nrk.no

Hverdagskunnskap

Kategori: Kommentar


Dette er en kommentar. Den bygger på skribentens egne analyser, meninger og vurderinger.

Jeg spurte mannen som la dem ned. Og fikk svar.

IMG_4631

De lange røde nettene i kabelgrøfter er spesialkonstruert for å feste seg i grabben på en eventuelt fremtidig graver. For å varsle at dersom du fortsetter nå, kapper du ledninger eller rør.

Enkelt, og sansynligvis svært effektivt.

Jeg vet selvsagt ikke hva jeg skal bruke den informasjonen til. Men jeg er nysgjerrig likevel. Og kombinasjonen av at jeg lurer på noe og at jeg står foran en person som sansynligvis kan svare fører til at jeg spør.

Det heter seg at dersom du er den smarteste personen i rommet, er du i feil rom. Heldigvis er du aldri den smarteste personen på alle områder.

Mitt viktigste tips her, er at du tar deg tid til å stoppe og spørre. Folk er stort sett hyggelige. Og vil gjerne dele kunnskap. Det ligger nok i instinktene våre. Menneskeheten har kommet seg fremover fordi vi deler kunnskap. Rent evolusjonsmessig kan det se ut som det lønner seg.

Enten du rusler gatelangs eller ferdes på nettet. Og enten du vil spørre eller svare.

Før du vet ordet av det ender vi med herligheter som Wikipedia, eller et annet interessant nettsted … som vi skal skrive om imorgen.

3 kommentarer

    • uponor.no/solutions/infrastruktur/kabelror/kabelbeskyttelse-og-merkesystem.aspx

      Uponor varselnett har en spesiell struktur for a nå maksimal varslingeffekt. De langsgående trådene ryker i diagonal retning når de strammes. Bruddene spres tilfeldig rundt belastningspunktet og etterlater alltid synlige deler på minst 20 cm på begge sider av grabben og grøften. For at teksten skal kunne leses etter en eventuell oppgravning, er det mellom de enkelte tekstlinjene et utstansing der båndet går av. Teksten og dermed informasjonen forblir altså alltid intakt. Teksten på varselnettet er trykt direkte på det mellomste båndet i varselnettet. Teksten oppfyller kravene i «Stærkstrømsbekendtgørelsen», avsnitt 35.

  1. Eirik Solheim (NRK)

    Der har vi det ja. Takker og bukker. Utfyllende informasjon for dem som vil ha alle detaljene. Nå har jeg lært forskjell på kabeldekke, varselbånd og varselnett. Dere lesere altså… 🙂

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.