nrk.no

Hvordan har Silk Road påvirket Bitcoin?

Kategori: Webfunn


På undergrunnsmarkedsplassen Silk Road, som torsdag ble stengt av FBI, var Bitcoin eneste betalingsmåte.

Under Silk Roads storhetstid var det over 10.000 tilgjengelige varer på markedsplassen, og eneste måten man kunne betale for de ulovlige substansene, var med Bitcoin.

Så: Hva har Silk Road hatt å si for valutaens utvikling?

Nettstedet The Genesis Block har forsket litt på dette, og konkluderer med at Silk Road har hatt en formidabel innvirkning på Bitcoins verdiøkning.

Les saken: Analysis of Silk Road’s Historical Impact on Bitcoin

Faksimile fra The Genesis Block
Faksimile fra The Genesis Block

Analysen nevner at det ikke nødvendigvis er selve markedsplassen som har ført til Bitcoins eksplosive verdiøkning, men at medieoppmerksomheten rundt Silk Road har ført til en større bevisstgjørelse av valutaen.

Hvordan tror du Bitcoin kommer til å utvikle seg videre?

1 kommentar

  1. Reaksjonen på nedlegginga av Silk Road var liten. Eit brått kursfall på ca 10% som tok seg fort inn att. Silk Road var til god hjelp med å skape merksemd rundt Bitcoin i starten, men no utgjorde nok Silk Road ein liten del av den totale Bitcoin-økonomien. Dei fleste ser det som positivt for Bitcoin at denne pletten er vekke, sidan han sette Bitcoin i eit negativt lys.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.