nrk.no

Google vil tatovere en mikrofon inn i strupen din

Kategori: Gadgets

Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.
Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.

Enkelte ideer er såpass ute at vi har litt vanskelig for å ta dem seriøst. Men når ideen tilhører et av verdens største IT-selskaper, og de i tillegg har gått til det skritt å søke patent på den, fanger det vår nysgjerrighet.

Patenten det er snakk om har fått nummeret 20130297301 i det amerikanske pantetsøknads-systemet, tilhører Google’s Motorola Mobility avdeling (Motorola ble kjøpt av Google i 2011) og har fått tittelen Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.

Google vil altså tatovere en brikke på halsen din som inneholder en mikrofon og kan snakke med mobiltelefonen din. Søknaden er fra 3. mai 2012, men ble først publisert i forrige uke under USPOs ukentlige patent-fest.

Enheten vi snakker om er altså en slags strupemikrofon som, uavhengig av hvor mye støy det er rundt deg, vil være i stand til å fange opp stemmen din direkte fra «kilden».

«Strømproblematikken» ser Google for seg å løse enten på flere ulike måter som «solar panel technology, capacitive technology, nanotechnology, or electro-mechanical technology.»

Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.
Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.

Wearables er noe av det hotteste på markedet hva gadgets angår for øyeblikket, og Googles strupemikrofontatovering føyer seg sådan pent inn i rekken av ulike dingser som vi enten bærer med oss, eller i reneste sci-fi stil opererer inn i kroppen.

I Googles patentsøknad for tattoo-mikrofonen, beskrives også et display og kontrollpanel, som muligens kan bli litt tricky å både operere og lese av, gitt enhetens plassering.

Løgndetektor

Om ikke display, kontrollpanel, solcellelading og mikrofon var nok, ønsker også Google å utstyre deg med en løgndetektor. I søknaden beskrives denne på følgende måte:

Optionally, the electronic skin tattoo 200 can further include a galvanic skin response detector to detect skin resistance of a user. It is contemplated that a user that may be nervous or engaging in speaking falsehoods may exhibit different galvanic skin response than a more confident, truth telling individual.

Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.
Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.
Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.
Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Device.

Vi er strengt tatt litt usikre på hvem som vil gå rundt med en løgndetektor med display på halsen, men for all del, i teknologiens navn synes vi dette er spennende. Om kanskje ikke kjempefristende.

Så inntil Google eventuelt velger å sette ideen og patenten ut i livet, får vel de fleste av oss glede oss til vi – eventuelt – får kloa i et par Google Glass. Man ser jo på en måte dork nok ut med dem.

Les også på NRKbeta: DIY Cyborg – Ekstrem kroppsmodifikasjon

27 kommentarer

  • I sannhetens bok Bibelen står det følgende i det nye testamentet johannes åpenbaring kapittel 13 vers 16 til 18:

   . 16 Det tvinger alle – små og store, rike og fattige, frie og slaver – til å ha et merke på sin høyre hånd eller på pannen. 17 Og ingen kan kjøpe eller selge noe uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet.
   18 Her gjelder det å ha visdom. La den som har forstand, regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet er 666.

   Så ja alle vil om utvist tid ha en slags brikke i seg, ikke mulig å stoppe hva Bibelen sier om den siste tiden.

   kilde:
   bibel.no/Nettbibelen?query=rMD6BD6zDuy6fCc5Cfbhmp22RVCBug53LZZTsKOUlTyayyK9c571DbZS4FSwpzzC

   666 er det såkalte mark of the beast, søk på youtube å du kan se at det er planlagt en brikke til akkurat det formålet som Bibelen forteller om med 666 inprintet i seg.

 1. Vi vil nok i fremtiden få teknologi som kan gi oss mulighet til mye mer enn vi kan drømme om.Vi bør derfor begynne å spørre oss selv det spørsmålet på hvor vi vil at vår teknologi skal lede oss. For vi vet at det vil være vanskelig å praktisere en forsiktig bruk av eventuell ny teknologi vi kan få. Vil vi derfor gå inn i et felt som vi vet kan brukes til det verre? Dessverre er makt og penger alt for store drivkraft for en slik skummel utvikling.

  Svar på denne kommentaren

  • Marc Foster (svar til Tor)

   Kjenner eg Google rett, kjem den med direkte streaming til Google+, samt automatiske reklameinnslag kvar gong du opnar kjeften. Men «gratis» er det nok…

 2. Tar vel ikke så mange årene nå før regjeringen innfører denne type teknologi for at vi skal kunne gå til legen, kjøre bil eller å ha status som statsborger..? så kommer det noen (nsa, pst med flere) og får direkte og full tilgang til denne type data som blir samlet inn, dette selvfølgelig for å gjøre hverdagen mer trygg / sikker for oss. Og mens vi sitter å ser på 1984 så kan vi berolige oss med at vi er kjempe trygge og at noen hele tiden passer på oss 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Anders Vikøren

  Mikrofon med sendar er oppfunnen før.
  Tatovering er oppfunne før.
  Lim er oppfunne før.
  Halsen er der. Er det Gud som har patenten på hals og strupe?
  Kva er Google-patentet? Å kombinera noko som alt er laga.
  Då trur eg at eg skal patentera fising gjennom benklær (uten mikrofon).

  Svar på denne kommentaren

 4. Lyden av tale lages ikke i halsen, selv om det er der strupehodet er (og stemmen lages). Man trenger også luftrøret, munnhulen, nesen og bihulene, som former stemmen. Konsonantene lages av transienter i munnhulen, og de hører man ikke i halsen… Det beste ville være å operere inn mikrofonen på innsiden av kinnet eller i munnviken!
  Men dette er ellers en veldig god idé for å virkelig få overblikk over alt folk sier. I tillegg til å selge teknologi og informasjon til NSA er det sikkert nyttig for individuell markedsføring (de tilbyr snart elektroniske linser med bedre farger enn virkeligheten, med reklame for alt goodle mener at du har sagt at du trenger i sidesynet).

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.