nrk.no

Aprilspøk: Nå kan du bli NRKs «Glass Reporter»

Kategorier: Gadgets,Journalistikk & NRK

Director-General of the Norwegian Broadcasting Corporation (NRK) Thor Gjermund Eriksen with Google Glass Photo: Ståle Grut/NRKbeta

Er du interessert i teknologi og har en journalist i magen? Vi søker tre personer som kan teste Google Glass sammen med NRK i prosjektet «Glass Reporter».

Dessverre var dette årets aprilspøk fra NRKbeta, men vi håper at det en dag kan bli virkelighet. Vi kommer til å følge utviklingen av både wearables og publikumsmedvirkning i nyheter tett i årene som kommer.

Wearables kan være den teknologien som i framtiden vil ha størst innvirkning på nyhetsproduksjon. For å være i forkant av utviklingen tok NRK i fjor kontakt med Google for å teste Google Glass i arbeidet vårt.

Meld din interesse nederst i saken! [STORY IN ENGLISH]

Unikt prosjekt

Målet er å lære hvordan publikum kan bidra til NRKs nyhetssendinger i framtiden og vi søker derfor tre personer som kan hjelpe oss å teste Google Glass som verktøy i nyhetsformidling fra publikum.

Dagsrevyen vil i løpet av kort tid utstyre alle sine reportere med Google Glass. Disse vil ha en custom Android-distro som gir muligheten for å gå live, produsere korte klipp for mobil og instagram direkte fra brillen.

Google Glass Foto: Giuseppe Costantino/Flickr
Google Glass Foto: Giuseppe Costantino/Flickr

– Dette åpner for fantastiske muligheter, sier redaktør for NRKbeta Eirik Solheim. Han vektlegger at det fra NRKbetas side hele tiden har vært en dealbreaker å inkludere publikum så tidlig. Slik det ligger an nå vil NRKs utvalgte Glass-reportere kunne levere stoff til Dagsrevyen fra brillen på et tidligere tidspunkt enn NRKs egne journalister.

– Det er en milepæl innen publikumsinvolvering som vi har jobbet hardt for siden NRKbeta så dagens lys, sier Solheim.

NRKbeta har altså fått ansvaret for å finne kandidater til prosjektet som er unikt i verden og vil kombinere Googles teknologiske ekspertise med NRKs kunnskaper om kringkasting og medieproduksjon (og du kan søke nederst i saken!).

NRK har nå fått et forsprang resten av medieverdenen vanskelig kan ta igjen.

Eirik Solheim, redaktør i NRKbeta

Som del av et pilotprosjekt med Google lanserer NRK nå en en live-app og en kortformat-app for video som kan brukes direkte inn i våre systemer.

Møtte Schmidt i USA

– I dag er vi veldig glade for å kunne presentere dette samarbeidet offisielt, sier Solheim.

NRKbeta-redaktør Eirik Solheim har testet Glass, og gleder seg til å se hva NRKs Glass-reportere kan få til. Foto: Ståle Grut/NRKbeta
NRKbeta-redaktør Eirik Solheim har testet Glass, og gleder seg til å se hva NRKs Glass-reportere kan få til. Foto: Ståle Grut/NRKbeta

Han har selv vært i USA, og møtte oktober Googles toppsjef Eric Schmit for å diskutere samarbeidet med NRK.

– Å komme så tett på Googles sjefsgruppe har vært en utrolig opplevelse. Mottakelsen jeg og de andre involverte i NRK har fått fra blant andre Eric Schmidt, vitner om at journalistikk og nyheter vil være et viktig satsningsområde for Google i framtiden. NRK har nå fått en unik posisjon, og et forsprang resten av medieverdenen vanskelig kan ta igjen, smiler Solheim.

Du kan bli med

De tre heldige utvalgte vil få opplæring og oppfølging fra sentrale skikkelser i NRK og Google. Vinnerne kåres den 3. mai og vi kontakter de utvalgte med detaljer om prosjektet kort tid etter.

Etter prosjektets slutt vil du få Google Glass til odel og eie!

Om du ønsker å delta i prosjektet kan du melde deg på her:

8 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.