nrk.no

Ble iOS 7 laget med Microsoft Word?

Kategorier: Software & Webfunn

Video fra Václav Krejčí

Det måtte en dedikert fanboy til for å børste støvet av WordArt.

Slik kopierer Krejčí iOS 7 i Word
Slik kopierer Krejčí iOS 7 i Word

Dette kan kanskje vise seg å bli en milepæl for en av verdens mest kjente programvarepakker. For det var først i 2013 vi skulle bli kjent med de virkelige kreative kreftene som skjuler seg i Microsoft Word. Det er den tsjekkiske designeren Václav Krejčí som står bak en svært imponerende YouTube-guide. Den viser hvordan man svært nøyaktig kan gjenskape alle ikonene fra den siste oppdateringen til iOS. Ikke i et avansert bildebehandlingsprogram, men i tekstbehandleren Word.

Om man tar en titt på det Krejčí skriver om seg selv, er han tydelig på jakt etter å drive folkeopplysning. Det liker vi her på huset. Han omtaler målsettingen sin som en «sprø idé»:

Explain graphic design to everyday users using software they are already familiar with.

Václav Krejčí

Ta en titt på den imponerende videoen:

Men ikke nok med det, Krejci kan virkelig sakene sine. I en bok publisert på nett, som snart kommer til Apples iBook-store, viser han detaljert hvordan man lager fantastiske tekst-effekter i Word. Her kan du også lese mer om bakgrunnen hans og motivasjonen for å drive med dette. Du kan også laste ned de ferdige docx-filene så du selv kan etterprøve resultatene. Han sier i en kommentar på YouTube-videoen at docx-filene for denne videoen også snart kan finne veien til nettet.

Da gjenstår det bare å se om Microsoft snart ringer vår tsjekkiske venn.

Hva synes du om videoen?

3 kommentarer

  1. Her er det jo bare å kaste ut GIMP fra PCen forstår jeg 🙂

    En ting er jo selve ikonene, som i seg selv er imponerende nok. Men når han faktisk lagde selve telefonen i full 3D på slutten der…

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.