nrk.no

Interessant longread om webdesign

Kategorier: Webfunn & Webutvikling

Blob av Zack Dougherty

illustrasjon hentet fra artikkelen
illustrasjon hentet fra artikkelen

Snublet over denne artikkelen idag. Endel kloke tanker her, og godt skrevet. Bryet verdt, om du har tid. Få med deg videoene også. De er verdt en egen sak hver av dem, egentlig. Både BBC-videoen og West Wing-klippet. Sistnevnte er historiefortelling og snikpedagogikk av høy klasse.

If something can be anything, it usually becomes everything.

Les What screens want av Frank Chimero

3 kommentarer

 1. Tror ikke helt jeg forsto den avslutninga. Hvis vi lager kule nok ting så blir verden mindre hierarkisk og mer åpen og «vill»? (Har ikke nettet blitt bare mindre åpent og vilt i takt med at det har blitt mer og mer brukervennlig og veldesignet?)

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til fl)

   Jeg oppfattet ham i den delen av artikkelen som at han snakket på et mer overordnet nivå enn design. Rett foran åpen&vill-delen står det:

   technology is shining back on us. We made it, and now it is making us. The abstractions we created have distortions that hurt and reduce us.
   […]
   Our saving grace is that one territory—in this case, the internet, technology—can have more than one map. We can make maps that distort less, or at least accurately represent our goals for all of this technology.
   […]
   Maps support the values of those who make them, and distort everything else. So, if your goal is a poker game for rich old white guys, we’ve got a fantastic map right now. I think it’s in all of our best interests to get working on a new vision for the web, and a new role for technology.

   …men det kommer litt uventet i en sak som opp til dit handler om usability og design.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.