Fortell din historie med SnapChat

Kategorier: Apps, Det sosiale nettet, Mobil & Nettjenester


I dag lanserte meldingstjenesten/det sosiale nettverket SnapChat en ny funksjon som lar deg fortelle en kontinuerlig historie med dine SnapChats.

SnapChat Stories lar deg nemlig poste meldinger som blir liggende på profilen din i en kronologisk historie. Poster du en rekke bilder og videoer inn i SnapChat Stories, settes disse sammen til en film som hvem som helst kan se så mange ganger de vil i løpet av 24 timer.

SnapChat omtales ofte som et sosialt nettverk, men ligner mer på det vi tradisjonelt sett forbinder med en meldingsapplikasjon i kraft av at det fram til nå kun har vært mulig å sende korte videoer eller bilde-meldinger til enkeltpersoner eller grupper med en levetid på maks 10 sekunder. Etter at du har holdt fingeren over bildet eller videoen i et satt antall sekunder (eller videoens spilletid) har meldingen forsvunnet for godt.

Dette er selvsagt fortsatt mulig, og SnapChat Stories kommer som en ekstra funksjon i tillegg til den tradisjonelle meldingsdelen av SnapChat.

Hvordan fungerer det?

SnapChat Stories er svært enkelt. Etter at du har tatt et bilde eller en video, velger du å poste denne til din «tidslinje» i stedet for å poste den til enkeltpersoner.

IMG_5339 IMG_5338

Videoen legger seg så inn bakerst i din «Stories»-video, og er tilgjengelig for vennene dine i 24 timer. Ønsker du å bygge ut historien din, poster du bare enda en video eller bilde, som så igjen legger seg bakerst i fortellingen. Historien slutter på en måte aldri, og så lenge du fyller på med bilder eller video innen 24 timer vil din historie gå som en kontinuerlig fortelling.

Videoene og bildene slettes så kronologisk etter 24 timer, slik at du alltid kun vil sitte igjen med de siste delene du postet av historien.

Under din egen profil på SnapChat har du oversikt over hvilke historier du har postet til din Story, og hvor mange visninger de ulike komponentene har.

Snap3

Dette åpner for en langt mer avansert bruk av SnapChat som historieforteller enn hva som tidligere var mulig med kun de korte meldingene, og SnapChat begir seg med dette over i markedet hvor applikasjoner som Vine og Instagram så langt har dominert.

Under hver enkelt av dine venner som nå har postet en SnapChat Story vil du få opp et lite symbol som indikerer at det her er en historie du kan se på.

I videoen under forsøker SnapChat selv å forklare hvordan deres Stories-konsept fungerer:

SnapChat er i utgangspunktet en tjeneste som er svært populær blant den yngre delen av befolkningen. Hvordan tror dere SnapChat Stories vil påvirke bruken av tjenesten som er en slags blanding av en meldingstjeneste og et sosialt nettverk?

25 kommentarer

    • Erlend Aasland (svar til Marius Arnesen)

      Jo, det går an. Berre klikk til høgre for den enkelte storyen når du sjekker antal visningar. Då får du opp «konfighjulet.» Trykk på det og velg delete.

    • Du må først trykke på storyen din, slik du ser alle snappene du har lagt ut. Så trykker du på den spesifike snappen du har lyst å slette, og vips, kommer det opp ett nytt tannhjul. Der kan du slette den!

    • Bendik (svar til Ebba)

      Du trykker på storysnapen du sendte ut, trykk på tannhjulet også står det slett

    • Marit (svar til Ebba)

      For å slette et bilde man har lagt ut på my story må du gå inn der du kan se alle stories.
      Og så trykker du bare på din egen og velger
      Det bildet du vil slette.

  1. Fiffig funksjon. Tror likevel dette vil gjøre lite for rekrutteringen av nye brukere. Instagram/Vine er i ine øyne bedre egnet for å dokumentere en historie i langt større grad enn en slags «evig eller midlertidig» historiefortelling i Snapchat.
    I tillegg mener jeg dette er et ørlite skritt bort fra hva Snapchat var tiltenkt – og jeg snakker ikke da om de folka der ute som fikk boostet selvtilliten til å sende edlere deler fordi de forsvant – men det å dele et forsvinnende øyeblikk av virkeligheten (nøkkelord; forsvinnende).

    Mon tro hva dette innebærer av mobil datatrafikk. Sender man et bilde, så er det jo greit; da er den mengden sendt ut, og man blir belastet deretter. Men historiene som skal ligge tilgjengelig for andre i 24 timer.. Hvor ofte blir min video «sendt ut»? Sendes den én gang, og ligger lagret på en server inntil den slettes 24-timer, eller frem jeg oppdaterer ved å sende ut et nytt kapittel.
    Skal ikke påstå det er fattigmannen i meg som undrer, for nå har jo de fleste så mye datatrafikk bakt inn i abonementene sine, og det er jo knapt nok mulig å være utenfor WiFi-dekning, men likevel noe man undres litt på med tanke på utlandsreiser el.l.

    Svar på denne kommentaren

  2. Hei, jeg lurte på en ting. Den ene venninna mi har en snapchat bruke på mobilen, og en på ipaden. Men hun har også en som hun hadde på ipaden før! Men den brukeren har hun slettet. Men ingen av snapchat vennene henners får til å slette den, bytte navn eller blokkere den. Så folk blir forvirret og sender sikkert fortsatt snapper til den. Hvordan kan folk få fjernet den? Fordi mange har nå tre brukere som er henne..

    Svar på denne kommentaren

  3. Noen som har en aning hva det grønne symbolet på storyline tilsier?
    Var en som hadde tittet på ett bilde, og ved siden av nick var det ett grønt symbol, i form av to trekanter som overlappet hverandre

    Svar på denne kommentaren

  4. Når man drar opp den sorte greia for å se Hvem som har sett på my story, hvorfor endrer navnene rekkefølge noen ganger? Betyr det at en person har sett på storyen flere ganger, og de siste som har sett på kommer øverst? Går d an å se hvor mange ganger en person ser på mystory?

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.