nrk.no

Bygger medieklynge i Bergen

Kategorier: Journalistikk,Media & NRK

Medieklyngen i Bergen blir lagt til Lars Hilles gate 30. Illustrasjon: Entra eiendom

Etter ett og et halvt år med planer og prosjektering, er det endelig bestemt: det blir etter all sannsynlighet medieklynge i Bergen.  

Medieklyngen i Bergen blir lagt til Lars Hilles gate 30. Illustrasjon: Entra eiendom
Medieklyngen i Bergen blir lagt til Lars Hilles gate 30. Illustrasjon: Entra eiendom

Prosjektet, kalt «MediaCity Bergen», har hatt flere alternativer til lokalisering, men har landet på Entra Eiendoms prosjekt i Lars Hilles gate 30 i Bergen sentrum. Her skal NRK, TV2, Bergensavisen, Bergens Tidende, Vizrt og Universitetet i Bergens studier for journalistikk, film og TV flytte inn i 2016.

Prosjektet er foreløpig godkjent i alle de ulike aktørenes styrer, men blir ikke endelig behandlet og eventuelt godkjent før i august i år.

— Vi ønsker å skape tettere bånd mellom medieprodusentene, og legge bedre til rette for mediestudenter som skal få sin utdannelse her i Bergen, forteller prosjektleder i TV2, Svein Ove Søreide.

Andre argumenter for en samlokalisering er økt konkurranse og en skjerpet medievirksomhet, som NRKs prosjektleder Unni Arnøy uttalte til Vestlandsrevyen i fjor.

Også Universitetet i Bergen, som driver tre ulike programmer for medieutdanning, er fornøyd med løsningen, som kan by på bedre forhold — og kanskje bedre status — for medieutdanningene universitetet tilbyr.

Prosjektet er inspirert av en tilsvarende medieklynge i Manchester, hvor blant andre BBC, ITV og Universitetet i Salford har gått sammen og deler lokaler.

— Her har man gode erfaringer, og vi ønsker å skape noe lignende; men det er viktig å presisere at vi har gått våre egne veier og utformet vårt eget prosjekt, forteller Søreide i TV2.

Vi i NRKbeta kommer tilbake med en grundigere sak om MediaCity Bergen, men aller først er vi interessert i å høre hva våre glupe lesere synes. Er en samlokalisering av de seks medieaktørene en god idé? 

4 kommentarer

  1. Andreas H. Opsvik

    Lovar godt, men som Anders Waage-Nilsen seier på Twitter, det viktigaste no er å passe på at det veks rett òg. Ingen automatikk i bra klynge sjølv om alle vert plassert saman.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.