nrk.no

Fredagsmoro medio november

Kategorier: Teknobabbel & Uka som gikk

GoPro-gründer Nick Woodman dokumenterer etter sigende alt han gjør. Her fra 60 Minutes-dokumentaren.

Vi har samlet noen kule lenker du kan ta med deg inn i helga.

GoPro-videoer er nesten alltid stilig, men hvordan startet imperiet egentlig? 60 Minutes har en dokumentar om saken.

To film yourself – Before GoPro – you needed another human being. Not only that, the other person needed to have photography skills to make it look good.

Nick Woodman, GoPro-gründer

BuzzFeed har samlet sammen svarene fra denne Quora-tråden og bildelagt dem. Et imponerende skue fra fantastiske steder rundt om i verden. Norge er selvfølgelig representert i 27 Surreal Places To Visit Before You Die

Extreme Trolltunga

Du har sikkert sett videoer hvor stillbilder har fått en slags 3D-effekt, der forgrunnen beveger seg over bakgrunnen? Nå kan du lære deg hvordan du selv kan blåse liv i bildene dine:

ble det klart at Snapchat nok en gang avslo et tilbud om oppkjøp fra Facebook. Denne gangen snakker vi om rundt 3 milliarder dollar.

Med så mye penger kan du i følge WSJ sende et romskip til Mars, gjøre medisinsk forskning som virkelig monner eller stifte en by på havbunnen. Men trutmunn-kanal #1 kan man tydeligvis ikke kjøpe.

Med bakgrunn i børsnoteringene av selskap som Facebook og Twitter er det grunn til å spørre hvor mye slike selskap egentlig er verdt. Brukerne på HackerNews har i anledningen en god analyse vi kan stille oss bak, om elefanten i #sosialemedier-rommet, Pinterest.

Pinterest is the greatest cash cow in the making that nobody’s talking about. (I mean, they’re talking about it. But nobody’s talking about it the way they’re talking about Snapchat, which is kind of nuts. Pinterest is the perfect ad platform, outside of Google, for a demographic almost every major consumer brand cares deeply about.)

jonnathanson

NRK hadde for litt siden en sak om følgende video av La Sagrada Familia, som også er verdt en titt. For hvordan skal katedralen som «aldri blir ferdig» egentlig se ut? Svaret skal etter sigende komme i 2026, men før den tid må vi nøye oss med denne stilige illustrasjonsvideoen:

Vi har tidligere hatt møter med store dyr her hos NRKbeta. Denne gangen er det ingen droner involvert, men dokumentasjonen er det ingenting å si på:

Du er kanskje en av dem som kommer til å kjøpe PlayStation 4 eller Xbox One når de snart melder sin ankomst? På Playstation 4 må alle spill mellomlagres harddisken før du kan spille dem. Da kan det bli trangt om plassen med kun 500GB internminne. Derfor er kanskje denne guiden for oppgradering til SSD-disk verdt å sjekke ut.

Om du enda er i tenkeboksen kan denne lekre PS4-anmeldelsen i Snowfall-stil kanskje være tungen på vektskålen? Vi lurer på om dette er første gangen reklame har vært puttet i en slik scrollesak, og det kjennes i hvert fall ikke ut som om øynene trenger dyprens etterpå.

Polygon.com sin anmeldelse av PS4
Fra Polygon.com sin anmeldelse av PS4

Lenge siden du har sett en skikkelig god domino-video? Ta en titt:

Justin Bieber har kastet seg på backing-av-sosiale-medier-firmaer-bølgen, med selfie-delingstjenesten (ja, nå er den her) «Shots Of Me«. Er du klar for enda et sosialt medium?

Shots of Me
Shots of Me

Med tanke på brukervekst burde han kanskje tenkt i retning Tinder, som etter sigende eksploderer her til lands. Biebers navnebror kan fortelle om en eventyrlig daglig vekst:

– Vi vokser rundt fem prosent hver dag. Det er helt sinnssykt!

Markedsdirektør og gründer av Tinder Justin Mateen til NRK

I en annen kategori av apps, lurer vi på om Office-pakken og touch-skjermen endelig har funnet hverandre. Appen HopTo ser i følge denne videoen ut til å ha funnet en god løsning, som er vesentlig for oss som driver mye med regneark og slikt. Er det noe å lure på når den (enn så lenge) også er gratis?


Mer hos VentureBeat

Twitter var ikke dum denne uka, et par favoritter:

Da er det tilbake til NRKs sjakkdekning!

Har du noen favoritt-funn denne uka?

PS: Rett etter publisering kom vi over denne fantastiske Twitter-dialogen med flere store merkevarer. Godt jobba!

3 kommentarer

  • Ståle Grut (NRK) (svar til Sarig)

   Den var veldig stilig! Likte spesielt hvordan dybdeskarphet fungerte med stills satt sammen til video!

   Og ikke minst:

   «We’ve ended up with over 140GB and 6K images»

 1. Håvard Pedersen

  Da kan det bli trangt om plassen med kun 500GB internminne. Derfor er kanskje denne guiden for oppgradering til SSD-disk verdt å sjekke ut.

  Du får vel som regel (jada, det finnes unntak) mindre plass enn 500GB når du oppgraderer til SSD, så det blir ikke mindre trangt om plassen.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.