nrk.no

Avstanden til Mars

Kategori: Snacks


Mars ligger mer enn 50 millioner kilometer fra Jorden. Det er ganske langt. Men hvor langt?

Et bilde av planeten mars.
Mars. Langt unna. Foto: NASA

Å forestille seg et så stort tall er veldig vanskelig, men ved et enkelt javascript og noen få linjer HTML har David Paliwoda og Jesse Williams laget en flott animasjon som viser deg avstanden mellom Jorden og Mars — dersom Jorden var 100 pixler stor, vel å merke.

Ta en titt: http://www.distancetomars.com/

For ordens skyld kan vi legge til at avstanden til Mars naturligvis vil variere sterkt alt ettersom hvor de to forskjellige planetene er i sin bane — men vi kan i alle fall slå fast at avstanden er stor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.