nrk.no

Hvem var Veronika?

Kategorier: Internett & Journalistikk

Skjermskudd fra metro.se

For en måned siden nevnte vi den besnærende fortellingen om Veronika Larsson og hennes falske nettidentitet. Nå har metro.se’s Jack Werner endelig kommet til bunns i hvem hun faktisk var.

Historien om Veronika Larsson var en fortelling om jakten på en svensk jente som brevvekslet med forfattere og bidro aktivt i kommentarfelter:

TheIneffableSwede hette egentligen Veronika Larsson och var den mest intressanta kommentator jag någonsin snubblat över. Hon var född i Malmö, hade läst ekonomi på UC Berkeley i Kalifornien och pluggade nu vid London School of Economics. Hon hade bott i elva länder, pratade fem språk, var i min egen ålder men långt mer välutbildad än jag, var feminist, medlem i Miljöpartiet och sylvass kritiker av i princip allt solens strålar föll på.

Vem är Veronika

#fake

Som så mye annet som høres for godt ut til å være sant, var Veronika for god til å være sann. I oppfølgerartikkelen WE HAVE TO FIND HER lovte den svenske journalisten at han skulle grave dypere.

On The Internet Everybody Knows Youre a Dog CC BY SA NC Photo brianjmatis on Flickr, edit NRKbeta
On The Internet Everybody Knows Youre a Dog CC BY SA NC Photo brianjmatis on Flickr, edit NRKbeta

Endelig har gravingen båret frukter:

Artikkelen om Veronika skapte stor kommentarfelt-aktivitet både på metro.se og her hos oss – inkludert fra forfatteren Richard Cox som både ble beskyldt for å være funnet opp av Jack Werner og for å være Veronika. Han meldte seg imidlertid i kommentarfeltet på NRKbeta:

Hi everyone,

I’m the author Richard Cox. I was contacted by Jack Werner for this article and contributed the information I had compiled about «Veronika» while sharing emails and IMs with her back in 2007.

I don’t feel there is an organization behind the alias. I spent several months interacting with this person and trying to track down his/her real identity, and I feel confident it is someone who lives in the San Francisco area.

Forfatter Richard Cox i en kommentar på NRKbeta

Sporet Cox pekte på her viste seg å være det rette:

Les Han var Veronika på metro.se, og la deg begeistre – både over fortsettelsen på en spennende historie, over at Jack Werner har gravd inntil han kom til bunnen og for at han har tatt seg bryet med å holde NRKbetas lesere oppdatert på utviklingen.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.