nrk.no

Hvordan er det å ha Alzheimers?

Kategori: Webfunn


På ett eller annet vis har de fleste et forhold til Alzheimers – sykdommen som står for mesteparten av demenstilfellene her på jord. Men hvordan er det å ha demens?

K7vs64p4-tXwLVmpE2uEoSw-JK2vIRlxHFtyTqaYJ8c

Alz prøver å belyse dette for de av oss som er heldige nok til å fortsatt ha hukommelsen i behold.

Alz er komponert som en kryssning mellom spill og kortfilm, og du inntar rollen som en ansiktsløs mann som går rundt i en verden som er vanskelig å forstå seg på. En busstur er veldig annerledes med og uten Alzheimer.

Men Alz er ikke et spill som handler om å trykke på knapper og løse gåter: Spillet baserer seg i stor grad på visuell interferens for å understreke hvilke problemer Alzheimer fører til i den daglige tilværelsen for de som lider av sykdommen.

Prøv spillet: Alz på Newegg

Dette er det første spillet vi har sett som setter fokus på den alt for utbredte sykdommen. Spillet er laget av 21 år gamle Dylan Carter, som har utviklet spillet i det tilsynelatende geniale verktøyet Stencyl, som lar hvem som helst lage enkle spill for mange platformer uten å kunne programmering.

Spillet er satt til et rolig pianosoundtrack komponert av Broove på Soundcloud, og kontrolleres med piltaster og space-tasten. Og det tar bare to minutter å gjennomføre.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.