nrk.no

Hurtigrute-vinneren

Kategorier: Minutt for minutt & NRKbeta

Flemming Olsen og Hurtigruten – Minutt for minutt. Foto: Flemming Olsen og NRK

Flemming Olsen vant vår remikskonkurranse. Nå bruker han reisegavekortet i kjente trakter.

Flemming Olsen og Hurtigruten - Minutt for minutt. Foto: Flemming Olsen og NRK
Flemming Olsen og Hurtigruten – Minutt for minutt. Foto: Flemming Olsen og NRK

Flemming indekserte og tidskodet altså HELE Hurtigrutesendingen vår. Dermed vant han den utlyste remikskonkurransen, hvor vi oppfordret dere til å bruke innholdet fra produksjonen vår på nye måter. Premien var et reisegavekort på 8000 kroner. Dette ville Flemming bruke på… Trommevirvel: En tur med Hurtigruten!

– Det er spennende å oppleve den ekte turen på fem og et halvt døgn, sier Flemming. Han har brukt utrolige åtte og en halv måned på å logge NRKs nettsending av Hurtigruten minutt-for-minutt. Det gjorde at han fikk sett hele turen fra Bergen til Kirkenes. Nå opplever han altså på nytt reisen langs Norskekysten med Hurtigruten.

Denne gangen blir han nødt til å sover underveis. – Det er ergerlig, sier Flemming.

En jury bestående av folk fra NRK velger ut det beste mashup-prosjektet basert på materiale fra Hurtigruten. Premien er et reisegavekort for reiser i Norge pålydende 8 040 kroner – turen er på 8040 minutter, så premien er en krone pr minutt.

Utlysning av NRKbetas remix-konkurranse

Brukermedvirkning

Ved å gjøre innholdet vårt tilgjengelig på nye måter, åpnes det en helt ny dimensjon for samhandling med publikum. Et av ønskene er at nye ideer skal oppstå basert på innholdet vi har produsert.

– Vi er alltid på jakt etter nyskapning, sier Jon Ståle Carlsen i NRKbeta, som har vært med på samtlige Minutt for minutt-produksjoner. Han sier det oppstår mye spennende når man slår sammen ting på nye måter.

En del av Flemming Olsens Hurtigrute-indeks
En del av Flemming Olsens Hurtigrute-indeks

Carlsen trekker fram det interaktive kartet Kay Bærulfsen laget med traséen til Bergensbanen. Dette var et konsept som ble videreført i den senere Hurtigrute-produksjonen.

– Vi ser mye timelapse i disse konkurransene, så det spesielle med at Flemming vant er at han ikke har brukt noe av video-innholdet, men har tilført prosjektet stor verdi ved å gjøre en omfattende og tidkrevende logge-jobb.

Vi sender en super-takk til Flemming etter 8 måneder med logging, og ønsker en riktig god tur!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.