nrk.no

DUGNAD: Er bananskall faktisk supersleipe skli-feller?

Kategori: Forskning

Slipping on a Bananas Peel – Joe Sola and Michael Webster – Bananas at the Hammer av Marshall Astor på Flickr CC BY-SA

Kjære kloke, innovative, undrende, hjelpsomme NRKbeta-lesere. Vi trenger deres hjelp med å komme til bunns i om bananskall faktisk er glatte eller ei.

Slipping on a Bananas Peel - Joe Sola and Michael Webster - Bananas at the Hammer av Marshall Astor på Flickr CC BY-SA
Slipping on a Bananas Peel – Joe Sola and Michael Webster – Bananas at the Hammer av Marshall Astor på Flickr CC BY-SA

Her er en utfordring: Idag er det Geek Pride Day – dagen vi skal feire at vi er nysgjerrige mennesker som er opptatt av ting andre kanskje synes er uvesentlige. Og på akkurat denne dagen lurer NRKbeta på noe vi trenger deres hjelp for å finne ut av:

Kan man faktisk skli på bananskall, eller er det noe tegneserieskapere og sketsjemakere har lurt oss med i alle år?

Vi trenger deres hjelp til å forske på dette og dokumentere om det faktisk er slik at bananskall er det lumskeste skli-instrumentet i naturens arsenal, om det må ligge på en bestemt måte for å virke, eller om det hele er en konspirasjon.

Sett i gang med forskningen og bruk kommentarfeltet til å hjelpe oss og hverandre med å komme til bunns i dette! Og husk: Pictures (eller video), or it didn’t happen!

13 kommentarer

  1. For de av dere som ikke vet det så er opphavet av å skli på banaskall i sketsjer tatt fra den gang det var millioner av hester i bruk i de store europeiske byer. Det lå hestemøkk overalt og hvis man gikk litt fort på gata og var uheldig så kunne man skli i hestemøkka. Og det å se personer flakse på tryne har jo alltid vært artig så datidens komikere gjorde dette på scenene, men de kunne jo ikke bruke faktisk hestemøkk på scenene så de byttet dette ut med noe som var veldig synelig. Nemlig gule Bananskall!

    Svar på denne kommentaren

  2. Eg har aldri glidd på bananskal, men eg har ofte vore nær horisontalen på ymse husdyrpaiar. I Geek Pride Day-ånd får eg opplyse om at vannbasert hårbalsam på sprayflaske er livsfarleg både på baderomsgulv og parketten i stua. Kjem du i sokkelesten på dette og har litt feil tyngdepunkt, går du rett i bakken. Det artige her er at du ikkje ser kor det ligg film frå sprayen. Eit bananskal, rotten frukt eller ei kuruke kan ein oppdage. For sceneeffekten kan ein godt leggje på eit bananskal! 😉

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.