nrk.no

NRKs identitet, og kontaktsjonglering

Kategorier: NRK, TV & Video

Kontaktsjonglering kan være svært fascinerende — og har altså blitt brukt i en av NRKs kanalidentitetsfilmer.

Hvis du ser på NRK1, har du nok sett dem: korte klipp med et blått element som forteller deg at du ser på NRK1. Dette kalles en «kanalidentitetsfilm».

Disse korte filmene er spilt inn på mange forskjellige steder, og med forskjellige elementer og temaer. Noen viser en dame som blåser opp en blå ballong, andre viser vakker natur — felles for dem alle sammen er at de spiller på og rundt et sirkulært element av blått, som er en del av NRK1s logo.

Filmen vi vil trekke frem i dag bruker kontaktsjonglering som tema. Kontaktsjonglering er en form for sjonglering hvor en eller flere baller beveges på en slik måte at kulen(e) later til å være i konstant kontakt med sjongløren.

Kontaktsjonglering kan være svært fascinerende — og har altså blitt brukt i en av NRKs kanalidentitetsfilmer.
Kontaktsjonglering kan være svært fascinerende — og har altså blitt brukt i en av NRKs kanalidentitetsfilmer. Sjongløren heter Chris Brown.

— Ideen med den blå ballen er å knytte den til NRK1-logoen. Ved å filme den i mange forskjellige settinger og med forskjellige mennesker forteller vi at NRK er i hele Norge, nær deg, forteller profilsjef i NRK, Cecilie Lyng.

— Det morsomme med kontaktsjonglering var at ballen han bruker er naturlig blå, i motsetning til tennis, fotball eller andre sporter vi kan tenkes å filme, sier hun.

Filmen du kan se nedenfor er tatt opp som én sekvens, men kjøres i litt sakte film for at det skal være lettere å få med seg alle bevegelsene.

— Da vi filmet det hele i Frognerparken fikk vi mye oppmerksomhet — det er tydeligvis flere enn oss som synes kontaktsjonglering er et spennende fenomen, sier Lyng.

Du kan se filmen her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.