nrk.no

Autofullført norgeskart

Kategorier: Idag prater vi om & Moro


Er det noen sammenheng mellom et sted og søkene som blir gjort på det?

Vi lot oss inspirere av Usvsth3ms autofullførtekart over De britiske øyer og Mashables kart over skjulte begjær blant amerikanske stater. Derfor laget vi vår egen oversikt med Norge som utgangspunkt.

For hva får du når du skriver «Trondheim er» i søkefeltet på Google?

Google-søk på "Trondheim er" Skjermdump: Google.com
Google-søk på «Trondheim er» Skjermdump: Google.com

Mye forskjellig, som du kan se. I kartet øverst i saken har vi altså satt opp de første treffene på en rekke steder i Norge.

Vi kan vedgå å kjenne oss igjen i enkelte av beskrivelsene, men Tromsø og Bergen får vel hard medfart.

Hvilke steder mangler, og hva sier autofullfør om dem?

4 kommentarer

  1. Knut Karevoll

    Det er vanskelig å få data ut av Google på denne måten ettersom dei inkluderer mykje informasjon du ikkje har kontroll over når dei gjer deg resultatet. Du får sikkert eit heilt anna resultat dersom du søker frå ein annan plass i verden, Norge eller Oslo, eller dersom du skrur av cookies. Det kan vere dette kartet seier mest om NRK ansatte, Oslo inbyggere eller Ståle sitt syn på norske byar.

    Svar på denne kommentaren

    • Ståle Grut (NRK) (svar til Knut Karevoll)

      Hei Knut! Det stemmer at Google benytter mye ulik data for å skreddersy både søkeresultat og disse forslagene. Vi har testet ved å både være innlogget og utlogget fra google, og det har gitt utslag på enkelte søk. Har også søkt fra både vestlandet og østlandet, men ikke opplevd nevneverdige utslag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.