nrk.no

Lekker hyperlapse fra St. Petersburg

Kategorier: Foto,Tips & Tricks,Video & Webfunn

Foto av kirke i St.Petersburg

Foto av kirke i St.Petersburg

Vi snakket nylig om hyperlapse i (Nesten) Alle verdens veier (nesten) minutt for minutt. Her er en annen hyperlapse, denne gangen håndfotografert i stedet for programmert (spandér gjerne tiden det tar å klikke over til Vimeo og se den i full screen):

Hva er forskjellen på hyperlapse og timelapse?

Ifølge Hyperlapse Photography-artikkelen på KnowYourMeme, er forskjellen på gode gamle timelapse og det nymotens hyperlapse det bevegelige kameraet, gjerne låst mot et fast punkt.

En enkel og grei innføring i teknikken finner du i artikkelen The Making of ‘Paris in Motion’: How to Make a Hyperlapse med tilhørende forklaringsvideo på Fstoppers. Noen nybegynnertips og AE-tricks finner du i denne tråden på timelapse.org

Men dette minner da om noe vi har sett før?

En av Norgeshistoriens mest prisvinnende kortfilmer – Morten Skalleruds 70mm-film Året gjennom Børfjord var en timelapse gjort gjennom ett år i et nedlagt fiskevær i Finnmark. Kamera sneglet seg avgårde 2,5 km i ett sammenhengende bilde gjennom ett år – historien om produksjonen finner du på Morten Skalleruds nettside.

Året gjennom Børfjord blir brukt som backdrop i a-ha-videoen til Lifelines:

Men den er kanskje enda litt finere i 70 mm, uten a-ha som linselus og med Jan Garbareks originalmusikk – synes vi, da.

Har dere noen fine hyperlapse-tricks dere vil dele?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.