nrk.no

Nerdene gir penger på ny – nå til filippinske tyfonofre

Kategorier: Det sosiale nettet & Internett


Filippinene er rammet av en alvorlig naturkatastrofe, og nyhetsstrømmene i sosiale medier fylles opp av folk som snakker om hvor leit det er. Men også av noen som faktisk GJØR noe.

Nerd Aid

Erlend Schei, utvikler i Finn Labs – på Twitter kjent under @nerdegutt – er blant dem som gjør noe. For to år siden satte han igang en innsamling – Nerd Aid – som samlet inn 1 000 000 kr til sultofre på Afrikas horn.

Nerder, ass

Donasjoner etter størrelse - fra nerdaid.no
Donasjoner etter størrelse – fra nerdaid.no
Og mens andre innsamlingsaksjoner gjerne samler inn beløp som slutter på 50 eller 00, ga folk i Nerd Aid like gjerne 1337 kr, 256 kr, 2718 kr etc. Du kan lese mer om det i Tall, tall og mere tall.

Why stop now just when I’m hating it?

Men hvorfor gi seg etter én innsamling? På forsommeren iår samlet Nerd Aid 2 inn over 200 000 til Syria. Og nå er det forsyne meg igang igjen – nå til filippinske flomofre.

Norske nerds og hangarounds viste gjennom Nerd Aid 1 at de brydde seg om Afrika. I Nerd Aid 2 samlet vi inn flere hundre tusen til Syria.

La oss bruke vårt enorme nettverk til å nok en gang rekke ut en hjelpende hånd til uskyldige ofre. Varme, hyggelige og vennlige filippinske familier og barn. Gi noen kroner, og spre budskapet om Nerd Aid i dine sosiale kanaler: http://j.mp/nerdaid3 eller hashtag #nerdaid. Dette har vi råd til!

Erlend Schei på Røde Kors’ innsamlingssider

Hvorfor?

NRKbeta spurte Erlend Schei hvorfor han arrangerer dette. Han svarer:

It just makes sense 🙂 Jeg vet at nerder både bryr seg og har råd, og det er like gøy hver gang å se hvor kraftig IT-nettverket er.

Og vi har det så fett i Norge at det bare skulle mangle. Triggeren var at det (da) bare var bevilget 20mill fra Regj. (65 nå)

Dessuten har jeg fire unger, og kan bare tenke meg hvor fortvila jeg ville vært i filippinernes sitasjon. Og dette er viktigere enn jobb 🙂

Personlig tilbakemelding

Schei tar seg også tid til å skrive personlige hilsner til giverne:

skjermskudd fra innsamlingssiden
skjermskudd fra innsamlingssiden

Finn frem

Dersom du ønsker å donere et beløp til Nerd Aid, gjør du det på innsamlingssiden hos Røde Kors. Om du vil finne Nerd Aid i sosiale medier kan du bruke hashtag #nerdaid eller Nerd Aid på Facebook.

Om du donerer til Nerd Aid etter å ha lest om det her på NRKbeta, sleng på 42 øre på slutten av beløpet nevn det gjerne i kommentarfeltet – så vet vi at vi har gjort vårt 🙂 Først hadde vi tenkt det kunne markeres diskré med 42 øre slengt på bak komma, men Røde Kors forstår ikke desimaler, dessverre –> NERD AID

16 kommentarer

 1. Tusen takk for at dere skriver om dette på selveste moderskipet av alle betakanaler! Det gir god spredning. For å løse 42-problemet er det bare å avslutte alle donasjonene med 42! NRKs egen riksnerd, Andreas Wahl, har gått foran med et godt eksempel allerede i går.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Erlend Schei)

   Selv takk for at du har et stort hjerte og mye energi 🙂

   Er det ikke mer subtilt å gange donasjonen med 42 enn å legge 42 på slutten?

  • Erlend Schei (svar til Anders Hofseth)

   Jeg tenkte faktisk akkurat det samme, men i all min beskjedenhet fant jeg det litt for drøyt. Men bare litt.

   For øvrig drøsser det inn med beløp som slutter på 42. Jeg rekker ikke kommentere fortløpende!

 2. Magne Matre Gåsland

  Genialt aksjon!

  4 your stats: Donerte etter å ha lest denne artikkelen som bruttern delte på facebook.

  Btw: UTROLIG DIGG, behagelig og nydelig design på NRK Beta må jeg si! Det er klart en av de best designede nettsidene jeg har kommet over. Og jeg er webutvikler selv, så jeg har sett min del.

  PS: Hvilke(t) språk/rammeverk bruker dere? Er Ruby on Rails ninja sjøl. :>

  PPS: Litt UX feedback. «Send meg epost om nye kommentarer på denne artikkelen» og «Varsle meg om nye innlegg via epost» er jo helt tvetydig. Betyr de det samme? Hva skal jeg velge hvis jeg bare vil ha varsler om kommentarer på min kommentar?

  Keep up the good work!

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Magne Matre Gåsland)

   Takk – på flere vis 🙂

   NRKbeta er noe så banalt som WordPress, men med eget design – du kan lese om det her.

   Du skal velge den første om du vil ha kommentarvarsler «nye innlegg» betyr at du vil ha varsel om nye artikler. Men dårlig språk. Vi skal fikse!

  • Magne Matre Gåsland (svar til Anders Hofseth)

   Hehe, nei den er nok ikke det. Prøv å modifiser tallet med komma, så kommer du nærmere 🙂 Hva var formelen din basert på?

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Magne Matre Gåsland)

   Måtte evt være 6:02 AM EST? Nifty, isåfall.

   Min (dårlige, viste det seg) tese, var at du hadde summert på 42 på utgangstallet, og så prøvde jeg bare å reversingeniøre det til etellerannet som ga en slags mening. Ett av alternativene var da å dele hele skiten på 42, det ga 13,333333333333333, og 4/3 er jo et fint tall. Så det. Men altså. Det er alltid lett å finne mønstre som ikke er tenkt. Se foreksempel dagens sak om The Umbrella Man.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Magne)

   1 mol delt på 10²³ ?

   PS: takk for tommel. The Umbrella Man ble nevnt på Twitter i etterkant av Boston-bombingen. Så har jeg latt den ligge og modnes til 50-årsmarkeringen av JFK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.