nrk.no

En ny æra for FPV?

Kategori: Webfunn


Små billige droner popper opp som paddehatter i de tusen hjem, både i Norge og resten av verden, og flere og flere som kjøper og bygger disse dronene flyr såkalt FPV.

Screen Shot 2013-08-20 at 13.35.39

FPV er en forkortelse for First Person View og gjør at man kan styre dronen ved hjelp av et videobilde fra et kamera ombord i dronen. Videobildet er i dag bygget på gammel analog teknologi, og signalet, som sendes via en videolink ned til bakken, er begrenset både i rekkevidde, frekvens og ikke minst kvalitet.

Seks nerder har satt seg fore å revolusjonerer FPV, og har satt opp et IndieGoGo-prosjekt for å finansiere opp systemet.

Kort fortalt ønsker gutta bak «Sky Drone FPV» å bruke eksisterende teknologi for å lage et FPV-system som lar deg sende digital høyoppløselig video over 3G/4G nettet.

De lover både AES-256 kryptering på videolinken, automatisk båndbreddeadapsjon, OSD, og 1920×1080@30fps. Mest imponerende er kanskje lovnaden om at det heller ikke skal være noe forsinkelse på signalet.

Les mer om prosjektet hos IndieGoGO, eller ta en titt på innsalgsvideoen under.

Vi i NRKbeta-redaksjonen blir i utgangspunktet litt skeptisk når lovnadene er såpass mange, og vi lurer spesielt på hvordan dette skal løses uten for mye forsinkelse på videoen.

Hva tror du?

2 kommentarer

  1. Det første jeg tenker på når det er snakk om 3G er latency, så jeg er spent på hvordan dette vil gå.
    Det er mulig at det går bedre med 4G, men jeg er generelt skeptisk til å kjøre ting hvor latency betyr så mye over internett.

    Svar på denne kommentaren

  2. 3G kan umulig gi lav forsinkelse fordi det er grunnleggende mekanismer i teknologien som medfører forsinkelse. Men 4G har er designet på en annen måte som gjør at lav forsinkelse blir mulig. Når det gjelder full HD og 30fps på 3G er det bare en ting å si: In your dreams.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.