nrk.no

Et skritt videre for de flygende robotene!

Kategorier: Droner,Forskning & Webfunn


Fra vi begynte å skrive om flygende dingser med mange propeller høsten 2011 og frem til i dag har det skjedd veldig mye med den teknologien. Multirotorfarkoster kan løfte mennesker, fly i formasjon, spille musikk, bygge hus og brukes til forskning. Ved hjelp av et nøyaktig innendørs posisjoneringssystem og en del heftig matematikk får Raffaello D’Andrea og hans team quadcopterne til å gjøre de utroligste manøver.

Link til video.

3 kommentarer

 1. er det bare meg eller begynner det å bli parodisk mange quadcoptersaker på nrkbeta?

  Spenndende med flygende farkoster – men det mangler en del om andre intressante saker som omhandler nett, medier og mediekultur og innovasjon her.

  post litt mindre om fly, og litt mere tid på alt det andre dere driver med pretty please.

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Mongobjarne)

   Vi ser på denne utviklingen som spesielt spennende for bla. medieindustrien. Og har lurt litt selv på om vi har vel mye fokus på det.

   Men etter en kjapp titt over de siste hundre sakene på NRKbeta er det egentlig kun denne saken som handler om quadcopter.

   Ellers var det fire saker i tillegg til denne som handlet om flygende ting:
   – NRK og litt bakom-informasjom om dekning av flom fra luften og tre saker om droner innen forskning og overvåkning.

   Så jeg vet ikke om vi trenger å skrive mindre om flygende dingser, men registrerer at du vil ha MER av nett, medier, mediekultur og innovasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.