nrk.no

Slik har du aldri sett regjeringen Stoltenberg

Kategori: Webfunn

Faksimile fra VGs tegneserie om den rødgrønne regjeringen

I dag skryter vi litt av VG. Eventyret om Soria Moria forteller historien om Stoltenbergs andre regjering på en måte vi ikke har sett før.

Faksimile fra VGs tegneserie om den rødgrønne regjeringen
Faksimile fra VGs tegneserie om den rødgrønne regjeringen

I stedet for å kjøre på med en teksttung featuresak som forklarer historien til vår sittende regjering, har VG i denne informative tegneserien benyttet seg av moderne biblioteker og teknologier – og ikke minst fine illustrasjoner – for å fortelle historien. De ulike «rutene» er også linket opp mot grundige bakgrunnssaker gjennom hele tegneserien.

Løsningen er tungt basert på parallax-effekter, og bruker blant annet JavaScript-biblioteket skrollr for å oppnå den lett gjenkjennelige og slående effekten etter hvert som man scroller seg nedover siden.

Les tegneserien: Eventyret om Soria Moria

Det er ikke til å stikke under en stol at norske mediebedrifter ligger bak de internasjonale aktørene når det kommer til å gå nye veier for å fortelle historier, men i dette tilfellet må vi rett og slett bare gratulere VG med et svært kult prosjekt!

Vi synes tegneserieformen fungerer kjempefint her. Har du andre eksempler på interessante historieformidlingsmåter som vi burde være klar over?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.