nrk.no

Kjære Vilde og Pia Elise – dere er hjertelig velkomne!

Kategorier: Det sosiale nettet,Journalistikk & Video

Skjermskudd fra «Får vi praksis i NRK» av Vilde Bratland Erikstad og Pia Elise Solvik Dahl

Kjære Vilde Bratland Erikstad og Pia Elise Solvik Dahl

Vi så videoen deres:

Og vi er veldig glade for at dere ønsker å ha praksisuken deres nettopp hos NRK – dere har laget en søknad som viser at dere behersker mange ting innenfor idéskapning og medieproduksjon allerede.

Vi liker best å si ja

Det ser ut som dere får endel «nei» over telefonen i starten av videoen deres, og jeg beklager om dere opplevde NRK som avvisende. Vi får mange henvendelser om praksis, og vi vil gjerne være sikre på at vi har kapasitet til å gi god oppfølging. Av til kan det nok være vanskelig å løfte blikket fra produksjonen vår i dag og skape rom for de nye talentene vi trenger for å være nyskapende i overmorgen. Men når vi ser videoen deres, ser vi at dere har ambisjoner, talent og – ikke minst – god gjennomføringsevne. Så vi tror at det å ha dere hos oss i praksisuken kan være utbytterikt og inspirerende for begge parter – det er også viktig at vi i NRK bygger opp under talentutviklingen i Norge. Så vi vil gjerne ønske dere velkommen.

Det er noen praktiske ting vi må finne ut av. NRK er jo en stor bedrift, med mange ulike steder å være og lære, så vi vet ikke helt hvor dere tror dere får mest utbytte, og om det passer best om dere er tilknyttet et av lokalkontorene vi har i hjemmeområdet deres, på distriktskontoret i Bodø, eller om dere heller vil være i Tromsø, Trondheim, Bergen eller i Oslo. Men dette er detaljer. Det finner vi ut av.

Først og fremst: Vi er veldig glade for at dere vil komme til oss for å lære og for å dele entusiasmen deres, og dere skal vite at dere er hjertelig velkommen.

Hilsen Thor Gjermund Eriksen, Kringkastingssjef

OPPDATERING: Pia Elise og Vildes praksisplass er på plass

25 kommentarer

 1. Håper dette er en ny linje fra NRK… Etter hva jeg har erfart har vi _alltid_ sagt nei.. Jeg har på eget initiativ og for egen risiko tatt inn elever som har fått følge mitt arbeid med morrasending og annet – men jeg syns det er hyggelig om NRK blir litt mindre avvisende til de ivrigste..
  Jeg foretar følgende utsiling – «vil dere helt uten betenkelighet stille på Tyholt klokka 0500?» Dersom de drar på det er det uaktuelt å la dem få komme 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Tor Arne Skålvik (svar til Øyvind)

   Uttalelsen til Knut Carstensen var helt sikkert ment generelt, ut fra antagelsen om at ikke all «investering» i NRK er like «nyttig». Slik uttaler man seg ofte («for en gangs skyld»), selv om man vet at masse er godt anvendte «lisenspenger».

   Svaret ditt Øyvind, blir temmelig fjortis. Lite seriøst svar fra en nettside og en stab som skal framstå profesjonelt. Her hadde det holdt lenge med en «spøk» som svar, – eller noe mer diplomatisk (hva var det Knut egentlig mente?).

   Ellers er det helt toppers at dere er åpne for «praksisplasser»!

  • Tor Arne Skålvik (svar til Eirik Solheim)

   Jeg antok av svaret at Øyvind «representerte» siden her. Er det ikke så, så beklager jeg en forhastet kommentar.

   Innholdet i kommentaren står jeg for, hva gjelder denne Øyvind – med ev unntak for «feil adressering» i teksten.

   Du gjør det heller ikke «enklere» Erik, ved å svare med et spørsmål, i stedet for å «oppklare» forholdet. I så måte er det fortsatt uklart om Øyvind har noen relasjon til NRKbeta 🙂

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Tor Arne Skålvik)

   «Øyvind» i dette kommentarfeltet har ingen relasjon til NRKbeta.

   En herre ved navn Øyvind Solstad – som idag er i VG – var NRKbeta-redaktør i gamledager, men han forlot åstedet i 2010 – mulig det er ham du sikter til?

  • Øyvind Solstad (svar til Tor Arne Skålvik)

   Og for ordens skyld: Det er ikke jeg som har kommentert over her. Det er 14400 som heter Øyvind i Norge og faktisk sju som heter Øyvind Solstad.

 2. That’s the spirit! Jeg heier på at dere får eget praksisprogram i NRK! Jeg ser på, jeg! Lærerikt for dere, lærerikt for mange andre elever i vårt langstrakte land som har den samme drømmen!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.