nrk.no

NRK TV på Chromecast

Kategorier: Nett-tv,NRK,NRKTV & TV


Etter at Chromecast ble lansert i Norge for noen dager siden har vi fått en rekke henvendelser om når NRK kommer med støtte for Googles TV-pinne. Nå er vi i mål med første versjon og lanserer en betaversjon som fungerer i nettleseren Chrome.

NRK TV for Chromecast lanseres sannsynligvis i betaversjon på ettermiddagen onsdag 26. mars, eventuelt senere denne uka.

Slik ser det ut når du spiller av et program fra NRK TV på Chromecast.
Slik ser det ut når du spiller av et program fra NRK TV på Chromecast.

Hva er Chromecast?

Chromecast er en «TV-pinne» utviklet av Google. Chromecast kan koples til f.eks. en TV med HDMI-inngang, og gjør det mulig å vise innhold fra en datamaskin direkte på TV-skjermen. Chromecast minner på mange måter om Apple TV, men har et noe bredere bruksområde og en annen teknologisk plattform.

Fra Wikipedias artikkel om Chromecast:

Chromecast is a digital media player developed by Google. The device, a 2.83-inch (72 mm) HDMI dongle, plays audio/video content on a high-definition television by directly streaming it via Wi-Fi from the Internet or a local network. Users select the media to play using Chromecast-enabled mobile apps and Web apps, or through a beta feature called «tab casting» that can mirror most content from the web browser Google Chrome running on their personal computer. The device was announced on July 24, 2013, and made available for purchase on the same day in the United States for US$35, along with a limited-time promotion for three free months of Netflix.

Hva får du fra NRK på Chromecast?

Du kan se alle 35 000 programmer som finnes i opptak i NRK TV og NRK Super (for barn). Direktesendingene kan foreløpig ikke vises i Chromecast.

Vi har også slått på Chromecast for NRK Radio, men foreløpig sender denne bare et statisk programbilde sammen med radiolyden. Chromecast for NRK Radio fungerer også kun med opptak, du kan ikke høre radio direkte via Chromecast.

Slik gjør du det

For å kunne se video fra NRK TV på TV-skjermen din via Chromecast må du først installere en plugin til Chrome på PC-en din: Google Cast. Pluginen er tilgjengelig for alle Chrome-versjoner på Windows, Mac og andre desktop-operativsystem. Pluginen er foreløpig ikke offisielt tilgjengelig for mobiltelefoner (dette er ikke helt sant – se kommentarfeltet nedenfor).

Etter at du har installert pluginen bruker du NRK TV på datamaskinen din vanlig måte.

Når du har funnet programmet du vil se, starter du videoen på vanlig måte.

chromecast1

chromecast2

Hvis PCen din er på samme nettverk som en Chromecast-enhet, vil du få opp et lite ikon oppe til høyre i videovinduet. Klikker du her får du opp en meny hvor du kan velge å sende videoen til Chromecast-enheten din. Videoen vil da spilles av på TV-skjermen din, mens videoen på PCen stopper.

chromecast3

 

chromecast4

Det er mulig å navigere videre rundt i løsningen uten at videoen på TV-skjermen stopper.

Videre utvikling

Dette er en tidlig testversjon av tjenesten. Vi har ikke spikret planene for videre utvikling av NRK TV på Chromecast. Kom gjerne med innspill til hvordan vi kan gjøre tjenesten bedre!

NRK TV for Chromecast lanseres sannsynligvis i betaversjon på ettermiddagen onsdag 26. mars, eventuelt senere denne uka.

237 kommentarer

  • Eirik (svar til rolf b)

   Hvordan går du brukt denne med NRK? Jeg får vare beskjed om å bruke NRK-appen når jeg spiller av noe i nett-tv.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Eirik)

   Eg var litt upresis i artikkelen over: Google har førebels ikkje støtte for Chromecast i Chrome på Android (når ein surfar på dei vanlege nettsidene). Det er støtte for Chromecast i appar.

   Utviklarane våre arbeidde ekstremt kjapt og bra med å få laga Chromecast-støtte for desktop.

   Eg veit ikkje kor lang tid det vil ta å få lagt inn tilsvarande støtte i appane våre, men vi er på saka! Det kjem melding her på NRKbeta når vi har fått litt betre oversyn 🙂

  • Bra jobbet. Kan tillegges att Google har støtte i Chrome beta appen for Android. Om man aktiverer chrome://flags/#enable-cast 😀

  • Hei,

   Nå har det gått 3 mnd siden dette ble skrevet:

   «Eg veit ikkje kor lang tid det vil ta å få lagt inn tilsvarande støtte i appane våre, men vi er på saka! Det kjem melding her på NRKbeta når vi har fått litt betre oversyn 🙂 »

   Dette er det veldig mange som venter på og forventer derfor at NRK gir oppdatering om hvordan det går med «oversynet»

   Hva skjer ?

   Mvh Jan

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Jan)

   Vi held på å lansere nye appar i desse dagar (dei er inne til godkjenning no).

   Det blir diverre ikkje Chromecast-støtte i appane før over sumaren – vi vart nøydd til å prioritere det ned 🙁

  • Elisabeth (svar til Erik Bolstad)

   Da håper jeg dere har prioritert opp å få tekstingen over gjennom Chromcast.
   Vi gledet oss til å se Hotel Aldo, men følte oss lit avhengig av teksting på tyske programmer….

  • Takk for svar Erik. To spørsmål:

   1. Vet dere om det kommer Chromecast støtte over sommeren eller kan det bli dyttet på videre / aldri komme ?

   2. Dersom svaret er JA på spmål 1, når ?

   Takker,
   Mvh
   Jan

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Jan)

   1. Ja.
   2. Nei 🙂

   Eg tør ikkje love ein dato, men det kjem i fyrste eller andre oppdatering av appane over sumaren tenkjer eg.

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til John Danielsen)

   Vi jobber med saken. Det er problematisk å få til bra avspilling av direktestrømmene, men vi er i dialog med Google for å løse problemet.

 1. I den moderne/metro utgaven av IE i Windows 8 kan man bruke «Play to/spill av på» funksjonen i WIndows til å vise video, musikk eller bilder på en annen skjerm, i mitt tilfelle en Sony smart-TV. Det virker helt fint med bilde og lyd fra NRK Nett-TV men teksten vises bare på datamaskinen. Er det noe dere kan gjøre for at teksten vises sammen med videoen på TVen?

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg antar at Brian mener at teksting av programmer fungerer/vises på PC’en, men ikke på TV-skjermen.
   Bruker ikke Win selv, så kan ikke verifisere..

  • Steinar Aasheim (svar til Brian)

   Hei, dessverre får man ikke med tekstingen når man spiller av fra Win8 til TV via Spill til. Avspillingen på Win8 skjer via en flash-avspiller og det er flash-avspilleren som henter og viser teksten. Spill til funksjonaliteten på Win8 klarer ikke det samme. Så vidt jeg vet er det heller ingen måter å fortelle Win8 på at det finnes tekster.

   Steinar

  • Har samme problem i win7. NRK Teksting viser ikke i chromcast. Tv2 sumo viser tekst. Svt play viser teksting i alle programmer så hvorfor er det ikke tekst i NRK?

  • Teksting via Chromecast er ikke med i den første implementajsonen vi gjorde , men det vil etter all sansynlighet være med i neste versjon. Grunnet til at det ikke ble med i første versjon var at Chromecast ikke håndterte tekstformatene våre tilfredsstillende.

  • Christian Borchgrevink-Vigeland (svar til EL)

   Miracast ligger vel på OS-nivå. Fordelen er at alt speiles, ulempen er at mobil/brett ikke kan brukes til annet samtidig. I tillegg brukes cpu-kraft på mobil/brett.

  • Ivar (svar til Marius)

   Det lurer jeg også på. Bør dere ikke heller prioritere en app til Samsung før Cromecast?

  • IKA (svar til Ivar)

   Chromcast er en billig investering til ALLE tv’er med HDMI-inngang. Utrolig mange flere kan ha glede av en chromecast-«app» enn de som har en nyere Samsung-TV.

   Ivar

 2. For Samsung Smart-TV som er nyere enn ca 2-3 år, kan Marius Thøring sin app for NRK Nett-TV lastes ned. Den fungerer helt glimrende, og gir topp bilder, selv på en 9005 med 4K oppløsning!

  Svar på denne kommentaren

  • Eh…nå er jeg forvirret. Er det ikke nettopp det «casting» gjør, da? Chrome kan vel allerede «caste» skjermbildet – hele poenget (eller i alle fall halve) er vel nettopp at ChromeCast selv streamer videoen, uavhengig av dingsen som sendte videoen til TVen. Som altså blir mer som en fjernkontroll.

  • Krister (svar til Ketil)

   E.Brenna: Det er det Chromecasten gjør.. den streamer selv.. laptop/android telefonen er bare en fjernkontroll..

  • Leif André Brekke (svar til E. Brenna)

   Det du skriver her, er akkurat slik Chromecast fungerer, så det er vel ingen grunn til at NRK skal lage en egen «pinne» for dette? Det NRK nå trenger å få på plass, er en app som har støtte for Chromecast (som de, i følge andre kommentarer på denne siden, holder på med).

   Det eneste negative med Google Chrome (uten å blande inn Chromecast) er at teksting av programmer ikke ser ut til å fungere 100%, mens det f.eks. i Firefox fungerer helt fint. Til tider mister man enkelte tekstlinjer. Er nå ca en måneds tid siden jeg testet dette i Chrome sist, så det er mulig man har fikset dette. Er det andre som har opplevd det samme (på Win7 PC)?

 3. Ønsker teksting på android appen hjertelig velkommen, noen som vet når dette kommer? En «Min liste / Se senere» -funksjon ville også vært kjekt. Samt huskeliste/memorering av hvor langt man har kommet i programmene, så man kan fortsette å se på en annen enhet slik som netflix har. Ellers en super tjeneste og foreløpig bra app.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til MB)

   Ynska er notert! Vi hadde det meste på arbeidslista frå før (heldigvis…).
   Det kjem mykje bra frametter!

  • Leif André Brekke (svar til Erik Bolstad)

   En annen ting som jeg har på min ønskeliste, er noe så enkelt som at man kan se beskrivelsen av hva programmet handler om når man holder musmarkøren over et program, uten å måtte gå inn på selve siden, for når man gjør det, så starter jo programmet å spille av.

   Dette kunne også spart dere for litt belastning da jeg er overbevist om at mange kan synes at et program virker interessant fra bildet på forsiden av NRK, men når man leser beskrivelsen, hender det at programmet ikke omhandler det man trodde og strømmingen har da allerede startet. Så en liten mouse-over-etikett som dukker opp og forteller kort hva programmet handler om (som de fleste andre strømmetjenester har) hadde gjort brukergrensesnittet ENDA litt bedre :-).

 4. Erling Brandvik

  God anledning til å nevne NRK PLEX plugin’en som nettopp er sluppet i Channel Directory. Full støtte for Chromecast der og. Ellers all honnør til NRK for å være frampå!

  Nå venter vi bare på er suuuupert API mot nett-tv 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Rune Åldstedt (svar til Erling Brandvik)

   Nuvel, var litt tidlig ute der. Får bare feilmeldingen: «AES decryption not suported in premium edition.» på plex i chrome. Så noe er tydeligvis kryptert her 🙁
   Fungerer ok i app på telefonen, lyd og bilde er ikke helt i sync. Får bilde på chromecast med samme sync problem. Streamen har også en tendens til å stoppe og må startes på nytt igjen.
   Dette er da i det minste skritt i riktig retning og jeg håper det kommer bedre støtte for chromecast etc. etterhvert.

  • Christian Borchgrevink-Vigeland (svar til Erling Brandvik)

   Funker utmerket! Men, får ikke radio eller podcast til å fungere. Står bare «unable to cast». Andre som har dette problemet? Hvem utvikler denne?

  • Hans Petter Eide (svar til Tormod)

   Hei,
   jeg er utvikler av denne appen. Dessverre fungerer den ikke for øyeblikket, og jeg har tatt den bort fra Play Store. Forhåpentligvis kommer det en oppdatering i ettermiddag/kveld som hvor problemene er rettet.

   For teknisk innvidde så skyldes antageligvis dette av at Google har gjort en oppdatering av Play Services som appen ikke takler.

   Hans Petter

  • AirPlay støttes fra iPhone eller iPad til AppleTV. Når det gjelder egen AppleTV-app er dessverre ikke noe man bare kan lage, Apple håndplukker selv hvem som skal få apper på denne dingsen. Personlig håper jeg at de etterhvert kommer til å åpne APIene sine til denne også, men inntil videre må du via en telefon eller pad for å få NRK TV på AppleTV.

   Ola

 5. John Korsnes

  Da skal ChromeCast-støtte for Google Chrome være tilgjengelig på tv.nrk.no. Driftsansvarlig måtte hjem til kjøttkaker og poteter, så vi får rulle ut radio.nrk.no i morgen.

  Happy testing!

  Svar på denne kommentaren

  • Christian (svar til John Korsnes)

   Virker ikke for meg. Har Windows 7. Får opp Cromecast-merket i selve nrk-videoen. klarer å velge chromecast, men så står den bare å loader og loader uten at det skjer noe. Fikk spotify wep player til å virke da om ikke annet.

  • Christian (svar til Christian)

   Men Nrk radio funker. Alle andre videoer fra dagbladet og andre nettstreamer virker, også i fullskjerm. Men jeg mister kontakten med chromecast i det jeg trykker på «spill av» -symbolet i nrk videoen.

  • Fungerer ikke hos meg. Får ikke opp noe ikon i selve videoen, men muligheten «Cast tv.nrk.no» i Chromecast-menyen. Men ingenting skjer når jeg klikker der. Windows 7.

  • Pysa (svar til KE)

   Virker ikke hos meg. Det kommer ikke noe ikon i videoen, bare i chromecastmenyen. Men trykker jeg på nrk-merket der, står den liksom bare og laster, og det skjer ingenting. Skuffa!

  • Supert! Magisk! Dette viser hvor enkelt og godt chromecast er.

   Men en ting; når jeg har startet et tv-program, og så lukker laptoppen (så den går i dvale) så stoppet avspillingen på chromecast? Jeg kan avslutte vinduet, jeg kan avslutte chrome (er mulig noe går i bakgrunnen når jeg avslutter chrome da),men når jeg avslutter pc’en så stopper avspillingen.

  • Tobias Lundin (svar til Erling Stangnes)

   Vi jobbar vidare med stöd för teksting då de format vi har i nuläget (TTML och Fragmented WebVTT) inte fungerar så bra man kunde önska med Chromecasten.

 6. Det virker ikke å trykke på avsnitt når man spiller, da kommer det lyd på pc’n mens chromecast fortsetter å spille der den var.

  Er det mulig å få spilt av i 50hz, hos meg spilles det av i 60hz det er vel ikke riktig ?

  Svar på denne kommentaren

 7. Supert at dere er tidlig ute med Chromecast-støtte! Fikk testet dette nå med et par episoder av Walkabout, merket ganske tidlig noen problemer jeg håper dere kan fikse:

  1. Går PC-en i dvale stopper det opp på TV-en også. Slik burde det ikke være, essensen med Chromecast er vel at den skal kunne streame selv uten å være avhengig av andre enheter?
  2. Teksting fungerer ikke. Litt vanskelig å se programmer som Walkabout uten det. 🙂
  3. Litt mindre viktig – En av gangene jeg måtte starte stream på nytt etter PC-dvale, kom video både på PC og TV-en samtidig, og da totalt ute av sync.

  Ellers så ville jeg helst ha hatt støtte for Chromecast via NRK TV-appen på mobil/nettbrett. Håper det også kommer snart!

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Gjermund)

   Tack för kommentarer!
   På punkt 1 har du helt rätt! Angående teksting är det tyvärr så att våra nuvarande format inte fungerar «out of the box» med Chromecasten men vi jobbar självfallet med att lösa detta.

 8. Hei,

  Kjempebra at dere har kommet igang med støtte for chromecast! Etter litt testing har jeg noen kommentarer:

  -Når jeg trykker på cast-knappen (i videoen) åpnes menyen for chromecast-utvidelsen. Dette er vel litt unødvendig, da man skal kunne håndtere til- og frakobling fra video-ikonet. Jeg merker også at jeg ikke kan koble fra tven med denne knappen, men må velge «stop casting» fra utvidelsen. Liker hvordan dette er løst i Google Play Music i nettleseren (imgbox.com/Rmkhut4f)

  -Tanken bak Cast er at chromecasten skal hente videoer direkte fra kilden, hvor pcen/telefonen skal fungere som en fjernkontroll. Deres løsning, derimot, ser ut til å strømme fra pcen, da avspillingen stopper når pcen settes i ventemodus. Løsningene til Netflix, BBCs iPlayer, YouTube, etc, klarer dette fint og det er bare å sette igang avspillingen og lukke pcen.

  -Når det kommer til bruken av Cast-ikonet i seg selv, blander dere to stiler. De nye retningslinjene viser at man skal holde seg til én farge og bruke fyllet for å indikere tilkobling. Dere bruker begge: hvit uten fyll (ikke tilkoblet), blå fylt (koblet til). Se lh6.googleusercontent.com/-ovL5pEFaRzQ/UyzNdm7f-7I/AAAAAAAAMU0/8LLeDCaOaEY/w982-h839-no/newicons2.pn…

  -Mangler styring for volum

  -Mangler meny når koblet til Cast, men ikke spiller av innhold.

  -Cast design checklist er en god kilde (developers.google.com/cast/docs/design_checklist).

  -Hvis jeg starter casting underveis i visningen på pcen, starter programmet på nytt når jeg kobler til cast. Kobler jeg fra Cast igjen går den tilbake til den tiden jeg var da jeg koblet til. Ser ikke ut til at tidsinformasjonen blir overført mellom de to platformene.

  Ser frem til videre utvilking av tjenesten!

  Simon

  Svar på denne kommentaren

  • Drob (svar til Simon)

   >Tanken bak Cast er at chromecasten skal hente videoer direkte fra kilden
   Ja, dette er et problem for meg. Det virker med det går så tregt at det ikke går å bruke!! Dette bør NRK fixe. Det kan være jeg gjør noe galt, men hva kan det isåfall være?

  • Drob (svar til Drob)

   Hemm…
   Jeg fikk dette til å virke en gang. Cromecast ikonet dukket opp i «video-vinduet», men nå dukker den kun opp slik at jeg får castet selve tabben. Det hele virker litt random ?

  • Magnus (svar til Simon)

   Å kunne kontrollere tilkobling ved ikonet rett i nettsiden hadde nok gjort interaksjonen enklere for brukeren, men vi har valgt å følge Google sine guidelines ved implementasjonen. Brukeren vil da få en lik brukeropplevelse uansett hvor de måtte benytte seg av Chromecast. Vi vil også enklere få ny funksjonalitet etterhvert som Google oppdaterer tjenesten
   Det høres ut til at Google selv bryter sine egne guidelines i Google Play Music? Eller er det noen guidelines vi ikke ikke har fått med oss?

   Anngående cast-ikonet så har man valget mellom å bruke kun ensfargede ikoner eller ON-ikonet med farge.
   «The ON / Connected state of the cast icon has been updated and now uses a solid fill within the icon frame. Using a distinct highlight color for the ON / Connected state is now optional (e.g. yellow).»

   Mvh
   Magnus
   Designer – NRK TV

  • Simon (svar til Magnus)

   Ja, ser nå at dere følger Googles guidelines på disse punktene, selv om Netflix og Play Music løser dette på en annen måte.

   Jeg ser nå også at Cast-ikonet oftest blir plassert i avspillingsmenyen sammen med play/volumknapper, og NRKs cast-ikon er noe malplassert.

   Jeg regner med, på sikt, at dere baker cast-funksjonaliteten inn i deres eksisterende spiller, i stedet for å legge en ny cast-avspillingsmeny over den gamle (?).

  • Magnus (svar til Simon)

   Vi valgte en ikke helt optimal plassering av Cast-ikonet for å få ut funksjonaliteten så fort som mulig. Å gjøre endringer på flash-avspilleren er en større jobb som ville forsinket lanseringen betydelig.
   Vi tar med oss alle tilbakemeldinger og ser frem imot å gjøre feilrettinger og ny funksjonalitet inkrementelt fremover.

  • Trond Kjetil (svar til Magnus)

   Det ser for meg ut som om retningslinjene først og fremst er for apper, og Google følger disse i sine apper for YouTube og Play Music.

   Vil en med deres løsning kunne spille av innhold om en ikke har broweser-extension installert? Jeg tror nemlig at YouTube, Netflix og Play Music ikke er avhengige av extensionen. Og da gir en knapp direkte i UIet mer mening.

   Ellers svært bra arbeid!

  • I Google sine retningslinjer (developers.google.com/cast/docs/design_checklist) kan man helt til høyre over bildene velge en Chrome-tab for å se hvordan det skal se ut i nettleser. Google bryter mange av sine egne retninglinjer så jeg vil tro retninglinjene vil endres etterhvert.

   Man må ha utvidelsen installert i nettleseren for å kunne Chromecaste. Om det senere vil komme en versjon av Chrome med denne innebygd er godt mulig.

   Anngående tastetrykk:
   Vi har så langt kun implementert Connect-Play. Play and Connect kommer senere.

  • Trond Kjetil (svar til Magnus)

   Ah, se der ja. Da gir det litt mer mening 🙂

   Synes disse retningslinjene er svært snodige, at måten ting er implementert i praksis hos YouTube og Netflix gir en bedre brukeropplevelse. Men skjønner veldig godt at dere går for «standarden».

   Mye av min (dog kortlevde) frustrasjon kom av at jeg prøvde å trykke på cast-ikonet på video. Mange ganger. Og ingen ting skjedde. Tenkte at «jaja, ting er i beta og det fungerer ikke». Testa ikke før en stund seinere etter å ha lest bruksanvisningen her. Hvorpå etter å ha aktivert streaming ble sittende å se på NRK-logoen en liten stund og vente på at videoen hadde bufret ferdig. Før jeg skjønte at jeg måtte trykke på cast-ikonet på videoen en gang til først for å sende over videoen.
   Håper veldig at Google snur her, denne måten å gjøre ting på er forvirrende.

   …men igjen, det hevdes at mange misforstår hvordan den fungerer og caster hele YouTube- og Netflix-tabben når de bruker Chromecast. Og for disse gir det kanskje mer mening å aktivere streamingen fra extension-menyen?

   Er det mulig i Chrome å åpne opp extension-menyen fra nettsiden?

  • Tobias Lundin (svar til Trond Kjetil)

   Det är inte bara det att vi går för «standarden», det är helt enkelt så att man inte kan implementera detta på något annat sätt just nu. Att Netflix och YouTube har speciallösningar med bedre brukeropplevelse är vi eniga i. Vi får bara hoppas att den fortsatta utviklingen av Chromecast API för Chrome tillgängliggör denna muligheten för samtliga. Just nu ser jag det själv som en bra säkerhetsavgränsning att själva webbsidan man är på inte känner till vilka «devices» man har på nätverket – det hanteras av Google Cast extension.

   Tyvärr är både Google Cast extension och allt kring lösningen fortfarande i Beta och vi märker själva ständigt att Cast-extensionen kan krascha eller t.ex. rapportera att den inte finner några Chromecast-devicer på nettverket. Det kan bara bli stabilare och bedre! 🙂

  • Trond Kjetil (svar til Magnus)

   Av retningslinjene vil en direkte starte avspillingen av media ved trykk på knappen dersom media allerede spilles av. I YouTube-appen, dersom du allerede ser på en video, vil den dukke opp på TVen med ett enkelt trykk. Hos NRK er dette to trykk.

  • Magnus (svar til Simon)

   Som dere påpeker så skal Chromecast hente videostrømmen rett fra nettet. Det er også slik det fungerer hos oss, men flashspilleren vår fortsetter å buffre video i omlag 3 minutter før den gir seg. Om noen av dere har problemer med at videoen hakker vil jeg anbefale å pause Chromecasten til flashspilleren er ferdig med buffringen.

 9. Per Schwensen

  Det gikk greit å starte «Monsen på villspor» og få ham opp på TV-skjermen. Men etter noen minutter la jeg merke til at PC’en fortsatte å laste ned like mye som om jeg så nett-TV som vanlig via PC. Jeg klikket på pause i NRK TV-vinduet på PC’en og avspilling via Chromecast stoppet, dessuten stoppet PC’en nedlasting fra nettet. Så fortsatte jeg avspilling og da kunne jeg se Monsen på TV’en uten at PC’en lastet ned data slik som vanlig ved bruk av nett-TV via PC. Kanskje bare noe tilfeldig beta-snerk, hvem vet?

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Per Schwensen)

   Detta beror alltså på att även om vi pausar vår flash-spiller så fortsätter den att buffra content i ca 3 min innan den ger sig. Självklart är detta något som vi må löse!
   Det enklaste sättet att fikse detta på omedelbart är att aktivera «click to play» för plug-ins i Chrome. Detta kan göras genom att gå till chrome://settings/content (i adressfältet). Leta efter «Plugin-program» och välj «klicka för att spela».

 10. Supert bilde med Chromecast. Mye bedre enn spill til. Ser på første episode av Gjengangerne, men får ikke til å vise tekst. Med mine franskkunnskaper blir det litt vanskelig. Manglende tekst, hva skyldes det?

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Mads Moen)

   Tusen tack för feedback!
   Det skyldes på att våra nuvarande tekstings-format (TTML och Fragmented WebVTT) inte fungerar bra nog «out of the box» på Chromecast (oavsett vad det står i dokumentationen). Vi jobbar på en fiks med ikke fragmenterad WebVTT och kommer ut med den så fort som vi hittar en god lösning!

 11. Funker fint men videoavspillingen stopper ikke på maskinen når jeg Caster fra NRK WebTV og går jeg ut av fullskjermvisning på maskinen går den ut av fullskjermvisning på TV’en også. Dette gjelder både Chrome/Chromium og Chrome Canary 35.0.1911.0 på både Windows 8.1, OSX 10.9.2 og ArchLinux x64.

  Noen quick fix for dette?

  Svar på denne kommentaren

  • Edvard (svar til Edvard)

   Ser nå at jeg ikke får opp noen Chromecast-knapp i videovinduet, men kun på menylinjen i Chrome. Noe jeg mangler?

  • Tobias Lundin (svar til Edvard)

   Tyvärr har Google Cast extensionen en tendens att krascha och inte alltid notera att om att det finns recievers (dvs Chromecast devicer) på nettverket, får vi ingen notifikation av API:et kan vi heller inte visa någon Cast-icon. Jag har själv märkt att jag ibland behöver starta om Chrome och/eller Google Cast Extension för att det skall fungera igen :/

   Angående din första fråga låter det som att du castar hela fanen och inte bara videon (via cast-ikonen i video-vinduet) då vi inte har byggt in noen funktionalitet för fullscreen av/på.

 12. Har ikke hatt hell med hverken tv.nrk.no eller radio.nrk.no. Det er meningen at det skal komme et cast-ikon i selve avspilleren, ja? Har NRK Player 1.9.003 (kan det se ut som ved høyreklikk på video/radio) og Google Cast 14.305.0.0 i Google Chrome 33.0.1750.152 på Ubuntu Linux. Kjente problemer eller fingertrøbbel på min side?

  Svar på denne kommentaren

 13. Hans Petter Eide

  Hei!
  Jeg står bak «NRK Cast» – appen som gjør det mulig å spille av NRK sitt innhold på Chromecast fra en Android-enhet.

  Etter litt barnesykdommer i går har jeg nettopp lagt ut en ny versjon (0.1.1) som forhåpentligvis fungerer som ønsket: play.google.com/store/apps/details?id=com.ctrlplusz.nrkcast Kom gjerne med tilbakemeldinger, men husk at appen er utviklet av meg som privatperson, og ikke NRK, så både de og jeg setter pris på om dere sender de til meg direkte. Adressen min står i appbeskrivelsen.

  Per nå støtter ikke appen radio, teksting eller direktesendinger. Støtte for radio kommer relativt snart. Støtte for teksting og direktesendinger er mer komplisert å legge til, så her tørr jeg ikke gi noe lovnader.

  Rent teknisk så baserer appen seg på sample-appen som Google har tilgjengeliggjort, samt støttebiblioteket deres kalt CastCompanionLibrary. Appen «wrapper» mobilversjonen av tv.nrk.no, og når et program velges henter den ut metadata fra NRK sitt API som den sender til Chromecasten, som viser videoen.

  En stor takk til NRK for velviljen de har vist når det kommer til å legge til støtte for dette i sine baksystemer.

  Happy casting!

  Svar på denne kommentaren

  • Rune Åldstedt (svar til Hans Petter Eide)

   Virker på en måte, men spiller bare av lokalt, ikke tegn til å ville caste. Så virker vel egentlig ikke. Hverken fra tablet eller telefon.

  • Hans Petter Eide (svar til Rune Åldstedt)

   Hei Rune,
   Kan du sjekke om du bruker versjon 0.1.1? Om du gjør det og det fortsatt ikke fungerer så kan du maile meg, så hjelper jeg deg. Adressen er hans.petter.eide kanelsnurr gmail.

   Mvh
   Hans Petter

  • Rune Åldstedt (svar til Hans Petter Eide)

   Sorry alt for sent svar. Det var jeg som kjørte en gammel rom på chromecasten, fungerte når jeg flashet seneste rom igjen. Takk for appen.

  • Svein Høvik (svar til Hans Petter Eide)

   Appen fungerer supert hos meg. Jeg savner selvfølgelig teksting og direktesendinger, så jeg håper dette kommer. Takk for innsatsen, Hans Petter!

  • Utrolig bra app som fungerer utmerket. Jeg får imidlertid ikke chromecastet NRK sine programmer fra pc-en. NRK logoen er det eneste som vises. Hva kan det komme av? Andre programmer og snutter fra YpuTube går bra.

  • Det er vel at man kan velge «cast» fra menyen på nett-tv, istedet for å dele en tab fra chrome?
   Om dette gjør at Chromecast selv står for å hente innhold på nettet, eller om det går via pc’en (som det vel gjør når man bruker Chrome) er jeg litt usikker på etter å ha skumlest noen av kommentarene over.

   Men «alle» venter vel egentlig på en tilsvarende knapp i NRK-appen..

  • Tobias Lundin (svar til Eirik)

   Helt korrekt! 🙂
   Vad som sker tekniskt är att vi sender Reciever-appen (den som lastes på Chromecast devicen) en önskan om att spela en video – sedan står den för allt som följer. Inget skickas således mellan webb-siden og appen förutom uppdateringar på tid så att vi kan visa riktig scrubber i kontrollerna i webbsiden.

 14. Hei, jeg klarer ikke å få brukt denne funksjonen på min data og chromecast. Det kommer ikke opp noe «chromecast-icon» i øvre høyre hjørne av filmvinduet og det går heller ikke an å bruke chromecast-knappet som ligger på toolbaren når jeg er inne på nrk.no (går på andre sider). Jeg har siste oppdatering av Chrome, Chromecast og chromecast-extentionen til chrome. Er ikke denne funksjonen tilgjengelig for alle, eller er det bare noe helldige få som har mullighet til å bruke denne nye funskjonen?

  Svar på denne kommentaren

  • Morten (svar til Martin)

   Samme skjer hos meg at ingen ikon vises i filmvinduet.
   Har en ny oppdatert Chromecast fra fra Elkjøp. Flash ver. 12.0.0.77, Chrome ver 33.0.1750.154m
   Henger også hvis jeg skal speiler fane med nrk opptak/arkiv, mens speiling av fane med direktesending funger.

 15. Hei! Dette var gode nyheter! Har hatt Chromecast i over 6 måneder nå, og brukt den mye på Youtube og Netflix. Kanskje jeg er blind, men kunne ikke se om det gikk an å justere lyden mens man Chromecastet nrk. Dette går fint i både Youtube og Netflix. Kommer det?

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Ronny)

   Vi valde att gå för ett minimum av funktionalitet i ett första läge för att kunna komma ut med någonting snabbt. Det är inget svårt att implementera stöd för att styra volym så nu handlar det bara om hur vi prioriterar våra vidare oppgaver.

  • Tobias Lundin (svar til Trygve)

   Detta har alltså att göra med stödet för olika tekstingsformat på Chromecasten. De två format vi bruker idag (TTML og Fragmented WebVTT) fungerar tyvärr inte bra «out of th box» varför vi valde att släppa tekstingsstödet tills vi får en stabil fungerande lösning på plats.

 16. Fint at NRK er på banen her med en gang.
  For oss som har Canal Digital har det vært en skuffelse at ikke NRK har kunnet kommunisere med T-We. Hva nå grunnen kan være til det…?
  Har bestilt Chromecaster’n, så da blir det artig å sammenlikne med Apple-TV også.

  Svar på denne kommentaren

 17. Fikk Cromecast med posten i dag. Når jeg forsøker å spille av NRK sine programmer gjennom Google Chrome fra pc vises bare NRK logoen på tv-en og ingenting skjer. Jeg kjører MS Vista. Alt annet virker imidlertid og jeg kan bruke NRK Cast-appen fra forskjellige Android enheter. Skulle gjerne hatt den til å fungere fra pc også. Noen som vet noe?

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Ole Bull)

   Det låter som att du bruker cast-knappen i toolbaren och inte cast-ikonen i videovinduet. Dela gärna med dig av mer info så att vi kan se på problemet.

 18. Ole Morten Magnussen

  Opplever samme problem som flere over her. Cast-ikonet vises ikke i avspilleren på min bærbare der jeg kjører WIN 7 HP. Kjørte samme prosedyre på en stasjonær pc med WIN 8 (koblet på samme nettverk) for å feilsøke, og der fungerer det uten problemer. Så da antar jeg at feilkilden er at det kan oppstå problemer i gamle versjoner av Windows?

  Svar på denne kommentaren

 19. Skuffet over at man ikke får teksting. Tenkte jeg og kona skulle begynne å se gjengangerne, men det fungerer svært dårlig uten teksting. Typisk når nrk endelig får dette på plass så er serien tatt vekk fra nrk.

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Jarle)

   Vår enda ambition är självfallet att komma ut med fungerande teksting så fort vi kan, precis som det var vår ambition med att komma ut med Chromecast-stöd snabbt och kontinuerligt förbättra brukeropplevelsen!

 20. Hei. Jeg sliter også med å få opp Cast ikonet i NRK video vinduet. Er det noe jeg må enable for å få dette til. Youtube sitt innhold funker fin fint, og jeg har instalert Cast extension i Chrome….

  Odd A

  Svar på denne kommentaren

 21. Når CC ikonet kom opp i NRK vinduet (første gang jeg fikk det opp var 03.04), så forsvant teksten. Her var jo fordelen at man fikk fullskjerm kun på TV og kune bruke andre tabs på PC videre.

  04.04 kom den «gamle» løsningen tilbake igjen og da var teksten der igjen. Samme både på WIN7 og 8.1.

  Har benyttett CC siden i Januar og fullskjerm + tekst har fungert veldig bra hele tiden, eneste minus er at fullskjerm gjør at du ikke får brukt PC til noe annet.

  Ved å Zoome vanlig skjerm slik at det fremstår som fullskjerm på TV har jeg fåten slags fullskjerm samtidig som jeg kan bruke PC for andre tabs, og det har funket greit.

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Åsmund)

   For direktesendinger har vi inte än lagt till stöd för Chromecast varför man bara kan Casta direkte-fanen via Google Cast Extension. Det är enbart casting av program via cast-ikonet i videovinduet som är nytt.

 22. Frode Fjermestad

  Får ikke cast symbol på chrome, kan kun bruke deling av hele fanen, og da hakker det jo altfor mye. Noe dere kjenner til? Win7 – HP. NRK Cast appen fungerer dog fint, planer for når dere skal åpne opp for direktesendinger på denne? Evt integrert alt inn i NRK TV appen? Mvh Frode

  Svar på denne kommentaren

 23. Jean-Louis Adorsen

  Jeg kjøpte Chromecast i november i fjor og har snart et halvt år brukt den helt problemfritt til å overføre NRKs nett-TV fra PC-en til TV-en i stua. Men etter at NRK nå angivelig har kommet med støtte for Chromecast, er det ikke lenger mulig å se programmer fra arkivet, kun de direktesendte programmene. Prøver jeg å se programmer fra arkivet, blir skjermen svart. Og det er mildt sagt irriterende, for det er jo kun arkivprogrammer det er noen vits i å se på denne måten. Direktesendte programmer kan man se på TV-en direkte. Jeg skjønner ikke hvorfor NRK har gjort noe som helst med saken, siden alt funker perfekt før NRK aktiviserte «støtten». Da problemet oppsto, trodde jeg NRK hadde lagt inn en blokkering av Chromecast, og ble derfor temmelig overrasket da jeg her leste at de faktisk har forsøkt å gjøre det motsatte. Håper de får det til snart, så alt igjen blir slik det var!

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Jean-Louis Adorsen)

   Det låter som att du fortsatt bruker cast-ikonen i toolbaren og inte den nye cast-ikonen i videovinduet. Att inte få opp den nye cast-ikonen verkar vara ett problem för flera som kan vara knutet till OS-version etc. Vissa har delgett att det fungerar om de sett till att ha nyeste Chrome og Google Cast Beta installert. Som sagt tidigare är både Chromecast og Google Cast själva i beta-fasen varför det antagligen dröjer lite tills denna funktionaliteten är helt stabil.
   Din erfaring om att enbart få upp nrk tv ikonen, utan att video lastes, är något vi ser på lösningar för. En annan resurs för feilsöking av Chromecast finner du på Bruk Chromecast med Chrome

  • Jean-Louis Adorsen (svar til Tobias Lundin)

   Jeg fikk opp begge Cast-ikoner, men ingen av dem greide å overføre arkiverte programmer til Chromecast, kun direktesendinger, før jeg fikk tipset om å avinstallere Google Cast og installere betaversjonen i stedet. Jeg har sett på NRK nett-TV med Chromecast siden november i fjor helt problemfritt, inntil dere gjorde endringer i mars. Men nå ser det ut til å virke Ok igjen.

 24. Thomas Vestmark

  Jeg har samme problem – Chromecast funker kun med direktesendinger, ikke med arkiv. Altså motsatt av det som står i artikkelen. Begge deler virket perfekt tidligere. Har brukt Chromecast siden den kom i salg i Norge i fjor høst og ikke hatt problemer med NRK før nå.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Kvammen (svar til Thomas Vestmark)

   Jeg hadde tilsynelatende samme problem, men fant en løsning.

   For å klargjøre; symptomet hos meg var som mange andre rapporterer, at CC-symbolet ikke dukket opp i videobildet og at jeg ikke fikk spilt av fra arkivet. Dersom jeg prøvde å caste fanen med CC-symbolet i nettleseren så kom det opp en indikator som sa noe sånt som «Casting to…», men den fortsatte bare å spinne uten at det skjedde noe på skjermen. Altså fikk jeg ikke NRK-symbolet som noen sier de gjør.

   Jeg så akkurat de samme problemene på to XP-maskiner, samt en Win7 Home.

   Jeg fikk det først til å fungere da jeg av- og reinstallerte chrome, samt fjernet Google Cast extension’en og la inn Google Cast (beta) extension’en i stedet (fra Chrome nettmarked). Tror det var sistnevnte som gjorde susen. Administrasjon (fjerning) av ekstensjoner/tillegg gjøres for øvrig ved å skrive inn chrome://extensions/ i adresselinjen.

 25. Jean-Louis Adorsen

  Takk for tipset om Google Cast (beta). Jeg avinstallerte ikke selve Chrome, men nøyde meg med å fjerne Google Cast og legge inn Google Cast (beta), og nå kan jeg igjen se arkiverte programmer. Skjønner fortsatt ikke hvorfor NRK gjorde noe overhodet siden alt virket problemfritt i et halvt år – helt til til NRK lanserte sin betaversjon.

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Jean-Louis Adorsen)

   Att vi lanserte stöd i webbsiden har att göra med att man får högre bildkvalitet för mindre bruk av nettverket genom att låta Chromecasten själv stå för lastingen av video. Grunnen til att vi inte kunde lansera ett stöd tidigare hade delvis med att göra att Chromecasten inte hade stöd för våra strömformat (HDS/HLS). Vi jobbar vidare på att se till att brukeropplevelsen blir bedre så fortsätt skicka feedback, vi är beroende av den!
   Ju utförliga feedback ju snabbare kan vi försöka lösa problemen.

 26. Testet ut NRK Cast i dag, og det fungerer. Dvs. dette er jo bare en porting av Android-appen, som NRK motvillig klarte å få på bena. Jeg forstår et par språk, men når jeg skal se «Les Revenants» i reprise sliter jeg litt med mangel på teksting. Forstår fortsatt ikke hvorfor jeg kan se dansk og svensk nett-tv direkte på en Samsung TV, men ikke NRK. (For orden skyld, Chromecast tester jeg på en annen TV).

  Svar på denne kommentaren

  • Hans Petter Eide (svar til Lars Irgens)

   Det er jeg som privatperson som har utviklet appen, og ikke NRK. Å støtte teksting er en større jobb, og siden appen er utviklet på egen fritid har jeg enda ikke hatt tid til å gjøre det. Om du ønsker å bidra til å få inn teksting så er det bare å si ifra, så skal jeg få gjort kildekoden tilgjengelig for deg.

  • Lars Irgens (svar til Hans Petter Eide)

   Jeg er ikke primært utvikler, og jeg vet heller ikke hvilket språk dette er basert på (skulle jeg tippe er det Java, selv om flash vel fortsatt er basis for playeren). Kildekoden er velkommen den, jeg kan sette igang en liten dugnad 🙂

 27. Erling Teigen

  Hei! Så bra at dere har fått Chromecaststøtte i nettleseren. Møtte på et lite problem – Jeg får ikke opp tekst (ser at andre nevner det i tråden her også). Det ble vanskelig å se «Kina – Det nye imperiet» uten tekst gitt 🙂 Hadde vært bra om dere får til det også 🙂

  Svar på denne kommentaren

 28. Tekst fungerer ikke, dette er en porting av Android-appen som NRK ikke har vært veldig heldig med. I og med at Samsung ikke er «markedsledende», er det heller ingen løsning for Smart TV. Pussig at SVT og DR funker helt fint..

  Svar på denne kommentaren

 29. Jean-Louis Adorsen

  Det var bare forbigående at det var mulig for meg å se arkiverte NRK-programmer med Chromecast. Nå er det igjen kun direktesendte som kommer fram til TV-en. Jeg kan i det minste se dem tekstet, Ja ja, jeg hadde i hvert fall glede av Chromecasten i et halvt år. Og forhåpentlig greier NRK snart å fikse problemene så det blir like bra som det var før.

  Svar på denne kommentaren

  • Morten Skogly (svar til Kristian Z)

   Jeg får heller ikke opp noe ikon, må bruke Cast to tab. Linux ubuntu, nyeste chrome, testa både vanlig og beta-versjon av chromecastpluginen. Funker fint på youtube.

   Pluginen virker litt buggy på ubuntu, det skjer innimellom (spesielt på tv.nrk.no) at Chrome ikke gjenkjenner chromecasten min, men dersom jeg går til en annen nettside så får jeg castet tabben.

 30. Eirik Vågeskar

  Dette fungerte strålende, i alle fall til å være så fort lansert 🙂

  Et ønske jeg har som jeg ikke har sett nevnt i kommentarene over, er støtte for å bruke kapittelmarkørene til å hoppe rundt i programmet.

  Svar på denne kommentaren

 31. Jean-Louis Adorsen

  Den eneste måten jeg greier å få teksting på arkiverte NRK-programmer er ved å bruke funksjonen Cast this tab.
  Den nye Chromecast-knappen i videovinduet greier det ikke og heller ikke Cast entire screen under Chromecast-knappen i Chrome-vinduet.
  I hvert fall er jeg fornøyd, for med Cast this tab virker alt like bra som det gjorde de første månedene, altså før NRK-appen dukket opp og skapte trøbbel.

  Svar på denne kommentaren

  • Helt enig med Adorsen her:
   – hvorfor kan dere ikke ta vekk alt dette nye inntil det nye virker ordentlig?

   Det virket jo kjempefint med chromecasten til langt uti februar da noen nye funksjoner dukket opp og «ødela» alt….:-(

   Slik det var før februar var det bare å zoome opp den taben man castet for å få «full» skjerm, så kunne man bruke PCen videre i andre taber. ingen problem her med ADSL og snaut nok 2Mbit/s de beste dager…

   Slik det er nå er det jo helt uinteressant å se annet enn direktesendinger med utenlandsk språk for en som ikke skjønner annet enn nordiske språk på film…

   Kun direktesendinger tar med teksten…..

 32. Kristoffer Risanger

  Hvorfor har dere ikke lagt inn direktestøtte? Det burde være veldig lett å få til, Chrome har jo allerede god støtte for HTTP Live Streaming (som dere allerede bruker for iOS-streamingen deres), dere trenger stort sett bare å legge til CORS-støtte på Akamai-serverne deres før playlist-filene (master.m3u8) skal bli streambare.

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Lars Even)

   Hej Lars!
   Tekstingen kommer i version 2. Har vi tur med prioriteringar och andra releaser kanske vi får gjort detta under sommaren 🙂

  • Tobias Lundin (svar til Andreas)

   Det blir som sagt ingen støtte for Chromecast i appen som ligger ute. Vi jobbar på en helt ny app – och den kommer ha støtte!

  • Tobias Lundin (svar til Tore)

   Vi jobbar på det 🙂
   Rækna med att det blir en ny artikkel nær vi får uppdaterat løsningen!

  • Magnus (svar til Eirik)

   Kommer smart-TV-app for LG også, men det er kun 2012-2013 modellene som i første omgang blir støttet.

  • Tobias Lundin (svar til Tom Alexander Hatlen)

   Sedan den førsta implementationen har vi inte haft tid att påbørja en «version 2». Førhoppningsvis kan vi få tid med detta innan høsten och få på plass teksting og andre ting som ligger på allas ønskelistor 🙂

 33. Morten Otterstad

  Vi får holde trøkket oppe 🙂

  Hvordan ligger det an med implementeringen av Chromecast i NRK-appen (Android for min del)?
  Det ligger tross alt en uoffisiell sak som funker ganske godt: «NRK Cast», så det burde være en grei skuring for dere å fikse opp appen.
  MEN, jeg antar dere vil ha tekstingen på plass først, det vil gjerne jeg se også.

  En annen ting litt på siden.
  Nå er det faktisk et bedre tilbud til PC/mob/Tab-brukere enn TV-tittere. I tillegg kan man slippe unna lisens ved å kun bruke nettbaserte tjenester. Hvordan forsvarer dere egentlig at det er et bedre (i alle fall mer fleksibelt) tilbud til potensielt gratisbrukere enn for lisensbetalere? 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Tobias Lundin (svar til Aasulv Tveitereid)

   Den Android-appen som ligger ute kommer vi inte att implementera någon støtte for Chromecast i tyværr, detta med bakgrunden att det jobbas med en helt ny version.

  • Ny app eller oppdatert gammel… vi er mest ute etter en dato 😉

   Du skal få slippe å binde deg til eksakte tidspunkt, men dere har vel noen ambisjoner om når dere slipper app med Chromecast-støtte (og gjerne også undertekst)?

 34. Fortsatt litt imponert over han som lagde en helt glimrende app for Samsung-TV, med tekst og det hele. Tror han hadde fikset alle problemstillinger her uten å knekke NRK’s budsjett.

  Svar på denne kommentaren

  • Lars (svar til Lars)

   Men det samme vil vel skje som det gjorde da en kreativ fyr klarte å lage en app for Android for en del år siden. Den ble stoppet uten at NRK hadde noe alternativ.

  • Jon magne (svar til Lars)

   Ligger denne appen for samsungtv ute enda? Finner den ikke på Samsung apps. Heter den noe spes? 🙂

  • Sumo har kun teksting enkodet i videoen. Litt lettere å «støtte» teksting da. I vår løsning blir det mulig å skru teksting av og på etter personlig preferanse.

 35. Så gjennom denne tråden på nytt for å finne info om appen til Samsung tv. Ser at denne appen skal være sluppet, men finner den ikke på Samsung apps på smart tven min. Heter den noe spesielt?

  Svar på denne kommentaren

  • App for Samsung er ikke lansert. Om en måned vil du nok finne den på din smart-TV, om du har en modell fra 2012-2013. Når vi før støtte for Samsung 2014 er fortsatt litt usikkert.

  • Anders Kvammen (svar til Magnus)

   Når vi er inne på TV-apper: hvordan er det med støtte for andre TV-fabrikater? Mener jeg har lest at det er planlagt støtte for de vanligste merkene.

   Jeg har selv en Panasonic, så lurer selvsagt spesielt på den… Det er en 2012 eller 2013-modell.

  • Anders Kvammen (svar til Magnus)

   Flott! Er tidsperspektivet noenlunde det som nevnes over her (en mnd) for alle de nevnte fabrikatene?

 36. Aasulv Tveitereid

  Noen ny info når den nye nrk appen som støtter chromcast blir sluppet. Har planer om å kun bruke chromecast «resten av livet» og kutte ut alt annet tull og ball. snakker vi dager/uker/måneder??? mvh aasulv

  Svar på denne kommentaren

 37. Hei

  På noen programmer hakker det mellom pc crome nettleser og TV.
  På pc og tv er lyden fin
  På pc flyter bilde fint men på tv hakker bilde.

  Kjøpte ny ASUS ruter i går med det siste, men flaskehalsen var ikke der.

  Tror ikke det er PC siden det ikke er alle programmer eller kanaler.
  Feks NETFLIX flyter fint men HBO hakker.

  Har dere noen tips.

  Svar på denne kommentaren

  • Vidar Holum (svar til Vidar Holum)

   Hei
   Ringte HBO, fikk svaret, de hadde ikke støtte for Cromcast.
   Så NRK dere leder! som vanlig 🙂

   PS viste heller ikke når det kom, synd, abb. henger i en tynn analog tråd….

 38. Jeg liker det godt! Eneste problemet jeg har kommet over er at hvis jeg trykker på et bokmerke i videoen mens jeg caster så spiller nettleseren min av fra bokmerket, mens tven fortsetter å caste fra starten.

  Dog et lite problem, så jeg er fornøyd 🙂

  Svar på denne kommentaren

 39. Nå har chromecast en funksjon for å speile android-skjermen. Da kan man få fullgod direktesending fra den vanlige NRK-appen, dog uten teksting av gamle programmer.

  Der er også en gratisapp Wifi display (miracast) som gjør samme nytten.

  Imidlertid har jeg hatt et problem med lyden – den detter ofte ut, av en eller annen grunn.

  Svar på denne kommentaren

 40. Jarle Andersen

  Jeg har prøvd å lese gjennom hele tråden (hvor det kommer utrolig mye hjelp, det skal sies), men jeg har ennå ikke forstått hvordan jeg skal få castet nrksuper arkivet (Det er ungene som driver utviklingen på etterspørselbasert tv :)). Jeg har en android telefon. Er casting av skjerm eneste mulighet?

  Svar på denne kommentaren

 41. Video gjengivelsen hakker fordi Chromecast benytter 60Hz framerate mens videomaterialet er i 50Hz. Jeg ser kun en som har kommentert dette tidligere i denne diskusjonen.

  Jeg ser av utenlandske omtaler (fra 50Hz framerate-land) at dette er et problem.
  Jeg får den samme hakkingen hvis min MythTV setter HDMI framerate til 60Hz. Men i Linux er det bare å endre dette til 50Hz så er problemet løst. Men det er ikke mulig så langt jeg vet å endre dette i Chromecast da denne ikke er open source. Bare Google kan gjøre noe med dette.

  Jeg har vanskeligheter med å skjønne at ingen flere kommenterer denne stygge hakkingen.

  Svar på denne kommentaren

 42. Litt irrelevant for forumet kanskje, men til min store forbauselse har NRK nå lagd en app for Samsung TV. 3 år at jeg etterspurte det første gang, med det svaret at Samsung ikke var noen stor aktør, og at de ikke ville satse på det, og et snaut halvår etter at en privatperson lagde en fullgod app under pappaperm. Nå lurer jeg litt på hvor mye NRK kunne spart på å kjøpe appen eller tjenestene fra marius.thoering.no/

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Lars Irgens)

   Hei!

   Då vi bestemte oss for å lage Smart-TV-appane ville vi dekkje alle dei store produsentane; ikkje berre Samsung. Då måtte vi gå litt breiare til verks enn å kjøpe den eine appen frå Marius.

   Og: For tre år sidan var det _veldig_ få Smart-TV-ar i Noreg, og dei var ikkje veldig smarte heller 🙂

   I dag har TV-ane langt betre kapasitet, er smartare, og er ein super plattform for NRK TV.
   Eg håpar du likar dei nye appane.

  • Lars Irgens (svar til Erik Bolstad)

   Ja, jeg forstår jo det, men i begynnelsen var det så irriterende mye favorisering av Apple. Android kom fullstendig i skyggen. Nå er jeg plutselig litt usikker på hvor gammel min Samsung-TV er, mulig 2 år når jeg tenker meg om. Jeg er er stor fan av NRK, og spesielt arkivet, så jeg har sett mye flott på denne TV’n via både HDMI-kabel fra PC’n og en Android-sak plugget rett inn, men det blir jo fort mye Netflix etc. når de til og med klarer å levere tekst på fransk film. Hovedankepunktet mitt i sin tid var vel mangel på tekst på Android. Mulig det er løst nå, men det ble uinterresant for meg etter at Marius kom med sin eminente app (som han klokelig holdt unna enhver «Store» for å unngå sperre). Men oppsummert; flott at det utvikles for alle plattformer hos NRK også 🙂

  • Det har ikke vært så mye favorisering av Apple.
   tv.nrk.no har vært tilgjengelig på begge plattformer i lang tid. At noe har fungert dårligere på Andoid enn iOS er fordi det er utrolig mye enklere og mindre tidkrevende å utvikle for en relativt kontrollert plattform som iOS/Apple, enn det er for anarkiet som hersker i Androidverden 🙂

   Chromecast (som vi lanserte før Apple TV) var derimot enkelt å få bra, selv om det også der var en del utfordringer med teksting, noe som er fikset i den nye versjonen som snart lanseres. Støtte for Chromecasting fra nativeapp er allerde lansert på Android, mens det kommer snart iOS.

  • Lars Irgens (svar til Magnus)

   Anarkismen lå mitt hjerte nært i min ungdom. Hadde nesten glemt det. Da vet jeg i allefall at jeg har valgt rett plattform 🙂

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Bjørn)

   Når vi skriv «snart» tyder det som regel at vi siktar mot noko a la ei veke eller to.

   Men som du sikkert veit: Det er mange faktorar som gjer at ein kan bli forseinka (som vi jo definitivt har blitt med å få på plass teksting i Chromecast); alt frå overraskingar hos oss sjølv til godkjenningsprosessar hos Apple.

   Eg skriv med vilje aldri eksakte datoar. Vi er veldig opne om kva vi arbeider med, planar frametter o.s.v. Ulempen med det er at mange sit og ventar på at vi skal bli ferdige; fordelen er at vi får utruleg mykje god hjelp, tips og råd. Orsak for at vi ikkje er meir eksakte når det gjeld lanseringsdatoar!

  • Hei.
   Takk for tilbakemelding. «Snart» er jo et meget relativt begrep. Eksakte datoer blir vel for mye å forlange, men det hadde gått an å heller skrive hva dere har som arbeidsmål, for eksempel «innen utgangen av november». Men det var en fin oppklaring fra deg på hvordan dere tenker.

   Dere får bare ta det som et tegn på at vi er utålmodige i iveren etter det dere utvikler. Dere utvikler ting som settes pris på, og da skapes forventninger. Det samme gjør hele denne «dialogsiden», mener jeg, enten forventningene er skapt av dere, eller andre dialogdeltakere. Det er en positiv greie. Takk for en levende side fra dere i NRKbeta! 🙂

 43. Hei!
  14.sep kom dere med oppdatering på nrk.TV – appen (IOS).
  Der stod det at oppdateringen inneholdt bla chromecast- men jeg får fortsatt ikke brukt chormecast med iPAD-en min. Brukerfeil ? eller var ikke det med i denne oppdateringen ?

  for øvrig er nrk.tv en suveren app 🙂

  Mvh Eri

  Svar på denne kommentaren

  • Leif André Brekke (svar til Mette)

   Har hatt skkurat samme problem: Et program stopper på nøyaktiig samme sted. Du kan trolig komme videre om du trykker på menyen og velger «Fjern fra påbegynt».

 44. Hei, nå har appen plutselig sluttet å virke. Når jeg prøver å caste på min samsung-telefon, kommer «NRKTV» opp på ellers svart tv-skjerm. På telefonen kommer melding «No media information available» når jeg trykker cast-symbolet. Dette har jo fungert perfekt i flere uker.
  Netflix fungerer perfekt. Tips?

  Svar på denne kommentaren

 45. iPad + Chromecast = fantastisk og undertekst
  IPad alene. = Egentlig bra, men mangler undertekst

  Etter støtten for casting ble implementert så har det fungert knirkefritt med tekst og det hele.
  Men ikke tale om jeg får tekst lenger når jeg kun bruker Ipaden. Prøvd å tømme innholdet i innstillinger, reinstallert men der kommer overhodet ingen tekst. Ganske kjedelig å se franske og arabiske dokumentarer da jeg hoppet over de språkene på skolen..

  Kjære NRK… Kjenner dere dette problemet? Eller er det bare meg som sliter med det…

  Svar på denne kommentaren

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Yngve)

   Det er et problem med at undertekster ikke vises om du har valgt høyeste kvalitet på videoen. Vi jobber med dette nå. Om du setter på automatisk, og har normalt god båndbredde, skal du uansett få den beste kvaliteten vi kan tilby, og undertekster vil fungere som normalt.

 46. Skulle til å skrive en gretten kommentar om at Chromecast ikke virket etter Androidoppdateringen 1. desember. Før jeg kom på at jeg koblet fra pinnen for å få på julebelysningen i TV-kroken…

  *<|:-)) God jul & godt jobbet!

  Svar på denne kommentaren

 47. Chromecast fra Google behandler ikke videoformater med 50 Hz riktig. Det medfører kraftig hakking ved panoreringer. Jeg har rapportert dette og nå fikk jeg svaret at de vet dette men de vil ikke korrigere det. 45 andre brukere har lagt sine synspunkter til denne saken som er registrert som «Issue 374: No way to set HDMI framerate to 50Hz causes judder».

  Denne saken er ikke så vanskelig å løse. Jeg har det samme problemet med min Linuxbaserte MythTV hvis jeg ikke konfigurerer den riktig. Det er bare å beklage at produsenten ikke ser seg i stand til å levere en løsning som støtter videoformatet i de land de selger enheten til.

  Det er nedslående å lese Googles begrunnelse:

  #33 lnicho…@google.com
  We appreciate everybody’s input on this issue. Our engineers have spent some time investigating the issue and have worked with our hardware partners to consider various solutions. Our conclusion is that the TV is in the best position to handle HDMI refresh rates. Chromecast cannot attempt to handle changes in HDMI refresh rates since it is very hard to accurately identify the incoming frame rate. Also, every time there is a HDMI mode change, it usually leads to flashing or loss of picture for a few seconds. Blu-ray players can handle this issue because discs have extra metadata that would allow players to output at the most suitable rate. This is very hard to pull off with streaming content.

  #34 tmarkl…@gmail.com
  Then why are you not providing a MANUAL setting through Chromecast app, or are we forced to buy an AppleTV, which actually works in 50hz?

  Svar på denne kommentaren

 48. Hei.
  Jeg bruker Chromecast til drive en infoskjerm på Odda ungdomsskole. Problemet er at den med jevne mellomrom mister kontakten med pc-en og jeg må caste på nytt. Ligger det inne en dvalemodus innstilling i chromecast slik at den logger av etter noen timer ? Pc er innstilt til aldri å gå i dvale så det er ikke den som skaper trøbbel.

  Svar på denne kommentaren

 49. Kåre Bjørnstad

  Ikke bare litt,men veldig irriterende at kombinasjonen Tv2Sumo og Chromecast fungerer helt utmerket .Det samme gjør kombinasjonen YouTube og Chromecast
  Hva Hvor ligger problemet som gjør at NRK ikke klarer å få på plass en teknisk løsning som gjør at NRK og Chromecast kan fungere

  Svar på denne kommentaren

  • Kristian Haga Karstensen (svar til Kåre Bjørnstad)

   Chromecast funker da fint med NRK beta-appen?
   TV2 Sumo har jeg derimot ganske dårlig erfaring med, mye hakking og stopping, men det gjelder kanskje mest på livesendingene.

 50. Jean-Louis Adorsen

  Jeg har sett på NRK via Chromecast helt siden Chromecast ble tilgjengelig høsten 2013. Hadde litt problemer noen uker våren 2014 da NRK angivelig lanserte støtte for Chromecast, nesten et halvt år etter at jeg hadde begynt å bruke Chromecast.

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Vestmark (svar til Eirik Anderssen)

   Er det noe spesielt med direktesendinger? Jeg har sett på både direktesendinger og eldre sendinger fra NRKs nett-TV tilnærmet problemfritt i over ett år, siden oktober 2013. En sjelden ganger mister de kontakten, og enda sjeldnere lugger det. Bruker bærbar PC som sender til Chromecast-pinnen.

  • Eirik Anderssen (svar til Thomas Vestmark)

   Forskjellen er at det ikke støtter direkte streaming fra sky>chromecast. For å se direktesendinger på chromecast må man caste hele browseren/skjermen og dermed streame video mellom laptop/mobil og chromecast. Dette er ikke en fullgod løsning, og kvaliteten har lett for å bli dårligere, spesielt hvis man caster fra mobil.

  • Thomas Vestmark (svar til Eirik Anderssen)

   OK. Jeg er ikke noen ekspert på de tekniske sidene ved dette. Så lenge jeg får sett programmet på en stor TV istedenfor på en liten PC-skjerm, er jeg fornøyd. Uansett er jo det å se på nett-TV noe jeg kun gjør unntaksvis, når det er et program jeg har glemt se direkte eller glemt å ta opp på dekoderen.

 51. GeriatriskeGunvor

  NRK direkte fra Chromecast er svært etterlengtet. Det er det eneste som holder meg tilbake fra å kvitte meg med de 4 AppleTV-ene jeg i dag har. Både kvalitet og støtte for alle typer OS er overlegen på Chromecast vs AppleTV.

  Jeg er en av dem som ikke har hatt vanlige TV-signaler på flere år, og har sagt opp NRK-lisensen for lenge siden. Men det er først og fremst et spørsmål om pris. NRK-lisensen er eksepsjonelt dyr for en enkelt kanal å være. Spesielt når man har blitt vant til strømming. Få prisen ned til et normalt nivå så hadde jeg helt klart abbonert.

  Med fare for å skyte meg selv i foten, lurer jeg på hvorfor NRK ikke allerede nå begrenser tilgang til nett-TV til registrerte lisensebetalere. Det hadde vært superenkelt.

  Svar på denne kommentaren

 52. Frank Even Hagen

  Når jeg ser «innesperret » og andre programmer, sin er tekstet, kan jeg ikke se tekstene lenger. Jeg så dem før, og jeg ser tekstene på appen og på PC en. Men ikke nå jeg Caster til TV en. Hva hatt skjedd? En oppdatering til Chromecast?

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Even Hagen (svar til John Andre)

   Før var alt ok med tekster. Men nå er det altså vekk. I det minste er jeg ikke alene. Kanskje bug etter NRK app oppdatering?

  • Tobias Lundin (svar til Frank Even Hagen)

   Rask feedback, det gillar vi 🙂
   Tyværr gick vi ut med en release igår som verkar vara orsaken till problemen med teksting.
   Vi ær på problemet och skall ha en løsning ute innan tv-kvællen startar.
   Många Chromecast-brukere hær på teamet så ær helt klart en prioritert oppgave 😉

 53. NRK og SVT sender en god del Dolby Digital 5.1-lyd via vanlig kabel TV. Netflix sender også samme lydkvalitet via Chromecast. Så langt har jeg ikke registrert noe Dolby Digital 5.1 i NRK via Chromecast. Er dette langt unna tro?

  Svar på denne kommentaren

 54. Arvid Rune Rånes

  Usikker på om dette er riktig sted for denne, men har ikke funnet noe bedre sted: Bruker NRK sin nettradioavspiller med Google Chrome og ChromeCast fra PC en god del, dette fungerer supert. For å slippe å ha TV’n på når jeg hører på radio, har jeg kjøpt to stk. ChromeCast Audio. Disse ser ikke ut til å fungere med nrk sin nettradio. Når jeg caster til ChromeCast Audio hører jeg oppkoblingslyden, men det kommer ikke noe radiolyd etter det. Er dette et kjent problem? Bruker jeg f.eks tunein.com så fungerer det uten problem.

  Svar på denne kommentaren

 55. Sliter dere med stream til Chromebooks?
  Pixler opp i direktestreams, ikke arkiv. Det underlige er at på nettsiden til T-we også er NRKs direktestrømmer pixlete og full av digitalstøy, mens alle andre kanaler fungerer perfekt.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.