nrk.no

Fredagsmoro: Skim-watching

Kategorier: Internett,Moro & Webfunn

Klipp fra videoen «Best of Web 5»

Binge-watching var det nye. Er skim-watching neste steg?

Klipp fra videoen «Best of Web 5»

Vi har tidligere skrevet om binge-watching, hvor man ser mange episoder av en serie etter hverandre og fråtser i innhold. Hva skjer om vi beveger oss i motsatt ende av skalaen? Etter å ha sett videoen «Best of Web 5» sitter jeg igjen med en følelse av at videoen var alt for kort. Det er sjelden i disse dager. I en tid hvor oppmerksomheten ustanselig blir pirret fra et hav av skjermer, er det ofte krevende å sette av tid til godt innhold. Det har Zapatou på YouTube gjort, men resultatet er ikke en binge-watching-fest. Snarere tvert imot.

I sin første video i serien skriver Zapatou at han har brukt 85 timer på å redigere sammen 200 videoklipp. Denne gangen er det 187 stykker, men så inneholder videoen også kildehenvisninger til hvert klipp, så det er ikke tvil om at dette også må ha tatt tid.

I will like to ask everyone for copyright, but it would take several months, because in this series, there are more than 200 videos per edition. It is for this reason that I give the links and adds the names under each clip. This encourages people to go see the original video.

Zapatou

Vi fikk også inn et leser-tips på Twitter med ønske om å teste vedlagte eksperiment. Vi skal prøve dette om vi finner en tilsvarende lenke på 50 meter. Inntil da, og på selveste international caps lock day, må vi si oss enige med følgende kommentar på YouTube: DO IT OFF OF A ROOF!

Hva er din favorittvideo fra denne uka?

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.