nrk.no

Du vil ikke tro hva dette er – før du ser det tredje bildet

Kategori: Webfunn


Fotografen Michael Paul Smith må sies å være over gjennomsnittlig interessert i femtitallet. I samlingen sin har han bilder av klassiske Cadillac-er parkert foran diners, frisør- og barbersalonger, og andre ikoniske elementer fra tidsperioden.

cool-miniature-town-cars-photographer-recreation

Og rent fototeknisk er bildene gode. Lyssetting, utsnitt og eksponering er bedre enn mye annet man har sett av bilder fra femtitallet.

AtNMo0R

Men alt er selvfølgelig bare jug og bedrag.

For disse bildene er på ingen måte tatt på femtitallet – de er tatt i nyere tid. Byen som fotograferes finner du heller ikke på kartet – den har blitt bygget på hobbyrommet til Michael Paul Smith.

xETNx7B

Michaels hobby er litt spesiell: Han bygger superrealistiske modeller av bygninger og gater, og fotograferer dem på en måte som gjør det nærmest umulig å anslå at bildet er konstruert.

ZyIjAOL

…selv når du faktisk vet hvordan konstruksjonen er satt sammen.

Wkw3Mof

Stort sett alle bildene er tatt utendørs, kun ved hjelp av naturlig lys, riktig perspektiv, og et rimelig Canon SX280-kompaktkamera.

miniature-car-photos-elgin-park-michael-paul-smith-6

Michael har gjennom 25 år fotografert utallige scener fra den fiktive byen Elgin Park, og bilder fra overalt i byen kan du se på Michaels Flickr-konto.

Flickrs blogg kan du også se en kort featurepresentasjon av Michaels bilder, samt høre litt om historien bak hans hobby:

Vi i NRKbeta synes dette er et veldig fascinerende prosjekt, og kan ikke annet enn å lovprise Michael Paul Smiths tolmodighet og detaljfokus.

FStoppers har et lengre intervju med Michael, hvor han forteller inngående om denne litt sære lidenskapen sin. Du kan også se hele prosjektet på hans egen nettside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.