nrk.no

Hvorfor et finsk spillselskap plutselig er verdt 3 mrd dollar

Kategorier: Spill & Webfunn


Clash of Clans screenshot

Fire av de fem mestselgende spillene i amerikansk App Store idag er utviklet av to selskap; London-baserte King og Helsinki-baserte Supercell. skriver Bloomberg.

What is it about Finland, a snowy country of 5.4 million, that makes the «app economy» prosper so? Quite possibly a unique combination of mobile-game addiction, excellent education and the happy circumstance of being home to one of the early global leaders in mobile technology.

Why a Finnish Gaming Company Is Worth $3 Billion er interessant å lese.

There’s Gold in them thar Hills

For oss lønnsslaver er en milliard dollar (for ikke å snakke om tre milliarder) et beløp det ikke er så lett å se for seg, selv om det er gjort gode forsøk på å visualisere det. Det er interessant å merke seg at dette spill-selskapet jeg knapt hadde hørt om verdsettes til tre ganger summen Twitter går på børs for, eller prisen Facebook kjøpte Instagram for.

Vi hører stadig at Norge er dårligere stilt enn sine naboland når det gjelder gode forhold for såkalte startups – men nå er det jo ny regjering og greier; hva kunne vært gjort for å tilrette mer for norske milliardselgende mobilspill-skapere? Eller er det andre steder enn på «bevilgninger og regelverk»-siden det bør satses? Hva tenker NRKbeta-leserne?

2 kommentarer

  1. Lennart Rolland

    Hva med at man i stedet for å snakke om hva regjeringen kan gjøre, faktisk setter i gang å lage et spill heller. Problemet er ikke regjeringen, det er holdningen til normenn flest. Man går rundt og tror at det er lett å lykkes. Det er det ikke. Man må stå på lenge, ofre mye og man bør helst ha talent, for ellers må man slite enda mer. Et godt eksempel er Bodhi som på tross av at han ikke eier nåla i veggen, nå har utviklet Astrobabe i snart 2 år. Du kan lese bloggen hans her: http://makingof.astrobabe.net Legg gjerne merke til tidspunktene når han poster innleggene, og hvor lenge det er mellom dem. Og ikke minst kvaliteten på arbeidet.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.