nrk.no

Sjokkterapi mot Facebook-avhengighet?

Kategori: Webfunn


I følge TNS Interbuss bruker den gjennomsnittlige nordmann opptil 30 minutter på Facebook hver dag. Kan sjokkterapi være løsningen på internettavhengighet?

facebook_addiction_by_stanislavpetrov-d38jzkc-650x390

De to doktorgradstudentene Robert R. Morris og Dan McDuff fra MIT følte selv at de brukte for mye tid på Facebook, og hadde problemer med å frastå å bruke mediumet på et rent psykisk nivå. Løsningen ble selvfølgelig å bygge sjokkterapiløsningen Pavlov Poke, som gir fra seg et lite støt hver gang brukeren sitter litt for lenge på Facebook.

Video:

Sjokkterapiboksen kobles enkelt til en Mac via USB, og benytter seg av Mac UI Inspector for å lytte på hvilke nettsider som brukeren benytter seg av. Hvis brukeren blir sittende for lenge på en av sidene som er definert som tidsfordriv av sjokkterapiboksen, sender boksens Arduino-enhet et signal til en strømkrets som aktiverer støtmekanismen i brukerens håndstøtte.

Selv om dette i all hovedsak er ment som en spøk, vet vi at det er mange som lider av internettavhengighet. Om sjokkterapi er den beste og mest effektive løsningen kan antagligvis diskuteres.

Det finnes programvareløsninger som prøver å takle det samme problemet som boksen til Robert R. Morris og Dan McDuff. Applikasjonen ResqueTime er en av de minst invaderende, og gir deg en enkel kategorisk opplisting over hvordan du bruker tiden foran PCen.

Andre applikasjoner, som Concentrate, blokkerer rett og slett tilgangen til såkalte tidsfordrivnettsteder innenfor definerte tidsrammer.

Har du hatt problemer med internettavhengighet? Hvordan ble du i såfall kvitt problemet?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.