nrk.no

Går du glipp av viktige meldinger?

Kategori: Det sosiale nettet

Innstillinger på Facebooks Annet-mappe
Innstillinger på Facebooks Annet-mappe

Uansett hvor i dagens jungel av digitale meldingstjenester man måtte velge å kommuniserer med andre, er det en ting som er viktigere enn noe annet – At meldingen faktisk når mottakeren.

Facebooks Annet-mappe
Facebooks Annet-mappe

Meldingsdelen av Facebook er med nettverkets framvekst blitt en svært populær og viktig kommunikasjonsplattform. Facebook Messenger, som meldingsdelen av Facebook kalles, inneholder imidlertid en lite kjent, og ganske sær funksjon.

I tillegg til den vanlige «Innboksen» har nemlig Facebook noe den kaller «Annet«(eller «Other» om du har engelsk innstilt som språk). Dette er en slags parallell innboks, hvor meldinger fra grupper, sider og personer du ikke er venn med ender opp.

Det viser seg at svært få i det hele tatt er klar over denne «hemmelige innboksen». Du kan lese hva Facebook selv skriver om «Annet»-mappen her: https://www.facebook.com/help/188872764494245

Innstillinger på Facebooks Annet-mappe
Innstillinger på Facebooks Annet-mappe

Du finner «Annet»-mappen ved å gå inn på meldinger, og klikke på «Annet» rett til høyre for «Innboks»-knappen.

Man kan til en viss grad endre innstillingene til «Annet»-mappen selv, men valgene man har begrenser seg til «Enkel filtrering» og «Streng filtrering»

Leses meldingene du sender?

Det er selvsagt kjipt å oppdage at man har flere titalls ubesvarte meldinger fra fjern og nær, men et annet aspekt med «Annet»-mappa man skal være klar over er at det heller ikke er sikkert de du forsøker å ta kontakt med, leser meldingene du sender.

Tar du kontakt med noen du ikke er venn med, er det rett og slett stor sannsynlighet for at meldingen du sendte aldri blir lest.

Var du klar over «Annet»-mappen?

28 kommentarer

 1. Holger Lockertsen

  Er klar over mappa men det er ikkje så mange månadene sine eg blei gjort merksam på den, og det er sjeldan eg hugsar å sjekke den. Har funne fleire meldingar eg gjerne skulle sett før!

  Svar på denne kommentaren

 2. Ja, jeg visste om den. En av grunnene til at jeg har valgt å bruke fjesboka minst mulig. Får jo ikke de meldingene som blir sendt til meg lenger og de blir heller ikke videresendt på e-post. Mye av det samme problemet gjelder med grupper. Det som blir lagt inn blir ikke sendt på e-post til oss lenger.

  Svar på denne kommentaren

  • Hvis du ikke får mailvarsel om innlegg i grupper så er det DINE innstillinger det er noe galt med! Man kan velge å få mailvarsel fra grupper, og man kan i gruppene velge å få varsel om alt, eller bare innlegg man «følger».

   Ang. meldinger i innboksen, jeg får mailvarsel om dette også jeg, så lenge de havner i Innboksen. Havner de i Annet får jeg ikke mailvarsel, men da er det i så fall fra personer som ikke er i vennelista. Dette er med «Streng filtrering», hvordan det fortoner seg med «Enkel filtrering» vet jeg ikke, men logikk tilsier at da kommer flere meldinger i Innboks, og genererer dermed flere e-postvarsler.

 3. Gunnar Garfors (NRK)

  Genialt – takk for tips! Der låg det 40 uleste meldingar send mellom januar 2012 og førre veke frå reiseglade menneske frå store delar av verda. Dei fekk svar. Til slutt…

  Svar på denne kommentaren

 4. Lettere sur. Jeg vil ha mildere filter enn basic, hva gjør jeg da?
  Folk tar kontakt med meg igjennom facebook, siden de bare har navnet mitt å gå ut ifra. Fant meldinger der jeg gjerne skulle lest før.

  Svar på denne kommentaren

 5. jøss dette var jeg ikke klar over. Dette burde da ikke være lov. Blir nesten som om at jeg må ringe kundeservice til Telenor for å sjekke om jeg har fått sms som ikke kommer i innboksen! Fy flate at det går an!

  Svar på denne kommentaren

 6. Ble klar over det en stund tilbake. Dessverre var det noe uker etter at en TV2-produsent prøvde å invitere meg som gjest til et program den gangen bronies var fasinerende for mediene.

  Svar på denne kommentaren

  • Øyvind (svar til Erlend)

   Ja da var det vel strengt tatt like greit.

   Jeg oppdaget denne innboksen for en uke siden, og det viste seg jeg hadde flere meldinger fra til og med et år tilbake jeg ikke hadde lest.

 7. Jeg var ikke klar over denne før for ca noen mnd siden. Da lå det en melding der fra en mann ved navn Shelford fra Avid. Det viste seg at jeg var person nummer 5000 som likte deres live-sound fb side. Og for det så vant jeg lydkort og programvare til nesten 10 000 kr. Meldingen hadde ligget der ett år før jeg fant og leste den

  Svar på denne kommentaren

 8. Herlig! Fant en bortgjemt melding jeg veldig gjerne skulle sett for to år siden da den ble sendt:

  Hola, Martin! I hope you are the right one. My friend and I found your Primavera card and credit card which he gave at the Primavera lost and found booth. I hope nothing went wrong. It would be nice to hear from you.

  Takk facebook for at du gjør livet mitt lettere.

  Svar på denne kommentaren

 9. Klikket meg av nysgjerrighet inn på denne artikkelen, og som følge av å ha lest den, måtte jeg jo inn på facebook for å se om det var noe viktig jeg hadde gått glipp av. Og jammen! Jeg var ute å reiste for et halvt år siden, og ble ranet i Quito, Ecuador. Lite viste jeg at bare noen dager etter ranet hadde en snill sjel skrevet en melding til meg på facebook om at et bankkort og et førerkort med mitt navn var funnet på gata, og at han hadde prøvd å kontakte meg via den norske konsulatgeneralen, men at de ikke hadde noen kontaktinformasjon til meg, så derfor prøvde han seg på facebook isteden. Hadde jeg bare vist om min andre innboks litt tidligere…

  Svar på denne kommentaren

 10. Har visst om den dei siste vekene etter at det var oppslag om at Facebook i enkelte land no innfører at du må betale for å sende melding til folk du ikkje er venn med (dess høgare kjendisfaktor hjå «u-vennen», dess dyrare). Ei melding som truleg hamnar i mottakaren sin andre-boks og aldri blir lest.
  I min låg det 2 meldingar som eg gjerne skulle ha lest før, og ein masse søppel som eg sletta raskt.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik (svar til Eva)

   Du har misforstått hele poenget med denne betalingsmodellen! Ved å betale så sikrer man seg at meldingen kommer nettopp i Innboks, og man får varsel! Det ville jo vært fullstendig meningsløst om man måtte betale og meldingen havnet i Annet-mappa, slik den gjør når man ikke betaler…

 11. Oppdaget denne funksjonen nylig, jeg også… eller dvs. Jeg oppdaget nylig at meldinger fra personer du ikke er venn med også havner der, ikke bare «spam» fra grupper… Lå ikke noe viktig inne hos meg, er verre at jeg ikke vet om meldinger jeg selv har sendt (og aldri fått svar på) i det hele tatt er blitt lest…

  Dette føyer seg for øvrig inn i en lang rekke «merkelige FB-løsninger… skjønner ikke hva de tenker med iblant.h

  Svar på denne kommentaren

 12. Jørgen Oktober Thyrum

  Er sjeldent jeg sjekker den siden det ikke er meldinger der så ofte, og da blir enkelte liggende ganske lenge. Idiotisk å ha en ekstramappe, om noen sender meg en melding vil jeg gjøres klar over den på vanlig vis.

  Svar på denne kommentaren

 13. Haakon Wibe

  Nei, jeg følger ikke med fordi på Facebook fordi jeg ikke bruker Facebook. Jeg snakker derimot med folk direkte, selv om folk tror jeg er en eremitt.
  MEN, jeg kjenner ikke Marc Z. Og ALLIKEVEL føler jeg at MZ er en sånn type idiot som tror at hvis du kaller spam for noe Annet, ja så eksisterer det ikke spam på Facebook.
  PROBLEM RESOLVED

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.