nrk.no

Google gjør det enklere å lære programmering

Kategori: Webfunn


Google lager mye matnyttig og moro utenfor kjernevirksomheten sin, og i går lanserte de en enkel måte for både foreldre, utdanningsinstitusjoner og andre som er interessert i programmering å komme i gang med dette.

Raspberry PI er en fin liten datamaskin som gjør det mulig å kjøre mange forskjellige Linux-distroer rett fra et SD-kort. Dette har Google utnyttet i sitt siste prosjekt, som har fått det beskrivende navnet Coder:

Som videoen fint forklarer, legger du enkelt og greitt Coder på et SD-kort, og setter strøm på Raspberry PI-en din. Når Coder har koblet seg på ditt lokale nettverk, kan du i nettleseren besøke http://coder.local fra alle andre maskiner som er påkoblet nettverket, og begynne å kode.

Coder er åpen kildekode, noe som betyr at alle har anledning til å forbedre og utvide prosjektet. I første release støtter Coder teknologiene HTML, CSS og JavaScript, men man skal ikke se bort i fra at det etter hvert dukker opp en versjon som for eksempel også har MySQL- og PHP-støtte.

Coder kan du laste ned fra prosjektets nettside, og Google lister også opp hva du trenger av utstyr for å komme i gang.

Vi har flere ganger luftet at vi synes programmering burde integreres mer i den norske skolen.

Tror du Google har nok muskler og anerkjennelse til å få litt fortgang i prosessen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.