day

1 kommentar

  1. Kjetil Endresen

    Til sammenligning klager de i boka «Fremtidens TV» fra 1979 på at «Vi har kun èt program og ingen reklamer. Vi ser kun TV i ca. 12 timer om ugen, mens f.eks. amerikanerne har mindst 10 programmer og ser på dem i små 30 timer om ugen – fra 2 års alderen.»

    goo.gl/js6ims

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.