nrk.no

Få bedre kontroll på Facebooks nyhetsstrøm

Kategorier: Det sosiale nettet & Tips & Tricks

Trykk på oversikten over hva du "Liker"
Trykk på oversikten over hva du «Liker»

Hva hver enkelt av oss ser i nyhetsstrømmen til Facebook er i hovedsak bestemt av to faktorer. Hva vennene dine foretar seg, og hva du selv har sagt til Facebook at du «Liker».

Gjennom årenes løp kan vel de fleste av oss som bruker Facebook bli enige om at vi kanskje har vært litt vel ivrige, og kanskje også litt ukritiske med hva vi til enhver tid har trykket «Liker» på.

Facebook kan etter flere oppgraderinger og utvidelser framstå som noe uoversiktelig når det kommer til administrasjon av egen konto, og å få en oversikt over alt man faktisk har trykket «Liker» på, kan være en utfordring. På bloggen «Scam Snipers» fant vi en metode som er både enkel og effektiv, og slettes ikke vanskelig.

Ryddesjau

Gå til din egen profil på Facebook:

Gå til din egen profil på Facebook
Gå til din egen profil på Facebook

Trykk «Oppdater informasjon»-knappen.

Oppdater informasjon
Oppdater informasjon

Trykk «Om» og velg «Liker» fra nedtrekkslisten.

Oversikt over hva du Liker på Facebook
Oversikt over hva du Liker på Facebook

Trykk deretter «Rediger». Det vil da dukke opp et lite kryss på hver av de sidene du har sagt at du «Liker», og du kan kjapt og effektivt rydde i «Likerjungelen» din.

Rediger sidene du Liker
Rediger sidene du Liker
Trykk krysset for å slutte å like en side
Trykk krysset for å slutte å like en side

VIPS. Du har oversikt over hva du liker og hva som dukker opp i Nyhetsstrømmen din.

Dagens lille tips herfra!

11 kommentarer

  • Marius Arnesen (NRK) (svar til Andreas)

   Nix. Men det legger vel opp til en oppfølgingsartikkel.

   Denne var ment mest for å få kontroll på alt av «kommersielt» ræl man har trykket «Liker» på gjennom årenes løp 🙂

  • Hvis du får alle vennene dine til å endre denne innstillingen (noe som er lite sannsynlig), så gjør vel ikke dette at reklamen ikke vises, bare at navnet til vennen din vises ikke under…

   Siden det er reklamen som gjør at nettstedet kan være gratis så er det ikke noen innstilling som gjør at du får mindre reklame. Uansett hva man gjør av innstillinger så kan man bare få til at det blir vist tilfeldig reklame istedenfor målrettet – men aldri mindre…

  • Det er sjølvklart ikkje ein innstilling, men eg vonar folk er klare over (og sidan me er på NRKbeta så reknar eg nesten med det) AdBlock til Google Chrome. Viss ikkje: AdBlock er svaret. Null reklame, iallfall på Facebook. Han tek ikkje alt (på heile internetten) frå default-mode, men nesten.

  • marius (svar til Raymond)

   Godt tips men det store problemet er facebook på mobil.
   Her kommer reklamen litt for ofte. Blir bare plagsomt så fb for mobil blir mindre brukt nå for tiden.

 1. Ser det ut til at nesten alt av «kommersielt ræl» finnes i én lang liste under «other», og det som er lett tilgjengelig å redigere er musikk, filmer, bøker, etc., som tross alt ikke er det som er mest spammete. Neppe helt tilfeldig, selv om jo man kan fjerne det derfra også.

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg lurer på hvordan man fort og effektivt kan skjule gamle poster. Jeg har begynt på det umulige prosjektet med å slette eller gjemme en og en post, men det dukker bare opp flere og flere, og det føles ut som en tett jungel av gamle beskjeder. HJELP!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.